|   הפוך לעמוד הבית   |   האימייל האדוםאימייל אדום   |   ניוזלטרים   |   twitter twitter   |   עיתון דיגיטלי   |   English
  ראשי שוק ההון וול סטריט ועולם היי טק נדל"ן סביבה נתח שוק וצרכנות דין וחשבון קריירה רכב ספורט תרבות 
 כל הכותרות
     
  חפש
   
  חיפוש משולב באתר גלובס
חפש
ערך מוסף
 
 
ערך מוסף
 
 

קישורים ממומנים

 

נועה פרג

 
נועה פרג

הסופר-גלו של האינטרנט

איך גורמים לגולשים שלא לנטוש את האתר? חברת Kampyle רוצה לעזור לאתרים להבין

15/08/2008, 08:04     שלח תגובה במיילנועה פרג
עיתון גלובס במתנה!
מגזין ליידי גלובס
החדש במתנה!
קבלו ניוזלטרים והתראות SMS
קבלו ניוזלטרים
והתראות SMS
עקבו אחרינו בטוויטר
הצטרפו אלינו בפייסבוק
גלובס TradeOne
מערכות מידע לשוק ההון וניתוחים בזמן אמת
שם המשחק באינטרנט הוא טראפיק, אולם לא פחות חשובה מכך היא היכולת של בעלי אתרים לגרום לגולשים לחזור ולבקר באתר פעם נוספת. בימי הבועה העליזים קראו לזה Stickiness. חברת Kampyle, שהוקמה ב-2007 על-ידי אריאל פינקלשטיין, ערן סביר ואיילון שטיינר, מפתחת מעין פלטפורמת CRM (ניהול קשרי לקוחות), "שמאפשרת לבעלי אתרים לקבל משוב מהגולשים, באמצעות הטמעת קוד פשוט באתר שמציג להם טופס אותו הם יכולים למלא", מסביר פינקלשטיין. "זה מאפשר לבעלי האתרים לזהות את המקומות הפחות מוצלחים באתר ולהבין, לדוגמה, מדוע גולשים החלו לבצע פעולת רכישה באתר אך לא סיימו אותה".

כמו חברות אינטרנט רבות, גם Kampyle גייסה בינתיים כמה מאות אלפי דולרים מאיש העסקים יוסי ורדי, וכעת היא נמצאת בסבב גיוס נוסף שאת היקפו היא אינה חושפת, אך הוא מתוכנן להיות מקרנות הון סיכון ומשקיעים פרטיים.

לדברי פינקלשטיין, "מערכות אחרות של אנליזות נתונים מאפשרות לבעלי האתרים לדעת מה היוזרים עושים באתר, אבל לא מדוע הם עוזבים אותו". סביר מוסיף שגם פידבקים חיוביים מתקבלים באמצעות המשובים הללו. מעבר לזיהוי הנקודות הבעייתיות באתר, המערכת של Kampyle מציעה לבעלי האתרים גם ממשק נוח לתיקון התקלות, ומאפשרת להם לחזור לגולשים שמילאו את המשוב ולעדכן אותם במה שנעשה בנידון. "היכולת הזו מאפשרת לתת לגולש שירות טוב יותר, וליצור עימו ערוץ תקשורת אישי באמצעות הכנסת העולם האמיתי לתוך העולם הווירטואלי".

המערכת עלתה בגרסת בטא סגורה לפני 4 חודשים, ובחודש שעבר נפתחה - עדיין בבטא - לכלל האתרים. לחברה יש למעלה מ-2,000 לקוחות בארץ ובעולם, ובישראל קבוצת אתרי סמייל מדיה ואתר האנימציה אניבום משתמשים במערכת. המוצר תומך בכ-60 שפות שונות. כעת מוצע המוצר בחינם, כאשר בעתיד מתכננת החברה להציע חבילת בסיס בחינם ולגבות תשלום עבור שירותי פרימיום מתקדמים.

מספר הפידבקים שמתקבלים בממוצע ביום משתנים בהתאם לגודל האתר, סוג האתר ואופן הטמעת המשוב, ויכול לנוע בין 5 משובים ליום למספר מאות משובים ביום. "גילינו שלמעלה מ-50% מהיוזרים משאירים את האימייל הפרטי שלהם, ומעוניינים לקבל תגובה מבעל האתר", אומר סביר. "כאשר חוזרים לגולש זה מגדיל את הנאמנות".

אחת המתחרות בארה"ב היא חברת OpinionLab, שמציעה מוצר המכוון לתאגידים גדולים ובעלות גבוהה, וגם גוגל, באמצעות המוצר גוגל אנליטיקס, יכולה להיחשב כמתחרה. Kampyle חתמה לאחרונה על שיתוף פעולה עם גוגל אנליטיקס, כמו גם עם חברות ישראליות שמתעסקות בתחום, כדוגמת Nuconomy ו-Clicktale, במטרה להציע פיתרון משולב ומקיף.

"כל מתחרה שלנו הוא למעשה שותף פוטנציאלי", מסביר סביר. "החיבור בינינו לבין גוגל אנליטיקס הוא מוצלח, שכן הוא מאפשר מדידה אובייקטיבית, בעוד שאנחנו מציעים כלי סובייקטיבי. החיבור ביניהם נותן תמונה מלאה על מה שעובר על הגולשים באתר". *


חדש באתר גלובס! לוח הדרושים גלובס JOBS מופיע במדורים שוק ההון, דין וחשבון ונתח שוק

 

מסננים ביחד הכתבה הבאה: מסננים ביחד
    
פירסומת
 
 
 
 

הוספת תגובה

 
כינוי:    
נושא:
תוכן: Hyperlink in a new window Hyperlink Right Left underline italic bold Bulleted List Ordered List Face1 Face2 Face3 Face4 Face5 Face6
בהגיבי הנני מסכים לתוכן תנאי השימוש, המחייב שמירה על אתיקה, כבוד הדדי ותרבות הביטוי והדיון. תודה.

 
 
 


טוען תגובות...טוען

 
 

דעות

 

1

 

2

 

3

  לכל הדעות
 
משה שלום, מנתח טכני, סמנכ"ל פורקס איילנד למסחר במטח
כך מזהים את נקודות ההצטרפות למסחר במגמה עולה ויורדת ■ וגם: עידכון S&P 500
 
פנינה אלעזר, מנכ"ל שלו תקשורת
חיילים אלמונים נלחמים לצד היחצ"נים של המדינה: מוטי שרף, רני רהב ואייל ארד
 
דרור מרמור,  עורך מוסף הנדל"ן של גלובס
לשווא נחפש הסבר כלכלי להתייקרות הנדל"ן האם זהב, נפט ומניות עולים מסיבות כאלה?
 
רון אייכל
מה הן ההשלכות הצפויות על שוקי איגרות החוב בחוץ לארץ ועל שוק האג"ח בישראל
 
דובי בן גדליהו, כתב גלובס לתחבורה ורכב
יש מי שרוצים לנפח כשל שכיח בענף כדי לקצור שלל לקוחות בזירת התחרות
 
יזהר שי, שותף בקיינן פרטנרס ומנהל פעילותה בישראל
סרט שיצא עכשיו מגולל סיפור אמיתי על מוטיבציה יחודית להקמת סטארט אפ ביוטקי
 
מתי גולן
טוב למחות על בזבוז כספי ציבור, אבל יש לדייק במטרה, אחרת המחאה לא רלבנטית
 
רון שטיינבלט
מי שרכש מניות אתמול יכול לספוג עד 36.8% ירידה בה מחר ועדיין - להרוויח
 
סטלה קורין ליבר, כתבת בכירה לכלכלה
בנק ישראל רוצה לשמר הפקרות ניהולית ולעטות עליה "שמיכה" של ועדה ציבורית
 

גלובס פלוס