גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ביהמ"ש: אולמות האירועים הדר וסיטי טאואר יימכרו לאלי להב

זאת תמורת 39 מיליון שקל ■ במאי האחרון הוציא בית המשפט צו הקפאת הליכים לחברות "סיטי א.ק אחזקות" ו"הדר ברמה", המפעילות את אולמות האירועים המפורסמים, עקב חובות נטענים בהיקף של כ-40 מיליון שקל

האולמות בר"ג. בדרך למכירה?  / צילום: מאיר מאירי
האולמות בר"ג. בדרך למכירה? / צילום: מאיר מאירי

בבית המשפט המחוזי בירושלים אושרה היום (ה') העסקה של מכירת אולמות האירועים "הדר" ו"סיטי טאואר" לאלי להב תמורת 39 מיליון שקל.

במאי האחרון הוציא בית המשפט צו הקפאת הליכים לחברות "סיטי א.ק אחזקות" ו"הדר ברמה", המפעילות את אולמות האירועים המפורסמים, וכן מינה כונס נכסים זמני לחברה, עקב חובות נטענים בהיקף של כ-40 מיליון שקל.

הנאמנים הזמניים - עו"ד קרן רייכבך-סגל ממשרד איתן מהולל שדות, עו"ד אביב פריצקי ורו"ח בועז גזית - ביקשו מבית המשפט לאשר את הסכם המכר שגילם הצעה יחידה על אף הארכת זמן הגשת ההצעות.

בהסכם צידדו בעלי מניות החברה, הכנ"ר, בנק הפועלים (הנושה המובטח העיקרי) ובאי-כוח עובדי החברה, שקיבלה הבטחה כי לפחות 50% מעובדי החברה ימשיכו להיות מועסקים.

בית המשפט ציין כי ההסדר מאושר למרות שלא נערכה אסיפת נושים, בין השאר כיוון ש"בפועל ממילא יזכו כל הנושים במלוא נשייתם", מצב שאינו אופייני להליכים רבים מעין אלה, לדברי בית המשפט.

בשולי האישור, בית המשפט קבע "קביעות משלימות" נוספות, ביניהן "אישור לכינוס אסיפת נושים בתוך 7 ימים".

צו הקפאת ההליכים ומינוי כונס הנכסים הגיע לאחר שלבית המשפט הוגשו שתי בקשות, בהן נחשפה הקריסה הכלכלית של החברה: האחת היא בקשת החברה המפעילה את האולמות למתן צו הקפאת הליכים וגיבוש הסדר נושים עקב חובות שאינה יכולה לפרוע; והשנייה - בקשת בנק הפועלים למינוי כונס נכסים לנכסי החברה ומימוש נכסיה.

חשש מ"כדור שלג"

בבקשת החברות "סיטי א.ק אחזקות" ו"הדר ברמה" למתן צו הקפאת הליכים, נטען כי החברות נקלעו לחובות של כ-38 מיליון שקל, מתוכם חוב של כ-26 מיליון שקל לבנק הפועלים; כ-5 מיליון שקל לספקים ונותני שירותים; כ-850 אלף שקל לעובדים; כ-120 אלף שקל למס הכנסה; 750 אלף שקל למע"מ ועוד. אולם, נטען, לחברות נכסים בשווי העולה בשיעור ניכר על כל התחייבויותיהן, ובין היתר הבעלות בקומפלקס הכולל את אולמות האירועים בבניין "סיטי טאואר" ברמת-גן, שהוערך על-ידי שמאי בכ-63 מיליון שקל.

לטענת החברות, המדובר בנכסים שנרכשו אך לפני כשנה וחצי, אך בשל קשיים תזרימיים חריפים הנובעים מהמימון הרב שנדרש לרכישת הנכסים, מגירעון בפעילות השוטפת ומחריגה ממסגרת האשראי המאושרת, הפסיק לאחרונה בנק הפועלים לכבד המחאות והוראות תשלום שמסרו החברות לספקים - דבר שגורם לשיתוק פעילותן וכפועל יוצא מכך מסכן את המשך פעילותן "כעסק חי" ופוגע בשווי נכסיהן.

לטענת החברות, לאור המשבר אליו נקלעו והפסקת כיבוד ההמחאות והוראות התשלום שלהם על-ידי הבנק, קיים חשש של ממש, כי נושי החברות ינקטו בהליכים משפטיים שיסתמו את הגולל על פעילותן העסקית של החברות. "נקיטת הליכים אלה בידי נושי החברות תחל את מרוצתו של 'כדור שלג' אשר ילך ויסחוף עמו את הפעילות העסקית של החברות, נכסיהן, המוניטין שצברו, ובכך יימנע כל פתרון קולקטיבי אפשרי. ללא מתן אפשרות לחברות לייצב את מצב עסקיהן, כל עמלן ומאמציהן ירדו לטמיון, ובהמשך לכך ייפגע באופן משמעותי שווי נכסיהן והתמורה שתתקבל ממימוש הנכסים לצורך כיסוי החובות לנושים", נכתב בבקשה.

לטענת החברות, אישור הקפאת הליכים תאפשר להן להותיר בידיהן את פעילותן, לכבד את צבר ההזמנות הקיים (על סך של כ-2.2 מיליון שקל), להותיר את העובדים ואת המוניטין הרב שנרכש וניצולם באופן מיטבי לצורך פירעון מלוא החובות וקיום ההתחייבויות ללקוחות.

במסגרת הבקשה מציעות החברות הסדר לתשלום כלל חובותיהן, באמצעות הפעלת החברות בידי נאמנים במשך פרק זמן מוגבל של עד חמישה חודשים. זאת, באמצעות ההון החוזר שיועמד על-ידי בעלי השליטה וגיוס הסכומים הנדרשים לתשלום מלוא החובות לנושים.

כניסה לגירעון

בבקשה מתוארת השתלשלות האירועים שהובילה לקריסת החברות. חברת "סיטי אחזקות" הוקמה באפריל 2015 על-ידי עמוס אבידן, אליהו קנפלר, יצחק גרינולד ויצחק נפתלי. לימים, נטען, הם התקשרו בהסכם שבאמצעותו הועברו מניותיהם של יתר בעלי המניות בחברה לאבידן, ששחרר אותם מערבויותיהם לקיום התחייבויות החברה כלפי הבנק.

במאי 2015 התקשרה החברה בהסכם לרכישת זכויותיה של חברת "הדר סיטי טאואר" בקומפלקס של אולמות אירועים המצויים במלון לאונרדו בבניין סיטי טאואר, המשלב מלון ובית דירות יוקרתי ברמת-גן. זאת, בתמורה ל-52 מיליון שקל. בנכס פעלו במשך שנים ארוכות אולמות אירועים תחת המותג "הדר סיטי טאואר". בנוסף, התקשרה "סיטי אחזקות" עם חברת "הדר די-מול אירועים" בהסכם לרכישת הפעילות של אולמות האירועים "הדר סיטי טאואר" ו-"הדר דימול" בתמורה לסך של כ-2 מיליון שקל. לשם מימון חלק מהתשלום שנדרש לרכישת הנכסים והפעילות העמיד בנק הפועלים ל"סיטי אחזקות" הלוואה מובטחת במשכנתא בסך 26 מיליון שקל. יתרת הסכומים שנדרשו לרכישת המקרקעין ופעילות אולמות האירועים הועמדה ל"סיטי אחזקות" על-ידי בעלי המניות.

לאחר שהושלמו התחייבויות "סיטי אחזקות" לפי הסכמי רכישת המקרקעין והפעילות, התקשרה חברת "הדר ברמה" באוקטובר 2015 בהסכם שכירות לשכירת הנכס במרכז המסחרי "דימול" ברמת-גן, בו פועל אולם האירועים "הדר דימול". אולם, נטען, עם הזמן התברר, כי הפעלת אולמות האירועים, אינה זוכה לתוצאות העסקיות המצופות, ואף לגירעון.

לפי בקשת ההקפאה, הכנסות החברות ממכירת אירועים הסתכמה ב-2016 לכ-30 מיליון שקל; מנגד, ההוצאות בשנה זו הגיעו לסך של כ-33 מיליון שקל; ברבעון הראשון של שנת 2017 הסתכמו הכנסות "סיטי אחזקות" ממכירת אירועים ל-4.1 מיליון שקל, ואילו הכנסות חברת "הדר ברמה" ממכירת אירועים הסתכמו לכ-1.4 מיליון שקל. מניתוח פעילות החברות במתכונתה הנוכחית, ברבעון הראשון של שנת 2017, עולה, כי פעילותם השוטפת של אולמות האירועים הפועלים תחת המותג "הדר סיטי טאואר" הינה רווחית, בעוד פעילותו השוטפת של אולם האירועים "הדר דימול" הינה הפסדית (הפסד של כ-500 אלף שקל).

גיוס הלוואות לזמן קצר

החברות טוענות בבקשת הקפאת ההליכים כי בפברואר אשתקד ביצעה חברת "הדר ברמה" השקעה נוספת, כאשר רכשה ב-1.5 מיליון שקל את פעילותה של חברת "קייטרינג שלף" והטמיעה את פעילותה בפעילות החברות. "בדיעבד", נטען, "צעד זה, שנועד לקדם ולהרחיב את פעילות החברה, ערער עוד יותר את מצבן התזרימי של החברות".

לפי הבקשה, לאור הוצאות המימון הגדולות בהן נושאות החברות, שנדרשו להשקעה של עשרות מיליוני שקלים לשם רכישת הזכויות באולמות האירועים, בציוד ובפעילות האולמות, ולאור המצוקה התזרימית החריפה אליה נקלעו, כיוון שבנק הפועלים סירב לבקשתן להגדיל את מסגרת האשראי -נאלצו החברות לגייס הלוואות לזמן קצר כדי לסייע במימון הפעילות השוטפת של הפעלת אולמות האירועים ובהחזר ההלוואה המובטחת במשכנתא לנושה המובטח. כל זאת, מתוך הנחה שבחודשי הקיץ, חודשי השיא של פעילות אולמות האירועים, ניתן יהיה לכסות את ההלוואות קצרות המועד.

אולם, טוענות החברות, המשבר אליו נקלעו הגיע לשיאו ממש לאחרונה, בחודש שעבר, כאשר הבנק הפסיד לכבד המחאות והוראות תשלום של החברות ואף דרש מהן לפעול למימוש הזכויות במקרקעין לאלתר לכל המרבה במחיר. "במצב דברים זה, שעה שהבנק אינו מכבד המחאות והוראות תשלום של החברות, קיים סיכון מידי וממשי באשר ליכולתן של החברות להמשיך בפעילותן השוטפת, ולו לזמן קצר", נכתב בבקשת ההקפאה.

ואם לא די בכך, נטען, למרות שלפי הנטען הסכימו כל בעלי המניות בחברה על העברת מניותיהם לידי אבידן, התעורר לאחרונה סכסוך בו העלו חלק מהרשומים כבעלי מניות טענות שונות בנוגע לחלוקת המניות, דבר העלול אף הוא לשבש את פעילות החברות.

הפועלים מתנגד להקפאת הליכים

בהמשך לבקשת הקפאת ההליכים, הוגשה בקשתו של בנק הפועלים - הנושה הגדול ביותר של החברות - למינוי כונס נכסים לחברות, במסגרתה מתנגד הבנק למתן צו הקפאת הליכים. זאת, בטענה, כי "מטבעו של העסק - הפעלת אולמות אירועים - ניתן להניח בסבירות גבוהה כי לא יהיו לקוחות שיסכימו להיכנס להרפתקה של הזמנת אירוע עתידי מעסק חדל פירעון שלא מסוגל לקחת על עצמו התחייבויות ארוכות טווח".

עוד נכתב בבקשת הבנק, כי "המצב בשטח מלמד על ניהול כושל של הבעלים הנוכחיים, אשר בכשנתיים שנות קיום של החברה, הצליחו להביא עסק משגשג אל עברי-פי-פחת".

עוד כתבות

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

עליות קלות באסיה. מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על 70.5 אלף דולר למטבע

הפגנת חרדים נגד גיוס בני ישיבות,ירושלים / צילום: Reuters, Ammar Awad

מהתקציבים שייעצרו ועד לדיוני החירום באוצר: כל מה שכדאי לדעת על הצו הדרמטי בנוגע לחוק הגיוס

בהתאם לצו הביניים שהוציא בג"ץ, תקצוב הישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים ייעצר כבר בשבוע הבא ● בשלב זה, התמיכה בכ-44 אלף תלמידי ישיבות צפויה להיעצר ● באגף החשב הכללי במשרד האוצר, שאמונים על ביצוע התשלומים מתקציב המדינה, מתכוונים ליישם את הצו במועד ● איך זה יעבוד? גלובס עושה סדר

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם