גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

יריד החדשנות האורבנית שמנסה לקשר בין עיריות לתושבים

יריד החדשנות האורבנית של מרכז השלטון המקומי הציע מבחר טכנולוגיות, מתקדמות פחות ומתקדמות יותר, המנסות לנער את התדמית הישנה של הערים

מעבר חציה עם חיישנים / צילום: אלון רון
מעבר חציה עם חיישנים / צילום: אלון רון

מי שרוצים להטיס מטוס צריכים קודם כל להתנסות בסימולטור טיסה, ומי שרוצים לנהל עיר, מרמת מנהל אגף ועד לראש עירייה, רצוי שישחקו לפני כן בסימסיטי, סימולטור ניהול הערים האגדי של מפתח המשחקים וויל רייט. יריד החדשנות האורבנית Muni-Expo שערך בשבוע שעבר מרכז השלטון המקומי הציע מבחר טכנולוגיות, מתקדמות פחות ומתקדמות יותר, המנסות לנער את התדמית הישנה של הערים ושל העיריות, ולהציג ממשקים דיגיטליים מקוונים ופתרונות אורבניים מגוונים שמקשרים בין העירייה, התושבים והעיר עצמה, על רחובותיה וכבישיה, בנייניה והחפצים שנעים בה, ממכוניות ועד פחי אשפה.

לפעמים מדובר בלדחוק החוצה ניירת, פשוטו כמשמעו. "נכסים כמו אולמות ספורט, כיתות, בתי ספר ואולמות להופעות שווים הרבה מאוד כסף. כיום, מערך התחזוקה והניהול של מתקנים ונכסים ציבוריים בהרבה ערים מתבצע בדף ועט או בטבלאות אקסל, במערכות מאוד מיושנות", אומר רון הייבלום, מייסד-שותף ומנכ"ל onh, שמספקת פתרונות ניהול ואחזקה למתקנים ציבוריים ב-70 ערים בארץ.

השיטות המיושנות מקשות על התושבים לנצל את המשאבים הללו, שאמורים לעמוד לרשותם. "כשאתה תתקשר לעירייה ותרצה להזמין את המתקן - ישלחו אותך לאב הבית, למנהלת, יריצו אותך בין כל מיני מקומות, במקום לפתוח את התוכנה, לדעת איפה יש שעה פנויה בקטגוריית המתקנים שרלוונטית אליך, ובשנייה לתת לך פתרון. גם התחזוקה וגם הניהול מתבצעים באותם כלים, ואין דרך לשמור ולתעד את המידע לצורך ביקורת ציבורית ופנימית. היום אולם כדורסל מתנהל בדף ועט, בטבלה שנתית. אם מישהו שינה בטבלה משהו לפני חודש - אין לזה זכר. אני לא יודע מה היתה התפוסה, מה היה הניצול. גם בתחזוקה - בגינות משחק לילדים עובר סוקר עם דף ועט, בסוף החודש נערמים אצל הקבלן אלפי דפים ואנחנו לא יודעים מה קורה שם. אנחנו נותנים מערכת שעובדת מהרגע שהאדם בשטח ואנחנו יכולים לנתח מידע, לזהות טרנדים, להפיק מסקנות לעתיד ולעשות בנייה עתידית לפי שימושים".

באופן דומה, מובקס מנהלת נסיעות עבור רשויות מקומיות. "האפליקציה לוקחת את מערך ההיסעים ומטפלת בו כמו תהליך עבודה מובנה. אנחנו מפעילים על גבי מפה אלגוריתם חכם, שיודע לבצע אופטימיזציה של מסלולים, להתאים כלי רכב לקווים מסוימים ולהתחשב באילוצים שהחברה קובעת, כמו מספר הנוסעים", מסביר איתן בן מאיר, סמנכ"ל מכירות של מובקס. "אם פעם חברות ההיסעים היו קובעות את הקווים בהתאם לאינטרסים שלהן, היום הלקוח אומר לחברה מה הוא רוצה וחוסך הרבה כסף. עד היום בסוף כל חודש הקבלן מגיש חשבוניות והרשויות צריכות לבדוק אותן בתהליך שהוא כמעט בלתי אפשרי - כי חלק גדול מהנסיעות הן לא מתוכננות, ואז לך תשאל מי עשה אותן ולמה - אנחנו נותנים הרבה כלי שליטה ובקרה על המערך הזה, ובסוף התהליך יודעים לסגור את ההתחשבנות".

"נגיש לנוסע בכיסא גלגלים"

טכנולוגיה לא חייבת להיות מורכבת כדי להיות שימושית ומוצלחת, כמו הקולרים המופעלים סולארית וספסלים ציבוריים ועמודי הצללה ותאורה עם שקעי ההטענה לטלפונים סלולריים, כולם מחברת שחם אריכא, או אורות האזהרה של מעברי החציה של חברת יאג. "מעברי חציה לא מרומזרים הם אחת הבעיות הקריטיות שיש היום בישראל - כ-20% מההרוגים הולכי הרגל נפגעים במעברי חציה", אומרת נגה שגיא, מנהלת השיווק של יאג מקבוצת ארגיל. החברה מתקינה במעברי חצייה מנורות לד שמזהות באמצעות חיישני תנועה כניסת הולכי רגל למרחב מעבר החצייה, ומהבהבות עד שהוא יוצא ממנו: "ככה זה לא מאבד את תשומת הלב של הנהג, זה פועל רק כשיש גורם בתוך מעבר החצייה. אחרת הנהגים הופכים להיות אדישים לזה".

בכל הקשור לתחנות האוטובוס, בהנחה שבכלל יש תחנה ושיש שילוט, השילוט לא תמיד ברור, מלא ומפורט, כשהוא אנלוגי הוא לא מעודכן לזמני האמת של האוטובוסים והרכבות, וגם כשהוא דיגיטלי הוא לא מאפשר תכנון נסיעה של יותר מקו אחד. החלופה השימושית היא אפליקציות התחבורה הציבורית, אבל היא תלויה בטלפון הסלולרי ובאוריינות של הנוסע.

חברת אורבן דיגיטל מעבירה את המידע אל קירות התחנה, מסביר המנכ"ל יובל רמני: "מוצר הדגל שלנו הוא שלט אינטראקטיבי שבו אתה יכול לראות את כל הקווים שעוברים בתחנה, ללחוץ על כל קו ולראות את תחנות העצירה שלו, מתי אתה הולך להגיע לתחנה הבאה.

"השלט מתעדכן בעברית, בערבית ובאנגלית, נגיש לנכים בכיסא גלגלים - אם אתה לא מגיע לגובה שלו, אתה יכול להוריד אותו לגובה שלך. יש גם כפתור להקראה. יש תכנון מסלול מחובר לגוגל - אתה יכול להכניס כתובת והוא יתן לך מסלול. יש אזור הודעות, שמפעיל יכול לשלוח הודעות לנוסע - אם עכשיו יש הפגנה וסגרו את הכביש, והאוטובוסים לא עוברים, זו הדרך לעדכן את הנוסעים".

השלטים ממומנים על ידי משרד התחבורה, אינם מציגים פרסומות ופרושים כיום בתחנות מסוימות ביבנה, אשדוד, באר שבע, ערד, עפולה והכרמלית בחיפה. בחברה מפתחים כיום חיישנים ומצלמות להתמודדות עם נסיונות השחתה של השלטים.

להלשין על חונים

ל-IoT ("האינטרנט של הדברים"), בסך הכל מילת קוד לחפצים ומכשירים שמחוברים לרשת, יהיו תפקידים רבים בערי העתיד. אחד מהם יהיה לייעל את השימוש בחניות.

"אנחנו פורשים סנסורים על חניות על הכביש ובחניות פתוחות", מספר יוסי גופר, סמנכ"ל שיווק, מכירות ופיתוח עסקי באורד, שהתקינה מערכות כאלו בין השאר בניו יורק, בהמבורג ובמוסקבה. "החיישנים לא זקוקים לתשתיות, ההתקנה מאוד פשוטה. הם יודעים לדבר זה עם זה, מעבירים את האינפורמציה למוקד העירוני, והוא יודע להוציא החוצה בשילוט אלקטרוני הכוונה לנהגים באיזה רחוב יש חניה וכמה. יש גם אפליקציה שהנהג מוריד, והיא מראה לו איפה יש חניה פנויה, ואפשר לממשק את זה עם אפליקציות ניווט.

"זה מקטין את נפח התנועה, כי 30% מנפח התנועה נוצר ממחפשי החניה, שאני מכווין אותם מיד לחניה, וגם מוריד את זיהום האוויר. במוסקבה, שם התקנו את המערכת, היתה ירידה של 64% בעבירות חניה ועלייה פי 5 בשימוש במקומות החניה, וההכנסות של העירייה מחניה עלו בהתאם".

ועוד בענייני חניה, תושבים שפועלים נגד חניה אסורה על מדרכות, על מעברי חציה ובחניות שמורות לנכים, ממלאים את פייסבוק בתמונות של חניות אסורות. עכשיו, אפליקציה סלולרית מחברת אותם עם אגפי הפיקוח העירוניים. "קייפסטר היא אפליקציה עם פלטפורמה לווידאו שאי אפשר לזייף אותו, את הזמן ואת המקום שבהם הוא צולם, כך שהוא קביל כראיה בבית משפט", מספר אוהד מייזליש, מנכ"ל ויזם קייפסטר.

"אנחנו מאפשרים לכל אזרח לעזור בצמצום עבירות חמורות, הדגש שלנו זה עבירות חניות נכים. אנחנו עובדים עם כמה רשויות בארץ, בהן רמת גן, עכו וכפר סבא. היועצים המשפטיים של העיריות בחנו ואישרו את המודל שלנו. העיריות מעודדות את התושבים להשתמש באפליקציה, התושבים מעבירים להן את הדיווחים והן יתנו דוח לבעל הרכב".

בשלב הנוכחי השימוש באפליקציה בחינם, ובהמשך קייפסטר תגבה תשלום מהעיריות שישתמשו בשירותיה.

אבל לא צריך לחכות לתושבים כדי לאתר עברייני חניות נכים, מספר יוסי גופר מאורד. מערכת חיישני החניה שהחברה שלו מתקינה יודעת גם להעניש עבריינים: "במקומות שמוגדרים כחניית נכים החיישן יודע את זה, ולנהג שמורשה לחנות שם יש באוטו תג נכה עם שבב שהחיישן יודע לקרוא. "כשמגיע מישהו בלי התג הזה וחונה בחניית נכים, נשלחת התרעה למוקד העירוני על חנייה אסורה. מגיע לשם פקח, או אם יש מצלמה היא מצלמת ונשלח קנס בדואר".

שיתוף ציבור: "האם הקהילות שאנחנו רוצים לשמוע באמת מיוצגות"

ניסיון לשיתוף פעולה משמעותי בין תושבים לעיריה אפשר לראות במיזמי שיתוף ציבור בירושלים. "הרבה פעמים אין הלימה בין איך שהעירייה מבצעת פרויקט פיזי לבין מה שהתושבים רוצים ורמת שביעות הרצון שלהם", מספרת שרון בנד, מתכננת ערים וחברת צוות חדשנות עירונית ירושלים.

"החלטנו להבין איפה התהליך לא עובד כמו שצריך, וגילינו שאחת הבעיות היא בתהליך של שיתוף הציבור, החל מאיך הוא נעשה, האם הוא באמת מייצג את הקהילות שאנחנו רוצים שיהיו מיוצגות בפרויקט, כמה אנשים השתתפו בתהליך, באילו מתודולוגיות השתמשו, האם ניהלו קונפליקטים כמו שצריך, מי נחשף לתהליך, מי מאשר אותו ואיך זה משתקף בהנחיות שיוצאות למטה העירוני.

"החלטנו שאנחנו יוצרים תורה הרבה יותר אינטגרטיבית. המערכת האינטראקטיבית שאנחנו בונים תאפשר למי שמתכננים את תהליכי שיתוף הציבור בפועל לעשות עבודת אנליזה והכנה עם עצמם, לנהל סיכונים, לחשוב כמה קונפליקטים אמורים להיות בתהליך הזה, כמה הוא מורכב, כמה הוא צריך להיות גדול, האם אפשר להסתפק ביידוע הציבור ולתת לו לבחור מבין אלטרנטיבות פשוטות או שצריך לעשות תהליך מקיף והוליסטי שכולל כל מיני סוגים של אוכלוסיות ושיש בו סכנה של קונפליקטים ודברים כאלה, לאשר עם מי שצריך במערכת העירונית, ולצאת לתהליך בצורה מתוכננת.

"אחרי ביצוע תהליך שיתוף הציבור הם יוכלו להוציא תיעוד מסודר, שהיום מאוד חסר בתהליכים כאלה, כשכל מקבלי ההחלטות יוכלו לראות את כל שלבי התהליך. בהמשך אפשר גם יהיה לנהל את הביצוע ואת השיווק של התוצרים בחזרה לאוכלוסיה".

מנתחים פידבק של תושבים

חברת זנסיטי מציעה דרך לקבל משוב ורעיונות גם מאזרחים שהאקטיביזם שלהם מתמצה בתלונות ופוסטים ברשת. "אנחנו אוספים ומנתחים פידבק של תושבים בקנה מידה רחב", מספר המנכ"ל איל פדר לוי. "המטרה שלנו היא שהעיר תתנהל לפי צרכי התושבים שלה, אז אנחנו אוספים כל מה שהתושבים חושבים, רוצים וצריכים מהרשתות החברתיות, המוקד העירוני, כל מקום שמביעים דעה, ומציגים מדד בזמן אמת למקבלי ההחלטות ברשות. יש לנו אפשרות לעשות סקרים אקטיביים, אבל הרובד הבסיסי הוא לקחת מה שאנשים ממילא משתפים באופן ציבורי, כי אנחנו יודעים שאנשים כותבים מה שכואב להם. מי שמשמיע את קול שלו, אנחנו נותנים לקול הזה ביטוי אצל מקבלי ההחלטות".

- איך אתם מונעים מטוקבקיסטים שתולים להשתלט על השיח? קבלן שרוצה הפשרת קרקע ישלח טוקבקיסטים ופרופילים פיקטיביים שיגידו, "ממש חשוב שיבנו בשטח הזה מגדל".

"כל הניתוח שלנו מבוסס על למידת מכונה. יש כל מיני פרמטרים שנכנסים לתוך הניתוח, ואם אנחנו רואים דברים שלא נראים אמיתיים, שנראים רפטטיביים מדי, שנראים פרופילים מזוייפים, אנחנו יודעים לתת להם משקל יותר נמוך מדברים שנראים מבוססים".

החברה מתחילה לעבוד עם אילת וכפר יונה, ונמצאת במגעים מתקדמים עם רשויות נוספות. "בדמואים ובבדיקות שאנחנו עושים לקראת הלקוחות הראשונים, אנחנו בודקים על אילו תחומים התושבים מדברים - כמה על חינוך, כמה על תברואה, כמה על ביטחון - ומה שביעות הרצון שלהם מהתחום. אנחנו יכולים ממש מהר להראות לרשות איפה האזורים שכואבים לה יותר ומה האזורים החזקים שלה. באחת הרשויות יש בעיה קשה בתחום התברואה, שכמעט כולה סובבת סביב זה שלא מחזירים את הפחים למקום. אפשר להגיד לאנשים, 'תקפידו להחזיר את הפחים למקום', ואוטומטית הגברת את שביעות הרצון של האנשים פי עשרות מונים".

עוד כתבות

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת ״יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה״ל״

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"