הדולר היציג המשיך לאבד גובה; "הספקולנטים שולטים בשוק"

שער הדולר היציג נחלש כ-0.6% לרמה של 3.85 שקלים, והאירו נחלש כ-0.3% ל-4.333 שקלים ■ שיא קפיטל: "בנק ישראל בוחר להיות מובל ע"י הספקולנטים ולתת יד לפגיעה בכלכלה המקומית"

הדולר עולה / קרדיט: שאטרסטוק
הדולר עולה / קרדיט: שאטרסטוק

השקל מתחזק היום (ד') מול שני המטבעות הזרים המובילים בשוק המט"ח המקומי. שער הדולר היציג נחלש בכ-0.6% ונקבע ברמה של 3.85 שקלים, והאירו נחלש בכ-0.3% ל-4.333 שקלים.

אתמול, נזכיר, הדולר ירד ב-1.24% ושערו היציג נקבע על 3.874 שקלים, בעוד האירו ירד ב-0.78% לשער יציג של 4.346 שקלים. בעולם הדולר היום נסחר בהתחזקות מול האירו ל-1.125 דולר לאירו.

בנק ישראל פרסם היום את יתרות המט"ח לחודש ספטמבר 2015, והן ממשיכות לטפס לשיא כל הזמנים. היתרות הסתכמו ב-89,335 מיליון דולר, גידול של 337 מיליון דולר לעומת סוף החודש הקודם.

בנק ישראל רכש בספטמבר 255 מיליון דולר - במסגרת הרכישות שנועדו לקזז את ההשפעה מהפקת גז בישראל על שער החליפין. עוד כ-239 מיליון דולר מהעברות הממשלה מחו"ל. מאידך, הגידול ביתרות קוזז על-ידי העברות המגזר הפרטי בסך כ-5 מילין דולר ושערוך יתרות מטבע חוץ בסך כ-152 מיליון דולר.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר כי "מתגבר הסחף השלילי של הדולר בזירה המקומית. הצמד בוחן את רמת המפתח של 3.85 שקלים - רמת השפל של ספטמבר, ושבירה מתחתיה עשויה להוציא מהמשחק כמות גדולה של סוחרי לונג ולהאיץ את הירידה לעבר 3.83 שקלים".

לדבריהם, "הירידה של הדולר מקבילה למגמת היחלשות הדולר בעולם בימים האחרונים, וזאת על רקע התגברות ההערכות כי הבנק הפדרלי ידחה את העלאת הריבית עד לרבעון הראשון של 2016. הירידה בציפיות הריבית החזירה את הקורלציה השלילית בין הדולר לבין המניות, לפחות באופן זמני, כאשר הסנטימנט החיובי ביממה האחרונה בשוקי ההון על רקע עליית מחירי הנפט, הוסיפה ללחץ השלילי על הדולר. מגמה זו של היחלשות הדולר עשויה להימשך ולהתגבר בהמשך השבוע, בטח אם לא נראה נתונים טובים באופן יוצא דופן בארצות הברית או התבטאויות מצד בכירים בפד שיחזירו לשולחן את האפשרות להעלאת ריבית עוד השנה".

 

במט"ח 24 ציינו: "הדולר מאותת על המשך התיקון טכני מטה. עלייתו בשבועות האחרונים בעקבות הטלטלות בשווקים מסתמנת כרגע כתיקון צפוי מטה. התרחיש שאנליסטים סברו כי 2015 תהיה שוב שנת פריצה לקראת ה-4 שקלים לדולר כנראה נראית שוב הולכת ומתרחקת בעקבות הירידות הצפויות של הדולר. יציאת השוק מתקופת החגים אמורה להוות זרז להתחזקות השקל בטווח הקרוב, מה שיקשה בגזרה המקומית על פריצה משמעותית, קל וחומר לכיוון ה-4 שקלים".

שיא קפיטל מוסרים: "שוב נראה שהספקולנטים שבים לשלוט בשוק המט"ח המקומי. אם הדולר ירד בעולם בכ-1%, בארץ הוא ירד ב-2.1%, כלומר מדובר בירידה של יותר מפי 2 מהתנהגותו בעולם. שליטה זו של הספקולנטים בשוק מתחזקת לאור אוזלת ידו של בנק ישראל והעומדת בראשו. שוב, ממשיך בנק ישראל לתלות את יהבו בחו"ל וממתין לחילוצו מן הצרה על-ידי העלאת ריבית בארה"ב - העלאה שמתבוששת להגיע ולהערכתי, לא תגיע כלל. שוב, בוחר בנק ישראל להיות מובל על-ידי הספקולנטים ולתת יד לפגיעה בכלכלה המקומית, כיוון שהירידה בצמיחה הנגרמת על-ידי ירידה ביצוא ובייצור, היא תוצר ישיר של שער הדולר החלש".