תוגברו החיפושים אחר הילדה רוז: במשטרה שוקלים לייבש מאות מטרים מנחל הירקון

(עדכון) - במקביל לחיפושים בירקון נערכו גם סריקות באזור בית גולמינץ בנתניה, בעקבות מידע לפיו שם היכה הסב רון רוני את הילדה ; השתלשלות הפרשה ; דעה/ כולנו רוז - אבל למה הרייטינג?

גם היום (ד') נמשכו החיפושים הנרחבים אחר הילדה רוז רן, שעל-פי החשד, נרצחה על-ידי סבה. החיפושים התמקדו בנחל הירקון בתל-אביב ובאזור בית גולדמינץ בנתניה.

במשטרה שוקלים לייבש כ-200 מטרים מנחל הירקון, במסגרת מבצע החיפושים הנרחב. מספר קבלנים אף סיירו באיזור המיועד לייבוש, בסמוך לשכונת בבלי. על-פי ההערכות, עלות הייבוש תסתכם בכ-350 אלף שקל.

מפכ"ל המשטרה, דודי כהן, שהגיע בצהריים לאתר החיפושים אחרי הילדה רוז בנחל הירקון, הבהיר, כי "אנו בוחנים כרגע לייבש כמה מאות מטרים משטח הנחל ולא משנה באיזה מחיר. לא נחסוך מאמץ ולא נשאיר אבן על אבן בבוץ הנוראי, עד שנביא אותה לקבר ישראל", הוא ציין, "אנו מקווים שבשעות הקרובות תהיה התפתחות ומתרכזים בחיפושים אחרי הילדה בזירה המרכזית שהיא נחל הירקון".

כהן הבהיר, כי קיים שיתוף פעולה מלא עם חיל הים, במבצע החיפושים. במשטרה גוברת ההערכה, כי החיפושים בנחל הירקון יניבו תוצאות. צוותי חיפוש מתוגברים ערכו היום סריקות יסודיות בירקון, בניסיון לגלות ממצאים חדשים. החיפושים בירקון תוגברו לאחר שהבוקר גם נערכו סריקות באיזור בית גולמניץ שבחוף נתניה, שם היכה, על-פי החשד, הסב את רוז.

החיפושים אחר רוז, שהיעלמותה גרמה לזעזוע בישראל ואף בעולם, טרם הניבו פירות. סבה של רוז, רוני רון יעקב, הודה בחקירתו במשטרה, כי השליך את גופתה בתוך מזוודה לירקון. בית משפט השלום ברמלה האריך אתמול את מעצרו של רוני רון ב-15 יום, ומעצרה של האם, מארי פיזם, הוארך ב-10 ימים.

"חייה ומותה של מדלן מקאן הישראלית"

בתקשורת העולמית סיקרו בהרחבה את רצח הילדה רוז. כלי תקשורת בבריטניה אף הישוו את הפרשה לפרשת הילדה מדלן מקאן. באתר "סקיי ניוז" נכתב, כי "פרטים מבעיתים אופפים את היעלמותה של ילדה ישראלית בת 4. משטרת ישראל חוקרת את הפרשה המזכירה את פרשת מדלן מקאן. רוז לא נראתה מזה שלוש החודשים וכעת חושדים שהיא נרצחה והיתה קורבן למעשה האלימות במשפחה החמור ביותר בתולדות ישראל".

ה"טיימס" הלונדוני סיקר את האירוע המזעזע תחת הכותרת - "חייה ומותה העצובים של רוז, מדלן מקאן הישראלית". העיתון ציין, כי "סיפור היעלמותה של ילדה צרפתיה בת 4 קיבל תפנית מזוויעה".

ב"הראלד טריביון" נכתב, בין היתר, כי "תמונת הילדה כחולת העיניים וחומת השיער מילאה את העמודים הראשונים של העיתונים ושל משדרי הרדיו והטלוויזיה, באופן שהעלים את ביקורה של מזכירת המדינה האמריקנית והעימות עם הפלסטינים".

העיתון הצרפתי "לה פריזיין", שחשף את פרטי הפרשה כבר אתמול, פרסם היום באתר האינטרנט שלו כתבה נוספת, תחת הכותרת - "קרוב לוודאי שרוז נרצחה על-ידי סבה בישראל".