גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עורך הדין הבכיר, החבר והריב על מקרקעין בלוד

הסכסוך על מניות "נכסי דאל", המחזיקה 45 דונם באזור התעשייה בלוד המוערכים בעשרות מיליוני שקלים, הסתיים בהפסדו של עו"ד יעקב לירז, שהחזיק ב-10% ממניות החברה ■ ביהמ"ש קיבל את עמדת ישראל שוחט

בית המשפט המחוזי בתל-אביב חייב עורך דין שהחזיק בידיו במשך שנים 10% מניות חברה המחזיקה נכס  נדל"ן בשווי עשרות מיליוני שקלים להעביר את המניות לאיש עסקים שהיה הבעלים של 90% מהחברה. מדוע? עורך הדין לא שילם פרוטה עבור אותן מניות במועד הקמת החברה, לא שילם דבר עבור רכישת המקרקעין על-ידי החברה ומי שנשא בנטל הכלכלי במלואו היה איש העסקים. אז מדוע עורך הדין היה בטוח שהמניות השוות מיליונים שייכות לו?

פסק דין שנתנה השבוע (ב') השופטת תמר אברהמי בתביעה של איש העסקים ישראל שוחט, נגד עו"ד יעקב לירז, לשעבר אחד מהשותפים הבכירים במשרד עורכי הדין בלטר-גוט-אלוני ושות', מתאר את הסכסוך העסקי שנתגלע בין השניים סביב הבעלות על מניות חברת "נכסי דאל", המחזיקה 45 דונם באזור התעשייה בלוד, ששווים מוערך בעשרות מיליוני שקלים.

ההיכרות בין שוחט לעו"ד לירז החלה מספר שנים קודם לכן, באמצעות בנו של שוחט שעבד במשרד עורכי הדין שבו לירז היה שותף אותה עת - משרד בלטר-גוט-אלוני. לירז שימש כעורך הדין של שוחט בעניינים שונים, ובין השניים התפתחה חברות שכללה גם טיולים משותפים בחו"ל עם בנות הזוג ועוד.

חברת "נכסי דאל" הוקמה ב-2010 לצורך רכישת המקרקעין בלוד. ראשיתה של רכישת המקרקעין באדם בשם אפי אשכנזי, שפנה לעו"ד לירז, הציג עצמו כבעל יכולות כספיות ניכרות וכמי שחפץ במקרקעין על -נת להעביר אליהם את עסקו - עסק לפירוק מכוניות ומכירת חלפים. עו"ד לירז פנה לשוחט, עניין אותו בעסקה הנרקמת לגבי המקרקעין, הכיר לו את אשכנזי ו"שידך" ביניהם. השלושה הקימו את חברת "נכסי דאל" כדי שתשתתף במכרז לרכישת המקרקעין בלוד, והיא נרשמה לפי חלוקת מניות הבאה: 45% לשוחט; 45% לאשכנזי ו-10% לעו"ד לירז. לאחר התמחרות, זכתה הצעת החברה ברכישת המקרקעין בתמורה לכ-30 מיליון שקל בצירוף מע"מ. שוחט מצידו העמיד ערבות בנקאית בשיעור של 10% מהסכום שהוצע (2.54 מיליון שקל).

מניות בנאמנות?

בסמוך לאחר חתימת ההסכם לרכישת המקרקעין, מאחר שטרם גויס מימון לתשלום התמורה הדרושה עבור המקרקעין, עמדה הערבות הבנקאית - שאותה העמיד שוחט - בסכנה. בין הצדדים המעורבים סוכם כי אם אשכנזי ימציא את מלוא סכום הערבות, "ייצא" שוחט מהעסקה ויעביר את מניותיו בחברה ללא תמורה לאשכנזי; ואם אשכנזי לא יעמיד לשוחט את סכום הערבות, הוא זה שיעביר לשוחט את מניותיו בחברה ללא תמורה.

אשכנזי חתם על שטר העברת מניות שהופקד בידיו הנאמנות של עו"ד לירז, ולאחר שלא העביר את סכום הערבות או כל סכום אחר, העביר עוד" לירז לשוחט את שטר העברת המניות של אשכנזי - ובכך נהפך שוחט לבעלים של 90% מהמניות בחברה. 10% ממניות החברה נותרו על-שמו של עו"ד לירז. אולם רק שוחט סיפק את מלוא המימון לעסקה - ראשית באמצעות הערבות הבנקאית ולאחר מכן העמיד שוחט משאבים לתשלום מלוא התמורה עבור המקרקעין (לרבות מע"מ), בדרך של הלוואת בעלים לחברה.

במסגרת התביעה שהגיש נגד עו"ד לירז, טען שוחט - באמצעות עורכי הדין בעז בן-צור ותומר שקרצי ממשרד בעז בן-צור ושות' - כי ההסכמה הבסיסית בעניין האחזקות בחברה כללה "תנאי-בלעדיו-אין", שלפיו ככל שהחברה תזכה במכרז לרכישת המקרקעין, יעמיד כל אחד מהצדדים את חלקו בתמורה "פרו-רטה". שוחט טען כי לאורך הדרך סמך על עו"ד לירז כי ישיב לו את חלקו היחסי בהלוואת הבעלים, שאם לא כן - ייאלץ להעביר לשוחט את מניותיו בחברה. שוחט ציין כי עו"ד לירז גם התחייב בפניו להעביר אליו את מניותיו בחברה (10%), אם לא יצליח להעמיד את חלקו בתמורה. שוחט גם הדגיש כי עו"ד לירז משמש כבא-כוחו, וכי היחסים ביניהם הוגדרו על-ידי לירז עצמו כ"חברו*ת".

לדברי שוחט, עו"ד לירז לא סיפק את חלקו בתמורה, אך במקום להעביר אל שוחט את מניותיו, הוא אמר לו כי הוא למעשה מחזיק את המניות בנאמנות עבורו, וכי חבל ששוחט - שנדרש לתשלום מס רכישה בעניין העברת המניות של אשכנזי אליו - יאלץ לשלם מס רכישה גם עבור העברת מניות לירז - דבר שיכול להיחסך בשלב זה. שוחט טען, כי הסכים לעמדה זו, הן לאור ההיכרות עם עו"ד לירז, והן כי נוכח שלירז עצמו כותב במסמכים (לאשכנזי) שתנאי לקבלת המניות בחברה הוא העמדת מימון, לפי חלק יחסי.

לטענת שוחט, משפנה בשלב מסוים אל עו"ד לירז וביקש את הסדרת רישום מניותיו על-שמו, זכו פניותיו לדחיות ולאמתלות, ובשלב מסוים לירז חדל מלענות לפניות טלפוניות. שוחט הציג בפני בית המשפט חילופי הודעות טקסט מאפריל 2016, בינו לבין עו"ד לירז, בעניין:

שוחט: "הי יעקב (לירז), אם אתה לא רוצה לדבר איתי, אתה יכול להגיד. אני חושב שעשיתי לך רק דברים טובים אנא תתקשר אלי, כדי לסיים את הנושא הזה בכל צורה. תודה.

לירז: אני בישיבות רצופות. אמרנו חג שמח אחד לשני, ואין לי מה להוסיף, חוץ מזה שקיבלתי תביעה בהונג קונג, משום שאני חבר שלך.

שוחט: יעקב אני בסך-הכל רוצה להסדיר את נושא המניות על-שמי. כל השנים אמרת לי שאתה מחזיק עבורי, וברגע שאבקש, תעביר לי את המניות. למה אני צריך להתחנן על מה ששלי.

לירז: שקר וכזב. יצא המרצע מהשק. מעולם לא אמרתי לך שאני מחזיק במניות עבורך וגם לא ביקשת זאת. את המניות נתתם לי אתה ואשכנזי כ- finder's fee עבור ייזום העסקה ביניכם והטיפול בה עד לרכישת המגרש. להזכירך, עבור המניות שילמתי בדיוק את הסכום שאתה שילמת, כאשר הרכישה בוצעה מכספי ההלוואה שאתה נתת לחברה, ועל כך אין חולקין".

"ניסיון גזילה"

בתשובה לטענות של שוחט, טען עו"ד לירז, כי המניות הוקצו לו כדין בעת הקמת החברה, וכי מעולם לא נדרש להעמיד את חלקו בערבות הבנקאית או בהלוואה לרכישת המקרקעין, משום שהסיכום בינו לבין שוחט היה שהאחרון יעמיד מימון גם בעבורו. עוד טען עו"ד לירז כי מעולם לא התחייב שיעביר לשוחט את מניותיוף אם לא יעמיד את חלקו בהלוואת הבעלים, וכן לא אמר לו שהוא מחזיק עבורו את המניות בנאמנות.

עוד טען עו"ד לירז, כי במשך השנים הביאו הוא ואחרים לשוחט הצעות שונות לרכישת המקרקעין, הצעות שהיו מניבות לחברה רווח של מיליוני שקלים לאחר החזר הוצאות מימון, אולם שוחט סירב לכל ההצעות והעלה בכל פעם את המחיר שדרש עבור המקרקעין.

עוד לדבריו, לאחר שנים של נתק התקשר אליו שוחט לפתע והזמינו לארוחת צהריים, שבה ביקש ממנו להעביר אליו את מניותיו בחברה ללא תמורה. לדברי לירז, הוא סירב ואמר לשוחט כי לאור ההצעות שהתקבלו, אם יימכרו המקרקעין, יהיה די בתמורה כדי לפרוע את ההלוואות שהחברה נטלה, להשיב לשוחט את הוצאותיו - והיתרה תחולק בין בעלי המניות, לפי חלקם.

לשיטתו של עו"ד לירז, שוחט רוצה לגזול ממנו את מניותיו, כאשר נראה שהליכי שינוי יעוד הקרקע עומדים בפני סיום - כך שהחברה שבבעלותם המשותפת תהיה רשאית להקים למעלה מ-800 דירות במקרקעין בנוסף לשטחי מסחר. זאת, לדבריו, כדי ששוחט יוכל ליהנות לבדו מרווחי ההון האדירים הצפויים ממכירת המקרקעין.

היחיד שנשא בנטל

השאלה הבסיסית שעמדה בפני בית המשפט, הייתה אם עו"ד לירז זכאי להחזיק מניות בחברה, הגם שלא העמיד את חלקו היחסי במימונה ובהוצאותיה; או שמא ניתנו המניות לעו"ד לירז מבלי שהוא אמור לממן את החברה, לפי חלקו היחסי, ועתה מנסה שוחט למצות רווחים ולהתנער מעו"ד לירז ומזכויותיו בחברה ובמקרקעין.

בית המשפט השיב לשאלה זו באופן ברור, כאשר קיבל את גרסתו של שוחט ודחה את גרסתו של עו"ד לירז. בין היתר, נקבע, כי גרסתו של שוחט, נתמכת במסמכים בכתב מזמן אמת של לירז - וזאת להבדיל מגרסתו של לירז בהליך, שלה לא היה תימוכין במסמכים בכתב כלשהם.

עוד קבע בית המשפט כי שוחט היה היחיד שנשא בנטל הכלכלי לרכישת נכסי החברה, ובכל הוצאות החברה. "לירז - שלא הוציא מכיסו לשם רכישת הנכס היחיד של החברה - גם לא נשא בכל הוצאה אחרת בעניין החברה. שוחט בלבד העמיד מימון לחברה, לרבות לצורך תשלום ליועצים שנשכרו כדי למקסם את הזכויות במקרקעין. שוחט ובני משפחתו חתמו ערבויות לטובת בנק שהעמיד לחברה אשראי", נכתב בפסק הדין.

עוד ציינה השופטת אברהמי כי לעו"ד לירז לא היה קשר לחברה לאורך השנים. לירז טען בפני בית המשפט, כי שוחט ניתק מגע ומידר אותו, אולם מנגד - לא הוצגה פנייה של לירז אל שוחט במטרה לקבל מידע או כדי להיות מעורב בענייני החברה. "לא כך נוהג מי שסבור כי הוא בעל אחוזים ודירקטור בחברה, ובוודאי עת מדובר בעו"ד ותיק ומנוסה", פסקה השופטת.

השופטת אברהמי הגיעה למסקנה, כי עם הקמת החברה ההסכמה בין בעלי מניותיה הייתה כי על כל אחד מהם לשאת בחלקו היחסי במימון החברה. "לא שוכנעתי כי שוחט התחייב להעמיד בכל מקרה גם את חלקו של לירז במימון החברה. הטעם המרכזי הנטען לקיומה של הסכמה נטענת כזו - הענקת finder's fee - לא התקיים", ציינה השופטת.

בית המשפט הדגיש כי הייתה הבנה בין שלושת בעלי החברה המקוריים, כי במקרה שבעל מניות אינו מעמיד את חלקו במימון, מניותיו מדוללות, ובמידת הצורך מועברות. "מהלך שנים התנהלו הצדדים בפועל כאילו המניות הרשומות על-שמו של לירז שייכות למעשה לשוחט, היינו - כאילו בוצע הדילול הנובע מאי-העמדת מימון (על-ידי לירז - א' ל"ו). את המלאכה יש להשלים ולהעביר את המניות", סיכמה.

עו"ד לירז מסר בתגובה: "טרם הספקתי לעיין בפסק הדין לעומק. רק רפרפתי בו, כי אני מצוי בעומס עבודה בשל סדרה של פגישות. כשאתפנה אקרא אותו בעיון".

עוד כתבות

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

ירידות חדות בוול סטריט; מטא מתרסקת ומאבדת קרוב ל-200 מיליארד דולר משוויה

נאסד"ק יורד בכ-2% ● IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● ישראליות: מובילאיי וצ'ק פוינט יורדות בעקבת הדוחות ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רונן בר, ראש השב''כ / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

המו"מ לעסקת חטופים: משלחת מצרית תגיע לישראל מחר

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"