גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרויקט מיוחד: עושים סדר בשכונות הצפוניות של תל אביב

עבור מרבית הישראלים מדובר ב"צפון תל אביב" - השכונה היאפית והאליטיסטית של עשירי ישראל; בפועל, צפון תל אביב כוללת מספר רב של שכונות, הנבדלות זו מזו בסוג האוכלוסיה, ברמת המחירים ■ כל טבלאות המחירים

אין ספק כי בירת הנדל"ן של ישראל היא העיר תל אביב. אולי זו לא העיר שנמכרות בה מספר הדירות החדשות הגדול ביותר (ב-2008 היא עמדה במקום השני אחרי פתח תקוה). יתכן גם, כי עבור מרבית הציבור הישראלי היא נתפסת כחלום נדל"ן רחוק ומנוכר.

יחד עם זאת, באופן שיטתי, העניין שמגלה הציבור הרחב במגדלים של העיר החוגגת מאה, השיק המיוחד של שדרות רוטשילד ונווה צדק או היוקרה של רחוב הירקון, ועשרות אלפי הצעירים שנוהרים להשכיר דירות ישנות ויקרות ברחבי העיר - מעידים כי מעמדה הבכיר מוצדק.

למרות זאת, שמות רבים של שכונות חדשות למדי ואתרי בנייה המוזכרים תדיר במדורי הנדל"ן, בעיקר בצפון העיר, אינם מוכרים גם למבינים בנדל"ן. כבר עשרות שנים התרגלנו לדבר בהכללות, על הצפון העשיר מול הדרום העני של תל אביב. בעיתונים, בסדרות טלוויזיה ובשיח הציבורי שמענו וקראנו על ה"צפונים" מהשכונות שמעבר לירקון מול ה"דרומיים" שליד התחנה המרכזית. בדרך, לא שמנו לב שהצפון כבר נהיה אדיר מימדים ושהשונות בין השכונות כבר מחייבת בחינה וסיווג נפרדים.

לדברי ארז כהן, יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, בחינה של הצפון היוקרתי בתל אביב מצביעה על מגמה ברורה: מחירי הדירות בשכונות שמצפון לירקון מעולם לא ירדו בפועל. לדבריו, "נכון שבתקופות האטה ומיתון רמות המחירים נעצרו, כך היה למשל בשנים 2001 עד 2004, אולם תמיד לאחר מיתון זינקו המחירים כלפי מעלה ולעולם, במהלך 50 השנה האחרונות, לא הייתה ירידת מחירים ריאלית". כהן מדגיש, כי נתח גדול משיעור העלייה במחירים בעשור האחרון הוא מ-2004, וגם עלייה מסוימת בין 2000 ל-2001. מנגד, במיתון של 2001 עד 2004 המחירים כאמור לא ירדו, "והשוק פשוט התייצב".

"גלובס נדל"ן" מציג כמה סודות ונתונים על הצפון המתחדש - אזורים בהם המנופים עדיין עובדים - של העיר ללא הפסקה.

הנתונים נמסרו על ידי אנגלו סכסון, רימקס, לשכת שמאי המקרקעין ולוי יצחק

רמת אביב החדשה

השכונה הגדולה בשכונות הצפון. כ-1,700 בתי אב (לפי עיריית ת"א המספר גדול יותר, אך הוא כולל גם את הגוש הגדול). הוקמה ב-1995 ומאופיינת בבנייה רוויה של 8-10 קומות, ואף למעלה מכך. מספר רחובות הולנדיים.

ביקושים: בעיקר לדירות גדולות, תנועה גדולה של משפרי דיור בתוך השכונה המתאפיינת בלוקאל-פטריוטיות גבוהה. משפחות שקנו לפני עשור דירות 4-5 חדרים מחפשות דירות מרווחות ויוקרתיות יותר בשכונה. התושבים, בעלי עסקים ומקצועות חופשיים, שרובם עשו את הונם בשנים האחרונות. זאת, בשונה מרמת אביב ג' הוותיקה, בה רוב התושבים נחשבים ל-"old money" משפחות אמידות וותיקות, מעשירי הארץ.

שלי סבירסקי, אנגלו-סכסון שכונות צפוניות: "מדובר בשכונה בנויה שיש בה מוסדות חינוך וגני ילדים, השכונה מבוקשת מאד ומרבית האוכלוסייה היא של צעירים. צפויה להיות מבוקשת מאד גם בעתיד". ישי בסרגליק, זכיין רימקס נכסים בת"א: "השכונה נחשבת איכותית מאוד בגלל קרבתה לים ולקניון רמת אביב. רוכשים רבים הם עו"ד, רופאים ובעלי מקצועות חופשיים, מה שהעלה את ערך השכונה לאורך השנים. היתרון הגדול לעומת שכונת הגוש הגדול השכנה הוא בכך שהשכונה כבר בנויה, מה שמעודד אנשים לרכוש בה דירות".

פרויקטים חדשים: הבניינים הראשונים שנבנו בשכונה היו של חברת רובינשטיין וסם אולפינר. היום בונים, בין השאר, צבי צרפתי, יורם מימון ובקרוב גם גינדי השקעות. ("גינדי רמת אביב", 90 יח"ד, 5 חדרים ב-2.93 מיליון שקל, 6 חדרים ב-3.8 מיליון שקל, לופט 3 חדרים ב-2.3 מיליון שקל).

עוד משהו: בית קפה אחד (רודנסקי) בו כולם נפגשים.

כוכב הצפון

שכונה גדולה מעברו הצפוני של הירקון, מזרחית ובסמוך לשפך שלו לים ולתחנת רדינג, עם כ-1,280 דירות (לפי קובץ הארנונה של העירייה לסוף 2008). מעבר לשכונה הותיקה, שהקמתה החלה כבר לפני למעלה מ-20 שנה, יש עוד כ-700 יח"ד בתכנון. בניינים של עד 9 קומות במערב ועד 12 במזרח, אך במרכזה יש בתים טוריים צמודי קרקע.

ביקושים: מומחי נדל"ן מגדירים את השכונה כטובה, אבל כזו שלא כל כך התרוממה ("מובלעת ולא שכונה עם אופי עצמאי ברור"), בין השאר בגלל תמהיל הדירות הגדול.

בהרבה מגרשים אין הסכמה בין השותפים ההיסטוריים בהם. היו מספר קבוצות רכישה שבוצעו במסגרת פירוקי שיתוף בקרקעות, מה שמעכב את מימושם. ישנם מעט מוסדות ציבור, המיקום ליד רדינג ושדה דב מקשה על זינוק גדול יותר במחירים.

ישי בסרגליק, זכיין רימקס נכסים בת"א: "עד לפני 3 שנים השכונה לא התרוממה ורמות המחירים לא הגיעו לרמות שציפו בתחילה. הדבר נבע בעיקר ממחסור במוסדות חינוך. ב-3 השנים האחרונות, בעיקר בעקבות שינוי תב"ע באזור, רמות הביקושים והמחירים עלו. עיקר הביקושים של זוגות צעירים או מבוגרים שילדיהם עזבו ומעדיפים לגור בשכונה נגישה וקרובה".

פרויקטים חדשים: לאחרונה השיקה קרן פייר פרויקט חדש - "הדר בצפון" (11 קומות, 4 חדרים ב-2.25 מיליון שקל). *

תל ברוך צפון

השכונה החדשה שאוכלסה החל מ-1998 הוקמה על שרידי המחנה הצבאי תל ברוך ומהווה המשך צפוני לשכונה הותיקה תל ברוך. בתל ברוך צפון 1,540 דירות. מרבית הבניינים בשכונה הם של בניה רוויה של 4-8 קומות בצפיפות גבוהה, וכרבע מהבתים הינם בתים פרטיים. אשדר הייתה מהחברות הבולטות שבנו במקום, לצד חברות יזמיות מובילות. בשכונה מרכז מסחרי "מיקדו סנטר", בי"ס יסודי (ע"ש נעמי שמר) ופנימייה לילדים חוסים.

ביקושים: השכונה מאוכלסת במשפחות צעירות בגילאי 30-40 בחתך סוציו-אקונומי גבוה, עם מספר ילדים רב. נחשבת גם כשכונה של נדל"ניסטים וקבלנים, וידועה בשל ריכוז בכירים בעיריית תל אביב המתגוררים בה. ובכל זאת, השכונה סובלת ממחסור במקומות חניה. הילדים הרבים נעזרים בשטחים הירוקים בשכונה ובמעברים תת-קרקעיים בטוחים, המונע צורך בחציית כבישים. השכונה ה"מתחרה" מצפון היא נווה גן ברמת השרון, אשר המאבק בין ראשי שתי הערים על סמכויות שיפוט הגיע לטונים צורמים והמשמעות המעשית שלו היא לחצי תנועה כבדים בשעות העומס בכניסה וביציאה של השכונה בצומת הפיל.

עמיר שאלתיאל, מנכ"ל חברת אלדר, אומר כי ישנם ביקושים גדולים לכל סוגי הדירות, משום שיש מעט מאוד בנייה חדשה והעובדה ששכונת נווה גן תקועה עם היתרי בנייה. "בנווה גן הסמוכה מתוכננות כ-1,500 דירות, בבנייה רוויה. השכונה אמורה לספק מלאי גדול של דירות חדשות באזור, אבל בשל הסכסוך המפורסם קצב מתן ההיתרים נמוך ביותר. בנוסף בנווה גן נדרש ביצוע פינוי של תושבים וותיקים הגרים במבנה קרקע ישנים בשכונה".

לדברי היזם דורון לוי, "השכונה מותגה כמאוד מבוקשת למשפחות. התושבים אוהבים את הריאות הירוקות הרבות יחסית והשירותים הקהילתיים. למרות שהיא שכונה מבודדת זו הצלחה, אם כי לא כמו אזורי חן שקרובה לים".

גרף

הגוש הגדול

הנתח של הגוש הגדול שכבר בנוי כעת הוא החלק המזרחי, בשטח של 1,067 דונם, בבעלות משותפת של אלפי בעלים. בשל ריבוי הבעלויות לאחר הסדר משפטי אושרה תב"ע בחלק המזרחי של הגוש (53% ממנו) ב-1993 והבנייה החלה בסוף שנות ה-90 לאורך הציר המערבי של שדרות לוי אשכול. לחלק הנושק לים פוטנציאל גבוה, אך כנראה שעוד יחלפו רבות עד שייבנה. תכניות הבניה תלויות גם בפינוי שדה דב. מאז נבנו למעלה מ-900 דירות. הבניה בגוש הגדול רוויה ומתאפיינת בבניינים נמוכים יחסית, בגלל הקרבה לשדה דב. רוב הבניינים הינם בני 6-7 קומות וככל שמתקרבים לשדה התעופה הגובה יורד ורוב הבנייה היא של מבני ציבור וצמודי קרקע. בגוש הגדול כל החניה היא תת-קרקעית.

ביקושים: הגוש מתאפיין בריבוי קיצוני של בעלי קרקע היסטוריים ועקב כך גם בריבוי פרויקטים שנבנו בפורמט של קבוצות רכישה קטנות. אוכלוסיית הגוש הגדול מורכבת ברובה מתושבי השכונות הצפוניות הוותיקות, שעברו לגוש הגדול לפני כעשור. לגוש הגדול לא מגיעה כמעט אוכלוסיה ממרכז תל אביב. כיום השכונה מתאפיינת בזוגות בחתך גילאים 45-55, בעיקר זוגות עם ילדים בוגרים. הביקושים הם לכל סוגי הדירות, אבל בעיקר לדירות קטנות ע"י משקיעים ותושבי תל אביב שרוצים להתקרב לים.

בטווח הבינוני צפויים פינוי שדה דב ופתיחת ציר לטיילת שתכלול בתי קפה, אזור בילוי וקניות להביא להשבחת השכונה ולעליית מחירים. עו"ד מרים דונין-שוב, המטפלת בסוגיות המשפטיות הקשורות לגוש, אומרת שבחלק המזרחי כבר מאושרות 3,360 יח"ד. שלי סבירסקי: "השכונה נמצאת בבנייה והמחירים בה יציבים וצפויים לשמור על אותה רמה".

פרויקטים חדשים: מדובר כאמור בפרויקטים קטנים יחסית. ב"גלריה" של צמח המרמן יש 19 דירות (4 חדרים מ-2.5 מיליון שקל).

עוד משהו: כולם חולמים על נוף לים וכולם מסתירים לכולם את הנוף. בנוסף, בשכונה מספרים על דירות רבות שמשמשות למגורי מאהבות. *

אזורי חן

עיקר הבניה בשכונה נעשתה בשנות ה-90 בעיקר ע"י חברת אזורים, שהקימה שמונה בניינים עם כ-600 יח"ד, כשהם נקראים על שם שבעת המינים, ובית אחרון בשם בית התפוז. בשכונה קאנטרי קלאב ומרכז מסחרי קטן. כאמור, עיקר פיתוחה הוא דרומה לג' חדשה, אך מבחינת העירייה גם זו כלולה באזורי חן. הקרבה לים היא היתרון הגדול של אזורי חן, אך גם החסרונות טמונים בכך. סמיכות למסלולים ההמראה והנחיתה של שדה דב (הממוקם מדרום מערב) וכן פעילות בנות המקצוע העתיק בעולם. מדובר בשכונה ללא קוטג'ים עם בנייה רוויה שמתחילה ב-7 קומות במערב ומסתיימת ב-11-12 קומות במזרח.

ביקושים: אזורי חן נחשבת שכונה עם ביקושים גבוהים מאוד בתקופה האחרונה. האוכלוסייה המתעניינת היא זוגות עם ילדים בעלי יכולת כלכלית. במקביל, קיים ביקוש של אוכלוסייה בוגרת, שמגיעה לאחר שמכרה למשל וילה בצהלה או בהרצליה פיתוח, ורצתה לעבור לדירת מגורים שעדיין קרובה לים.

מוטי ויזל, בעלי חברת המחקר והייעוץ האסטרטגי Vcell, מאפיין את האוכלוסייה באזורי חן כצעירה בגילאי 30-40. "מדובר בזוגות צעירים מבוססים, אשר לרובם דאגו הוריהם לרכוש מבעוד מועד באזור דירה". שלי סבירסקי, מאנגלו-סכסון שכונות צפוניות, אומרת כי "השכונה מבוקשת מאד הן בחלק הוותיק והן בחלק החדש שלה. המחירים הולכים ועולים והצפי הוא להמשך מגמה זו".

גרף

המשתלה

השכונה הוקמה באמצע שנות ה-90 על אדמות המשתלה העירונית והייתה ההבטחה הגדולה של צפון ת"א. אולם, לעומת שכונות אחרות שמחיריהן זינקו ומימשו את ההבטחה, המשתלה נחשבת לשכונה שלא התרוממה ומחיריה אף ירדו, לאחר שעם תחילת שיווקה המחירים התחילו בשיא גבוה, ומי שרכש באותה תקופה באמצע שנות ה-90 הוא מהבודדים בתל אביב שהפסיד כסף על השקעתו בנדל"ן. הבנייה בשכונה היא צפופה, עם בניינים בגובה של עד 6 קומות הבנויים לצד קוטג'ים פרטיים. בשכונה כיום 1,180 דירות מאוכלסות (עיריית ת"א). בתוכנית המאושרות סה"כ כ-1,650 יח"ד. בשכונה בנו חברות בנייה שונות כמו אפריקה ישראל, דנקנר ומליבו.

ביקושים: למרות הגילאים של המשפחות הצעירות - הורים בני 30 עד 50 עם ילדים, אין בית ספר בשכונה, אך כזה אמור להיבנות בתוך כ-3 שנים. בינתיים ההורים נסמכים על בית הספר אלחריזי המרוחק בתל ברוך או על בית הספר בצהלה. מקובל להניח כי פריחתה של שכונת תל ברוך צפון, הנמצאת דרומית-מערבית למשתלה, היא שפגעה במחירים ובביקושים למשתלה. גם קו מתח גבוה ואנטנות סלולאריות לא הוסיפו בריאות לתושבים ולמחירי הנדל"ן. בפרויקטים רבים במשתלה מתקנים כמו בריכות שחיה, חדרי כושר ושמירה, מה שמייקר את עלויות המחיה.

"המחירים כיום נחשבים למאוד אטרקטיביים ויש ביקושים למגורים במקום. השכונה תמשיך ותפרח והמחירים צפויים לעלות", מעריכה שלי סבירסקי, מאנגלו-סכסון שכונות צפוניות.

עוד כתבות

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

ישראל תקפה בשדה התעופה בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

דיווח: לפחות 33 נהרגו בתקיפה בחלב, בהם אנשי חיזבאללה ואזרחים

בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי