המשבר באוקראינה גרר את בורסות אירופה לירידות

גורם בצבא אוקראינה ל-CNN: "זו פלישה כוללת" ■ נתוני אבטלה משפיעים גם כן על המסחר באירופה ■ דריכות בשווקים לקראת ה"בזוקה" שעשויה יפן לשלוף מחר

ולדימיר פוטין / צלם: רויטרס
ולדימיר פוטין / צלם: רויטרס

המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ה') בירידות שערים, בעיקר על רקע דיווחים באוקראינה כי כוחות רוסיים חצו את הגבול ופלשו לעיר אוקראינית. גם המסחר בוול סטריט מתנהל בירידות שערים על רקע המצב.

לפי הדיווחים, רוסיה שינעה כוחות ממוכנים וחיילים אל תוך שטח אוקראינה. לפחות 5 נגמ"שים לקחו חלק בפלישה, לפי אותם מקורות אוקראינים.

בזירת המאקרו פורסמו היום נתוני השינוי במספר המובטלים. בצרפת מספר המובטלים גדל ב-0.8% בחודש יולי לשיא כל הזמנים - יותר מ-3.4 מיליון מובטלים. בגרמניה מספר המובטלים צמח ב-2,000 באוגוסט בעוד אנליסטים ציפו לירידה של 6,000. עם זאת, שיעור האבטלה נותר ברמות שפל של 6.7% לאחר שבחודש יולי צנח מספר המובטלים ב-12,000.

עוד פורסם היום נתון האינפלציה בגרמניה, לפיו האינפלציה נותרה על כנה באוגוסט - 0.8%.

היום התפרסמו בארה"ב מספר נתונים מהותיים. כלכלת ארה"ב צמחה ברבעון השני בקצב של 4.2%, בעיקר בשל הגידול בהשקעות עסקיות בבניה. הנתון הראשוני הצביע על צמיחה של 4%. אנליסטים צפו שהנתון הסופי יגיע ל-3.9%. הוצאות הצרכנים ברבעון נותרו על כנן, עם עלייה שנתית של 2.5%.

הבנק המרכזי היפני יכריז על "בזוקה" מחר?

המסחר בבורסות אסיה נחתם היום במגמה מעורבת, על רקע נעילה יציבה בוול סטריט אתמול וירידות בבורסות אירופה.

רבים נושאים עיניהם לעבר הבנק המרכזי של יפן. מחר (שישי) יתפרסמו שטף נתונים חשובים שעשויים להשפיע על החלטת הבנק המרכזי בנוגע לאפשרות של חבילת תמריצים מוניטארית נוספת. מדד המחירים לצרכן במדינה צפוי לקחת את כל הפוקוס. המדד, שאינו כולל את המחירים התנודתיים של מזון, צפוי לעלות ב-3.3% לעומת יולי שנה שעברה; או ב-1.3% ללא השפעת העלאת המס האחרונה - הרבה מתחת לציפיות האינפלציה של הבנק המרכזי, שעומדות על 2%.

מניית סמסונג טיפסה ותמכה במגמה החיובית במדד הקוספי הדרום קוראיני. זא לאחר שאפל נכשלה פעם נוספת לאסור את שיווק המוצרים של סמסונג מאחר וביהמ"ש קבע כי היא הפרה פטנטים של אפל.