גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקיץ הזה הגיע לי עד קאן: חופשה בריביירה הצרפתית

בשנים האחרונות משנה הריביירה הצרפתית את תדמיתה - מאתר נופש נוצץ ליאכטונרים וכוכבניות ליעד נופש וטיולים למשפחות, שמשלב עניין תרבותי וקולינרי עם אתרים ובילויים שישמחו ילדים

קאן / צילומים: רויטרס
קאן / צילומים: רויטרס

קוט ד'אזור (Cote d'Azur), רצועת החוף שבין מונאקו לטולון, בדרום צרפת קצת שמאלה מצפון איטליה, היא אחת היפות והמפורסמות סביב הים התיכון. הבחירה לקרוא לה בשם זה, שעלול להיות קשה לשיניים ישראליות (חוף התכלת, בצרפתית) ולא בכינוי המפורסם "הריביירה הצרפתית", אינה מקרית. גורמי התיירות שהזמינו עיתונאים ישראלים לסיור במקום פשוט הגיעו למסקנה שהשם הצרפתי המקורי עדיף מכיוון ש"ריביירה" משדרת זוהר וסנוביות שעבר זמנם ומחירים גבוהים, וכל זה מרתיע את מעמד הביניים, המשפחות - קהל היעד שבו הם חושקים.

ואכן, ברצועת החוף המקסימה והלא גדולה הזאת - כאן נתייחס לקטע קצר ומרכזי בה, זה שבין ניס לקאן - פזורות שפע אטרקציות תיירותיות, ויותר מזה: המון מקומות יפים ונעימים להעביר בהם חופשת קיץ אירופית, משפחתית או אחרת. וכן, רבים מהמקומות ומהבילויים לא יקרים (יחסית לאירופה), מה גם שהשקל עדיין חזק.

מה שכן יקר להפתיע (ומאוד) הוא סתם להניח מגבת על החול באחת מערי החוף הזה - ניס, אנטיב, ז'ואן לה פן וקאן. אם בישראל משלמים על כיסא ו/או שמשייה על שפת הים, בניס עצם הנחת מגבת על אחד החופים המבוקשים המוסדרים תעלה עשרות אירו ביום - אם כי הרחצה בים או ישיבה על החוף (בלי מגבת!) אינן כרוכות בתשלום. הבדל אחר, דווקא מבורך, לעומת ישראל הוא שמסעדות החוף הרבות אינן יקרות באופן מיוחד, ולא פחות חשוב - רבות מהן טובות.

עם הפנים לים

אחת מהנקודות המפורסמות ביותר בריבייריה - סליחה, בקוט ד'אזור - לצד מונקו וסן טרופה שלא ביקרנו בהן - היא קאן. זאת, כמובן, בזכות פסטיבל הסרטים השנתי המתקיים במאי, ומזרים לעיר מבקרים במספר כפול ומשולש מאלה המתגוררים בה בשאר ימות השנה (ומונים כ-70 אלף). כשמטיילים לאורך חוף הים היפהפה של קאן המשובץ מלונות, חולפים גם על פני ה-Palais des Festivals, המבנה שבו מתרכז פסטיבל הקולנוע (ומשמש מרכז קונגרסים בשאר השנה).

אחד המלונות הבולטים על הטיילת הוא מלון קרלטון הוותיק, שמספרים כי כאשר הוקם, דווקא חדרי העובדים הם אלה שפנו אל הים, הצד שמשום מה לא נחשב אז. בנוסף לטיול המומלץ לאורך החוף, כדאי מאוד להגיע אל הרובע העתיק של העיר, לה סוקה (Le Suquet), המשובץ רחובות צרים מרוצפים אבן, מלאים חנויות יפות של מזכרות וחפצי אמנות, בתי קפה ומסעדות, שמתפתלים במעלה ההר.

בסוף הטיפוס הלא תלול מדי זוכים לתצפית מרהיבה אל המפרץ. אוהבי חנויות אופנה ושופינג בכלל, יבואו על סיפוקם ברחוב ד'אנטיב (Rue D'antibes), המקביל לטיילת, שגם בו מסעדות ובתי קפה רבים. במדרחוב Rue Meynadier, לא רחוק משם, אפשר למצוא לצד חנויות האופנה גם מעדניות סימפטיות ומגוונות להפליא (צרפת!) ובקצהו פועל בשעות הבוקר שוק אוכל מקורה.

מול קאן, מרחק כ-20 דקות הפלגה במעבורת, יש שני איים קטנים ויפים שבהחלט שווים ביקור. זה שבו היינו, סנט מרגריט, הוא הקרוב מעט יותר לקאן ומפורסם בכך שבו נכלא במשך שנים, במבנה שהיום משמש כמוזיאון ימי, "האיש במסיכת הברזל" - אציל צרפתי שזהותו המוסתרת לא התבררה לאשורה עד היום, אשר ישב במשך עשורים בבתי כלא שונים ברחבי אירופה לאחר שכנראה הכעיס את לואי ה-14. הוא "בילה" כמה שנים בתא מבודד (וצופה לים!) באי הזה - ובעיקר הצית את דמיונם של סופרים צרפתים כוולטייר ואלכסנדר דיומא, שאחראים לפרסומו עד היום. לילדים בוגרי הארי פוטר אולי יזכיר סיפורו את האסיר מאזקבאן.

ביקור באי כדאי מסיבות נוספות: מסלול הליכה נעים בשבילים רחבים ביער ים תיכוני; אגם שבו עשרות מיני ציפורים ונקודת תצפית, חופים פראיים ושקטים מאוד (אנחנו פגשנו רק כיתה של תלמידי בית ספר שחיפשו סרטנים); ותצפית מרהיבה על קאן ועל האי השכן והמיוער, סן הונורה.

זהו אי קטן מעט יותר, שבו מנזר עם יקב ומסעדה (שפועלת רק בעונה), שניהם כנראה מוצלחים. יש בעיה קטנה אחת - קשה לשלב ביקור בין שני האיים בהפלגה אחת: מסיבות שיווקיות, אין קשר תחבורה ביניהם והתייר המבקש לבקר בסן הונורה אחרי ביקור בסנט מרגריט, הסמוך מאוד, צריך לשוב על עקבותיו לקאן ומשם לקחת מעבורת נוספת לסן הונורה. מי אמר שאין ביורוקרטיה בתיירות? אגב, מהמרינה בקאן אפשר לטוס במסוק לסיבוב קצר (ויקר) באזור.

פיקסו, פצצת אנרגיה

אנטיב-ז'ואן לה פן, פחות מחצי שעה נסיעה מקאן, היא עוד עיר יפה עם היסטוריה עשירה ורובע עתיק שכיף לטייל בו. כאן גם ממוקמת המרינה הגדולה באזור ובאירופה כולה, שיכולה להכיל 2,000 סירות (נאמר לנו שחוששים שם מהשפעה שלילית שתהיה לברקזיט על המרינה: בעלי ספינות בריטיים שייפגעו משינויי המס עם עזיבת האיחוד, עלולים לחפש מקום אחר).

האטרקציה העיקרית באנטיב בעיניי היא מוזיאון פיקאסו קטן השוכן בה. זה המוזיאון הראשון בצרפת שהוקדש כולו לפיקאסו, והוא מבוסס על כמה עשרות יצירות שהאמן עצמו תרם, המוצגות בחלקן באולם ששימש אותו כסטודיו בשנת יצירתן באותו מקום ממש, 1946.

במוזיאון מוצגות גם עבודות משנים אחרות, פרי תרומות של פיקאסו עצמו, יורשיו ואספנים שונים, וכן תוצאה של רכישות של המוזיאון. אין בו המון ציורים, אבל אלה שיש, מרהיבים ומאלפים, וייתכן שהמספר הקטן של יצירות הוא דווקא יתרון: הביקור לא יהיה ארוך מדי והילדים (ולא רק הם) אולי יספיקו להתרשם, אבל לא יותשו.

המוזיאון שוכן במבנה עתיק, שאטו גרימאלדי, בעל היסטוריה שראשיתה בימי הביניים. הפיכתו למוזיאון המוקדש לפיקאסו הייתה כמעט מקרית: מייסד המוזיאון הציע לאמן, סמוך לתום מלחמת העולם השנייה, לבוא לעבוד באחד האולמות שיהיה האטליה שלו. פיקאסו נענה בהתלהבות ואף אמר למזמין: "אני לא רק אעבוד שם, אני אקשט את כל המוזיאון בשבילך!". אמר ועשה, כיאה לפצצת האנרגיה שהיה.

עוד פונקנו באנטיב במסעדת כוכב מישלן - Les Pecheurs, שבה מכבב השף ניקולה רונדלי. המסעדה ממוקמת על חוף הים במלון היוקרה קאפ ד'אנטיב, ומתמחה בדגים ובפירות ים בסגנון ים תיכוני. המקום יפה, יקר (מ-85 אירו לאדם לארוחה של ארבע מנות) והאוכל טעים מאוד, אבל החוויה מצדיקה את המחיר רק אם אוהבים אוכל מעוצב ומדוקדק, שבהגשתו-צלחותו מושקע לא פחות מאמץ מאשר בהכנתו.

באנטיב אפשר לבקר גם במרתף אבסינת שמסתתר מתחת לחנות מזכרות ומשמש בר ומעין מוזיאון המוקדש למשקה שעליו הוטל בשעתו איסור בארה"ב, בצרפת וברבות ממדינות אירופה בשנים 1990-1915, עקב השפעות הלוצינוגניות ומסוכנות אחרות שיוחסו לו. האפיל הבוהמי שקישר אותו לאמנים מפורסמים של תחילת המאה ה-20, בין השאר ואן גוך, גוגן וטולוז לוטרק, התעורר בשנים האחרונות מחדש וגבר על ציד המכשפות שהתנהל כלפיו; כלומר, אלכוהול בהפרזה זה בהחלט מזיק, אבל לא הצמח שעליו מבוסס המשקה הוא האשם. זהו אומנם בילוי שבמרכזו משהו שאסור לילדים, אבל המקום כה יפה, עם אוסף מתקני אבסינת עתיקים ופוסטרים ישנים, שאפילו ילדים לא מאוד קטנים, אם תגיעו לשם נניח אחר הצהריים, עשויים למצוא בו עניין ולהניח לכם ליהנות מהמשקה המיוחד, ששותים מהול במים עם קוביית סוכר ומזכיר במשהו ערק ואוזו.

טבע בפנים, טבע בחוץ

ניס רחוקה כחצי שעה נסיעה מאנטיב-ז'ואן לה פן, והיא העיר הגדולה של הקוט ד'אזור, מטרופולין אמיתי עם מיליון תושבים ונמל התעופה השני בגודלו בצרפת, ועושר היסטורי, אמנותי וקולינרי עצום, וגם אינספור חנויות מכל הסוגים והרמות. והאקלים? ים תיכוני, כלומר חם בקיץ גם שם, אם כי פחות לח מאשר במישור החוף בישראל.

ניס היא עיר אידיאלית הן לשיטוט עם מטרה (מוזיאון מאטיס ומוזיאון שאגאל, שני אמנים גדולים שהתגוררו באזור) והן להליכה לאן שהרגליים נושאות אותך. דרך מצוינת לטייל בעיר היא על סגוויי - תוך כמה דקות מלמדים אותך להשתלט על הכלי המאוד אינטואיטיבי הזה, ובליווי מדריך יוצאים לאורך החוף בכיוון הטירה שבראש ההר שמעל קאן, טיפוס שיכול להיות מתיש ביותר ברגל, אבל נגמא בקלילות על הסגוויי החזק להפתיע. נכון, משום מה רוכבי סגוויי נראים מגוחכים, אבל זה חו"ל, אז למי אכפת?

אווירה שונה מאוד מציע מוזיאון הספורט של ניס הצמוד לאצטדיון של קבוצת הכדורגל המפוארת של העיר. המוזיאון מציג הן היסטוריה של ענפי ספורט שונים כמו טניס והחלקה על קרח, והן תצוגות עכשוויות שקשורות לכדורגל ומירוצי מכוניות. כחובב וינטאג' קסמו לי דווקא הפוסטרים הישנים של אירועי ספורט מתחילת המאה ה-20, בגדי הטניס ההיסטוריים ואופניים ענתיקה עשויים מעץ.

במרחק שעה וחצי נסיעה מניס בכיוון האלפים, בילוי שונה לגמרי, שעשוי לקסום לילדים ולנערים: פארק הספורט האתגרי וזוביה (Vesubia). אי אפשר שלא להתפעל מהמקום הזה, אף שעל פניו הרעיון נראה הזוי: לבנות בלב הטבע פרויקט ענק של פעילות אקסטרימית-חווייתית שמדמה אתרי טבע כמו מפלים שוצפים ותלולים ובריכות קרירות, וכל זה כדי לעודד אנשים לצאת לטבע ולהכין אותם לכך. אבל כשמתנסים בפעילויות הקרירות הרטובות, החצי-אקסטרימיות, וצופים בקירות הטיפוס הענקיים, מבינים את ההיגיון שבעניין.

בחזרה להתפעלות: המבנה הענק החדש הזה, שנקרא "פארק", אבל נמצא כולו בין קירות ותחת גג, הוא שקוף כולו לנוף הררי מדהים. יש בו בריכות כמו-טבעיות ומפלים מעשי ידי אדם שבהם אפשר להתנסות בקניונינג בתנאי מעבדה, וכאמור, קירות טיפוס ועמודי טיפוס עצומים, וגם בריכות שחייה, והכול ברמת תכנון וביצוע שאפשר רק לקנא בה.

במרחק כחצי שעה נסיעה משם - עדיין בתוך שמורת מרקנטור העצומה שפארק וזוביה הוא חלק ממנה - ממוקמת אטרקציה לילדים קצת יותר קטנים: אלפא פארק הוא מין פארק זאבים עם משנ*ה ספק-אקולוגית - שימור זאבי הבר, ספק-תיירותית - הצגתם לקוני כרטיסים.

הפארק נמצא על צלע הר יפהפה ועיקר החוויה בו היא לצפות דרך זכוכית, במרחק קטן, בהאכלה של עשרות הזאבים על-ידי עובדי הפארק. האחרונים מניחים לפניהם ערימות של מזון מהחי ונסוגים במהירות לפני שיחטפו ביס. בכניסה לפארק, במבנה עץ יפה, יש מסעדה סימפטית מאוד וחנות מזכרות מוצלחת.

בשורה התחתונה: אלטרנטיבה בהחלט שווה למקומות בטווח נסיעה כזה באירופה, כמו ברצלונה למשל, לחופשה שמשלבת בילויים שישמחו ילדים ועניין תרבותי וקולינרי.

הכותב היה אורח לשכות התיירות בערי קוט ד'אזור וחברת אייר פראנס

מידע מעשי

איך מגיעים: טיסה לניס היא האפשרות הנוחה ביותר, אייר פראנס מפעילה בחודשי הקיץ ארבע טיסות ישירות בשבוע מתל אביב לניס (עד 9 בספטמבר). המחיר באוגוסט: 400-600 דולר.

מסעדות מומלצות בניס: מסעדת אקיארדו (Chez Acchiardo, רח' Droite 38), שמגישה אוכל מקומי - פשוט ובמנות נדיבות, אם כי לא ממש זול (20-25 אירו לאדם). מנת הדגל הטעימה היא merde de can (קקי של כלב), ושמה מרמז איך היא נראית, אבל לא על טעמם הנפלא של הניוקי הירוקים המרכיבים אותה.

גלידריית פנוקיו (Fenocchio Glacier), שבעיר העתיקה של ניס (1 place Rossetti), נחשבת לאחת הגלידריות הטובות בצרפת. 109 טעמים שונים, בהם מוזרים כמו קוויאר, בצל ובירה.

הקשר היהודי: יש אתרים יהודיים רבים בניס ובאנטיב-ז'ואן לה פן, כולל בתי כנסת פעילים. במרחק של כ-200 ק"מ מהאזור, בקרפנטרה, נמצא בית הכנסת השני הכי עתיק באירופה, שנבנה בשנת 1367. חובבי אתרים יהודיים לא יחמיצו ביקור במקום.

עוד כתבות

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

בחברות הטק מנסים להילחם בהונאות משקיעים. אלה הכלים החדשים שלהם

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

מייסדי קוואק: אלון לב, רן רומנו, ליאור פנסו ויובל פרנבך / צילום: QWAK

ארבעת היזמים יוצאי ענקיות הייטק שזיהו את החולשות של הארגונים הגדולים במשק

קוואק הוקמה במטרה לספק פתרון מקצה לקצה לחברות בהטמעה, בתפעול ובניהול יישומי בינה מלאכותית, ועוזרת לחברות ליישם מודלים של למידת מכונה ● בקוואק לא מסונוורים מטרנד ה-AI:" גם אם אנחנו על הגל, חייבים להיות קשובים לשוק"

תקיפת צה''ל בלבנון / צילום: ap, Hussein Malla

בכיר במערך ההגנה האווירית של חיזבאללה חוסל בדרום לבנון

במהלך הלילה: אזעקות הופעלו במטולה ● מוקדם יותר - מטרה אוירית יורטה באזור קריית שמונה ● צה"ל פתח במבצע סיכול במסדרון החיץ ברצועה: מחבלים חוסלו, תשתיות טרור אותרו והושמדו • דיווח בניו יורק טיימס: ישראל תכננה מתקפה גדולה יותר נגד איראן, גם בטהראן שנבלמה ברגע האחרון ● כל העדכונים

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

מפגינים פרו פלסטינים באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Lev Radin

ההפגנות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטאות העלית בארה"ב צוברות תאוצה

כניסתו של פרופסור שי דוידאי, ישראלי המרצה באוניברסיטת קולומביה, נחסמה ● עשרות נעצרו באוניברסיטת ייל לאחר שהקימו מחנה אוהלים בקריאה לשחרור עזה

דיזנגוף סנטר / צילום: גיא חמוי

מעל 3 מיליון שקל בדקה: זינוק בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד

לפי נתוני חברת שב"א, בין השעות 8:00-14:00 הוציאו הישראלים סכום של 735 מיליון שקל • מדובר בזינוק של 14% בהוצאות בכרטיסי אשראי לעומת ערב פסח אשתקד • בשנה שעברה בשעות אלו נרשמו הוצאות בכרטיסי אשראי בסכום כולל של 645 מיליון שקל • ומה הייתה הדקה העמוסה ביותר היום?

הפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, אתמול (ש') / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"ארגון טרור השתלט": גל הפגנות נגד ישראל באוניברסיטת קולומביה

ביום חמישי האחרון, נעצרו מעל מאה סטודנטים שהשתתפו בהפגנה פרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה, וההפגנות מאז נמשכות במלוא עוזן ● פרופ' שי דוידאי מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה צייץ בעקבות האירועים: "ארגון טרור השתלט על האוניברסיטה והמדינה צריכה להתערב ולהשתלט על הקמפוס"

הסופרקמפיוטר של חברת Cerebras בחוות שרתים בקליפורניה / צילום: Reuters, REBECCA LEWINGTON/CEREBRAS

בחסות אלטמן ומשקיעים מישראל, המתחרה באנבידיה יוצאת להנפקה

סריבראס, יצרנית "השבב הגדול בעולם", בה מושקעים מייסדי OpenAI וכן ישראלים ואמירותים רבים, מתקדמת להנפקה ● בינתיים היא גייסה 723 מיליון דולר

סקטור השבבים יורד / צילום: Shutterstock

אנבידיה יורדת למקום החמישי בשווי שוק: מה עובר על הסקטור הלוהט בוול סטריט?

ביום אחד איבדה החברה הלוהטת של וול סטריט 10% מערכה, והיא רק דוגמה לסגמנט השלילי שאפיין את שוק השבבים כולו ● אנליסטים מנתחים את הסיבות: מנתוני מאקרו בעייתיים שמכבידים על השוק כולו ועד ל"תיקון" בתחום, שנהנה מפריחה משמעותית בשנה האחרונה

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

הירידות הנוכחיות מגיעות אחרי שנה ורבע חלומיות למשקיעים בשווקים בחו''ל / צילום: Shutterstock

אפריל האדום: וול סטריט יורדת בחדות, וזה מה שצפוי לקרות לחיסכון שלכם ולשקל

הבורסה האמריקאית פתחה את 2024 בסערה עם תשואות מרשימות במדדים המובילים ● אלא שכעת הקערה התהפכה, ומתחילת אפריל נמחקה יותר מחצי מהתשואה ● מי החוסכים הישראליים שייפגעו במיוחד, ומהן ההשלכות של המגמה השלילית על שער הדולר?

נתב''ג בליל התקיפה האיראנית. השמיים נסגרו במפתיע / צילום: Reuters, Nir Keidar

הטיפים והטריקים: איך לקנות ביטוח נסיעות לחו"ל?

עשרות אלפי ישראלים נותרו ללא טיסות אחרי ששורת חברות הודיעו על ביטול הטיסות לארץ וממנה ● האם הכיסוי לביטול נסיעה שמציעות חברות הביטוח יבטיח לכם פיצוי? מה קורה אם גויסתם למילואים? וגם: מתי כדאי לרכוש את הביטוח והטיפ שיחסוך לכם מאות שקלים בהשכרת רכב בחו"ל

מותג משקאות האנרגיה BLUE / צילום: Shutterstock

יצרנית משקאות האנרגיה "בלו" ופרשת זיוף נתוני המיחזור

המשרד להגנת הסביבה שוקל אי הכרה בדיווח על יעדי האיסוף והמיחזור של חברת בלו לשנים 2019-2020, וקביעת תשלום כפל פיקדון בהיקף של כ-100 מיליון שקל ● זאת, לאחר שהחברה לא סיפקה אסמכתאות מספקות לאימות דיווחיה על עמידה ביעדי האיסוף והמיחזור לשנים 2019-2020 ובהמשך לחקירה המתנהלת ברשות המסים ובמשטרה

10 המניות היקרות ביותר בוול סטריט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

אלה הן 10 המניות הכי יקרות בוול סטריט

הן נחשבות למניות לוהטות במיוחד, אבל האם הן התחממו מדי? ● לאחרונה הצביע מגזין ביזנס אינסיידר על עשר חברות בשווי 10 מיליארד דולר לפחות הנסחרות בתמחור יקר במיוחד ביחס להכנסותיהן ● לרשימה נכנסו אנבידיה, מיקרוסטרטג'י ומניות טכנולוגיה נוספות, אבל גם רשת מזון מהיר ● לאחרונה, כשמשקיעים הופכים סלקטיביים יותר ואנליסטים חוששים מבועה חדשה, גם המניות היקרות חוטפות

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המפקח על הביטוח עושה סדר וקובע כללים ברורים לבעלי שליטה לקבלת היתר אחזקה

עמית גל, ממלא מקום הממונה על שוק ההון, מציג מתווה שיאפשר לקרנות הזרות ששולטות בחברת הביטוח הפניקס למכור את השליטה בה בחלקים ● הקרנות סנטרברידג וגלאטין רכשו את אחזקותיהן בחברה ב-2019, ומאז הוכפל שווי הקבוצה

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

נוסעת באל על הגישה בקשה לתביעה ייצוגית על מושב שלא ניתן להטייה. מה נקבע?

חברה שניהלה שנים תביעה על מיליונים נגד יס, הגישו סיכומים באורך חריג. השופטת קבעה כי התביעה תוכרע בלעדיהם ● גבר סירב לבדיקת אבהות כדי להתחמק ממזונות, האשה פנתה לביהמ"ש ● אושרה תביעה יצוגית נגד אל על

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

היחסים עם ישראל ישתנו ללא היכר? ארה"ב צפויה לאמץ צעד דרמטי ואלה המשמעויות

בית הנבחרים האמריקאי אישר אתמול סיוע צבאי עצום ממדים לישראל, אך במקביל ארה"ב עשויה גם להעניש את ישראל ● ההחלה הממשמשת ובאה של 'חוק לייהי' על פעולות צבאיות של ישראל נגד אוכלוסייה פלסטינית שקולה כנגד הפחתה של דירוג האשראי המוסרי ● בינואר, הסנאט דחה את עצם הרעיון להעמיד את ישראל למבחן זכויות אדם ● עכשיו היא עומדת להיענש על פגיעה בהן

טסלה 3 / צילום: יח''צ

טסלה מורידה את מחירי הדגמים בישראל. כמה הם יעלו?

כחלק ממהלך גלובלי של החברה, שהחל בסוף השבוע בארצות הברית, טסלה מוזילה את המחירים של דגמי טסלה 3 וטסלה S ● במקביל, סימנים ראשונים לכך שהקיצוץ הגלובלי בכוח האדם עליו הכריזה טסלה החודש, מגיע גם לישראל

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו