זריקת ויטמינים לעצלנים: האוכל הבריא ששכחתם ממנו

בין גיבורי-העל של הסופר-פוד וכל האגוזים והדומדמניות מהג'ונגל ומהיער שמפארים את חנויות הטבע, קצת נשכח מקומם של הנבטים - הזולים, הנגישים והטעימים שבמועדון האקסקלוסיבי הזה

הנבטים  עם דג / צילום: דניאל לילה

בין כבישים ודרכי עפר בצלעות הרי ירושלים, אחרי שפונים צפונה אל הלא-נודע מכביש 1 וממשיכים אל תוך בקעות וגבעות חורש, מסתתר היישוב נטף. 300 תושבים, וביניהם משתלה, מסעדה ("המטבח של רמה" - נגיע אליה בהמשך), מחלבה (מצוינת!) וגם פנסיון יוקרה לירקות מפונקים.

תרד ניו זילנדי ותרד טורקי משיי, עירית שומית חריפה וראשי לפת, צנון וסלרי - כולם משתזפים להם יחד בגינת הירק האורגנית של מגי רוזנברג, מוקפים בעשבי תיבול ריחניים שמרחיקים באלגנטיות וללא הדברה תקיפה מזיקים לא רצויים.

כולם היו בניה של רוזנברג, אבל רק הרכים והקטנים שבצאצאים גרים ממש בתוך ביתה, יחד עם ילדיה הביולוגיים: נבטי עדשים בכל מיני צבעים, נבטי מש פריך ונבטי חילבה ("נהדר נגד דלקות והתקררות בחורף", היא ממליצה) וגם ברוקולי וצנון חריף ואלפאלפא, שנובטים מדי שבוע בהשגחה צמודה שלה ושל ילדיה. סימפוניה של פריכות בחסות אוויר ההרים הצלול של נטף.