גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מירוץ היירוס אולטרא עושה עלייה, לראשונה בישראל

מירוץ היירוס אולטרא הראשון בישראל יוצא לדרך בשבוע הבא ■ מירוץ שטח בינלאומי למרחקים ארוכים, המוכר ע"י ארגון ITRA ומקנה למשתתפים ניקוד ודירוג עולמי ■ והם אכן באים

היירוס אינטרנשיונל / צילום:  אלמוג דביר
היירוס אינטרנשיונל / צילום: אלמוג דביר

כבר שלוש שנים שאסף אבוטבול מודע לעובדה שאימוני הריצה שלו הם די חריגים באופיים. ככה זה כשאתה מתאמן שלוש-ארבע פעמים בשבוע ורץ בכל אימון שכזה 60-40 קילומטרים. "זה הלך והחמיר עם השנים, עד שזה הפך לקיצוני", הוא מסביר, אבל ביחס לסיפורו האישי מדובר בהישג חסר תקדים. אבוטבול מעיד על עצמו שלא היה ילד ספורטאי, רק לפני הגיוס עשה מאמץ והתאמן קצת. אולם בצבא הוא נפצע בגב ונאלץ לעבור שני ניתוחים ושיקום ארוך. "לא נתנו לי הרבה סיכוי לחזור ולהתנועע וזה היה סימן שאלה גדול", הוא אומר.

אחרי שנתיים של פיזיותרפיה ושיקום התחיל אבוטבול לחזור אט-אט לחיים. עד כדי כך, שאפילו התחיל לרוץ, גם אם "בקטנה" - כדבריו. הוא בחר בריצות שטח: "מתוך הטירוף שהחיים שואבים אותנו אליו, בחיבור לטבע מצאתי את השקט. וכך גמאתי קילומטר ועוד קילומטר, בלי לחשוב על המרחק אלא על השקט", הוא מספר.

תוך כדי כך, נחשף לסרט דוקומנטרי על מירוץ ארבעת המדבריות. מירוץ בשלבים בארבעה אזורים שונים, שמתקיים במשך חמישה ימים שבהם הרץ נושא על גבו את כל הציוד. "זה השאיר בי חותם. חשבתי שיהיה מעניין לעבור חוויה שכזו", הוא ממשיך לספר. המירוץ הראשון היה בסהרה, ומאז הוא רץ אולטרה מרתונים בכל העולם, מקוסטה ריקה, דרך אפריקה ועד אירופה. השיא מבחינתו היה באירלנד - 227 קילומטרים.

מתי הבנת שאתה טוב בזה?

"אני לא יודע אם אני טוב כמו שאני עקשן. יש יותר מהירים וחזקים ממני, אבל אני יותר עקשן במרחקים הארוכים, ועקשנות זה משהו שמלווה אותי כל החיים. זה לדעתי גם מה שהחזיר אותי לרגליים, ההתעקשות הזו לא לוותר".

ויש לזה גם מחיר לפעמים?

"זה תמיד ככה. לכל צד טוב יש צד רע, כי צריך איזון בחיים. אבל ככל שמתבגרים, לומדים להקשיב גם לעקשנות. אני נאמן לעקשנות שלי, כי זה בסוף מה שמנצח".

את העקשנות שבחייו הוא לוקח גם לעיסוקו בתחום ההפקות, והשילוב של שני התחומים הוליד את מירוץ היירוס אולטרא הראשון. "הרעיון נרקם בין ריצה לריצה עם חבר שאמר שצריך מירוץ בארץ שמעניק ניקוד לרצים". לטובת מי שלא בקיא: יש מירוצי שטח ברחבי העולם, שעל מנת להשתתף בהם, צריך לצבור ניקוד בתחרויות שונות שמוכרות על-ידי איגוד רצי השטח הבינלאומי ITRA (International Trail-Running Association). "בעבר היו כאן מירוצים שכאלה, אך הם שרדו זמן קצר ונעלמו. אז זה היה תחום בתולי עם קהילה לא גדולה, ולכן המירוצים לא היו כלכליים".

כך למשל נאלצו ישראלים רבים לנסוע לחו"ל לתחרויות שמקנות ניקוד כדי לזכות ולהשתתף במירוצים ייחודיים כמו במונבלאן למשל (שדורש 18 נקודות, ובקרוב גם אצלנו במדור). אבוטבול ידע שכדי שהתחרות תמשוך קהל רב ותתאים ל-ITRA, ובעיקר כדי שתשרוד לאורך זמן, עליה לעמוד בסטנדרט בינלאומי. כדי לייצר מירוץ כזה חבר לחברת גולדפיש שעוסקת בהפקת אירועי ספורט משולבים.

"לקחנו הרבה דברים מתחרויות בחו"ל כמו תוואי קשה, ולמרות שאין כאן עליות כמו באלפים", הוא מספר, "בחרנו שטח אגרסיבי עם טיפוס מצטבר של 3,000 מטרים במקצה הארוך ביותר".

היו דרישות נוספות?

"כן, היינו צריכים להעמיד מספר מסוים של תחנות עזרה בדרך ולהקצות זמן מקסימום לתחרות כולל זמני ביניים. כל ניהול המירוץ - כולל מדידת הזמנים, שימוש בטכנולוגיה, פרסום ואפילו מערך השיווק".

רק אחרי שדגמו את השטח ושלחו אותו לאיגוד, דורגו ארבעת המקצים בהתאם לרמת הקושי - כמקובל. המקצה הארוך ביותר - 80 קילומטרים, יזכה את המשתתפים בו בחמש נקודות (מתוך שש אפשרויות), והקצר ביותר - 12 קילומטרים, יזכה בשתי נקודות, כשבתווך יש מקצה של 21 קילומטרים ו-50 קילומטרים שיקבלו ניקוד בהתאמה.

תגובת הקהל לא איחרה להגיע, ונכון לסוף ספטמבר נרשמו לאירוע 900 רצים, כמחציתם למקצים הארוכים. כ-40 משתתפים מגיעים מחו"ל: מהונג קונג, צרפת, גרמניה, פולין, אירלנד ועוד. "הם גם יצברו נקודות וגם התלהבו מביקור בישראל, אז נקווה שמדובר ברומן ארוך עם התחרות", אומר אבוטבול באופטימיות, ומוסיף: "אחרי השגעת שיש בארץ לספורט ולריצה, הרבה רצים פונים לשטח ומחפשים את האתגר הבא. מסתמן שיהיו עוד תחרויות השנה שיעניקו ניקוד, חלק מהן חוזרות, וזה טוב כי יהיו יותר רצים בארץ וזה גם יעודד רצים מהעולם להגיע. בנוסף, זה יצר באזז אצל יזמים ודרבן אותם לעשות דברים באופן רציני יותר". אגב, אבוטבול בעצמו ישתתף באירוע בצד הלוגיסטי בלבד, כי שבוע קודם ירוץ 170 קילומטרים באי רוניון הסמוך למדגסקר.

מהיכן השם "היירוס אולטרה"?

"היירוס ביוונית משמעו קדוש, וזה התחבר לנו עם קדושת ירושלים ועם ניחוח בינלאומי שייתן זיקה לרצים מחו"ל להגיע".

המירוץ יתקיים בסוף אוקטובר, אם כי בשנה הבאה יש כוונה לדחות אותו לנובמבר. "ל-ITRA יש בעולם 300-200 מירוצים שמעניקים ניקוד מדי חודש", מסביר אבוטבול, " באוקטובר זה פוחת כי באירופה כבר מתקרר ובנובמבר יש ירידה משמעותית. כאן אפשר לקיים תחרות במזג אוויר טוב אפילו בנובמבר, וזה בעיקר מתאים לאירופים".

התחרות תתחיל ותסתיים במתחם גן החיות התנ"כי בירושלים, בארבעה מקצים שהקצרים שבהם נותנים טעימה מהשטח, כולל עליות קשיחות, והארוכים מיועדים לרצים מיומנים ולכאלה שעשו קפיצה ממרתון כביש לשטח.

440-170 שקלים לאדם, לפרטים: http://www.hum.co.il

עוד כתבות

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו מגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

וול סטריט / צילום: Shutterstock

החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים ב-1%; ירידה חדה בצמיחה בארה"ב

מזרחי טפחות: "הנתון היום לא מביא לשינוי בציפיות מהפדרל ריזרב להורדת ריבית" ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות, המניה צוללת במסחר המוקדם ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל ● מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"