איפה אפשר ללמוד בישול בריא - וכמה עולה סדנת שוקולד פרטית?

חובבי הקולינריה לא מסתפקים במעשה ידי השפים במסעדות, אלא משתתפים בשלל סדנאות כדי ללמוד את רזי המטבח: מבישול בריא, דרך בישול חובק עולם ועד מתוקים, קפה ויין ■ המחירים נעים בין 200 ל-1,700 שקל

חובבי הקולינריה לא מסתפקים במעשה ידי השפים במסעדות, אלא משתתפים בשלל סדנאות כדי ללמוד את רזי המטבח: מבישול בריא, דרך בישול חובק עולם ועד מתוקים, קפה ויין. המחירים למשתתף נעים מ-200 שקל ועד 1,700 שקל לסדנת שוקולד פרטית.

בצקים ומתוקים

רוי שוקולד: פרלין וסיפור

השוקולטייר רואי גרשון ל-Roy שוקולד, מקיים סדנת להכנת שוקולדים ופרלינים, במפגש המלווה בהסברים וסיפורים מעולם השוקולד.

איפה: תל-אביב.

משך: שעה וחצי.

כמה: 170 שקל.

גרשון מציע גם מפגש פרטי ללימוד כל אחד משלבי הכנת פרלינים, כולל טכניקות וחוקים כימיים ליצירת שוקולד, בסיומו מובטחת הכנת שוקולד עצמאית.

משך: 3 שעות.

מחיר: כ-1,700 שקל.

לפרטים: www.roychocolate.co.il

אלדו וגאג'יה: גם סורבה

בית-הספר לגלידה "אלדו" בשיתוף עם גאג'יה מציעים לחובבי גלידה סדנה המלמדת על יסודות הכנת סורבה וגלידות.

איפה: רמת-החייל.

משך: שני מפגשים של שעה וחצי.

כמה: 300 שקל.

לפרטים: 1-700-70-21-41

טלטלים: פיסולי סוכר

סדנאות אפיית עוגות ופיסולי סוכר ב"טלטלים". למשקיענים: מרתון מתוק בן 9 שעות בסיומו כל משתתף יוצא עם עוגה מעוצבת פאר יצירתו, לזוגות צעירים: מרתון עוגת כלולות בן 10 שעות.

איפה: רעננה.

משך הסדנא ומחיר: 200-280 שקל (3-5 שעות). 480-600 שקל ל"מרתון" (9-10 שעות).

לפרטים: 052-3714189 או: www.taltalim.co.il

לחמים: פוקצ'ה ביתית

ב"לחמים" סדנאות לאפיית לחמים בבית: מלחם שיפון, דרך פוקצ'ה ועד באגט.

איפה: תל-אביב.

משך: 4 שעות.

כמה: 320 שקל.

לפרטים: 03-5618111

סדנאות בחנויות מתמחות

חנויות לציוד ולאביזרי בישול גילו את הפוטנציאל הנוסף הטמון בחובבי המטבח:

4chef: צפייה בשפים

ב-4chef מספרים כי "יותר ישראלים מעדיפים לוותר על החביתה והסלט ומעדיפים לבחוש, להקציף ולאדות". סדנאות הבישול נחלקות לסדנאות צפייה וסדנאות מעשיות: סדנאות הצפייה נערכות על-ידי השפים ישראל אהרוני, מאיר אדוני, אביב משה ועוד, חלקן במתוכנת "כיתות אומן", כמעין תוכנית בישול אישית, בסיומה המשתתפים נהנים מהמנות שהוכנו מול עיניהם.

קורסי הבישול והאפייה כוללים אוכל מתרבויות העולם, למשל סדנת בישול לטיני בהנחיית השף יאיר פיינברג, סדנת פסטה איטליאנה עם השף דנה מלמד ועוד.

איפה: תל-אביב.

משך: כ-3 שעות.

כמה: 240-320 שקל (15-22 משתתפים).

סדנאות ייחודיות מציעים ב-4chef להורים ולילדים (בני 8-12). הסדנאות כוללים עבודה מעשית, עם או בלי אחד ההורים במסגרתן מתנסים הילדים במתוכנים בסיסיים תוך ביטוי עצמי.

כמה: 240 / 160 שקל.

לפרטים: www.4chef.co.il

ספייסס: מהודו ועד שף

ב-SPICES נערכות סדנאות בישול בנושאים שונים תחת ניצוחם של שפים אורחים בהם אסנת איתו, מומחית לבישול יפני, גלית ברגר מ"עוגארט", עמיר אילן ורונן פילוסוף, מומחי בשרים ועוד. בין סדנאות חודש מארס לדוגמה סדנת מנות אחרונות "מפילות", סדנת ארטישוק, סדנת בשרים ובישול הודי.

איפה: תל-אביב.

משך: 3-4 שעות.

כמה: 180-240 שקל (20-27 משתתפים).

לפרטים: www.spices-center.com

קוק סטור: מאכלי עמים

גם בקוק סטור סדנאות במגוון נושאים: אפיית לחמים ביתיים ומאפי בוקר, "מסע לגילוי השמרים" עם הקונדיטורית ויולה, סדנת להכנת סושי עם השפית אסנת איתו, סדנת בישול אסייתי עם השף חיים סלומון, סדנאות בשרים, ועוד בישולים חובקי עולם: בישול מרוקאי, צרפתי, איטלקי, הודי ועוד. באווירת בריאות ודיאטה נערכת גם סדנת "שירה וחצי" לאורח חיים בריא במטבח.

איפה: רמת-גן.

משך: 3-3.5 שעות, בשעות הערב.

כמה: 250-260 שקל.

לפרטים: www.cookstore.co.il

לגעת באוכל: סודות השמרים

בלגעת באוכל מוצעות סדנאות בהן סדנת אפייה על טהרת השמרים עם שף הבית של "שמרית", סטפן לייק. בסדנה יתנסו באפיית לחמניות, עוגות ופוק'צה.

איפה: ראשון-לציון ורעננה.

משך: 3.5 שעות.

כמה: 150 שקל.

קיצ'נאייד: אפייה לשבת

קריאולי, יבואנית המותג קיצ'נאייד, משיקה מרכז סדנאות בו ייערכו מפגשי בישול ואפייה בנושאים שונים: אפייה לשבת, מאכלי ים, מנות גורמה, מתוקים ועוד. בסיום כל מפגש ייהנו המשתתפים מארוחה פרי עמלם.

איפה: מלון מנדרין (צומת גלילות).

משך: 2.5-3.5 שעות.

כמה: 170-270 שקל.

לפרטים: www.creole.co.il

לובלינסקי: קישוט מזון

סדנת Food decor של דב לובלינסקי תקנה לחובבי המזון את הפן האמנותי במטבח באמצעות קישוטי מזון, עיצוב מנה, "צילחות" ומיומנויות חיתוך.

איפה: תל-אביב.

משך: 3 שעות.

כמה: 260 שקל (עד 8 משתתפים).

לפרטים: 03-6811007

מסעדות ושפים

אל גאוצ'ו: בשר ומרינדה

בסניפי אל גאוצ'ו נערכות סדנאות בשר בהנחיית השף יוסי גולן במסגרתה המשתתפים יכירו את חלקי העגל וילמדו את התאמת סוגי הבשר לאופני הבישול, התאמת רטבים ומרינדות, גרילים ועוד. הסדנא משלבת ארוחת ערב.

איפה: בסניפים ברחבי הארץ.

משך: כשעתיים וחצי.

כמה: 270 שקל (230 שקל לחברי מועדון הקרניבורים, 170 שקל נקודות ללקוחות אמריקן אקספרס. 15-22 משתתפים).

לפרטים: www.elgaucho.co.il

קנאסטל: בישול גורמה

בסטודיו לבישול Canastel השף פרנק אזולאי יחשוף את סודות בישול הגורמה הכשר.

איפה: תל-אביב.

משך: כ-3 שעות.

מחיר: 300-350 שקל ל-10-15 משתתפים (חינם במסגרת הגרלת דיאט קוקה-קולה).

לפרטים: www.canastel.co.il

בישול בריא

ארז קומרובסקי: הגליל נכנס למטבח

השף ארז קומרובסקי מלמד את סודות הבישול באווירה גלילית בביתו שבמצפה מתת. במהלך הסדנה משתמשים בתוצרת מהבוסתן האורגני הביתית, אופים לחמים בטאבון ובתוך כך "חושף" קומרובסקי את רזי הבישול שלו: החל בבחירת הירקות ושמן הזית לתיבול, שימוש נכון בעשבי בר, והכול תוך דגש על בישול אקולוגי, בריא וטרי.

הקורסים מחולקים לפי נושאים: אפיית לחמי שאור, ירקות אורגניים, בשרים ודגים, מפגש שוק (בעכו ובכפר יאסיף) ועוד.

איפה: בגליל התחתון.

משך: 4.5 שעות.

כמה: 430-500 שקל (עד 18 משתתפים).

לפרטים: 03-9772929 או: www.erez-komarovsky.co.il

אורגניק מרקט: להשתנות

סדנא שאינה בבחינת "זבנג" וגמרנו אלא במתכונת של תוכנית מתמשכת מוצעת ברשת אורגניק מרקט תחת הכותרת הדרמטית "השינוי אפשרי", בהנחיית יועצת הבריאות טליה לוין. התוכנית כוללת התנסות חווייתית של 6 מפגשים במשך 3 שבועות, תוך דיון על חשיבות המזון הבריא (מזון מלא, מזון נא, חשיבות העלים הירוקים, אכילה מודעת וכד'), צפייה בהכנת מנות בריאות, מפגשים אישיים ועוד. את התוכנית מתחילים מדי בוקר בשתיית שייק ירוק ובצהריים מגיעים המשתתפים למשקה ירוק נוסף ולארוחת צהריים על טהרת הקינואה/אורז, דוחן וסלט. המשתתפים יידרשו למלא שאלון בתחילת התוכנית ובסיומה, בו ידווחו על הרגשתם.

איפה: רמת-החייל.

מתי: בסוף אפריל.

מחיר: 490 שקל (כולל ארוחת בוקר וצהריים).

לפרטים: www.organicmarket.co.il, www.talyalewin.com

קפה ויין

אילן'ס: הכנה וטעימות

בבית-הספר לקפה של אילן'ס מלמדים לתפעל נכון את מכונה הקפה הביתית, ומציעים סדנת טעימות של זני קפה.

איפה: תל-אביב.

משך: 4 שעות.

כמה: 220 שקל.

לפרטים: 03-9235946

לאב-איט: מדע הקלייה

הרשת מציעה סדנאות להכרת עולם הקפה, הכרת זני קפה, קלייה והפקת אספרסו.

איפה: תל-אביב.

משך: שעתיים.

כמה: 200 שקל (10-15 משתתפים).

גאג'יה: טעימה חווייתית

שני סגי סדנאות - האחת להרחבת הידע בתחום, והשנייה חווייתית הכוללת התנסות.

איפה: יבנה.

משך: שעתיים.

כמה: 200 שקל. 100 שקל לסדנא חווייתית.

לפרטים: 1-700-70-21-41

זמן אמיתי: קוקטייל ויין

בבית-הספר לברמנים מועברות סדנאות אלכוהול בנושאים שונים: הכנת קוקטיילים, וויסקי, אפריטיף/דיז'סטיף, ברנדי, יין ועוד.

איפה: במרכזי ההדרכה של זמן אמיתי ברחבי הארץ, בבתים במקומות עבודה.

משך: שעתיים.

כמה: 160 שקל ליחיד (300 לזוג).

לפרטים: zmanamitibusiness.co.il

wine&more: ייננים שונים

רשת wine&more עורכת סדנאות יין המועברות בכל פעם על-ידי יינן מיקב אחר המציג 7-8 יינות, תוך מבוא והסברים על עולם היין, תהליך הייצור, אבחנה בין סוגי היין, קריאת תוויות ועוד. כל סדנא מלווה בטעימות גבינה או בשר.

איפה: בסניפים בתל-אביב, ראשון-לציון ויהוד.

משך: שעתיים וחצי.

כמה: 120 שקל לסדנא חלבית, 220 שקל לסדנא בשרית.

לפרטים: www.wineandmore.co.il

טעימות: ביקב ובבית

טעימות יין מודרכות בבתים מציעים יקבים שונים בהם יקב רקנאטי (75 שקל ליחיד, ל-10-16 משתתפים), יקב ססלוב המציע סדנת "חידוד החושים" בטעימות של 6 יינות ביקב שבקיבוץ אייל (120 שקל למשתתף, עד 30 משתתפים). יקב טפרברג מציע לשלב סדנת שוקולד ויין עם יינן הבית והשוקולטיירית רינת פרתי (מ-10 משתתפים, 2,000 שקל להרצאות ו-45 שקל לחומרים לכל משתתף). יקבי רמת הגולן מציעים לימוד של מונחים בסיסים בעולם היין, הכרת סוגי יינות והתאמתם לאוכל (80 שקל, מינימום 15 משתתפים) ועוד.