גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ח"כ איתן כבל: "זאת הייתה טעות ללכת על חוק ישראל היום"

בפאנל לציון עשור ל"ישראל היום" בכנס העיתונות באילת אמר העורך בועז ביסמוט: "העיתון מפסיד כסף, אני לא אשקר, אבל היום הוא מפסיד פחות" ■ יעקב אחימאיר: "עצם הוויכוח והביקורת על 'ישראל היום' נובעים מדבר אחד: מהשנאה לנתניהו"

איתן כבל / צילום: יונתן בלום
איתן כבל / צילום: יונתן בלום

"זאת הייתה טעות ללכת על חוק 'ישראל היום'. ההתמודדות הייתה צריכה להיות דרך מבקר המדינה ודרך הממונה על ההגבלים העסקיים" - כך אמר היום (ב') חבר הכנסת איתן כבל בפאנל בכנס אילת לעיתונות, שעסק בעשור לעיתון שבבעלות משפחת אדלסון. "אין ספק שלדעתי 'ישראל היום' אינו פועל באמות-מידה כלכליות, הוא פועל באופן שבעצם מרסק את עיתונות הכתובה, אבל מעולם בשום מקום בחוק (שאותו הוביל כבל) לא נכתב ולא נאמר לסגור את העיתון. כל מה שרציתי זה שיבוא אדם וישלם שקל (עבור העיתון)".

בהמשך הוסיף כבל: "אין לי בעיה של'ישראל היום' יש אורינטציה ימנית. זה לא הסיפור. כל הנקודה היא שהוא בא וריסק וניתץ את כל התפיסה הכלכלית שהתקיימה עד אז. יש גם עובדים חשובים לא פחות בעיתונים אחרים".

על היחס בין "ישראל היום" לנתניהו אמר כבל כי "את מה שהם כותבים עליו הוא לא היא מעז לכתוב (על עצמו). הוא קורא ומסמיק, אבל כל אחד והחנופה שלו".

לדבריו של כבל הגיבו דרור אידר, עורך מדור הדעות של "ישראל היום", ויעקב אחימאיר, איש תאגיד השידור שגם כותב במדור הדעות של העיתון. אידר דיבר במהלך חלק גדול מדבריו בצעקות ובצורה נרגשת.

"כל מה שכבל אמר זה בלבול מוח אחד גדול. אנחנו היחידים עם המודל הכלכלי, מר איתן כבל. מי קבע שדווקא הדפוס צריך לגבות כסף, אבל על רדיו וטלוויזיה ואינטרנט לא משלמים? מה זה משנה מה המדיום שבאמצעותו עוברות החדשות? כולכם כאן לא יודעים שום דבר. כבל אומר שאין לנו מודל כללי, אבל הוא לא מדבר על חוק התועבה שהוא הוביל. על הדבר המרכזי של חופש הביטוי".

כשנשאל מה המודל הכלכלי של העיתון, אמר אידר: "אנחנו חיים מהפרסומות יש גם בית דפוס. אני מקווה שבאיזשהו שלב אנחנו נגיע לאיזון ונרוויח כסף".

אחימאיר אמר בעניין: "אנחנו מתחמקים פה בדיון הזה. עצם הוויכוח והביקורת על 'ישראל היום' נובעים מדבר אחד: מהשנאה לראש הממשלה נתניהו. אילו העיתון הזה היה נניח באותו מודל כלכלי, אילו למשל ג'ורג' סורוס היה מוציא עיתון כזה כדי שישקף את הדעות שלו - ויכוח כזה לא היה קיים. הנושא הוא למעשה עיתון אחד בישראל שהוא תומך במדיניות של ראש הממשלה. אני לא רואה בזה שום פסול. להפך - זוהי דוגמה לפלורליזם. הניסיון להצר את צעדיו של 'ישראל היום' זה דבר נורא, אני שמח שכבל אמר שהוא מצטער על זה. צריך לשים את הדברים על השולחן, הרי זה בגלל השנאה לנתניהו".

ד"ר תהילה שוורץ-אלטשולר מהמכון הישראלי לדמוקרטיה הפתיעה כשאמרה: "אני אפתח בשבחו של 'ישראל היום'. אני חושבת שהתרומה שלו היא בהעלאה של האוריינות התקשורתית של הציבור. מה ש'ישראל היום' עשה זה לספר לקוראיו מה הם לא קראו ב'ידיעות' ולמה. זה אילץ את כל התקשורת לעשות דבר שהיא לא עשתה קודם, וזה להתייחס אחד אל השני. זה העלה מאוד את היכולת של הציבור הרחב להבין מה הם האינטרסים שעומדים מאחורי התקשרות. אפילו אימא שלי היום מבינה שמה שכתוב בעיתון לא נכון כמו התנ"ך. באופן פרדוקסלי זה מתבטא בכך שאמון הציבור בעיתונות דווקא יורד".

עו"ד אלעד מן, היועץ המשפטי של עמותת "הצלחה", התייחס לדבריו של עורך "ישראל היום" בועז ביסמוט (ראו בהמשך), ואמר: "ביסמוט אמר ש'ישראל היום' מייצג את רוח התקופה, אז יש לי חדשות בשבילכם: התקופה לא טובה. רואים את זה לא רק ב'ישראל היום' אלא גם בכלי תקשורת נוספים. חוק 'ישראל היום' היה חוק לא טוב, ואמרנו את זה גם בזמן אמת. איתן כבל יכול להעיד". 

"יש לנו מודל כלכלי שמצליח" 

עוד לפני הפאנל ערך המנחה, רועי כ"ץ, ראיון אישי עם עורך "ישראל היום", בועז ביסמוט. ביסמוט היה מנומס בהרבה מחברו לעיתון אידר, אך השיחה בינו לבין כ"ץ הייתה רווית עימותים ועקיצות. בסיומה טען כ"ץ כי ביסמוט לא ענה על אף שאלה.

"'ישראל היום' מתאים בדיוק לרוח התקופה. גם המודל הכלכלי שלו הביא באמת דבר חדש לשוק הישראלי, ומכאן גם הצלחתו. מלא עכשיו עשור לעיתון, ובמקום שנעשה כאן פאנל ונגיד כל הכבוד, נשמע אחר-כך (בפאנל) דברי ביקורת".

- תמיד אמרו של"ישראל היום" אין מודל כלכלי. האם היום יש מודל כלכלי, ועד כמה המודל הזה מטריד אותך?

"כבר בשנה הקרובה נראה במספרים שיפור, אין לי ספק. יש לנו מודל כלכלי שמצליח. העיתון מפסיד כסף, אני לא אשקר לך, אבל הוא מפסיד פחות. הוא מפסיד, אבל הוא בכיוון הנכון. בהחלט אחרי 7 חודשים הכיוון הכלכלי הוא מאוד חיובי".

- נתניהו נאלץ לחשוף שהוא שוחח לא מפחות מ-200 פעם עם קודמך בתפקיד. כמה פעמים הוא שוחח אתך?

"אני לא סופר. יש להניח שעם רזי ברקאי (ביסמוט מגיש איתו ברדיו פעם בשבוע) אני מדבר יותר. אבל בהחלט אני דיברתי עם ראש הממשלה. כאשר אתה עורך עיתון - ואת זה גיליתי מהר מאוד - אתה מדבר עם כל ראשי המפלגות בישראל".

- 200 פעמים ב-3 שנים זה סביר?

"השאלה היא לא כמה פעמים או אם דיברת. השאלה אם מה שהוא אמר לך אתה מיישם בעיתון".

- פעם בכמה זמן הוא מתקשר? יומי? שבועי?

"זה לא יומי ולא שבועי".

- מה לגבי הזירה הדיגיטלית? למה אין לכם משהו כמו ynet?

"אתה רואה שעשינו איחוד (בין נרג' ל'ישראל היום'). מצאנו לנכון לעשות את המיזוג הזה, ובעזרת השם עוד כמה שנים, כשאני אבוא לכאן, אנחנו גם נהיה האתר המוביל, כמו שהפכנו לעיתון המוביל".

עוד כתבות

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

קריסת גשר פרנסיס סקוט קי בבולטימור / צילום: ap, Steve Helber

אמריקה סופקת כפיים וחוששת: עד כמה חסינים הגשרים שלה?

את הגשר בבולטימור הפילה ספינת ענק של 95 אלף טונות ● זו הייתה כנראה, אם כי לא בטוח, תוצאה בלתי נמנעת - הגשר קיבל ציון "מניח את הדעת" לפני שלוש שנים ● הנשיא ביידן רשאי לטעון שהשקעת טריליון דולר בשיקום תשתית מגינה על אמריקה מפני אסונות רבים כאלה

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין