גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנחם גינדי: "משכנו אש כשהופענו כל יומיים בעיתון. לא נעלמנו"

מנחם גינדי מספר שהצרות בענף הביצוע היכו בהם חזק ("קריסת אורתם סהר היא המכה הכי גדולה אי-פעם לחברה"), ושהם היו קרובים מאוד לרכישת רבוע כחול ("כבר הרמנו כוסית")

מנחם גינדי/ איל יצהר
מנחם גינדי/ איל יצהר

בחודש יולי האחרון זכתה גינדי החזקות בקרקע היקרה ביותר שרכשה מאז הקמתה. החברה שילמה 870 מיליון שקל עבור קרקע ששיווקה המדינה (רשות מקרקעי ישראל) בפאתי אור-יהודה, על קרקעות תל-השומר סמוך לצומת סביון, המיועדת לבנייה של 27 בניינים, 1,500 דירות בסה"כ. 80% מהדירות ייבנו לזכאי מחיר למשתכן, 20% - לשוק החופשי. פעם הייתה זאת סיבה למסיבה. הציבור הישראלי התרגל לכך שחמשת האחים לבית גינדי, ליטל, אבי, רועי, גיא ומנחם, בעלי השליטה בגינדי החזקות, דאגו לפמפם דרך הטלוויזיה, העיתונות וכנסי מכירות גרנדיוזיים כל פרויקט שעמד לצאת לדרך, וסיפקו הדמיות ומידע על מחירי פרי-סייל "בהזדמנות" לרוכשים ראשונים.

הדמיה של הפרוייקט באור יהודה / הדמיה בר אוריין אדריכלים

אלא שבשנים האחרונות התקבלה החלטה בחברה להפסיק עם החגיגות (ולהיפרד מהיחצ"ן רני רהב). היום, עם יחסי ציבור צנועים בהרבה ולאחר לא מעט משברים, האחים ממעטים להתראיין, ובעלי תפקידים שכירים בחברה הם שעומדים במוקד.

- לאן נעלמתם?

"לא נעלמנו", משיב מנחם גינדי, צעיר האחים (33) בראיון ל"גלובס". "התבגרנו. הבנו שמשכנו אש כשהתמונה שלנו הופיעה כל יומיים בעיתון. הפסקנו עם זה ומהר מאוד ראינו שזה היה מהלך נכון. היום הסמנכ"לים בפרונט ולא אנחנו. בניגוד למה שאולי חושבים, אנחנו אנשים צנועים, וחשובה לנו הפרטיות שלנו".

- הערכות היו שהמרחק מהזרקורים קשור למרפסת שנפלה בפרויקט של בני הדודים, גינדי השקעות, ולעובדה שהציבור מבלבל בין החברות.

"אין שום קשר וזאת החלטה מושכלת שקיבלנו. אתם עוד עסוקים במרפסת, אבל גינדי השקעות הקימו בינתיים את הקניון הכי יפה בארץ (TLV FASHION MALL בתל-אביב, חלק מפרויקט גינדי תל-אביב על מתחם השוק הסיטונאי). אין עוד דבר כזה, גם לא ברמת-אביב. ההבדל בינו לבין הקניון מספר 2 בישראל הוא הבדל תהומי. גם חן ואיתי גינדי (בני הדודים האחרים, הילדים של האח השלישי, אברהם גינדי ז"ל), הם חברה מדהימה שעושה חיל באזור השרון ואזור השפלה, בלי שום יחסי ציבור".

- ובכל זאת, לא רואים אתכם יותר במכרזים הגדולים, בתל-אביב למשל. פעם הייתם ראשונים בכל מכרז גדול, היום זה חג'ג', אקרו נדל"ן או קנדה ישראל.

"סליחה, אבל איזה מכרזים יש בכלל בתל-אביב? היו בשנים האחרונות שני מכרזים - רשות השידור (בשרונה) ודה וינצ'י (כנרית, על מגרש החניה הצמוד לקריה). ברשות השידור נתנו פייט גדול, ואנחנו יודעים איך זה נגמר (קבוצת רכישה שהוביל מוטי פלד רכשה את הקרקע תמורת 1.06 מיליארד שקל, כ-100 מיליון שקל יותר מהצעת הגינדים). אחרי שפלד יצא מהתמונה, היה פה צבא של עורכי דין של חברים בקבוצה שהתחננו שניקח את הפרויקט. עשינו את החישובים והחלטנו שלא. יש שם יותר מדי בעיות, כמה דורות של רוכשים. היחידה שמסוגלת אולי להציל את האנשים שם זה באמת בסר שנכנסה לנעליים של מארגן הקבוצה. בכל מקרה, אני מקווה שבקרוב נתבשר שזכינו במכרז לא קטן בתל-אביב".

גינדי מדגיש כי מכרזים אחרים שמתפרסמים פה ושם בתל-אביב, כמו המכרז למכירת מטה בנק לאומי ברחוב יהודה הלוי למשל (שבו זכתה חברת קנדה ישראל), לא מתאימים לאופיה של החברה. "מאז ומתמיד גינדי החזקות נכנסה לפרויקטים למגורים שכללו תוכנית בנייה מאושרת. אנחנו לא אוהבים ולא מחפשים הרפתקאות. לא מתאים לנו לקנות קרקע לא זמינה לבנייה, שדרוש בה תכנון לפרויקט עתידי שייצא לפועל רק בעוד זמן רב".

מעבר לכך, הוא מדגיש, "היום אני כבר לא נאמן גדול של תל-אביב. למכור דירות של 50-60 אלף שקל למ"ר זה קשה מאוד. נכון שזאת מדינת תל-אביב, ושבתל-אביב החוקים שונים, אבל בסופו של דבר, תל-אביב היום מאוד קשה. אני הרבה יותר מאמין בפריפריה, כי הביקושים למוצר של דירה במחיר של 1.3-1.4 מיליון שקל הרבה יותר גדולים ממוצר של 60 אלף שקל למ"ר. חוץ מזה שלקחנו על עצמנו התחייבויות גדולות מאוד וצריך לעמוד בהן".

- אבל מה לכם ולמחיר למשתכן? שולי הרווח שם מתאימים לקבלנים, לא ליזמים כמוכם.

"שר האוצר משה כחלון שינה את השוק. היום חברה בסדר גודל כמו שלנו, כדי להמשיך להתקיים, חייבת להשתתף גם במחיר למשתכן. הסיכון הכי גדול היום כשרוכשים קרקע ויוצאים לדרך זה השיווק, ובמחיר למשתכן הכול משווק מראש בהגרלות לזכאים. רמת הסיכון קטנה יותר. חוץ מזה שאנחנו ניגשים רק למכרזים גדולים, בהיקפים של מאות יחידות דיור ויותר. בסך-הכול ב-2017 מכרנו 825 דירות לעומת 780 ב-2016. בשנת 2018 אנחנו מתכננים למכור 1,800 יחידות דיור - 1,500 באור-יהודה, ועוד כמה מאות בגבעת שמואל, ביבנה וכמה עשרות שנותרו ברחובות".

"השנה הכי מוצלחת של שרונה מרקט"

עם כל הכבוד לאסטרטגיה החדשה, היעלמות גינדי החזקות קשורה בוודאי גם לריקושטים שחטפו בשנים האחרונים פרויקטים שהקימה החברה, בראשם גינדי שרונה והשוק שהוקם תחתיו, שרונה מרקט.

השוק, כמעט 9,000 מ"ר מסחרי, נפתח ברעש גדול בחודש יולי 2015, לאחר ארבע שנים והשקעה של 530 מיליון שקל, אולם הקונים הגיעו במשורה. השוק הפך לגימיק תיירותי ותו לא.

"השנה הייתה השנה הכי מוצלחת של השרונה מרקט, לכן הוא גם לא על המדף יותר. בשמונת החודשים האחרונים התחלנו לקטוף את הפירות", מדגיש גינדי, "כל האזור השתדרג. אנחנו מחפשים היום קרקע כדי להקים עוד מרקט אחד כמו בשרונה, ולצערי התפוצצה עסקה שכמעט סגרנו בראשון-לציון".

שרונה מרקט /צילום: אבישי פינקלשטיין

- מה קרה השנה שלא היה קודם? הסוחרים בבתי הטמפלרים לידכם בקושי מחזיקים מעמד.

"עשינו שינוי דרסטי בתמהיל והעסקים התייצבו. נכון שעד שלא הרמנו הנהלה לתפארת סבלנו. אבל חוץ מזה, השינויים באזור היו גדולים. מגדל עזריאלי שרונה נפתח, עם כמות עצומה של משרדים ומשלוחים מהמרקט שעובדים חזק. בנוסף, יותר מ-700 דירות אוכלסו בגינדי תל-אביב בשוק הסיטונאי והם נתנו פוש אדיר למתחם. רואים את זה ביום שישי - יותר אנשים שבאים לעשות קניות, פחות אנשים שבאים לבקר ולהסתובב. צריך לזכור שבכל זאת זה היה הפרויקט הראשון מהסוג הזה בישראל, והיום המרקט הוא החמצן של הטמפלרים".

- והדיירים? היו תלונות קשות מצדם על נזקים שהמרקט גורם להם.

"היום אנחנו יודעים להגיד שהדיירים הם הלקוחות הכי טובים של המרקט. ידענו מההתחלה שזה יהיה ככה וגם השקענו 23 מיליון שקל בעבודות שכוללות הפרדה של השוק מהמגורים".

למרות האופטימיות, את הקשיים בפרויקט אפשר היה לראות במכרזים שקיימה לאחרונה החברה, למכירת הפנטהאוזים בגינדי שרונה במכירה פומבית (לאחריו הוציאה דירה נוספת בהליך דומה).

את הדירה הראשונה - דופלקס-פנטהאוז בקומות 30 ו-31, בשטח בנוי של 223 מ"ר עם מרפסות בשטח 60 מ"ר נוספים - הציעה גינדי בהתמחרות החל ממחיר של 12 מיליון שקל, אולם סיפקה הערכת שמאי על שווי של 18 מיליון שקל. בסופו של דבר, הדירה נמכרה ב-13 מיליון שקל.

הדירה השנייה - הפנטהאוז הגדול בפרויקט, 437 מ"ר נטו ומרפסות בשטח 108 מ"ר - הוצעה למכירה בדרך דומה במחיר התחלתי של 22.8 מיליון שקל, ועם דוח שמאי בסך 32.7 מיליון שקל, והיא נמכרה תמורת 28 מיליון שקל. אלה כמובן מחירים גבוהים, אולם הם רחוקים מהערכות החברה ומהצפי לפרויקט שמנסה להיות אייקון תל-אביבי. הדירות גם רוהטו ועוצבו על ידי האדריכל פיצו קדם לפני מכירתן.

"היה קשה למכור את הדירות האלה ברמת מעטפת", מספר גינדי, "צחי לוי ז"ל (סמנכ"ל השיווק של החברה, שנפטר בפתאומיות במאי 2016 - ש.צ) היה אחראי על שיווק הפנטהאוזים, הם היו הבייבי שלו. הוא כל הזמן אמר לנו שצריך לסיים אותם, ולא להציע אותם ברמת מעטפת כשהפרויקט נמצא בבנייה מתקדמת. אחרי שהוא נפטר, החלטנו שאנחנו לוקחים על עצמנו לסיים אותם ברמה הכי גבוהה שאפשר. זה לקח לנו שנה ורק באוגוסט האחרון סיימנו את העבודות. עשינו מכרז כי זה לא סוד ששוק היוקרה עכשיו רגוע, וצריך דרך חדשה ויצירתית לשווק דירות יוקרה. מתוך שלושה פנטהאוזים מכרנו שניים, אחד ב-13 מיליון והשני ב-28 מיליון והשלישי מושכר. אחד הרוכשים אגב גר בפרויקט, שזה אומר הרבה מאוד על האמון של הדיירים".

- בינתיים הצרות בענף הביצוע היכו בכם.

"נכון. השנה הייתה הנפילה של אורתם סהר, שעשתה בלגן גדול בשוק בכלל ולנו בפרט. היו לנו חמישה פרויקטים פתוחים עם אורתם, כולם בשלב בנייה של בין 50% ל-90%, וזה בלי קשר ל-1.000 דירות שלנו שאוכלסו ולאורתם הייתה אחריות בדק בית עליהן. זאת הייתה המכה הכי גדולה לגינדי החזקות מאז הקמתה. 800 יחידות דיור בשלבים שונים של בנייה, ויום אחד הכול נעצר בבת-אחת. אם דירה מסוימת אמורה להתאכלס עוד מעט ונותר רק מטבח, אז חברת המטבחים, שההתקשרות הרשמית שלה הייתה עם אורתם, עצרה מיד את האספקה. הסיפור הזה עלה לנו 50 מיליון שקל, כשבכל חמשת הפרויקטים דניה סיבוס נכנסה במקום אורתם. והבעיה הכי גדולה היא שזה עוד לא נגמר".

- המדינה כבר הביא לפה קבלנים סינים. למה אתם לא סוגרים חוזי ביצוע מולם?

"ישבנו עם חברה סינית אחת והחלטנו שאנחנו לא מוכנים להיות שפן ניסיונות של הענף. אחרי שיוכיחו שהעסק הזה עובד, נשקול את זה".

- ואם אתם מסיימים בניין, אז העיר עושה צרות. בקרית גת הבניינים שלכם מוכנים, אבל אין תשתיות.

"הבעיה היא בפער ציפיות מאוד גדול בין משרד אוצר והממשלה, לבין הרשויות המקומיות. אם הם היו מתאמים ציפיות ועובדים בשיתוף פעולה הדברים היו נראים אחרת. העירייה קיבלה כסף מהמדינה לבצע תשתיות, אבל לעיר כמו קרית גת יש קיבולת מסוימת שכנראה היא לא מסוגלת לעבור. גם לאור-יהודה אגב יש קיבולת מסוימת, והשאלה הגדולה אם ילמדו את הלקח ממקרה קרית גת".

"אנחנו שונאים הלוואות. מינוף זה מתכון לנפילות"

בזמן שהם ירדו מהמכ"מ הציבורי, דווקא בשוק ההון עלה שמם של גינדי החזקות בשנה האחרונה (בני הדודים, גינדי השקעות, כבר חשופים לשוק ההון באגרות חוב מנופקות). במהלך השנה שמו בגינדי החזקות עין על שתי חברות נדל"ן שהיו על המדף.

"שנת 2017 הייתה שנת תפנית בנדל"ן", אומר מנחם גינדי. "החברה הכי גדולה בשוק הנדל"ן הייתה על המדף שנה שלמה - אפריקה ישראל. היינו בשלב די מתקדם לרכוש את החברה, וגם רבוע כחול הייתה כבר ממש בידיים שלנו. מדובר בשתי רכישות שאנחנו מצטערים שלא התממשו.

"בסיפור רכישת רבוע כחול זו הייתה הפעם הראשונה שהתוודענו לשוק ההון. כבר חתמנו על הסכם עם בעל השליטה בחברה, שרגא בירן, והרמנו כוסית פה במשרד ב-2 בלילה. החברה כבר הייתה ממש בידיים שלנו, ולמחרת התברר שההסכם לא היה שווה כלום. אתה חותם על הסכם ואז למחרת אתה מגלה שבעל הבית לכאורה בכלל לא בעל הבית, ולא הוא מקבל את ההחלטות. אנחנו לא מכירים עולם כזה".
גינדי מדגיש כי הניסיון האחרון גם הוציא להם את מעט החשק לצאת להנפקה משלהם בבורסה.

"אנחנו לא צריכים כסף. שונאים הלוואות. אנחנו לא רוצים, לא מחפשים, ולא אוהבים לגייס כסף. אנחנו גם לא מחזיקים סתם בקרקעות. רמת המינוף שלנו היא תמיד אפסית ומבחינתנו מינוף זה מתכון לנפילות. לגבי מספר הפרויקטים, אף פעם לא היינו עם 20 פרויקטים במקביל, זה גם לא נכון. תמיד היו לנו שלושה-ארבעה פרויקטים שבהם התמקדנו. היום יש לנו פקק במחלקת התכנון, שאמנם ישתחרר בקרוב, אבל בטח שלגייס כסף כדי להגדיל את מספר הפרויקטים במקביל זה דבר שגוי".

שרגא בירן / צלם: איל יצהר

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; בשוק ממתינים לפרסום התחזיות להמשך

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● המשקיעים ממתינים לפרסום התחזיות להמשך שיתפרסמו היום בשעה 16:00 ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של השופט אורנשטיין נחשף: כמה ישלם היהלומן דן גרטלר?

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הגיע הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע שבפסיקה נקבע כי 90% מהתביעה של האחים נגד היהלומן נדחתה ● ערב החג, ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק אך נדחה. כעת הוא צפוי לזנוח את הבקשה

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

מדד פוטסי הבריטי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

מגמה מעורבת באירופה; מניית יוניליוור מטפסת לאחר הדוחות

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס, ח'ליל אל-חיה, קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • דיווח: צה"ל תקף בעומק השטח הלבנוני בבעלבכ • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

הפגנה פרו פלסטינית באוני' קולומביה, ניו יורק / צילום: ap, Yuki Iwamura

״אוניברסיטת קולומביה נכנסה ללחץ, הקמפוס נראה כמו בסיס צבאי סגור״

השיעורים בקולומביה שבניו יורק הופסקו עד הודעה חדשה בשל מחאות פרו-פלסטיניות ● סטודנטים יהודים קיבלו המלצה שלא להגיע למקום, ונמנעה כניסתו של פרופ' שי דוידאי לקמפוס ● עומר לובטון-גרנות מבית הספר למדיניות ציבורית: "האוניברסיטה נכנסה ללחץ. הכול מגודר, שוטרים מסביב, כל השערים נעולים, בריקדות, עשרות ניידות ומסוקים באוויר"

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"