גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גם הלמ"ס מאשרת: "צוק איתן" פגע קשות בתיירות בישראל

(עדכון) - התאחדות המלונות: ירידה של 14% בלינות בבתי-המלון ביולי ■ הלמ"ס: ירידה של 24% ל-2 מיליון לינות בבתי-מלון ביולי (כולל עונתיות)

מלונות אילת / צילום: תמר מצפי
מלונות אילת / צילום: תמר מצפי

מבצע "צוק איתן" של צה"ל בעזה, שהחל בתחילת חודש יולי ועדיין נמשך, פגע קשות בתיירות הישראלית, שהחודשים יולי-אוגוסט הם התקופה העמוסה והפורייה ביותר בה.

התאחדות המלונות מפרסמת היום (ב') את נתוני הלינות בבתי-המלון בישראל של תיירים וישראלים בחודש יולי, והנתונים לא מאירים פנים - וזה עוד לפני הנתונים של חודש אוגוסט שצפויים להיות גרועים גם כן.

לפי הנתונים, בחודש יולי החולף נרשמה ירידה של כ-14% בסך הלינות במלונות בישראל לעומת חודש יולי אשתקד, לכ-2 מיליון לינות. נרשמו כ-596 אלף לינות תיירים (ירידה של 24%) וכ-1.4 מיליון לינות ישראלים (ירידה של 9%).

הירידה בלינות של תיירים בבתי-המלון נרשמה בכל חלקי הארץ, למעט בנצרת וטבריה וסובב כנרת, אזורים בהם הלחימה בדרום השפיעה פחות. בלינות הישראלים נרשמו ירידות כמעט בכל חלקי הארץ.

מהמחלקה הכלכלית בהתאחדות המלונות נמסר כי חלק מנתוני התפוסה קשורים בהנחות ובמבצעי המחיר המיוחדים שיצאו בהם רוב המלונות בארץ כדי לעודד ישראלים לצאת דווקא עכשיו לחופשה בישראל.

סך הלינות באילת (תיירים + ישראלים) עמדו ביולי על 775 אלף לינות (5%-), במערב ירושלים כ-243 אלף לינות (22%-), בטבריה וסובב כנרת 228 אלף לינות (7%-), בים המלח כ-192 אלף לינות (13%-), בתל-אביב כ-189 אלף לינות (34%-), בנתניה כ-55 אלף לינות (12%-), בחיפה כ-35 אלף לינות (28%-), בהרצליה כ-22 אלף לינות (5%-) ובנצרת כ-17 אלף לינות תיירים וישראלים (49%-).

מבחינת התפלגות לינות התיירים: במערב ירושלים היו כ-176 אלף לינות (22%-), בתל-אביב 145 אלף לינות (39%-), בנתניה כ-30 אלף לינות (33%-), בים המלח כ-29 אלף לינות (2%-), בחיפה כ-14 אלף לינות (47%-) ובהרצליה כ-12 אלף לינות (19%-). בטבריה וסובב כנרת נרשמה עלייה של 8% במספר הלינות במלונות עם 59 אלף לינות, ובנצרת עלייה של כ-21% לכ-14 אלף לינות תיירים.

מבחינת לינות הישראלים: באילת היו כ-748 אלף לינות (4%-), בטבריה וסובב כנרת כ-170 אלף לינות (11%-), בים המלח 163 אלף לינות (14%-), במערב ירושלים כ-68 אלף לינות (20%-), בתל-אביב כ-44 אלף לינות (10%-), בחיפה כ-21 אלף לינות (6%-) ובנצרת כ-4 אלף לינות (84%-). לעומת זאת, עליות היו בנתניה - 26 אלף לינות (38%+) ובהרצליה עם כ-10 אלף לינות (19%+).

תפוסת החדרים הארצית הגיעה ביולי ל-59% (ירידה של 17% לעומת יולי 2013).
התפוסה הגבוהה ביותר ביולי נרשמה במלונות אילת: 81% (4%-), אחר-כך בים המלח: 66% (14%-), בטבריה וסובב כנרת: 59% (8%-), בנתניה: 57% (17%-), בתל-אביב: 51% (35%-), במערב ירושלים: 51% (25%-), בחיפה: 47% (29%-), בהרצליה: 45% (35%-) ובנצרת: 29% (39%-).

בסיכום 7 החודשים הראשונים של 2014 (ינואר-יולי ) היו כ-6 מיליון לינות תיירים בבתי-המלון (11%+), ו-6.9 מיליון לינות ישראלים (2%-). סך-הכול לינות (תיירים + ישראלים) עמד על כ-13 מיליון (4%+). תפוסת החדרים עמדה על כ-64% (1%+).

לדברי אלי גונן, נשיא התאחדות המלונות בישראל: "עד תחילת מבצע 'צוק איתן' ב-8 ביולי עמדנו בפתח קיץ נהדר במלונות ובדרך לשנת שיא בתיירות, לאחר שבמחצית הראשונה של השנה נרשמה עלייה של 16% בלינות התיירים. מבצע 'צוק איתן' טרף את הקלפים - הביטולים הגיעו כבר בימים הראשונים של המבצע, ובאוגוסט צפויים נתונים אף קשים יותר. למעשה, חזרנו לנתוני קיץ 2006, לימי מלחמת לבנון השנייה.

"תעשיית התיירות היא הראשונה להיפגע והאחרונה להשתקם, ולכן צפוי כי המשבר ילווה אותנו לפחות גם ברבעון האחרון השנה וברבעון הראשון של 2015. לאור הנתונים, אני קורא לשר האוצר יאיר לפיד להורות כבר כעת וללא דיחוי על סיוע למלונות, כדי שיצליחו לשרוד את התקופה הקשה הזו ולשמור על מקום עבודתם של העובדים".

נתונים דומים בלמ"ס

גם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פירסמה היום את נתוני הלינות בחודש יולי, והנתונים די דומים לאלאה של התאחדות המלונות. מספר הלינות הסתכם בחודש החולף ב-2 מיליון (599 אלף תיירים ו-1.4 מיליון ישראלים) - ירידה של 24% לעומת יולי אשתקד (כולל עונתיות).

תפוסת החדרים ביולי הייתה 60%, לעומת 71% ביולי 2013. התפוסה ירדה באופן חד בכל ערי התיירות ביחס ליולי 2013, והירידה הבולטת ביותר נרשמה בתל-אביב (51% לעומת 78% ביולי 2013). התפוסות הגבוהות ביותר בחודש יולי נרשמו באילת (81%), ובערי התיירות האחרות התפוסה הייתה נמוכה יותר ונעה בין 49% ל-66.

מניתוח הנתונים מנוכי עונתיות העדכניים עולה כי הממוצע החודשי של לינות התיירים בינואר-יולי 2014 היה כ-892 אלף לינות (10.7 מיליון לינות ברמה שנתית) - עלייה של 9.9% בהשוואה לממוצע החודשי של 2013.

בחישוב על-פי שלושת החודשים האחרונים (מאי-יולי 2014), הרמה השנתית של מספר לינות הישראלים בניכוי עונתיות הייתה 12.2 מיליון, בהשוואה ל-12.8 מיליון בשלושת החודשים הקודמים.

לשכת מארגני התיירות הנכנסת, המייצגת 115 חברות הפועלות בתחום התיירות לישראל, פנתה במכתב גלוי לשר האוצר ולשר התיירות, בקריאה להקצות תקציבים מיידים לשימור כוח-האדם והתשתיות של מארגני התיירות הנכנסת ולמתן תמריצים לפעולות השיווק. יו"ר הלשכה, שמואל מרום, טוען כי הפגיעה בתעשיית התיירות היא קריטית ומוערכת בכ-2 מיליארד שקל, וכי רק קבלה מיידית של תקציבים תמנע את גל הפיטורים הצפוי בענף.

ירידה בלינות תיירים ביולי

עוד כתבות

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

עליות קלות באסיה. מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על 70.5 אלף דולר למטבע

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"