גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האפליקציה שמאפשרת "לחתום על חוזה" לפני אקט מיני

הסטארט-אפ ההולנדי LegalFling פיתח אפליקציית בלוקצ'יין שנויה במחלוקת ■ מייסד החברה בראיון ל"גלובס": "אם מישהו משנה את דעתו, והשני ימשיך - זה עדיין אונס"

Legalfling / צילום מסך מאתר החברה
Legalfling / צילום מסך מאתר החברה

במשך שנים אנחנו שומעים את הבדיחה המאוסה "בקרוב נצטרך חוזה לפני שנוכל להיכנס למיטה", אבל סטארט-אפ אחד בהולנד חושב שזה רעיון טוב. חברת הבלוקצ'יין LegalThings הודיעה לאחרונה על פיתוח אפליקציית LegalFling (סטוץ חוקי, בתרגום חופשי) - דרכה פרטנרים יביעו הסכמה לפני קיום יחסי מין באמצעות סימון הפעולות המיניות שלהן הם מסכימים ולא מסכימים, מתוך רשימה שכוללת בין היתר שימוש בקונדום וצילום תמונות. ההסכם יאפשר גם לקבוע קנס למי שיפר אותו.

האפליקציה מציגה את עצמה כמעין תגובה לקמפיין MeToo, שבמסגרתו נשים ברחבי העולם יצאו נגד אונס, תקיפות מיניות והתנהגות מינית לא הולמת: אחת מהססמאות הפרסומיות היא "אנחנו משנים את metoo# ל-iFling#". היא אמנם תושק רשמית רק בחודש הבא, אבל כבר עוררה עניין תקשורתי וציבורי רב בעולם. ריק שמיץ, מייסד-שותף בחברה, לא ממש זכר את הראיון שקבענו. "אנחנו מדברים עם כל כך הרבה כתבים שכבר קשה לעקוב", הוא התנצל כשהתקשרתי.

מעט רקע: LegalThings היא חברה שמפתחת פלטפורמת חוזים חיים (Live Contracts) שמטרתם להנגיש את המערכת המשפטית. "אנו שואפים לעולם בו אין חוזים שכתובים על נייר אלא תרשימי זרימה, שאנשים וגם מחשבים יוכלו להבין. החוזה הופך לדבר חי ומתעדכן. כשלוחצים על כל סעיף, רואים את פירושו", מסביר שמיץ. "המערכת היום מסובכת מדי. עורכי דין יודעים לכתוב סעיפים מסובכים, ובחזון שלי הם יהפכו למעצבים של תהליכים משפטיים", אומר שמיץ, עורך דין בעברו. "היום חברות גדולות מתעדות הכל, והאדם הרגיל לא. החוזה החי מייצר Paper Trail באופן אוטומטי כי כל אינטראקציה מאוחסנת, וחסינה לשינויים בעזרת הבלוקצ'יין. כולם מסתכלים על אותה שרשרת אירועים, מה שייצור מערכת חוק יותר הוגנת".

מה חדשני במה שאתם עושים? האספקט החוקי או הטכנולוגי?

"רק החלק הטכנולוגי".

החוזים שלכם תקפים חוקית?

"כמובן. עדיין חותמים על חוזה נייר כי זה החוק, אבל אנחנו הופכים אותו לאינטראקטיבי ואם את רוצה להשתמש בזה בישראל, את יכולה".

לא 'לכסות את התחת'

את הריאיון קיימנו יום לפני סגירת המכירה המוקדמת בהנפקת ה-ICO (גיוס הון בצורה של מכירת מטבעות דיגיטליים, שיטה מוכרת בעולמות הבלוקצ'יין שלא נמצאת תחת פיקוח רגולטורי) של אסימוני החברה. המכירה עמדה על כ-6 מיליון אסימונים כשהיעד היה 10 מיליון אך שמיץ נשמע בטוח שיגיעו ליעד. "ביום האחרון דברים תמיד משתנים ואני מאמין שנגיע ל-10", אמר. התחזית הזאת לא התגשמה, ורק 6.2 מיליון אסימונים אכן נמכרו.

החברה רוצה להנגיש ולפשט את מערכת החוק. אבל למה להתמקד דווקא בנושא רגיש ונפיץ כמו הסכמה בקיום יחסי מין? בעוד ששמיץ מודה של-LegalFling אין מודל הכנסות ומטרתה להמחיש את הטכניקה שהופכת הסכמים לדיגיטליים, נראה שבחברה לא חשבו על מלוא ההשלכות של הצעד הזה.

איך חשבתם על הרעיון של ליגאלפלינג? על איזה צורך זה עונה?

"בשבדיה הכריזו על חוק שלפיו צריכה להינתן הסכמה מפורשת לפני קיום יחסים, אבל ביחסי מין יש הרבה יותר מהסכמה כללית. רצינו לקחת את זה צעד קדימה ולהכניס גבולות - מישהי יכולה להסכים למשל שבן זוגה יצלם אותה, אבל אם הוא יראה את הסרטון למישהו אחר, יקנסו אותו. זה יגרום לו לחשוב פעמיים אם לשלוח אותו לחברים כשמערכת היחסים נגמרת. העונש ניתן לאכיפה ברוב המדינות, לפחות באירופה, לא דרך מערכת המשפט הפלילית, אלא דרך מערכת המשפט האזרחית".

זה ריאלי לצפות ששני אנשים שרוצים לשכב יצטרכו לנסח הסכם?

"ההעדפות הן משהו שמגדירים בפרופיל מראש והבקשה נשלחת מתוך הפרופיל שמציג את תנאי ההתקשרות, הבחור יכול לקבל אותם או לא. ההסכמה היא שלב קצר ופשוט מאוד".

ומה אם מישהי משנה את דעתה באמצע?

"זה החלק של החוזה החי. אם ההעדפות של מישהי משתנות לגבי אחד הסעיפים, אפשר להוריד את החלק הזה. כמובן שלא תהיה לזה השפעה רטרואקטיבית על מה שכבר קרה".

אבל מה קורה כשמישהו משנה את דעתו באמצע והשני ממשיך? לא יהיה קשה יותר להוכיח אונס כשניתנה הסכמה כתובה מראש?

"אם מישהו משנה את דעתו הוא אומר שהוא מבטל את ההסכמה. במקרה שהשני ימשיך, זה עדיין אונס תחת הנסיבות הרגילות", שמיץ אומר בתקיפות ואף נכנס למגננה. "יש פרמטרים מסוימים שמסתכלים עליהם אם מישהו נאנס, לפחות בהולנד. לא מסתכלים על חוזה בטלפון. לומדים את המקרה, בודקים את האישה שטוענת שנאנסה, בוחנים אותה פיזית. האפליקציה היא לא אישור לאונס".

אבל אתה לא מפחד שיעשו בה שימוש לרעה בצורה הזו?

"לא, זו דרך מחשבה אמריקאית. באירופה אנחנו משתמשים בחוק כדי לעשות הסכמים בין אנשים ולא כדי 'לכסות את התחת' כמו באמריקה. המטרה היא להגדיר את כללי היחסים כדי שאנשים יחשבו על מה שהם מסכימים לו ויהיו מודעים יותר לגבי מה שהם הולכים לעשות, ומה שלא. הרבה בנות לא מעזות להגיד מה הן לא מוכנות לעשות, וגבר אולי לא מבין כשאישה לא רוצה לעשות משהו. בעזרת האפליקציה הם רואים מה החוקים. אי אפשר להשתמש בזה לרעה, כי אדם תמיד מוגן באמצעות החוק. אם מישהי אומרת שעברה אונס וניגשת למשטרה, היא עדיין תיבחן כמו היום".

גוגל ואפל? לא בעיה

נראה שתפיסת העולם של שמיץ וצוות החברה נאיבית מעט ומתעלמת מהאשמת הקורבן עמה מתמודדות היום קורבנות תקיפה רבות, שעלולה רק להתעצם בחסות האפליקציה. לא מפתיע במיוחד לגלות שבכירי החברה הם גברים, ולפי ראיון של שמיץ בפייננשל טיימס, יש בה רק 7 עובדות מתוך כ-30 מועסקים. נראה שנקודת מבט נשית הייתה חסרה כאן באופן נואש. יתרה מזאת, האפליקציה מתעלמת מטבעה הגמיש של ההסכמה, שיכולה להשתנות בכל רגע, גם כשהטלפון לא בהישג יד, ומהעובדה שההעדפות שכביכול מוגדרות מראש יכולות להשתנות מרגע לרגע או מפרטנר לפרטנר.

השתמשתם בקמפיין MeToo כרפרנס. אתם חושבים שאפליקציה כזו יכולה למנוע הטרדות?

"לא. אנחנו לא מומחים בנושא שלMeToo, פשוט אנשי הייטק שמייצרים אפליקציות. אנחנו מקבלים הרבה פידבק מנשים ומומחים כדי לעצב את האפליקציה לפני ההשקה ומעבדים אותו, בעיקר לגבי סוג הסעיפים שבחורות רוצות שיופיעו".

יש נשים בצוות שלכם או רק כיועצות חיצוניות?

"גם וגם. יש לנו יועצות חיצוניות, וכמובן נשים שעובדות בחברה שנתנו פידבק ראשוני על האפליקציה".

אני חושבת שלא מעט נשים יירתעו מבקשת חתימה לפני סקס, זה עלול להישמע כאילו המבקש רוצה לבטח את עצמו ולא להקשיב לה.

"בחזון שלנו ברוב המקרים הבחורה תשלח את הבקשה, וזה משהו שאפשר לקיים איתו אינטראקציה כיפית".

בתגובה לאחת הכתבות על האפליקציה, מגיב אחד טען שכדי להוכיח שאישה הסכימה לקיים יחסי מין, הדרך הבטוחה ביותר עבור גבר היא לצלם הכל כדי שתהיה לו ראייה. תיארתי לשמיץ את התגובה ושאלתי לדעתו. "מי שרוצה לעשות את זה יצטרך לשים מצלמה בחדר השינה שלו", הוא אמר. "אני לא חושב שהרבה אנשים רוצים לעשות את זה, אבל כן, לצלם ולהקליט הכל ייתן ראיה מושלמת".

זה לא הרעיון שלכם.

"לא. המטרה של האפליקציה היא לגרום לאנשים לחשוב למה הם מסכימים. בהחלט לא לדחוף אותם לתלות מצלמות בחדרי השינה שלהם".

אילו תגובות קיבלתם עד היום?

"מעורבות. יש אנשים שמבינים מה אנחנו מנסים לעשות, ויש שחושבים שזה פתרון בסגנון 'מראה שחורה'".

חשבת שהאפליקציה תעורר כל כך הרבה עניין ציבורי?

"חשבנו שזו תצוגה נהדרת ליכולות שלנו אבל זה התפוצץ בתקשורת. לא ציפיתי ש-20 אלף אנשים יירשמו כמנויים ב-24 שעות אחרי שהכרזנו על האפליקציה, ושנקבל כל כך הרבה תשומת לב".

כתבתם שגוגל ואפל צריכות לאשר את האפליקציה כדי שתיכנס לחנויות, אתם חושבים שהם יאשרו?

"אני לא רואה סיבה שלא. יש לנו עוד אפליקציות ומעולם לא הייתה בעיה".

"כל דבר אחר הוא פסול"

כמו שמיץ, גם אני רציתי לשמוע מה יש למומחיות לומר בנושא. שלומית הברון מהמיזם "מידע אמין על מין" פסלה את הרעיון לחלוטין. "אם כדי לדעת אם בת או בן הזוג שלך רוצים לקיים יחסי מין, אתה זקוק לחוזה - אתה לא בשל לקיים יחסי מין", היא אומרת. "על מגע מיני צריך לעשות שיח לפני ותוך כדי, ולא דרך אפליקציה כלשהי. התקשורת צריכה להיות מילולית, תוך בחינת תנועות והבעות. כל דבר אחר הוא פסול. אישה יכולה לרצות מגע מיני, ותוך כדי יעלה לה טריגר מפגיעה שעברה בילדות. באותו רגע בן או בת הזוג שלה צריכים לעזור וכמובן להפסיק לגעת. אי אפשר להחליט את הדברים האלה מראש, זה נגוע במחשבה שאישה עלולה להעליל מה שמכונה בשקר השקרים 'עלילת שווא' ואז יש לי את זה חתום. כשאני מחנכת מתבגרות ומתבגרים אני אומרת ששני הצדדים צריכים לקבל הסכמה מפורשת לפני מגע מיני. למה זה קשור לאפליקציה? זה דבר בסיסי בין בני אדם. אני לא הייתי משתמשת באפליקציה הזאת משום שהיא נותנת לבן או בת זוג פוגעניים את האפשרות להגיד 'אבל היא כתבה קודם שהיא אוהבת שעושים לה ככה וככה'. אם רוצים לדעת מה נעים למישהי, תשאלו אותה", הברון מסכמת.

פרופ' אורית קמיר, מנסחת החוק למניעת הטרדה מינית, מציגה עמדה מורכבת. "זה צריך להיות מובן מאליו שאנשים יסתכלו ויהיו קשובים כל הזמן בזמן קיום יחסי מין. אני לא מאמינה שאפליקציה יכולה לבטא את זה, אלא אם כן תוך כדי סקס כל אחד מכניס שינויים שהוא רוצה וזו כבר בדיחה. בנוסף, באינטימיות חלק מהריגוש אמור להיות ההרפתקה אל הלא נודע, זה אמור להיות זורם ונזיל". לדבריה, "אם מישהי מתחרטת על משהו שכתבה, היא עלולה להרגיש מחויבת כי כבר הסכימה".

קמיר בכל זאת מוצאת גם יתרונות פוטנציאליים בפיתוח הטכנולוגי. "למשל, אם מישהי יודעת שהיא לא רוצה להתנסות בשום אופן בסקס אוראלי ותמיד לוחצים עליה, אולי זה בסדר שתכתוב את זה ואם זה לא מתאים זה לא צריך להגיע לשם. גם עבור אנשים שלא מבררים איפה הגבולות שלהם ומה הם מצפים מהצד השני אולי אפליקציה כזו תכניס את הנושא למודעות. הייתי רוצה להאמין שאחרי פעם, פעמיים כבר לא צריך את המכשיר, ולומדים לדבר, להסתכל ולחוש אם האדם השני נענה למגע או מתקפד למולו. זה חלק מהוויה אנושית", היא מסייגת. קמיר מדגישה כי "אם את מפחדת שתגידי למישהו 'לא' והוא לא יעצור, פשוט אל תהיי שם. שום סקס לא שווה את הסיכון".

איך עובדת האפליקציה?

1. מגדירים העדפות וגבולות בפרופיל האישי - מה מוכנים ולא מוכנים לעשות
2. מגדירים קנסות כספיים במקרה של הפרת סעיף
3. כשפוגשים פרטנר ורוצים להתקדם, שולחים בקשה וממתינים לאישור
4. אחרי חתימה על הסכמה, החוזה מוצפן ומאובטח במערכת הבלוקצ'יין
5. ניתן לשנות את ההעדפות בכל שלב
6. במקרה של הפרת חוזה, ניתן לפעול דרך מערכת המשפט האזרחית

עוד כתבות

גל בר דעה, מנכ''ל בנק ONE ZERO בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

גל בר דעה, מנכ"ל ONE ZERO: "רוצים להיות בנק גדול. טכנולוגיה היא הדרך היחידה לתת ייעוץ לכולם"

מנכ"ל ONE ZERO אמר בכנס TECH IL של גלובס כי על הבנקים לקחת אחריות לעתיד הכלכלי של הלקוחות שלהם, להוציא אותם ממינוס ולאפשר להם לשפר את האשכול הסוציו-אקונומי שלהם ● על וואן זירו אמר: "בנקאות זה מרתון, אנחנו מתכוונים להיות בנק גדול ומשמעותי במערכת הישראלית"

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

סנקציות במקום תגובה צבאית ישראלית: זו התוכנית של אירופה להתמודד עם המשבר במזה"ת

מדינות המערב מנסות בימים האחרונים לגבש בקדחתנות עיצומים חדשים על הרפובליקה האסלאמית ● המטרה: לשלוח מסר מאוחד, אבל בעיקר לשכנע את ישראל למתן את תגובתה הצבאית ● השאלה העיקרית: האם אחרי עשורים של סנקציות טהרן תחדל להעביר כסף לטרור

חייל רוסי סוחב רחפן אוקראיני שתוקן ועודכן על ידי הצבא / צילום: ap, Russian Defense Ministry Press Service

איך נכשלו הרחפנים האמריקאים לחולל מפנה במלחמה באוקראינה?

רוב הרחפנים הקטנים של חברות אמריקאיות נכשלו בביצועיהם מול הטכנולוגיה הרוסית, ונחשבים כעת ליקרים ונוטים לתקלות ● בהיעדר פתרונות מהמערב, פנתה אוקראינה למוצרים סיניים זולים

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל / צילום: כדיה לוי

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל: "המלחמה הציבה את ההייטק הישראלי בפני דברים שלא ראו קודם"

רז בכר, מנהל מיקרוסופט פור סטארט-אפ ישראל, אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כלי הבינה המלאכותית מנוצלים היטב על ידי יזמים ישראלים ● בהתייחסו למלחמה בישראל סיפר: "במהלך המלחמה ציפינו לראות האטה, אבל נהפוך הוא - ראינו עלייה בקצב הבקשות לתכנית"

מערכת חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הזמנות בשיא וביקוש מקומי: האם החברות הביטחוניות ירוויחו מהתקיפה האיראנית?

מערכות ההגנה האוויריות בישראל קיבלו חותמת משמעותית כאשר הדפו 99% מהאיומים במתקפה האיראנית ● כעת העניין במערכות מצד ממשלות מסביב לעולם מזנק, והביקושים עולים ● בתעשייה האווירית מרגיעים: "יודעים לתת איזון בין צרכי מדינת ישראל לבין הלקוחות"

שיחה משותפת בין אילנית אדסמן, ר' נבחרת ביטוח ופינטק, KPMG, לבין עופר גולן, מנהל תחום תשלומים, ניהול סיכונים וציות, KLMG / צילום: תמר מצפי, כדיה לוי

הבנקים המרכזיים מול השוק הפרטי: מי ינצח במרוץ על המטבע הדיגיטלי?

במסגרת כנס TECH IL של גלובס, אילנית אדסמן ועופר גולן, שני בכירים מפירמת KPMG, דנו במאבק החם על שוק התשלומים העתידי, שכולל מגוון הזדמנויות לצד לא מעט סכנות ● השניים שוחחו על היתרונות והחסרונות של מטבעות דיגיטליים בהנפקת בנקים מרכזיים

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

המתקפה האיראנית יצרה "פקק" בנתב"ג: זה הפתרון של משרד התחבורה

בימי שגרה אין המראות מנתב"ג בשעות הלילה המאוחרות ● בליל המתקפה האיראנית המרחב האווירי של ישראל נסגר, ולמרות ביטולי הטיסות הרבים, עם חידוש הטיסות לישראל וממנה נוצר פקק ● במשרד התחבורה הנחו על פתרון ליומיים הקרובים

מנכ''לית בול מסחר, אדוה עשור / איור: גיל ג'יבלי (עיבוד: טלי בוגדנובסקי)

המנכ"לית שתקבל מיליונים בזמן שמחזיקי האג״ח יחטפו תספורת

שנה לאחר קריסתה הפתאומית של חברת האשראי החוץ-בנקאי, חושף מתווה הסדר החוב שלה כי מחזיקי האג"ח צפויים למחוק עשרות מיליוני שקלים ● מי שצפויה להוביל את ההסדר היא מנכ"לית בול מסחר, אדוה עשור, שתזכה לתגמולים המוערכים בכ-5 מיליון שקל בתקופת ההסדר

ערן רביד, CIO, מקורות / צילום: כדיה לוי

ערן רביד, CIO במקורות: "המשכנו לספק מים גם למוצבים בצפון שנפגעו קשות בלחימה"

בחברת המים הלאומית מקורות מספקים מים, גם בשעות משבר ● ערן רביד CIO במקורות, הוצנח לתפקיד יממה אחרי פרוץ המלחמה ● במהלך כנס TECH IL של גלובס הוא הציג את דרכי ההיערכות הטכנולוגית של החברה לזמני משבר

מנהלי חברות השבבים הגדולות על במה אחת: כנס TECH IL יוצא לדרך

כנס TECH IL של גלובס, שמתקיים היום, מאגד על במה אחת את היזמים, האנג'לים, קרנות ההשקעה והסטארט-אפים הבולטים בענף ההייטק המקומי ● מה חושבים מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם, העצות של המשקיעות הבולטות בישראל ואיך למקסם את החיבור בין חדשות ותעשיות ביטחוניות?

''מרמה במיליארדי אירו''. כרזת מבוקש של משטרת גרמניה בעניינו של יאן מרסלק / צילומים: (AP(Alexander Zemlianichenko, ויקיפדיה

האם האחראי לפשיטת הרגל הגדולה בתולדות גרמניה היה גם סוכן מודיעין רוסי?

התכתבויות שנחשפו בין יאן מרסלק, לשעבר סמנכ"ל חברת הפינטק הגרמנית וויירקארד שקרסה ואיבדה עשרות מיליארדים מכספי המשקיעים, לבין מרגלים רוסים, מראות כי פעל למען הקרמלין כבר מ־2014 ● מרסלק נמלט מהדין, אך עדויות חדשות מראות כי ארגן פריצות לבתי מתנגדי משטר, תיאם הברחת מחשבים מוצפנים לרוסיה וסייע לגנוב טלפונים של בכירים אוסטרים

מגרש מכבי יפו לשעבר / צילום: תמר מצפי

מעט הצעות ומחיר נמוך בתל אביב: אקרו ואשדר זכו במכרז - 412 דירות במכבי יפו

הזכייה במכרז היא על שטח שהיה בעבר של אצטדיון מכבי יפו בתל אביב תמורת 378.5 מיליון שקל ● מדובר בסכום נמוך ב-149.5 מיליון שקל ממחיר השומה שעמדה על 528 מיליון שקל

שר המשפטים יריב לוין, יו''ר הוועדה לבחירת שופטים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המערכת קורסת תחת העומס, אבל הוועדה לבחירת שופטים לא מינתה שופטים

למרות שהייתה אמורה למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, מרכז ולבית משפט השלום בירושלים, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה אך לא בחרה שופטים חדשים ● השופטים בישראל דנים בעשרות ומאות תיקים בו זמנית, ובינתיים בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס, כך שהציבור נפגע

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● התנודתיות החריגה בשווקים לאור המתיחות בין איראן לישראל ממשיכה, וגם בשאר העולם אי הוודאות מורגשת ● אי.בי.אי מתייחסים לזינוק באגרות החוב הממשלתיות: "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק" ● מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה, והסיכויים להפחתת ריבית הולכים ומתרחקים ● לאומי: "התנודתיות תימשך, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור"

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

ועדת האיתור הכריעה: זה המנכ"ל המיועד של נמל אשדוד

ניסן לוי, המכהן כסמנכ"ל ההון האנושי בבנק מזרחי טפחות, צפוי לקבל את תפקיד מנכ"ל נמל אשדוד ● ההמלצה של ועדת האיתור תעלה לאישור דירקטוריון הנמל בהמשך השבוע, ולאחר אישור הדירקטוריון המינוי טעון את אישור ועדת המינויים ברשות החברות

אנדרו אביר, המשנה לנגיד בנק ישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

המשנה לנגיד בנק ישראל: "לשקל הדיגיטלי תהיה השפעה על התחרות בבנקים"

אנדרו אביר אמר בכנס TECH IL של גלובס כי כי בשבועות הקרובים בנק ישראל יוציא לדרך פרויקט טכנולוגי משמעותי, כחלק מתהליך בחינת ההיתכנות להנפקת מטבע דיגיטלי ● לפי התוכנית של בנק ישראל, "השקל הדיגיטלי יהיה פלטפורמה לחדשנות"

רועי קדוש, סמנכ''ל ההשקעות בהכשרה ביטוח / צילום: שירעד שליט

הסמנכ"ל שמזהיר: "להוציא מהתיק את מניות גוגל או מיקרוסופט זו נאיביות"

רועי קדוש מהכשרה ביטוח מודה כי התמחור הגבוה בשווקים "בעייתי", וממליץ להשקיע במדדי וול סטריט במשקל שווה - כדי לנטרל את הדומיננטיות של מניות "שבע המופלאות" ● חלק מהכסף הוא מציע להשאיר כיום במזומן, כדי "לנצל הזדמנויות כשיגיעו ירידות"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בוול סטריט; יו"ר הפד: "אין התקדמות במאבק באינפלציה"

נאסד"ק יורד ב-0.1% ● מורגן סטנלי עולה ב-5%, טראמפ מדיה צוללת ב-14% ● בנק HSBC ממליץ על מניית AMD ● שווי השוק של טסלה ירד בכ-40% מתחילת השנה ● השקעת ענק למיקרוסופט בחברת AI מאיחוד האמירויות ● איתן בן אליהו ימונה ליו"ר ננו דיימנשן ● באופנהיימר חיוביים לגבי פאלו אלטו ונטפליקס

גיל שויד / צילום: גלובס

גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"

"אני גאה שצ'ק פוינט תמיד הייתה יציבה, לא הייתה שנה אחת שלא הרווחנו", כך אומר גיל שויד, מנכ"ל חברת הסייבר צ'ק פוינט ב-31 השנים האחרונות, בשיחה עם עורך ההייטק של גלובס, אסף גלעד, בכנס TECH IL של גלובס ● על השפעות המלחמה אומר שויד כי "הנזק המקומי הוא לא הבעיה, אלא הנזק שייגרם לטווח רחוק"

ד''ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

זיו קציר: "בעולם מעריכים מאוד את הערך המוסף שאנו מביאים לתחום ה-AI"

ד"ר זיו קציר, ראש התוכנית הלאומית לבינה מלאכותית ברשות החדשנות, הזהיר בכנס TECH IL של גלובס כי המרוץ העולמי לבינה מלאכותית מחריף: "כל מדינה מנסה לקחת את החלק הארי מהענף הצומח, ומי שלא רץ קדימה, משתרך מאחור"