גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ומה יותר טוב לקיץ? מתכונים ביתיים למרגריטה קפואה

סדנת מרגריטות קפואות: ערבב זאת במו ידיך, בלי לצאת מהמזגן. הוראות הפעלה למתחילים

החום הנוראי הזה דורש צינון מיידי, וגם לקלחת הרותחת שמסביב, מבית ומחוץ, דרוש צינון רוחות, ויפה שעה אחת קודם. אחת הדרכים להתמודד עם הקיץ הקטלני הזה היא מרגריטה קפואה, או אפילו מרגריטה לא קפואה - משקה קיץ קלאסי, ידוע ומוכר. לא במקרה מושק בימים אלה קמפיין של מרגריטות מוכנות מיובאות (ראו מסגרת), שנמכרות בברים ממכונות ברד. אבל בשביל זה צריך בכל זאת לצאת מהבית, ומה יעשה מי שלא רוצה לצאת מהמזגן, ומשתוקק שהמרגריטה תבוא אליו הביתה? - נראה שהוא יצטרך להכין אותה בעצמו.

האמת, לא כל-כך קשה להכין מרגריטה מוצלחת בבית, גם אם אתה לא מקצוען ואפילו לא ברמן חובב שעשה קורסים של מיקסולוגיה ביתית. מעבר לאלכוהול עצמו (טקילה וקוואנטרו, ובלית ברירה גם טריפל סק יעבור), כל מה שצריך זה ליים (ובשעת הדחק גם לימון יצלח), הרבה קרח, ובלנדר שיכול לטחון קרח אם מבקשים ממנו יפה.

המרגריטה המקסיקנית היא כידוע אחד הקוקטיילים הכי מפורסמים ואהובים בעולם, בעיקר בארצות הברית, שם הוא נבחר ב-2010 למשקה שמזמינים אותו הכי הרבה בברים.

יש לא מעט גרסאות לגבי מקורו של המשקה, שמעורבים בהן לא מעט ברמנים מקסיקנים הטוענים כי הם אלה שהמציאו את המשקה אי-שם בשנות ה-30. או ה-40. או ה-50. ברובן מעורבת כוכבנית כזו או אחרת, שהמשקה הומצא לכבודה ונקרא על-שמה. הבכירה שבהן היא לא פחות מריטה (מרגריטה) הייוורת' האגדית, הלוא היא גילדה ההוליוודית. החום הנוראי הזה פשוט דורש משהו כמותה. כמו מרגריטה, לא כמו ריטה הייוורת'. זה רק היה מגביר את החום.

יש גם גרסה שלפיה אשת חברה אמריקאית בשם מרגריטה סאמס, שהחזיקה בית נופש באקפולקו במקסיקו, הייתה זו שהמציאה אותו כדי לשעשע את אורחיה במשקה חדש, ולכן זכתה שהקוקטייל החדש ייקרא על-שמה. יש עוד גרסאות, אבל זה לא ממש משנה.

אנחנו, בכל אופן, רצינו מתכון ביתי למרגריטה, ולצורך זה גייסנו את יועץ המדור לענייני קוקטיילים, אריאל לייזגולד, שהוא, כזכור לקוראים הנאמנים, בעל הבית של בר הקוקטיילים המצליח 223 בצפון דיזנגוף בתל אביב ושל מסעדת קלמטה ביפו. נוסף על ניהול הבר והמסעדה שלו, לייזגולד אחראי גם על כמה מתפריטי הקוקטיילים היותר יוקרתיים בעיר, בהם בר החמארה של מסעדת רפאל ויועזר בר יין המיוחס.

גייסנו לעזרתנו בקבוק טקילה משובחת מבית פטרון המהולל, בדרגת רפוסדו, בקבוק קוואנטרו, ואפילו כמה ליימים טריים ממש בתחילת עונתם, אבל יתר הציוד היה בגדר הפקה ביתית צנועה. הרעיון היה להכין את הדרינק באמצעים פשוטים ככל האפשר, כאלה שנמצאים כמעט בכל בית.

זה היה השלב לגלות שהמרגריטה רק נראית תמימה. מתברר שבכל מנת מרגריטה ממוצעת, לפחות מבית מדרשו של אמן הקוקטיילים הזה, יש לא פחות מ-130 מיליליטרים של אלכוהול בדרגת חוזק של כ-40%. זה באמת יכול להיות מאוד מרענן כששותים, אבל מפיל כשקמים מהכיסא. מצד שני, זו בדיוק הסיבה הכי טובה לעשות את זה בבית. המיטה קרובה.

מתכונים

מרגריטה קלאסית

חומרים:

80 מיליליטרים טקילה טובה. אנחנו השתמשנו כאמור בפטרון רפוסדו. ככל שתשקיעו יותר בחומרי הגלם, כך תקבלו תוצאה טובה יותר, בדיוק כמו באוכל. אין חוכמות

50 מיליליטרים קוואנטרו או כל ליקר תפוזים משובח אחר, טריפל סק

25 מיליליטרים מיץ ליים טרי סחוט על המקום (או מיץ לימון אם לא משיגים, יחי ההבדל הקטן) ועוד חצי ליים לניגוב הכוס ופרוסת ליים לקישוט

מלח (מעט)

קרח (הרבה)

הכנה: לוקחים כוס מרטיני קלאסית (או כל כוס אחרת שאתם רוצים, אנחנו לא בעניין של התפלצנות הפעם). מנגבים את שוליה בחצי הליים.

מפזרים מלח בצלחת. טובלים את שולי הכוס במלח, מנערים את השאריות ומנגבים במגבת נייר ביתית את קו המלח, כך שיישאר מלח רק על שפת הכוס ממש.

מוזגים את כל הנוזלים לשייקר מקצועי או לסתם צנצנת נקייה עם מכסה (כך עשינו אנו; השתמשנו בצנצנת של גפילטע פיש מוכן, אבוי לבושה).

מוסיפים קרח לפחות עד חצי גובה הצנצנת. אם משתמשים בשייקר - אז עד הסוף. סוגרים את המכסה. מנערים היטב ומהר כדי שכמה שפחות קרח יימס. מוזגים את המרגריטה לכוס דרך מסננת כדי שהקרח יישאר מאחור. מקשטים בפרוסת לימון שחרצתם עד מרכזה כדי שתשב יפה על שולי הכוס. שותים. מדברים ספרדית.

מרגריטה קפואה

חומרים:

80 מיליליטרים טקילה איכותית

50 מיליליטרים קוואנטרו

25 מיליליטרים מיץ ליים או לימון טרי

4 כפיות סוכר

קרח

מלח

הכנה: מוזגים את כל המרכיבים הנוזליים לבלנדר. מוסיפים קרח בכמות שתיצור גבעה שגובהה פי שניים מגובה הנוזל. מוסיפים את הסוכר. טוחנים עד שהקרח הופך לברד.

בלנדר ביתי חזק אמור להתמודד עם קרח לכתישה, אבל אצלנו הבלנדר השמיע די מהר קולות חרחור וגסיסה ולשחרר ריחות של כבל חשמלי שרוף. הוצאנו מיד את הקרח, שמנו בשקית ניילון, ודפקנו עליו בפטיש לקבלת מרקם של ברד. ממש ככה. יצא מצוין. את התוצאה מוזגים לכוס שעברה את אותו תהליך "המלחה", כולל הליים המרוח על השוליים לפני כן. מקשטים בפרוסת ליים. שותים. מקללים בספרדית.

עוד כתבות

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

נעילה ירוקה באסיה. מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על 70.5 אלף דולר למטבע ● מדד שנגחאי עלה ב-1%

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי / אילוסטרציה: Shutterstock

הטבת המס הגדולה שהבטיחה הממשלה נכנסה לתוקף. מה יקרה לנטו שלכם?

הורים לילדים שגילם עד שלוש יקבלו החל מתלוש השכר הקרוב תוספת של נקודות זיכוי, אשר תגדיל להם את ההכנסה הפנויה ● ואולם, מומחים טוענים כי הטבת המס לא תשפיע על מי שבאמת זקוק לה

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי