גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ממתקים לפה ולעיניים: בריסל - גן עדן לחובבי הנאות מלוטשות

תערוכות של עיצוב, אמנות ואופנה לצד קולינריה מפותחת ומלונות בוטיק מיוחדים

בית האופנה והעיצוב MAD / צילום:Maxime Delvaux
בית האופנה והעיצוב MAD / צילום:Maxime Delvaux

בריסל מספקת בימים אלה כמה עילות לביקור לאוהבי אסתטיקה, עיצוב, אופנה אוכל טוב והנאות חיים מהסוג המלוטש. למשל MAD, בית האופנה והעיצוב החדש של בריסל, פלטפורמה שמלווה ומקדמת מעצבים מקומיים.

הבניין עצמו, קומפלקס רב מפלסי יפהפה, מסנוור בלובנו על רקע שכניו - בית מהמאה ה-17 ובית לבנים אדומות משנות ה-70 של המאה הקודמת. אלא שהבניין לא מתכוון רק להיות יפה ולשתוק. לתערוכה הפותחת של ביתו החדש, "OCCUPATION: DESIGNER ,Brussels vision on design" יש הצהרת כוונות ברורה: עיצוב עכשווי הוא לא רק אסתטיקה, אלא גם אתיקה. וגם פוליטיקה.

מי שעשה לכאן את כל הדרך מהמזרח התיכון הרותח וחשב שכאן יוכל לשכוח קצת מהצרות בבית - טעה. המעצבת אנליס דה וט מציגה ומציעה למכירה מוצרים שיוצרו על-ידי אמנים פלסטינים תחת הלייבל Disarming Design from Palestine - טי שירטס, כלים מעץ זית, צנצנות דבש, צלחות דקורטיביות עם הכתובת "עזה" ועוד.

היא מבקשת להראות את הפלסטינים כבני אדם רגילים ולא כקורבנות ובוחנת את היצירה במצבים של קונפליקט. "אני מאמינה בכוחן של אמנות ותרבות ובהשפעתן המבורכת על החברה", אומרת דה וט בסרטון המוצג באתר שלה. המוצרים נמכרים בחנויות פופ אפ, בתערוכות ובחנות אינטרנטית.

המעצב בנג'מין לויותה מאלץ את הצופים שלו לבלוע את המסר, ליטרלית. על שולחן סלוני בורגני מונחת ערמה של לולופטי - סוכריות ורודות בניחוח ורדים, ממתק דמשקאי מסורתי, המעוצבות כאן בצורת צלמית סורית עתיקה.

על מסך וידיאו מתועד האמן כשהוא מוכר אותן בדוכן בחזית משרדי השוק האירופי. עוברים ושבים מוזמנים לאכול ולקנות ובינתיים לשמוע את הסיפור הטרגי של העם הסורי. אכילת המוצגים של לויותה אמורה לחלץ את הצופים מהפסיביות הבועתית של תערוכות וקבלות פנים. היעד שלו - למכור את הלולופטי בסופרמרקטים.

האטלס הסובייקטיבי של העיר

"OCCUPATION: DESIGNER - Brussels vision on design" מציגה את עבודותיהם של שישה מעצבים מתחומים שונים, מעיצוב גרפי עד אדריכלות נוף. לא כולם בלגים, אך כולם עובדים בבריסל. הם השתלטו על כל הבניין (עוד מובן ל-Occupation: Designer) והתוצאה מרתקת.

"הבניין נראה בעיניי כמו נוף רב-שכבתי, וחשבתי איך ייראו נופים פנים-ביתיים בעולם שהופך להיות יותר ויותר אורבני", אומר בס סמטס, אדריכל נוף-מהנדס-ארכיטקט.

המרשימה בעבודות ב-MAD היא יער עצי הלבנה מההימלאיה שהוא מציג בחלל צר וגבוה בכניסה לבניין. עד לנעילת התערוכה באוגוסט הקרוב צפויים העצים להגיע אל תקרת החלל. שורשיהם אסופים בשקים כפקעות משונות, ועם קרני השמש של הבוקר החודרות מהחלון הפונה לרחוב הם יוצרים תמונה סוריאליסטית מרגשת.

"עצים הם צורך בסיסי, וחשבתי שזה חיוני לבניין הכל-כך נקי ולבן הזה. הם יוצרים כאן מיקרו אקלים, מכניסים חיים ומחייבים אותנו כל יום לטפל בהם ולבדוק כמה מים הם צריכים".

אנליס דה וט מציגה עבודה מעניינת נוספת: במחאה על התדמית המעוותת לטענתה שמוצמדת לבריסל בשנים האחרונות, יצרה דה וט את "האטלס הסובייקטיבי של בריסל". הוא יתגבש מהתשובות שייאספו במהלך התערוכה לשאלה: מהי המשמעות של מגורים בבריסל כיום? התוצאה, היא מאמינה, תציג את המציאות המורכבת, ההטרוגנית, האמיתית.

מחווה למודרניזם

התחושה ששחור ולבן הם השחור החדש, מקבלת משנה תוקף במפגש עם גברת כריסטין זלר, המנהלת האמנותית של בית דלבו, מעצב העל הבלגי, ששמו נהגה בנשימה אחת עם לואי ויטון והרמס. זלר, אישה יפה במיטב שנותיה, פורשת לפנינו את משנתו של דלבו כשהיא לבושה בשחור-לבן אלגנטי מעל עקבי סטילטו שחורים, שאין אישה שאני מכירה שיכולה לעשות בהם צעד אחד בלי להסתכן בחבלה חמורה. אבל כריסטין זלר מדלגת בקלילות של פלמינגו על גרם המדרגות המתעקל בין שתי קומותיה של חנות הדגל של בית האופנה בשדרות ווטרלו 27, ואנחנו, בסניקרס, בעקבותיה.

פרט לתיקים ולארנקים עם תוויות מחיר של אלפי אירו, מציע הבית תצוגה שכולה מחווה למודרניזם, בחללים עטורי אלמנטים דקורטיביים מרהיבים של אר דקו ואר נובו.

כל חדר עוצב בהשראת אמן התקופה, מונדריאן, קלימט ואחרים, והתיקים מוצגים על פריטי ריהוט, כלים וגופי תאורה של מעצבי התקופה. "זה לא וינטג'", מדגישה זלר. "רצינו ליצור חיבור חדש לעידן אמנותי חשוב, ששורשיו הם art de vivre. רצינו שאנשים יצאו מכאן עם חוויה". הדובדבן נעוץ בקומה השנייה - תערוכת דיוקנאות נשים של הצלמת הארגנטינאית רומינה רסייה, שהם מחווה למאסטרים של הרנסנס הפלמי עם טוויסט עכשווי. הנשים עם צווארוני המלמלה, הרקע הכהה, התאורה ושאר מאפייני הדיוקנאות הפלמיים, מצולמות עם פופקורן, ספגטי, בלון של מסטיק ומכל חומר ניקוי (התערוכה תוצג לפחות עד אוגוסט).

ועכשיו, למנה העיקרית

חובבי בשרים, רשמו לפניכם את מסעדת "קולונל" ברובע סן ז'יל. בכניסה ויטרינה עם כל טוב קרניבורי, מנתחי בשר צרפתי משובח (לימוזן) עד קובה ביף, אותן פרות יפניות שבעודן בחייהן משקים אותן בבירה ומעסים אותן כדי שבשרן יהיה רך במיוחד. הארוחה שלנו (44 אירו) מורכבת מסטייק אנטרקוט בלק אנגוס 300 גרם, ולקינוח המנה ששמה בתפריט "הקולונל וצבאו": 3 כדורי סורבה - הלימון משכשך בשלולית וודקה, התפוחים בקלבדוס והאגסים בליקר ויליאמס.

המסעדה נמצאת במרחק עשרה צעדים מהמלון שלנו - Vintage Hotel. זהו אחד ממלונות הבוטיק שהחלו לצוץ בבריסל בשנים האחרונות - לא רחוק מ-Made in Louise המקסים, ZOOM ו-Pantone - כולם ברובע סן ז'יל, אפטאון בריסל. בשנים האחרונות עלה מספר התיירים בעיר, ולצד רשתות המלונות הגדולים, שידעו בעיקר לקוחות עסקיים, החלו לפרוח מלונות בוטיק כיפיים וזולים יותר.

מישל פנמן, מעצב הפנים של ה-Vintage, ZOOM ,Pantone ואחרים, מצטרף אל שולחננו ומכניס אותנו אל עולמו המופלא של מעצב בתי מלון בריסלאי. "התקציב היה קטן והבריף קצר: "עשה מה שאתה רוצה ושיהיו הרבה תמונות", הוא מספר על העבודה על ZOOM. "הכרזנו על תחרות צילומים בנושא בריסל. קיבלנו 500 תמונות. 40 מהן הגדלנו ותלינו מעל למיטות בחדרים, ומ-40 עשינו קולאז' ותלינו בלובי. לפני הפתיחה הזמנו את כל הצלמים למלון לחתום על הצילומים שלהם. היה מרגש ועשה באזז נהדר". לפתע הוא מזנק מהשולחן אל מחוץ למסעדה וחוזר עם בחור נבוך בבגדי ספורט. זהו אילן חיים, הלקוח שלו, איש נדל"ן לונדוני, אשר יחד עם אחיו אבי, מחזיק בכמה מלונות בוטיק בבריסל, בהם Panton הפופולרי. "חזרתי מחדר כושר", הוא מתנצל ומצטרף לשיחה. "קולגות אמרו לי לפני כמה שנים שאני מטורף שאני פותח את המלון בקיץ, אבל שוק תיירות הנופש בבריסל גדל מאוד בשנים האחרונות. זה אמנם שוק רגיש מאוד - אם יש פיגוע מיד מורגשת ירידה, אבל הוא עולה בהתמדה ויש תחושה שאנשים מתרגלים. המצב טוב יותר השנה ואנחנו פותחים כאן בקרוב שני מלונות בוטיק חדשים".

המגפיים האלה נועדו לאכילה

יום שישי, מרכז העיר. סיבוב מתחייב אצל השוקולטיירים של כיכר סבלון מזכה את פטריק רוז'ה בביקור הממושך ביותר. השוקולד שלו נהדר, וגם זה של מרקוליני, ושל נויהאוס, וגם של לוראן ז'רבו, שיש לו פראלין עם זיתים וכיף לעשות אצלו סדנת שוקולד. אבל אין כמו החנות המעוצבת של רוז'ה. זוג מגפי הענק העשויים שוקולד שהולכים ומתכרסמים בכניסה, ומשטחי החום-שוקולד עם גופי התאורה והאריזות בירוק-טורקיז הם חגיגה לעיניים. והמוכר - הכי היפסטרי מדוגם והכי מסביר פנים (הצצה לאתר האינטרנט של רוז'ה עם קליפ ההומאז' שצילם ליום הולדתו ה-70 של אלטון ג'ון מספרת עוד משהו על הראש ועל האסתטיקה של האיש הזה).

אחר כך הלכנו לאכול צהריים. שתי דקות הליכה מכיכר סבלון, ב-Place Royale, כבר ניצבות שלוש משאיות האוכל של יריד "Frunch" (Friday Lunch), שמתקיים כאן כל שישי בצהריים. ההמבורגר "רוק" עם הצ'יפס האלוהיים של Urban Cook היו בחירה גאונית. מול המשאיות פותחת לשכת התיירות Visit Brussels את החצר הפנימית של הבניין שבו שוכנים משרדיה, עם שולחנות מתקפלים, בר ודי.ג'יי, והחיים תותים כל שישי עד 15 בספטמבר. שם אנחנו שומעים שהשוקולטייר לוראן ז'רבו הולך לעשות סדנאות שוקולד באחד המלונות החדשים של אבי ואילן חיים. עולם קטן.

מידע מעשי

טיסות: חברת בריסל איירליינס מפעילה 14 טיסות בשבוע (2 טיסות יומיות) בקו תל אביב-בריסל-תל אביב עם טיסות המשך נוחות לאירופה, ארה"ב, קנדה, אפריקה והודו

מלונות בוטיק מומלצים:

Made In Louise - יפה במיוחד עם ארוחת בוקר מושלמת. Rue Veydt 40

www.madeinlouise.com.

Vintage hotel - חדרים קטנים ופשוטים, שירות אישי עד משפחתי, מיקום מושלם - סמטה מרחוב המותגים שדרות לואיז.

Rue Dejoncker 45 www.vintagehotel.be

ZOOM - עיצוב מדליק, מיקום מושלם כנ"ל.

zoomhotel.be/en Rue de la Concorde 59-61

בית MAD:

10 Place du Nouveau Marche aux Grains

ד'-א' 18:00-11:00. new.mad.brussels/fr

Delvaux: שדרות ווטרלו 27,

www.delvaux.com/en/home

מסעדת Colonel: Rue Jean Stas 24

www.colonelbrussels.com

להזמנות: 32 2 538 57 36

שוקולד:

חנות השוקולד של פטריק רוז'ה

www.patrickroger.com

לוראן ז'רבו - בית קפה-שוקולטרייה וסדנת שוקולד. 2d rue Ravenstein, ליד Place Royale

www.chocolatsgerbaud.be

Frunch (Friday Lunch) - צ'יל אאוט ומשאיות אוכל שישי בצהריים. Place Royaleליד מוזיאון מגריט, 14:30-12:00

visit.brussels/en/article/frunch-brussels

עוד כתבות

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין נמכרה לאחרונה ● לדירה זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר אינו משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו "בוסט" בשלושת החודשים האחרונים

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

כוחות צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ל במיל' סאלם אלכרישאת נפל בצפון הרצועה

אלכרישאת, גשש בן 42 מאבו רובייעה, נפל בקרב בעזה ● דובר צה"ל לעזתים שבבית לאהייא: "עזבו את האזור מיד" ● צה"ל תקף בדרום לבנון; רקטות שוגרו למרחב מרגליות שבאצבע הגליל ● שני בכירי חיזבאללה חוסלו בדרום לבנון בתגובה על הפלת הכטב"ם הישראלי אתמול ● לפחות שתי מטרות יורטו בשמי נהריה ● כל העדכונים

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

נשיא ארה''ב, ג'ו ביידן / צילום: ap, Mark Schiefelbein

סיוע הענק האמריקאי אושר רשמית: איזה נשק תקנה ישראל במיליארדים?

אחרי בית הנבחרים, גם הסנאט האמריקאי אישר את הסיוע לישראל. חבילת הסיוע עומדת על כ-26 מיליארד דולר, מתוכם 14 מיליארד דולר לרכש ביטחוני ● מה יהיה ניתן לרכוש איתו, מה האינטרס האמריקאי הרחב, ועד כמה תהנה ממנו התעשייה הישראלית? ● גלובס עושה סדר

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין, ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם