חברת הבנייה נווה איתנים תובעת 10 מיליון שקל מבנק המזרחי

טוענת כי הבנק התעמר בה בכך שהפר הסכם ליווי במספר פרויקטים ובמעשים נוספים, שהביאו לקריסתה ולנזקים של 34 מיליון שקל

חברת הבנייה נווה איתנים ובעל השליטה בה, יצחק חלה, תובעים בבית המשפט המחוזי מרכז 10 מיליון שקל מבנק המזרחי, בטענה כי התעמר בהם בכך שהפר הסכם ליווי במספר פרויקטים ובמעשים נוספים, שהביאו לקריסת החברה ולנזקים של 34 מיליון שקל.

נווה איתנים בונה בעיקר בפתח-תקווה וראש-העין. באמצעות עו"ד גלעד נרקיס טוענת החברה, כי שורה של מעשים ומחדלים מצד הבנק גרמו לה "נזקים קולוסאליים וחסרי תקנה". בין היתר, לטענתה, הביא הבנק לסיכולו של פרויקט בנייה רחב-היקף, שהיה בעיצומו.

"כתוצאה מהתנהלותו ההרסנית של הבנק ומעצירתו המוחלטת של הפרויקט בעודו באיבו, ולאחר שההשקעות המרובות שבו ירדו לטמיון, הופסקה כליל פעילותה העסקית המשגשגת של החברה, לרבות 4 פרויקטים של בנייה שלא ניתן היה להשלימם, נוכח הקריסה העסקית שהמיט עליהם הבנק", נטען בתביעה.

החברה ובעליה טוענים כי הבנק "הוסיף חטא על פשע, כאשר פתח נגד התובעים במסע של הליכי גבייה אגרסיביים ללא הרף, על יסוד חובות שלגביהם היו התובעים, אם בכלל, ערבים בלבד וכאשר חובם של החייבים העיקריים בחובות מצוי בהליכים משפטיים וטרם הוכרע. בהליכי גבייה אלו, הרס הבנק כל חלקה טובה שעוד נותרה לתובעים".

החברה וחלה טוענים, שמזה כ-3 שנים הם אינם מצליחים לשקם עצמם. הם צירפו לתביעה דו"חות כספיים מבוקרים לשנים 1998-2000 המצביעים על היקף הפעילות של החברה ועל רווחים של מיליוני שקלים בשנה.

טרם הוגש כתב הגנה. (ת.א. 3070-05-08).