|   הפוך לעמוד הבית   |   האימייל האדוםאימייל אדום   |   ניוזלטרים   |   twitter twitter   |   עיתון דיגיטלי   |   English
  ראשי שוק ההון 
 היי טק נדל"ן סביבה נתח שוק וצרכנות דין וחשבון קריירה רכב ספורט תרבות דעות כל הכותרות
     
  חפש
   
  חיפוש משולב באתר גלובס
חפש
ערך מוסף
 
 

קישורים ממומנים

 

וול סטריט

 

טבע זכתה בתביעת ה-Seretide; מכירות של 6.7 מיליארד ד'

גלקסו-סמית'-קליין שוקלת לערער ■ טבע ואקטיב ביוטק השלימו את ההרשמה לשלב השני בניסוי הקליני לתרופה להפחתת התקפים חוזרים של טרשת נפוצה ■ נתבעה ע"י מיילן בגין משאף עם זכויות פטנט עד 2021

26/06/2009, 22:08     שלח תגובה במיילארז וולברג
עיתון גלובס במתנה!
מגזין ליידי גלובס
החדש במתנה!
קבלו ניוזלטרים והתראות SMS
קבלו ניוזלטרים
והתראות SMS
עקבו אחרינו בטוויטר
הצטרפו אלינו בפייסבוק
גלובס TradeOne
מערכות מידע לשוק ההון וניתוחים בזמן אמת
נושאים: גלקסו סמית קליין, טבע, טרשת נפוצה, מיילן

טבע ואקטיב ביוטק (סימול: 30125.ST בבורסת ה-OMX בשטוקהולם), חברה שוודית, השלימו את ההרשמה לשלב העיקרי השני בניסוי הקליני שלב 3 לתרופה במסגרת בראבו, הניתנת אחת ליום. מדובר בכדור בעל הרכיב הפעיל laquinimod להפחתת התקפים חוזרים של טרשת נפוצה.

"בראבו" הוא ניסוי קליני עולמי שנועד להעריך את היעילות, בטיחות וכושר הסיבולת של ה-laquinimod בהשוואה לתרופת דמה (פלסבו). בנוסף, הניסוי נועד להעריך יחס עלות-תועלת לרכיב הפעיל בהשוואה לטיפול הקיים, Avonex - הניתן כזריקה. על-פי הדיוווח, גויסו למעלה מ-1,200 מטופלים לניסוי ב-156 מקומות - לרבות ארה"ב, אירופה, ישראל ודרום אפריקה.

המחקר באלגרו, המהווה את הגרסה הראשונה לשלב השלישי של הניסוי ב-laquinimod, השלים את ההרשמה בנובמבר האחרון (1,000 מטופלים ב-152 אתרים בצפון אמריקה, אירופה ואסיה) והוא עדיין בבחינה.

משה מנור, סגן נשיא בטבע למוצרי מותג עולמיים, אמר: "טבע ואקטיב ביוטק מעודדות מהפוטנציאל של ה-laquinimod לפנות לצורך שטרם מולא של המטפולים לטיפול המספק יעילות לצד בטיחות. אנו מחכים להמשך הניסוי בשלב 3 של הרכיב, ומקווים כי יציע שיפור".

במקביל, בית המשפט לעניינים מסחריים בדבלין, אירלנד, הכריז כי זכויות פטנט המפתח על התרכובת Seretide אינן תקפות - מה שמהווה זכייה לטבע נגד התרופה רבת המכר של גלקסו-סמית'-קליין (סימול: GSK.L בבורסה בלונדון). זכויות אחרות על הפטנט עדיין בתוקף, ו-GSK שוקלת לערער. גם סנדוז, החטיבה הגנרית של חברת התרופות השוויצרית נובארטיס , שוקלת לייצר גרסה גנרית לתרופה.

טבע תקפה את זכויות הפטנט של ה-Seretide באמצעות אייווקס, אותה רכשה ב-2005. הרכיבים הפעילים של התרכובת, salmeterol ו-fluticasone propionate, פגים ב-2013. בארה"ב התרופה מוכרת כ-Advair, בעלת היקף מכירות של 6.66 מיליארד דולר בשנה ברחבי העולם. התרופה מיועדת לטיפול בקצרת (אסטמה) ומחלה חוסמת ריאות (COPD).

ההכרעה רלוונטית אך ורק לזכויות הפטנט על השילוב האירי, ואינה מחייבת במקום אחר. לגלקסו פטנטים אחרים לתרופה באירלנד, הפוקעים ב-2011 וב-2012. מושכה קיימת בייצור גרסה גנרית לתרופה, אותה נוטלים כשאיפה - גם לאחר תפוגת זכויות הפטנט. עם זאת, לאחרונה חלק מהחברות הגנריות החלו בייצור גרסאות לתרופה, מה שמעלה תהיות עד מתי תוכל חברת התרופות האנגלו-שוודית לשמור על אקסלוסיביות בשיווק התרופה.

בינתיים, מיילן תובעת את טבע במטרה למנוע ממנה לשווק גרסה גנרית של משאפי ה-Perforomist לטיפול בדלקת הסימפונות (ברונכיטיס) ונפחת (אמפיזמה). טבע ביקשה את אישור מנהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA) לשיווק המשאף, ששמו הכימי הוא formoterol fumarate.

ארבעת זכויות הפטנט צפויות לפוג ב-2021. מיילן זכתה במשאף כחלק מהרכישה של חטיבת הגנריקה של מרק KGaA הגרמנית ב-2007. גם טבע התמודדה על חטיבת הגנריקה, אך הפסידה, כאמור.

טבע


חדש באתר גלובס! לוח הדרושים גלובס JOBS מופיע במדורים שוק ההון, דין וחשבון ונתח שוק

 

מניית אודיוקודס מזנקת: מריל לינץ' שדרג המלצה ומחיר יעד הכתבה הבאה: מניית אודיוקודס מזנקת: מריל לינץ' שדרג המלצה ומחיר יעד
    
פירסומת
 
 
 
 

הוספת תגובה

 
כינוי:    
נושא:
תוכן: Hyperlink in a new window Hyperlink Right Left underline italic bold Bulleted List Ordered List Face1 Face2 Face3 Face4 Face5 Face6
בהגיבי הנני מסכים לתוכן תנאי השימוש, המחייב שמירה על אתיקה, כבוד הדדי ותרבות הביטוי והדיון. תודה.

 
 
 


טוען תגובות...טוען

 
 

דעות

 

1

 

2

 

3

  לכל הדעות
 
לני רוט
במיוחד אם אתה אמריקני עשיר ויש לך הון רב ונכסים שאתה רוצה להוריש לצאצאיך
 
גיורא סרצינסקי
יציאה מהשוק למספר בודד של ימים בשנה גורמת למחיקת מרבית תשואות המשקיע
 
אלי ציפורי
הח"כית הלוחמנית נפלה למלכודת המוכרת של ה"טייקון" שדופק את "הציבור"
 
עמי ברנד
קוראים תיגר על התיאוריות שהניחו שהשוק מתנהל היטב ככל שמתערבים בו פחות
 
גתית פנקס
מנכ"ל גוגל מודה ששילם על יוטיוב מיליארד דולר מיותרים, מה המודל לפיו נקבע השווי?
 
רון שטיין
המוסדיים גדולים מדי על שוק ההון המקומי, עליהם להרחיב השקעותיהם מעבר לים
 
משה שלום
לאחר צלילת מחיר חדה ותיקון ברוח "היציאה מהמשבר", חוזר הנפט לשולחן הדיונים
 
אבי נוב
בעקבות "חוקי השבות" החדשים נהפכנו למקלט הטוב בעולם לאילי הון יהודים
 
רונן מנחם
למשקיעים המחפשים סימנים למעבר משלב הבלימה לשלב הצמיחה צפויה אכזבה
 

גלובס פלוס

 

מניות בכתבה

בהשהייה של 20 דקות, מעודכן ל: 09/02/2010
שם
המניה
שער
אחרון
שינוי
ב-%
נפח מסחר
בא' ש"ח/$
מניות בכתבה

טבע (nasdaq)

57.28 0.6325 195,499

Novartis Ag-Reg (virt-x)

56.8 -0.6993 ---