הנקראות ביותר

יין: הרמה של הגולן

התנאים הטובים במיוחד לגידול ענבי יין ברמת הגולן - הביאו לייצור מספר יינות מצוינים וראויים. הנה כמה שכדאי להכיר

יקבי רמת הגולן השיקו באחרונה את יין הדגל שלהם, ירדן קצרין 2004, שיוצא רק בשנים יוצאות דופן מבחינת תנאי גידול ואיכות הענבים. זוהי הפעם הראשונה שהיקב מנפיק את יין הדגל בשנים עוקבות, 2003 ו-2004. שנת 2004 הוכתרה על-ידי היקב כאחת השנים הטובות ביותר שלו, ולכן נמצאה מתאימה להפקת היין.

ירדן קצרין מבציר 2004 הינו השישי בשושלת יינות קצרין. קדמו לו היינות המובחרים מבצירים: 1990, 1993, 1996, 2000 ו-2003, שזכו לשבחי הביקורת, בארץ ובעולם.

"ירדן קצרין משקף את האיכות הנדירה של יקבי רמת הגולן. זהו יין החובק בתוכו כרמים שונים וזנים שונים", אומרת ענת לוי רושנסקי, מנכ"ל יקבי רמת הגולן. "תהליך היצירה של היקב הינו עתיר השקעה מרמת הכרם, עד הטיפול הפרטני בחלקותיו השונות וכלה בייצור המוקפד של היין".

"הענבים הגיעו מהכרמים המובחרים ביותר שלנו במרכז ובצפון הגולן", אומר ויקטור שונפלד, היינן הראשי של יקבי רמת הגולן. "היינות מהחלקות השונות יושנו בנפרד בחביות עץ אלון צרפתי חדשות במשך 18 חודשים. לאחר מכן בוצע המיזוג של היין, והבלנד הסופי הוחזר לחביות לשישה חודשים נוספים".

היין יוצא במהדורה מוגבלת וממוספרת של כ-12 אלף בקבוקים בלבד, וישווק בחנויות היין המובחרות ובחנות היקב, בקצרין שברמת הגולן.

בעין זיוון שבצפון רמת הגולן נמצא יקב הבוטיק פלטר, החל מבציר 2005. בשנת 2001 חזר טל פלטר ממערב אוסטרליה, שם למד ייננות וגידול גפן היין. באוסטרליה גילה תרבות שתיית יין יומיומית ותפיסה שהתאימה לו ליישום בארץ. פלטר החליט לייצר יינות איכות במחיר נגיש יחד עם סדרת דגל ייחודית. עם חזרתו לארץ התחיל לייצר יין במושב צופית, ולאחר שלוש שנות פיילוט, חבר אליו אחיו ניר כשותף, והם גיבשו יחד תוכנית עסקית ודרך פעולה לבניית המותג. הם החליטו לעזוב את השרון לטובת רמת הגולן ויתרונותיה (גובה, אדמה ואקלים), להפוך ליקב עצמאי ולהגדיל את כמות ייצור היין.

ביקב מייצרים יינות במחירים של בין 50 ל-160 שקל. כל התהליכים - ייצור היין, שיווק, הפצה וייצוא - נעשים על-ידי בני המשפחה.

המלצות השבוע

רמת הגולן ירדן קצרין 2004

הולך טוב עם: נתח "פריים ריב" בצלייה איטית הנפרס על השולחן או מנת שוק טלה בגריל עדין.

אירוע מתאים: רק אירועים חגיגיים ומיוחדים מאוד.

טמפרטורת הגשה: 18-20 מעלות.

טרמינולוגיה מקצועית: ניחוחות אלגנטיים נפלאים של פרי שחור בשל, בשילוב אדמה וטבק ועשבי תיבול טריים. יין עמוק, מלא ומורכב, עשיר בטעמים, טעים ומהנה, שהזמן יעשה לו רק טוב. השקעה לזמן ארוך.

מחיר: 330 שקל.

פלטר סוביניון בלאן 2008

הולך טוב עם: צדפות ופירות ים מבושלים, פסטה עם פסטו או רוטב עגבניות, ואפילו עוף עם תבלינים הודיים.

אירוע מתאים: ארוחה ביתית או פיקניק בחוץ.

טמפרטורת הגשה: 8 מעלות.

טרמינולוגיה מקצועית: יין רענן, חומצי וחד, עם ניחוחות מתקתקים ומבושמים וטעמים עשבוניים ירוקים, וסיומת מרעננת, ללא תוספות עץ ויישון.

מחיר: 65 שקל.

פלטר קברנה סוביניון - T Selection 2006

הולך טוב עם: מנות בשר על האש או קדירות בשר ותבשילים.

אירוע מתאים: ארוחה בסוף שבוע רומנטי.

טמפרטורת הגשה: 18-20 מעלות.

טרמינולוגיה מקצועית: מסדרת הדגל של היקב. יין אלגנטי ומורכב בניחוחות וטעמים של פרי שחור, זיתים, שוקולד, קפה ותיבול עשיר. בעל סיומת ארוכה עשירה ומהנה.

מחיר: 140 שקל.

עקבו אחרינו ברשתות
רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
אני מאשר/ת קבלת תוכן פירסומי מגלובס
נושאים נוספים בהם תוכל/י להתעדכן
נדל"ן
היי טק
נתוני מסחר
שוק ההון
נתח שוק
גלובס TV
✓ הרישום בוצע בהצלחה!
לכתבה הקודמתיין: ארבע כוסות (פלוס עודף)