גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"2018 צפויה להיות המשך ישיר לשנת 2017. אין בועה בנכסים"

בתום שנה חזקה בשווקים, במבט קדימה, צופה ערן יעקובי, מנכ"ל רוסאריו ייעוץ ומחקר, המשך חיובי: "הר הכסף הולך וגדל והחיפוש אחרי נכסים טובים לא ייפסק בשבוע הבא"

קשה, באמת שקשה למצוא היום אנליסט, אסטרטג או מנהל השקעות בארץ ובעולם, שצופה שינוי מגמה בשוקי המניות וחוזה האטה, שלא לומר הידרדרות למיתון בכלכלה העולמית. הנועזים שביניהם מתריעים כי רמות המכפילים, בעיקר בשוקי המניות של ארה"ב, גבוהות מדי ותיקון למטה בשיעור של 5% עד 15% מתבקש, לאחר רצף העליות של החודשים האחרונים. צריך לזכור שבעוד כארבעה חודשים השחקנים "יחגגו" בשווקים מלאות תשע שנים לתחילתו של ה"ראלי" הגדול בבורסות. האם שנת 2018 תהיה דומה במשהו ל-2008?

נכון להיום, כשמנתחים את הנתונים הכלכליים הבסיסיים, אין סיבה ממשית שלא להיות אופטימיים: הכלכלה העולמית צומחת בקצב של קרוב ל-4%, תוך כדי התחזקות בקצב הצמיחה בחודשים האחרונים; לא רואים אינפלציה ממשית באופק (מה שמאפשר לבנקים מרכזיים מסביב לעולם, כולל בנק ישראל, להמשיך ולהותיר את הריביות ברמות אפסיות או אפילו שליליות), ורווחי החברות ממשיכים לעלות. מצד שני, כש"ברבור שחור" כזה או אחר, או כמה ברבורים שחורים, מגיעים, זה בדרך כלל מכיוון שאף אחד לא ראה אותם.

בעקבות אפיקים מוטי סיכון

ערן יעקובי, מנכ"ל רוסאריו ייעוץ ומחקר, בהחלט נמצא בצד האופטימי. בראיון ל"גלובס" הוא אומר כי "שנת 2018 צפויה להערכתנו להיות המשך ישיר לשנת 2017. אני לא שותף להערכה שיש כאן בועה של נכסים. לאט לאט מבינים בארץ ובעולם שיש כאן שינוי טכנולוגי עמוק וממושך שמשפיע ברמת המאקרו על החברות בכל המגזרים ורואים את זה דרך הדוחות הכספיים שמעידים על שיפור מתמשך בתוצאות. וכמובן גם מהצד השני, מזה שלמשל לא נוצרת אינפלציה, שיש גם לזה כמובן השפעה טובה על הדוחות, בגלל שהריבית נשארת נמוכה. יש כאן שינוי עמוק שמשפיע לטובה לטווח הארוך".

לראייה, אומר יעקובי, "האפיקים הבולטים במחצית השנייה של 2017, הם אלו שמוטי סיכון. בחודש האחרון בפרט, נראה כי המשקיעים חוזרים למניות באמצעות תעודות סל זרות או מקומיות. הרעב לסיכון אף גדל, כך ששוב זורם כסף לשווקים המתפתחים על חשבון מפותחים ועוד ועוד תנועות של הכסף המחפש תשואות".

- שוקי האג"ח לא מסוכנים?

"במבט לשנה הקרובה, ההאצה והרחבת הצמיחה בעולם, שינוי הכיוון של המדיניות המוניטרית, ירידה באבטלה ועלייה בגירעונות הממשלתיים, מעלים סיכון לאפיק האג"ח בעולם. עם זאת, לפי הדוח הרבעוני של הפד, הסיכון הפיננסי של משקי הבית בארה"ב ירד משמעותית וסיכון החברות נראה סביר יחסית".

- אפשר לומר שהכלכלה העולמית בעצם מתייעלת כל הזמן?

"בדיוק. וזה משאיר לחברות יותר בשר להמשיך ולהשקיע בפרויקטים ולהיכנס לתחומים נוספים. גם ההכנסות עולות וגם יש התייעלות פנימית וירידה בהוצאות המימון. אז יש עלייה מתמשכת ברווחים, כך שאי אפשר לדבר על בועה. יש עלייה במחירי המניות לצד עלייה בתזרימי והמזומנים וגם ברווחים. במקביל יש גם עלייה בשכר הריאלי ויש לאזרחים יותר כסף פנוי, גם בארץ וגם בעולם, וזה כמובן גם משפיע על הכלכלה העולמית והמקומית".

- הגאות בשוק ההנפקות הראשוניות בארץ צפויה להימשך?

"זה בהחלט נראה כך. יש מצב כיום שיש מספיק חברות בשלות בקרנות הפרייבט אקוויטי שהן יביאו לשוק. זו שאלה של חברות מספיק איכותיות ומחיר של הנכס. יש כאן לא מעט חברות איכותיות ויש התאמה של המחירים".

- ת"א תסגור פערים מול העולם? מדד ת"א 35 יציג ב-2018 תשואה עודפת?

"הורידו את משקל הפארמה במדד וכעת הוא משקף יותר את כלכלת ישראל, וגם נראה שהתקופה הרעה באמת של הפארמה עברה ומעכשיו יחול שיפור הדרגתי, אז יכול להיות שזה באמת יקרה. מצב הבנקים טוב בסך הכל, ומצבן של חברות הנדל"ן המשקיעות במשרדים טוב מאוד ולדעתנו ימשיך להיות טוב גם ב-2018".

- יש בועה בשוק האג"ח הקונצרני?

"זה שוק הרבה יותר משוכלל משוק המניות. הריבית בארץ לא צפויה לעלות לפחות עד סוף 2018. החברות ימשיכו למחזר אג"חים בשנה הבאה, השוק חזק וטוב וגם משוכלל אז. קשה לי לקרוא לזה בועה".

בדומה למנהלי השקעות אחרים, גם יעקובי מתקשה מאוד להצביע על סיכונים. "העולם הפך למאוד גלובלי והכל מאוד מחובר. אז גם אם יש משברים מצליחים לצאת מהם מהר. כך שאני חושב שהסיכונים הם פנימיים לכל סקטור, התגברות התחרות למשל. חוץ ממלחמת עולם אני לא רואה סיכון מאקרו משמעותי. הר הכסף בעולם הולך וגדל כל הזמן והחיפוש אחרי נכסים טובים לא ייפסק בשבוע הבא".

חברת רוסאריו ידועה לפעילים בשוק ההון בעיקר על רקע מעורבותה בשוק ההנפקות והחיתום, כך שפעילות האנליזה שעושה החברה, שהחלה לפני כשנתיים, מוכרת פחות, שכן היא מיועדת בעיקר לגופים מוסדיים ולא למשקיע הפרטי. אולם לפני כשנתיים. "מודל הפעילות שלנו לא קיים בישראל, אבל בארה"ב הוא מאוד מקובל. אנחנו מספקים שירות אנליזה לכ-600 לקוחות כשירים בשוק, כלומר בעיקר משקיעים מוסדיים", אומר יעקובי.

- לסיכום, גם 2018 תהיה חיובית בבורסות?

"כן. אנחנו סבורים כי אם אכן לא תהיה טלטלה עולמית בלתי נסבלת, המשקיעים המקומיים ימשיכו 'להחזיר כסף הביתה' ולחפש תשואות במניות ישראליות על חשבון מניות בשווקים מפותחים אחרים. אם גילינו בשנת 2017, שיש עוד חברות במשק הישראלי שהן מאוד ראויות ומספיק גדולות כדי להיסחר בבורסה המקומית, יהיו עוד שירצו להגיע. קרנות הפרייבט אקוויטי הפעילות בישראל כמו פימי, אייפקס, פורטיסימו, סקיי ועוד, תרצינה לנצל את ההתעוררות כדי להביא עוד חברות שהן הצליחו להשביח לבורסה המקומית. בלי טלטלות קטסטרופליות, נראה כי שנת 2018 צפויה להיות עוד שנה של חזרה למניות ושנה של הנפקות אקוויטי גדולה הרבה יותר משנות היובש שלאחר משבר שנת 2008".

טלקום: "השקעה מסוכנת ביחס לסיכוי להרוויח"

סקטור התקשורת הישראלי, אומר יעקובי, סובל כבר למעלה מחמש שנים מחוסר ודאות משווע, "הודות" לרפורמות שבוצעו בו, אלו שלא ואלו שעדיין בקנה.

לדבריו, "אין בעיה עם רפורמות, עד שהסיפור הופך להיות פוליטי נטו ובאופן טבעי גם פופוליסטי. כאשר מדברים על פופוליזם, הס מלהזכיר אישורים למיזוגים ורכישות בענף, בוודאי לא כאשר ריח בחירות עולה באוויר. התוצאה היא חוסר שיווי משקל בענף וניסיון לשרוד של כל החברות, שעדיין לא מהוות קבוצות תקשורת מלאות. השלב הבא, שכבר החל בקרבות בענף יהיה סביב שירותי טלוויזיה".

על מנת להיות קבוצת תקשורת בת-קיימא, כולם הפנימו שצריך לספק גם תוכן וכזה שיהיה איכותי. אז בעוד ענף הסלולר מתקשה לממן עצמו ואת ההשקעות הדרושות בתשתיות, החברות בו נאלצות להשקיע הון רב בתוכן שעלותו הולכת וגדלה בכל שנה. יעקובי: "אנו חושבים שצפוי עוד גל של קרבות בענף סביב הטלוויזיה, בעוד מחירי הסלולר אינם עולים ולכן אם הרגולטורים לא יחלו להבין את חומרת המצב, אנו צפויים להמשיך ולהיות רחוקים משיווי משקל ענפי".

אי לכך, לדבריו, "השקעה בענף בשלב הזה נראית לנו מסוכנת ביחס לסיכוי להרוויח ממנו. אנחנו חושבים שיש להבדיל בין שתי חברות הסלולר הוותיקות, כאשר בוחנים השקעה בהן. להערכתנו, העובדה שסלקום מתקדמת יותר בעולם הטלוויזיה וממשיכה ליהנות סביב הבאזז בנושא התוכן, מייצרת לה עדיפות הבאה לידי ביטוי בשווי החברה על המתחרה פרטנר. לכך גם נוסיף את ההערכה שהסכמי הרשתות שלה נותנים לה עדיפות גם מבחינת יעילות תפעולית".

סקטור ה-IT: השקעה יציבה יחסית עם דיבידנדים

בנוגע לסקטור טכנולוגיות המידע, אומר האנליסט אלון סלע כי החברות הישראליות הן יציבות ברובן, עם תחומי פעילות מגוונים ויכולת לצפות את ההכנסות. גם הדיבידנד שהן מחלקות הוא יתרון, והן לרוב יודעות לשתף את בעלי המניות.

לדבריו, "בשנים האחרונות גוברת המגמה של הגדלת שירותי ערך מוסף ותוכנה, מול ירידה בתחום התשתיות. ניתן לראות ולהבין מהדוחות של מטריקס, חילן ואחרות שתוכנה זה מנוע הצמיחה העיקרי. יש יותר זכיינות, נציגות של חברות בינלאומיות בארץ, ונכנסים יותר לארגונים 'מסורתיים' בישראל, כמו בנקים וחברות ביטוח. אם פעם היה מופרך להכניס תוכנות IoT (האינטרנט של הדברים) או מובייל לבנקים, היום יש התאמה למציאות החדשה, וזה תפקיד שחברות המחשוב מתחילות לתפוס".

באופן כללי, אומר סלע שהצמיחה בשוק שירותי ה-IT מאופיינת בכך שחברות מחפשות אלטרנטיבות זולות לרכישת שירותי IT באיכות גבוהה, ולכן מוציאות את הפעילות לצד שלישי במיקור חוץ (אאוטסורסינג). בין מנועי הצמיחה החדשים בתחום הוא מונה את הענן, ביג דאטה, IoT, סייבר ואנליטיקה. בנושא הירידה בתחום התשתיות ההסבר, הוא אומר שהיו מכרזים ממשלתיים שהתעכבו, אבל בעיקר, ארגונים היום לא ממהרים לחדש את התשתיות שלהם או להשקיע בהן המון כסף. וכשכבר בוחרים לעשות זאת, יש המון תחרות מכל חברות ה-IT בארץ, כי השוק מאוד צפוף, לכן יש תחרות גדולה על המחירים ומחירי הפרויקט יורדים.

שורה תחתונה: חברות שירותי המחשוב (IT) מהוות השקעה מעניינת מאוד עם דגש על מניות חילן, טלדור וסינאל.

אנרגיה מתחדשת: המלצה לעתיד הקרוב

סלע מציין שסקטור האנרגיה המתחדשת עבר שינויים משמעותיים בשנים האחרונות, שהפכו אותו לחדשני ומשוכלל יותר, שמספק הזדמנות להשקעה ארוכת טווח עם תשואה גבוהה ויציבה.

לדבריו, "היקפי ההשקעות, השיפורים הטכנולוגיים והירידה המשמעותית בעלויות הציוד, הובילו מדינות כמו סקוטלנד ונורבגיה להתבססות מלאה על אנרגיות מתחדשות כאמצעי לייצור חשמל, ומדינות נוספות הולכות בעקבותיהן.

"הענף שהתאפיין בתלות גבוהה ברגולציה ותמריצים, הפך לענף המזוהה עם נקודת שיווי משקל כלכלית, בתעריפים המתחרים במחירי יצור החשמל הקלאסיים. בתחילת שנת 2017, מדינת ישראל יצאה במכרזים חסרי תקדים בתחום הסולארי, כך שבעתיד הקרוב, למרות חוסר היציבות של החלטות הממשלה בעבר, קיים פונטציאל משמעותי לפריחה של הענף בעיקר בתחום האנרגיה הסולארית והרוח. אנחנו חושבים שכרגע שלוש המניות המרכזיות בענף: אנלייט, אנרג'יקס ואלומיי מעניינות מאוד להשקעה".

ביצועי מניות אנרגיה מתחדשת

נדל"ן מניב: מתכנסים לשיווי משקל חדש

סקטור הנדל"ן המניב הציג ביצועים מרשימים בחמש השנים האחרונות, עם עלייה של כ-185%. מתחילת השנה, צמח מדד מניות הנדל"ן המניב בלמעלה מ-20%. על אף שנרשמה ירידה משמעותית באמצע השנה, נראה כי הענף תיקן והתייצב על רמה גבוהה משמעותית ביחס לשנה קודמת.

לדעת אביטל איגנר, אנליסטית הנדל"ן של רוסאריו, הסיבות העיקריות לפריחת הסקטור הן מאקרו כלכליות, לרבות הריבית הנמוכה, אשר מגדילה את אטרקטיביות ההשקעה במניות ומאפשרת לחברות הנדל"ן לגייס חוב זול יותר ובכך להגדיל את התזרים אותו הן מייצרות. נוסף על כך, המצב המאקרו כלכלי המצוין בו נמצא המשק בשנים האחרונות, ממשיך להשפיע לטובה על הסקטור, שכן ענף הנדל"ן המניב הוא בבואה של מצב המשק. אינגר: "ברמה המיקרו כלכלית, בבחינת ה-fundamentals של ביקוש והיצע של סוגי הנדל"ן המניב, אנו רואים כי על אף הגידול המשמעותי בהיקף שטחי המשרדים והמסחר, המשק יודע לספוג את מרבית השטחים, בעיקר בתחום המשרדים, ועל כן, נראה כי לעת עתה, אנו נמצאים במצב של איזון".

כשבוחנים את תת הסקטורים של הנדל"ן המניב, תחום המשרדים ממשיך ליהנות מביקושים ערים בעיקר מצד חברות ההיי-טק, ובכללן חברות בינלאומיות, כמו אמזון, פייסבוק וגוגל, ששוכרות שטחים גדולים מאוד. בצד ההיצע, על אף שהולכים ונבנים מאות אלפי מ"ר של משרדים, אלו נספגים ברובם ולא נראה שקיים חוסר איזון בתחום. חברות הנדל"ן המניב ממשיכות לרשום גידול ב-NOI, כתוצאה מגידול במספר הנכסים ומעלייה בדמי השכירות בנכסים הקיימים.

בתת הסקטור של הנדל"ן למסחר, ראינו בשנים האחרונות עלייה משמעותית בפדיונות, בעיקר כתוצאה מהצמיחה הגבוהה במשק, המובלת על-ידי הצריכה הפרטית וכן גידול האוכלוסיה. בצד ההיצע, סך שטחי המסחר גדל באופן משמעותי בשנים האחרונות - רק בשנים 2015-2016 נפתחו כ-30 קניונים. בנוסף, קיימות תוכניות לטווח הקצר-בינוני לגידול נוסף ומשמעותי בשטחי המסחר. נוסיף על כך, את התחרות מתחום המסחר המקוון, אשר צפויה להשפיע בטווח הארוך גם היא על הביקוש לשטחי מסחר. אינגר: "לאור זאת, צפויה התמתנות בקצב צמיחת הפדיונות ואנו לא צופים המשך צמיחה מואצת כפי שנרשמה בשנים האחרונות".

לסיכום, אומרת איגנר כי "על אף העליות במניות הנדל"ן המניב לאחרונה, סקטור הנדל"ן המניב עדיין מהווה השקעה ראויה מאוד בתיק ההשקעות. השוק מתכנס לשיווי משקל חדש, כשהבידול בין החברות הינו ביחס למאפייני הנכסים, יכולות ההנהלה וביצועיה בשנים האחרונות, מרכיב הייזום, מאפיינים של גודל, צמיחה וכד'. בנוסף, יש לבחון גם את תשואת הדיבידנד המחולק. אנו חושבים כי המניות המעניינות בסקטור כוללות את אמות, גב ים, עזריאלי וביג".

ביצועי מדדי מניות

עוד כתבות

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

צילום: ap, AP23024601572019_e5rllq

וול סטריט סגרה את הרבעון הראשון הטוב ביותר מאז 2019; מדד S&P 500 שבר שיא חדש

שיא חדש גם לדאו ג'ונס ● סיכום הרבעון הראשון באירופה: השווקים עלו בכ-7% ● בלומברג: "שוק הקקאו קורס", וולס פארגו: "עליית המחיר תגולגל אל הצרכנים" ● מייסד בורסת הקריפטו FTX נידון ל-25 שנות מאסר ● הצמיחה בארה"ב עמדה על 3.4%, יותר מהצפוי ● ג'יי.פי מורגן: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו" ● מחר "יום שישי הטוב" אין מסחר בוול סטריט ובמדינות רבות אחרות

קרן כהן חזון, מנכ''לית ובעלת השליטה בתורפז / צילום: ששון משה

תורפז רוכשת יצרני חומרי טעם בלגית-גרמנית תמורת 48 מיליון דולר

תורפז צפויה לרכוש את קבוצת קלאריס & ווילך באמצעות חברת הבת שלה - פיט ● החברה מייצרת חומרי הגלם היחודיים לתחום הבשר והאפייה ומחזור המכירות שלה הסתכם ב-35.1 מיליון דולר ב-2023

ישראל תקפה בשדה התעופה בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

צה"ל מאשר: חיסלנו את סגן מפקד יחידת הרקטות והטילים של חיזבאללה

בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים