גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ארדן מקפיא את הרפורמה ברשות השידור

שר התקשורת תקף בוועידת MAD את חה"כ יחימוביץ' ורוזנטל על שפעלו לדחיית המהלך שיאפשר להוט ול-yes להקים ערוצי חדשות ■ על רשות השידור: "אני לא בטוח שגובה האגרה נכון" ■ "אחייב את הוט ו-yes למכור חבילות מצומצמות"

שר התקשורת, גלעד ארדן, תקף היום (ד') את יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ שלי יחימוביץ', ואת ח"כ מיקי רוזנטל, כמי שפעלו לדחיית המהלך שאמור לאפשר להוט ול-yes להקים ערוצי חדשות, שלדבריו יהוו אלטרנטיבה לשידורי החדשות של ערוצים 2 ו-10.

בוועידת MAD של "גלובס" אמר ארדן, בריאיון שקיים עם עורך "גלובס", חגי גולן, כי "אם יש גופים שרוצים להביא לציבור עוד קולות ודעות, צריך לאפשר להם. השאלה היא אם יש סיבה מוצדקת למנוע מהם להקים את אותן חברות חדשות. זה מפזר את הכוח וממתן את ההשפעה שיש לכל אחד מהשחקנים.

"ההחלטה נדחתה במספר חודשים, ואם תשאלו מי גרם לכך, אומר כי אותם בכירים לשעבר בחברות החדשות הקיימות, שעזבו ברגע האחרון לפני בחירות, מכרו אובייקטיביות מזויפת וקפצו לזירה הפוליטית בלי שום צינון - הם אלה שמנעו ביכולות הפרלמנטריות את פיזור הכוח הזה. אם תשאלו את מיקי רוזנטל איך היה מכנה שני בכירים שהיו נבחרים לכנסת ומונעים תחרות, הוא היה קורא לזה 'שיטת השקשוקה', אבל אני משאיר זאת לו וליחימוביץ'".

מיקי רוזנטל מסר בתגובה כי "השר ארדן פעל כגנב בלילה וניסה להעניק לטייקונים מתנה במאות מיליונים. לא תחרות בחדשות מעניינת את שר התקשורת, אלא הבטחה שאיילי הון מסוימים יקבלו שליטה בשיח הציבורי. אם השר דואג לפלורליזם תקשורתי - יואיל לפרסם מכרז לשידור חדשות. ההשמצות האישיות שמפריך השר לא ראויות לתגובה ומוכיחות כי חשפנו את כוונותיו האמיתיות".

ואילו יחימוביץ' כתבה אתמול (ג') בעמוד הפייסבוק כי "אתמול, באחד המהלכים היותר ציניים, נלקחו עובדי החדשות המקומיות בשבי כדי להעניק - מה שכבר הפך להרגל בממשלה הזאת - מתנה יקרת-ערך לשני בעלי הון, פטריק דרהי, בעל השליטה בהוט, ושאול אלוביץ', בעל השליטה בבזק וב-yes, את האפשרות לשדר מהדורת חדשות".

- האם באמת צריך ערוצי חדשות של yes והוט באוקיינוס של האינטרנט והעולם הטכנולוגי? זו יוזמה שלך או של החברות?

"אחת מהחברות ביקשה זאת במפורש. השנייה לא העלתה זאת מיוזמתה אבל הביעה עניין. יש עיתונאים שהעבודה שלהם נמצאת בסכנה, ויכול מאוד להיות שזה חלק מהפתרון".

השר ארדן אמר במהלך הוועידה כי בכוונתו להקפיא את הרפורמה ברשות השידור ורמז כי יפעל להוזלת האגרה. "שר האוצר ואני מתכוונים להקפיא את המתווה הנוכחי של הרפורמה המוצעת ברשות השידור. רק אחרי שנשתכנע שהיא תייצר רלוונטיות אמיתית והתייעלות שתוזיל האגרה, נצא לדרך ונזרים תקציבים להבראת רשות השידור.

"ישראל חייבת שידור ציבורי, איכותי ובלתי תלוי, וזה אומר שהוא יוכל להיות ממומן או על-ידי הממשלה או על-ידי הציבור, ואני לא בטוח שגובה האגרה הוא נכון".

"אנחנו מדברים על כלכלה קטנה וריכוזית שהערוצים המסחריים שלה הם בבעלות אנשי עסקים, ולכן צריכים שידור ציבורי", הוסיף ארדן. "עם זאת, הציבור לא חש שהוא מקבל תמורה לאגרה, לא מצדיק את התקציב האדיר של קרוב למיליארד שקלים ואת היקף כוח-האדם שמועסק. אחוזי הרייטינג כל-כך נמוכים ולא יכולים לשמש אלטרנטיבה לתוכניות שהשתלטו על הערוצים המסחריים".

ארדן אף התייחס למצבו של העיתון "מעריב", ואמר: "בוודאי שאני מוטרד. האם זה בכוחי או בכוח משרד התקשורת להביא להיתכנות כלכלית של התקשורת המודפסת? אני לא יודע. אני מתכוון למנות צוות שיראה את התפתחות שוק התקשורת בעתיד".

לדבריו, בכוונתו לחייב את חברות הכבלים והלוויין למכור חבילות שידורים מצומצמות, וזאת כפתרון ביניים עד לפתיחת התחרות. "היום אין אפשרות לקבל מספר מצומצם של ערוצים, ואנחנו נאלצים לרכוש ערוצים שלא תמיד מעניינים אך עולים המון. אנחנו כמו קהל שבוי שאין לו יותר מדי ברירות.

"החברות מוכרות חבילת בסיס במחיר מינימום של 250 שקל. זה הרבה יותר ממה שמשלמים במדינות אחרות, ואנחנו לא צריכים להסכים שהמצב יימשך. אני מתכוון לטפל בנושא בכמה דרכים: האחת - פתיחת הפס הרחב באינטרנט לתחרות שתביא בשאיפה לכניסת שחקנים חדשים. השנייה - הרחבת עידן פלוס. עד שזה יקרה, נקדם את פתרון הביניים. אני מאמין שזה יאושר".

ארדן התייחס לקבוצות התקשורת ואמר כי "אנחנו בתהליך של יצירת קבוצות תקשורת המציעות מגוון שירותים תחת קורת-גג אחת. אני מאמין שיהיו 4-5 קבוצות תקשורת: בזק, הוט, סלקום פרטנר, ואני מקווה שגם גולן טלקום. תחרות בין 5 שחקנים היא טובה. לצדן יהיו בשוק - ותפקידנו לשמור על כך - שחקנים נוספים שיתמחו במתן שירותי תקשורת בודדים וספציפיים לטובת צרכנים שלא ירצו לקנות סל תקשורת כולל".

ארדן אמר גם כי הוא נחוש לפעול לפתיחת השוק הסיטונאי. "המציאות היום שרק בזק והוט מחזיקות בתשתית האינטרנט, וכל השוק תלוי במחירים שלהן. אנחנו מדינה קטנה וצפופה, ויש חסמי כניסה גדולים לפריסה של תשתית נייחת, וגם אם יהיה לכך היתכנות כלכלית, זה ייקח שנים, בזמן שנישאר מאחור עם תחרות נכה בתחום השימוש בפס הרחב.

"בזק והוט יחויבו למכור את התשתית שלהן לשחקנים אחרים במחיר שמשרד התקשורת יקבע, כי אין דרך אחרת. אין לי כוונה לחייב אותן למכור את השימוש במחירי הפסד. אנחנו לא רוצים שהן יתמוטטו. מצד שני, אין לנו גם שום כוונה להעמיס על המחיר הכולל כל מיני עלויות שאנחנו לא רואים בהן הצדקה, כי בסופו של דבר הן יועמסו על הצרכן הסופי. זה יהיה מחיר הוגן שישקף רווח סביר לבזק והוט.

"בעוד מספר שבועות נפרסם לשימוע את המחירים שבכוונתנו לקבוע על השימוש בתשתית. פתיחת הפס הרחב תביא בשורה צרכנית כי המבחר יוביל לכך שהמחיר הכולל יירד, ואני מאמין שתהיה לכך השפעה גם על הורדת יוקר המחיה".

ארדן הוסיף עוד כי אם "בזק והוט לא יעשו טריקים ומכשולים", בכוונתו להסיר עוד חסמים, כמו לאשר לבזק למכור טריפל כדוגמת הטריפל של הוט.

לשאלה אם ברצונו להיות בסוף כחלון, ענה ארדן: "הוא עשה דברים חשובים. אני רוצה לעשות טוב, להביא ליותר תחרות וכמה שיותר להוזיל מחירים".

- כי אם כן זה אומר שאתה פוזל לראשות הממשלה?

"אני בשלבים מוקדמים".

ח"כ מיקי רוזנטל אמר בתגובה כי "השר ארדן פעל כגנב בלילה וניסה להעניק לטייקונים מתנה במאות מיליונים. לא תחרות בחדשות מעניינת את שר התקשורת אלא הבטחה שאיילי הון מסוימים יקבלו שליטה בשיח הציבורי. אם השר דואג לפלורליזם תקשורתי - יואיל לפרסם מכרז לשידור חדשות. ההשמצות האישיות שמפריך השר לא ראויות לתגובה ומוכיחות כי חשפנו את כוונותיו האמיתיות".

הערב, לאחר הוועידה, יתקיים פסטיבל MAD MUSIC במתחם לילינבלום בתל-אביב, שיכלול הופעות חיות של להקות אל תוך הלילה במועדונים צוזאמן, שסק, רדיו, ברקפסט קלאב, ננוצ'קה, לבונטין 7, אברקסס, רוטשילד 12, OCD.

עוד כתבות

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: קיסטון מציגה תוצאות חזקות בזכות אגד, הרווח הנקי של רציו ירד ל-127 מיליון דולר, אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, וכלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס ● מדור חדש

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בנעילת הבורסה; אופקו הלת' זינקה בכ-8%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● הבורסה מסכמת את הרבעון הראשון: "מדדי ת"א-35 ות"א-90 רשמו תשואה חיובית של כ-5% וכ-11%, בהתאמה" ● זינוק של כ-50% בצבר ההזמנות של רפאל ● ביל אקמן: "מניית בורסת ת"א זמינה במחיר מציאה" ● דלק תחלק דיבידנד בסך של רבע מיליארד דולר ● בנק ישראל לא יאפשר לאחים נאוי לשלוט בישראכרט עם שיעור החזקות נמוך מ-30%

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בתל אביב; חברה לישראל קופצת ב-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ות"א 90 נסחר סביב רמות הבסיס ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025" ● טסלה ממשיכה במומנטום השלילי לאחר שבמורגן סטנלי הורידו את תחזית המכירות של החברה

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

"נעביר את ההתייקרויות ללקוחות": בדיפלומט מזהירים מאפשרות של העלאות מחירים

יבואנית המזון והטואלטיקה פרסמה את תוצאותיה לשנת 2023 ולרבעון האחרון והציגה צמיחה בהיקפי הפעילות בישראל וכן בפעילותה העולמית ● למרות זאת - החברה הזהירה, שוב, מפני אפשרות להעלאת מחירים בהמשך השנה

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

שי אהרונוביץ׳, מנהל רשות המסים / צילום: ניב קנטור

מס דירה שלישית חוזר לשולחן: "המערכות כבר מוכנות"

לדברי מנהל רשות המסים, שי אהרונוביץ', המדינה צריכה ליצור אחידות ולהפסיק לשנות את שיעורי מיסוי הנדל"ן בתדירות גבוהה ● עוד הוא הוסיף כי צריך לחשוב על מס דירה שלישית: "מבחינתנו זה צעד נכון שיעלה בתקציב 2025"

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

כספים הוקפאו, אבל מבחינת המדינה ניתן להפקיד בסלייס חיסכון לילדים

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים תפסה מסמכים של שני עורכי דין וחטפה ביקורת חריפה משופטי העליון

במסגרת חקירה קיבל פקיד שומה חקירות מבית משפט השלום צו חיפוש במשרד של שני עו"ד ● השניים טענו שהמסמכים נתפסו על ידי צו של בית משפט השלום בהליך פלילי, אבל רשות המסים העבירה את הערעור שלהם לביהמ"ש המחוזי בהליכים אזרחיים ● ביהמ"ש העליון פסק כי רשות המסים לא יכולה לזגזג בין הליך פלילי לאזרחי

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הבית הלבן בהודעה רשמית אחרי קרב הגרסאות: נתניהו אישר שתצא משלחת לוושינגטון

דובר צה"ל: ""במסגרת האימונים יתורגלו תקיפות מאסיביות וארוכות טווח" • גבר בן 38 נהרג מפגיעת רקטה במפעל בקריית שמונה, כמה נוספים נפצעו קל • נתניהו לסנטור ריק סקוט: "החלטת ארה"ב עודדה את חמאס. שלא יסמכו על הלחץ הזה - זה לא יעבוד"  • עדכונים שוטפים

עובדי חברת הביומד גמידה סל / צילום: איל יצהר

חברת הביומד גמידה סל תהפוך לפרטית ותפטר 25% מהעובדים

קרן הייברידג' משתלטת על גמידה סל באמצעות המרת אג"ח ותהפוך אותה לחברה פרטית ● מנכ"ל החברה אבי ג'נקינס: "החיפוש שלנו אחר חלופה אסטרטגית לא הניב תוצאות" ● המניה צונחת ביותר מ-80%

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: רונן חורש

האוצר על הצעת משרד הבינוי לעזור לקבלנים: "לא ישימה בעליל"

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן אמר כי יבוצע פיילוט לסיוע לקבלנים שיאחרו במסירת דירה בשל המלחמה, תחילה בשלוש ערים - בשדרות, בקריית שמונה ובשלומי • מנכ"ל האוצר הייזלר: "לא מכיר את ההצעה"