ליברמן מאיים להתנגד למתווה הגז: "לא יפתרו בעיות על חשבוננו"

יו"ר סיעת ישראל ביתנו האשים את נתניהו כי הוא אינו מצליח למשול ■ "ראש ממשלה שלא יודע לשלוט, לא יודע לקבל החלטות, החברים שלו לא תומכים בהצעות חוק שהוא מביא שלא יצא שאנחנו נציל אותו" ■ ליברמן הצהיר בנוסף כי לא יתמוך בחוק ההשעיה, שיעלה היום לקריאה ראשונה

 אביגדור ליברמן / צילום: אמיל סלמן
אביגדור ליברמן / צילום: אמיל סלמן

יו"ר סיעת ישראל ביתנו, חבר הכנסת אביגדור ליברמן מאיים לא לתמוך במתווה הגז שמוביל נתניהו כמו גם בחוק ההשעיה שרה"מ מקדם. ליברמן אמר היום (ב') בפתח ישיבת סיעתו כי הוא לא מתכוון להצביע יחד עם הקואליציה בחוק ההשעיה, שיעלה מאוחר יותר היום להצבעה בקריאה ראשונה. זאת, על אף שאין לו רוב.

"ראש הממשלה ראוי לפרס בשרלטנות פוליטית. זה חוק שבא להעניק חסינות לנציגי ארגוני הטרור, שיושבים בכנסת. ראש הממשלה יודע שאי אפשר לעולם לרכז 90 ח"כים. אם רוצים תמיכה של ישראל ביתנו, זה יקרה רק אם ראש הממשלה יתמוך בהצעה שלי להפרדת רשויות, קרי העליון לא יכול להתערב בהחלטות ועדת הבחירות המרכזית. מתנות חינם לא יהיו: יתנו - יקבלו, לא יתנו - לא יקבלו".

ליברמן הוסיף כי נתניהו לא מצליח למשול. "גם לגבי מתווה הגז, שלא יהיו פה אשליות. לא יפתרו בעיות קואליציוניות על חשבוננו. ראש ממשלה שלא יודע לשלוט, לא יודע לקבל החלטות, החברים שלו לא תומכים בהצעות חוק שהוא מביא - שלא יצא שאנחנו נציל אותו", תקף.

קואליציה נמצאת בקושי מספרי בשל מאבק המתחולל בתוכה על רקע עיכוב העלאת יהודי אתיופיה ארצה . שני חברי כנסת מהליכוד, אברהם נגוסה ודודי אמסלם, צפויים להיעדר בכוונה תחילה מההצבעה במסגרת מאבקם בנושא. העלאתם ארצה מתעכבת בשל אילוצים כספיים, לטענת הממשלה, חרף החלטתה החיובית בנושא.

בקואליציה מבקשים להביך את ישראל ביתנו, שלא צפויה להצביע נגד, לכן ההצעה תעלה חרף אי הוודאות. במקביל, בכנסת קיימת מחלוקת משפטית אם צריך 61 חברי כנסת גם לקריאה הראשונה.

חוק ההשעיה אושר בסוף החודש שעבר בוועדת חוקה, חוק ומשפט בהכנה לקריאה ראשונה . לפי נוסח החוק, ניתן יהיה להדיח חבר כנסת בשל תמיכה בשלילת קיומה של מדינת ישראל כיהודית ודמוקרטית, הסתה לגזענות או תמיכה במאבק מזוין נגד ישראל. על פי ההצעה, אם 61 חברי כנסת יבקשו להשעות ח"כ מסוים, תתכנס ועדת הכנסת לישיבה שבה יוכל חבר הכנסת המועמד להשעיה להשמיע את טיעוניו. אם הוועדה תחליט כן, תתכנס המליאה להצביע על כך, ויידרש רוב של 90 ח"כים כדי לאשר את המהלך.

עשרה ימים לאחר האישור במליאה, ייכנס במקומו של אותו ח"כ הבא בתור ברשימה לכנסת. לחבר הכנסת תינתן האפשרות לערער על המהלך לבית המשפט העליון.