גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ידם על העליונה: 4 פיינליסטים בקרב צמוד על 2 כיסאות בעליון

לקראת כינוס הוועדה לבחירת שופטים, גוברות ההערכות כי ישנם 4 מועמדים מובילים המתמודדים על שתי המשרות שמתפנות בביהמ"ש העליון ■ האם ברגע האחרון יגיח מועמד מפתיע אחר שיקטוף את התפקיד היוקרתי?

שופטי העליון / צילום:אתר בתי המשפט
שופטי העליון / צילום:אתר בתי המשפט

חברי הוועדה לבחירת שופטים יתכנסו היום (ה') בשעה 10:30 בניסיון להגיע להסכמה ולבחור שני שופטים חדשים לבית המשפט העליון. הם יבואו במקומם של השופטים יורם דנציגר ואורי שהם, שפורשים השנה, 2018, מהשיפוט בעליון. דנציגר פורש בסוף חודש זה, פברואר; ושהם יפרוש באוגוסט.

בעקבות הפרשיות האחרונות שעלו לכותרת, במקום שנשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, תקדיש את כל זמנה להיערכות לישיבה היום, שעשויה להיות מכרעת, נאלצה חיות לעסוק בימים אלה במעורבות (המשנית) שלה בפרשיית החשד להצעת שוחד מניר חפץ לשופטת המחוזית בדימוס, הילה גרסטל באמצעות אלי קמיר.

אבל היום חיות תקדיש את כל זמנה לבחירת השופטים. לקראת כינוס הוועדה גוברות ההערכות כי ישנם ארבעה מועמדים מובילים שמתמודדים על שתי המשרות שמתפנות בעליון. הארבעה הם השופטים המחוזיים פרופ' עופר גרוסקופף, מבית המשפט המחוזי מרכז; שאול שוחט, מבית המשפט המחוזי בתל-אביב; רם וינוגרד מבית המשפט המחוזי בירושלים; ופרופסור אלכס שטיין, מועמדה המובהק של שרת המשפטים, איילת שקד.

עם זאת, תמיד קיימת אפשרות כי ברגע האחרון יצוץ ויעלה שם נוסף שיהיה מועמד של פשרה, אשר יגבר על המועמדים הללו. בסך-הכול כוללת רשימת המועמדים הסופית לעליון, 22 מועמדים, שחלקם חסרי סיכוי. בין השמות הבולטים ברשימה, נוסף לארבעה שציינו, נמצאים השופטים קובי ורדי, גלעד נויטל, רות רונן, ומיכל אגמון- גונן, מבית המשפט המחוזי בתל-אביב.

עוד מועמדים הם השופטים יגאל מרזל (שעשוי להתמנות למנהל בתי המשפט), ותמר בזק-רפפורט מבית המשפט המחוזי בירושלים; פרופ' גדעון ספיר, ועורכי הדין אייל ינון, ציון אמיר, נתי שמחוני, ובעז בן-צור.

השופט חאלד כבוב מהמחלקה הכלכלית בתל-אביב, שנמנה עד לאחרונה עם רשימת המועמדים, הודיע השבוע על החלטתו שלא להתמודד. זאת, לאחר שהבין שסיכוייו בסבב הבחירה הנוכחי הם קלושים.

חברי הוועדה לבחירת שופטים היום / ללא קרדיט

חביבי שקד: שטיין ו-וינוגרד

השרה שקד ונשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות, ינסו להגיע להסכמה על בחירת שני שופטי העליון בחבילה אחת עם בחירה של מנהל בתי המשפט במקומו של השופט מיכאל שפיצר, שסיים לאחרונה את התפקיד ומונה לשיפוט בבית הדין הארצי לעבודה.

חיות מעוניינת שמנהל בתי המשפט הבא יהיה שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, יגאל מרזל, המקורב אליה ומקובל על שופטי העליון. בתמורה להסכמת שקד למינוי מרזל למנהל בתי המשפט, חיות עשויה ללכת לקראתה של שקד, ולאפשר את מינויו של פרופ' שטיין לעליון.

חיות תומכת גם במינויו של השופט עופר גרוסקופף, שופט מקצועי ויעיל, אבל גילו הצעיר יחסית (49) יכול לשמש לו לרועץ בבחירה, בשל אופק הכהונה הארוך שיהיה לו בעליון אם ימונה - של 22 שנה.

תשעת חברי הוועדה לבחירת שופטים הם הנשיאה חיות ושופטי העליון, יורם דנציגר וסגן הנשיאה חנן מלצר; השרים כחלון ושקד, חברי-הכנסת קורן ואילטוב; ונציגי לשכת עורכי הדין אפי נוה ואילנה סקר.

חברי-הכנסת רוברט אילטוב ונורית קורן, החברים בוועדה לבחירת שופטים, כבר הצהירו כי בכוונתם להגיש הצעת חוק להגבלת כהונה של שופט בבית המשפט העליון לתקופה של עד 15 שנים. גם השופט רם וינוגרד (51) הוא צעיר יחסית ואם ייבחר לעליון בסבב הנוכחי הוא יוכל לשמש כשופט בערכאה העליונה ב-19 השנים הקרובות. זאת, לאור העובדה שגיל הפרישה של שופטים הוא 70.

השופט שוחט (61) נחשב למועמד מובהק של שר האוצר, משה כחלון, שגם הוא חבר בוועדה לבחירת שופטים. שוחט מקובל גם על שני נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה, ראש הלשכה אפי נוה ועו"ד אילנה סקר. השופט וינוגרד נחשב לבחירה השנייה המועדפת של שקד. במקרה ששקד לא תצליח להביא למינוי של שטיין, אם שלושת שופטי העליון חברי הוועדה "יעמדו על הרגליים האחוריות" נגד מינויו, שקד תנסה לקדם את וינוגרד, שופט דתי שבא מקרב ציבור מצביעי הבית היהודי, מפלגתה של שרת המשפטים.

אם חברי הוועדה לא יצליחו להגיע להסכמות בנוגע למינויים, קיימת אפשרות שבחירת שופטי העליון תידחה לישיבה הבאה שתיערך במארס או אף מאוחר יותר. עם זאת, החשש המתעצם מאפשרות של הקדמת הבחירות לכנסת, בעקבות ההתפתחויות בגזרת חקירות רה"מ, בצירוף הצורך להגיע להסכמה מהירה על זהות מנהל בתי המשפט, מביאים לכך שגם חיות וגם שקד ינסו לא לדחות את הבחירה.

המועמד המוביל המפתיע לשיפוט בבית המשפט העליון הוא פרופ' אלכס שטיין (61), ששמו אינו מוכר לציבור הרחב. שקד רואה בשטיין כמשפטן בעל גישה שמרנית, שאם ייבחר לעליון הוא לא ייטה להתערב בעבודת הכנסת או הממשלה.

על הקריירה של שטיין מעיב אירוע אחד נושן. באותו מקרה הוא היה מעורב בעימות בין האוניברסיטה בירושלים לבין פרופ' אורית קמיר, שנחשבת ל"אימא הרוחנית" של החוק למניעת הטרדה מינית. בתחילת שנות האלפיים, קמיר לא קיבלה קביעות באוניברסיטה בירושלים למרות הישגיה הרבים, ובהמשך היא הגישה תביעה שבה טענה כי קידומה נעצר בשל שוביניזם גברי. ראשי האוניברסיטה מצדם טענו כי לקמיר היו יחסים מעורערים עם חלק מעמיתיה.

במסגרת התביעה טענה קמיר כי שטיין, ביחד עם אחרים, הפיץ עליה שמועות בדויות ושקריות לחלוטין. שטיין בחר שלא להגיב לדברים. בפברואר 2015, קבע בית הדין לעבודה כי פיטוריה של קמיר היו שלא כדין, ופסק לה פיצוי בסך חצי מיליון שקל. עוד ביקורת שעלתה בנוגע לשטיין - שהפרופ' לא התגורר בארץ במשך שנים ארוכות.

על רקע פרשיית היחסים עם אורית קמיר, גם הוגשה לאחרונה עתירה של תנועת אומ"ץ לבג"ץ נגד מינויו של פרופ' אלכס שטיין. לב העתירה הוא הבקשה לבירור טענותיה של קמיר על התנכלות והתעמרות של שטיין לכאורה כלפיה, מהימים בהם עבדו ביחד. חברת הכנסת מירב מיכאלי פנתה היום לחברי הוועדה לבחירת שופטים בדרישה לדחות את הדיון עד שתתברר העתירה.

מעבר לכך, דומה שאין מחלוקת כי שטיין הוא אחד מאנשי האקדמיה המובילים במשפט פלילי, נזיקין, רשלנות רפואית, גישה כלכלית למשפט, ותורת המשפט. הוא לימד עד לאחרונה בבית הספר למשפטים של ברוקלין, ניו-יורק, לאחר ששימש כפרופסור מן המניין בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית.

שטיין נולד בברית-המועצות ועלה לארץ ב-1973. הוא סיים את בית הספר לאו באק בחיפה, והתגייס לצבא ב-1976. הוא שירת בפרקליטות הצבאית והיה קצין משפטים בממשל הצבאי בעזה. למד משפטים באוניברסיטה העברית, והתמחה אצל השופט מנחם אלון ז"ל בעליון, ובמחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה.

אחרי ההתמחות נסע שטיין לאנגליה ללימודי דוקטורט, שבעקבותיהם קיבל כמה הצעות עבודה, לרבות הצעה להצטרף לאוניברסיטת אוקספורד, אך הוא החליט לחזור לארץ וללמד באוניברסיטה העברית בירושלים. אחר-כך עבר שטיין להתגורר בארה"ב, ולימד שם במשך שנים ארוכות.

שאול שוחט (61) הוא שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב, שעיקר מומחיותו בדיני משפחה. הוא כיהן כשופט בבית המשפט לענייני משפחה במשך כעשור, ובין היתר, עמד בראש הוועדה הציבורית שנקראה על שמו, לחלוקת החיסכון הפנסיוני בין בני זוג שנפרדו.

שוחט התחנך בפנימייה של בית הספר התיכון בויאר בירושלים. ב-1980 סיים תואר ראשון בהצטיינות בלימודי משפטים באוניברסיטת תל-אביב. הוא עבד כעורך דין, ובספטמבר 1998 מונה לשופט לענייני משפחה במחוז תל-אביב והמרכז. ביוני 2007 מונה לשופט בבית המשפט המחוזי בתל-אביב. שוחט משמש גם כמרצה לדיני משפחה באוניברסיטאות בר-אילן ובקריה האקדמית אונו.

שוחט יושב בהרכב של ערעורים פליליים. שוחט הוא היחיד מבין ארבעת המועמדים המובילים לעליון שאינו ממוצא אשכנזי. הוא ממוצא עיראקי, וכאמור, השר כחלון רוצה בקידומו לעליון.

חביב העליון - פרופ' גרוסקופף

השופט פרופ' עופר גרוסקופף (49) נחשב לחביבם של שלושת שופטי העליון בוועדה, ולמועמד הראוי מבחינתם לקידום. גרוסקופף הוא שופט מקצועי, בעל מזג שיפוטי. הוא מתמחה במשפט הכלכלי ובתביעות ייצוגיות. בין היתר, הוא למד לתואר שני באוני' הרווארד בארה"ב. הוא עשה קריירה משפטית כקצין בענף ייעוץ וחקיקה בצה"ל, ואחרי שחרורו פנה לאקדמיה. ב-1999 קיבל גרוסקופף דוקטורט במשפטים מטעם אוניברסיטת תל-אביב.

ב-1996 הוא הצטרף כמרצה לסגל בית הספר למשפטים שבמסלול האקדמי במכללה למינהל, וב-2001 מונה למרצה בכיר. ב-2002 עזב את המכללה למינהל והצטרף לסגל הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב. כיהן בה כמרצה בכיר, כפרופסור-חבר וכסגן דיקן הפקולטה. ב-2009 מונה לכהונת שופט בבית המשפט המחוזי מרכז.

גרוסקופף כתב שני ספרים: "הגנה על כללי תחרות באמצעות דיני עשיית עושר ולא במשפט" (2002); "מישכון זכויות" (עם פרופ' נינה זלצמן). גרוסקופף היה תלמידו של שר המשפטים לשעבר, פרופ' דניאל פרידמן, שיצא נגד מה שמכונה תופעת "האקטיביזם השיפוטי", שהוביל נשיא העליון בדימוס, אהרן ברק. עם זאת, לא ניתן לתייג את גרוסקופף לא כאקטיביסט ולא כשמרן.

רם וינוגרד הוא שופט בית המשפט המחוזי בירושלים. וינוגרד נולד בארה"ב ולאחר חזרת משפחתו לארץ, למד בישיבה התיכונית "נתיב מאיר" בירושלים ובמסלול הסדר בישיבת הר עציון. הוא שירת בצה"ל ביחידה קרבית, ובשנת 1992 הוסמך לרבנות.

וינוגרד סיים לימודי משפטים בהצטיינות באוניברסיטה העברית, והתמחה בבית המשפט העליון אצל השופט אליעזר גולדברג. הוא למד לתואר שני באוני' אוקספורד הידועה באנגליה. בשנת 2003 התמנה לשופט בבית משפט השלום בירושלים. לפני שש שנים קודם וינוגרד לבית המשפט המחוזי בבירה. וינוגרד נשוי לעו"ד תהילה וינוגרד, שהיא בכירה במשרד מבקר המדינה.

עוד כתבות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

איסמאעיל הנייה / צילום: ap, Lebanese Official Government

מומחים מסבירים: אלו הסיבות שבגללן בכירי חמאס שוקלים לעזוב את קטאר

בסוף השבוע האחרון, התפרסמו דיווחים על כך שההנהגה הפוליטית של חמאס שוקלת לעזוב את קטאר ולהעתיק את בסיסה לעומאן או לטורקיה ● שני חוקרים בכירים במכון למחקרי ביטחון לאומי מסבירים מה עומד מאחורי הדיווחים, ואיך הדבר קשור לתפקיד שממלאת קטר במשא ומתן לשחרור החטופים

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

נוסעת באל על הגישה בקשה לתביעה ייצוגית על מושב שלא ניתן להטייה. מה נקבע?

חברה שניהלה שנים תביעה על מיליונים נגד יס, הגישו סיכומים באורך חריג. השופטת קבעה כי התביעה תוכרע בלעדיהם ● גבר סירב לבדיקת אבהות כדי להתחמק ממזונות, האשה פנתה לביהמ"ש ● אושרה תביעה יצוגית נגד אל על

פליקס בייקר / איור: גיל ג'יבלי

האחים שהמתינו 20 שנה עד שהשקעה של מיליונים הפכה ל־8 מיליארד דולר

משקיעים בקרן גידור של האחים פליקס וג'וליאן בייקר זכו לאחרונה להכנסה מפתיעה, מהגדולות ביותר שחולקו אי פעם בתעשייה, בעקבות עסקת ביוטק ● זה קרה כשהאחים מכרו החזקה היסטורית בחברת הטיפול לסרטן, סיג'ן, לענקית התרופות פייזר

רס''ן דור זימל ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: מת מפצעיו רס"ן במיל' דור זימל, שנפצע מכטב"ם הנפץ בצפון

דור זימל שנפצע אנושות מהתפוצצות הכטב"ם בערב אל-עראמשה מת מפצעיו ● ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס למבוי הסתום בסוגית העסקה לשחרור חטופים ● השר בני גנץ תקף את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר והתייחס בדבריו לציוץ שלו שלשום ● חיל האוויר תקף יעדי טרור של חיזבאללה, מחבל חוסל ומבנים צבאיים הושמדו ● הקונגרס אישר חבילת סיוע של מיליארדי דולרים לישראל, גלנט בירך ● עדכונים שוטפים

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

ראש אמ''ן, אלוף אהרון חליוה / צילום: דובר צה''ל

ראש אמ"ן האלוף אהרון חליוה הודיע על פרישה מצה״ל

חליוה הודיע היום על פרישה, חצי שנה אחרי המחדל המודיעיני העמוק של ה-7 באוקטובר ● במכתב שחיבר לרמטכ"ל, כתב כי "אגף המודיעין בפיקודי לא עמד במשימה עליה אנו אמונים. לעד אשא עימי את הכאב האיום של המלחמה"

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית ומתחילת השנה איבדה מניית אפל 10.7% ● למרות הכל, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

ח''כ משה ארבל, מפלגת ש''ס / צילום: איל יצהר

"מוכרחים להבין את גודל השעה": ראיון חג עם השר הכי לא שגרתי שיש

שר הפנים משה ארבל מכוון אצבע מאשימה לבג"ץ שיצר תגובת נגד בציבור החרדי לשאלת הגיוס ● בענייני התכנון, הוא מגלה שהוא הודף לחצים להתערבות ומאשים את שרי הליכוד באינטרסים צרים ● את הפועלים הפלסטינים, הוא אומר, צריך להחזיר, "אין שאלה בכלל" ● ולמה הוא משוכנע שזה הזמן להעלות ארנונה

בעולם מתפעלים מישראל: "הראתה שהיא יכולה לתקוף מתי שהיא רוצה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: בוושינגטון פוסט מתפעלים מהמתקפה שמיוחסת לישראל באיראן, ובאיראן מנסים להקטין את האפקט שלה וגם: אייפ"ק פותח בקמפיין נגד פוליטיקאים אנטי-ישראלים בבחירות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם 

קשת שביט, חוקרת בפרויקט Candle של נאס''א / צילום: שמוליק עלמני

"ניצלתי בנס": הצעירה שהגיעה עד לפרויקט השאפתני של נאס"א

בגילה הצעיר במיוחד קשת שביט הספיקה להיות חתומה על מאמר פורץ דרך בשער מגזין Science היוקרתי, ועובדת בפרויקט של נאס"א על מחקר שעתיד לדייק את המידע שיש לנו על כוכבים ● ב-7 באוקטובר היא הייתה בביתה בקיבוץ בארי, כשמחבלים ניסו לחדור אליו: "הוא ספג הרבה כדורים, ניצלתי בנס" ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה חיובית בוול סטריט; טסלה איבדה כ-3%, אנבידיה עלתה בכ-4.3%

בורסות ארה"ב נצבעו ירוק ● מדד ההנג סנג זינק בכ-1.7% ● טסלה ירדה לאחר שפורסם כי הורידה את מחירי הרכבים החשמליים שלה ברחבי העולם; המניה ירדה מתחילת השנה בכ-40% ● ירידות במחירי הנפט והזהב ● האג"ח הממשלתיות בארה"ב נסחרו בעליות

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

ראש אמ''ן אהרון חליווה

מבריק ויהיר, כריזמטי ונהנתן: הכירו את אהרון חליוה, האלוף השנוי במחלוקת שפרש היום

מבריק, כריזמטי, האיש הכי מקושר במטכ"ל, רוקסטאר, ומנגד נהנתן, יהיר ויש שיאמרו בוטה • ראש אמ"ן, שהודיע היום על פרישה מצה"ל, מיהר לקחת אחריות על הכישלון, אבל מאז, עלו עוד ועוד סימני שאלה סביב התנהלותו ● נראה שגם הוא - שיודע להתנהל מול התקשורת "אפילו יותר מדובר צה"ל" - לא צפה את עוצמות המתקפה ולא מפסיק למשוך אליו אש

פרופ' יוג'ין קנדל / צילום: מיכה לובטון

הוא היה אחד האנשים הקרובים לנתניהו, היום הוא חושף: "לא הייתי מחזיק במשרד שלו חודש"

יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, יוג'ין קנדל, בטוח: "אם ישראל לא תשנה כיוון בהקדם, הכלכלה תקרוס, והמדינה עמה" ● לדבריו, כדי שנבואת הזעם לא תתממש צריך להקים ממשלה שתנהל סיכונים לטווח הארוך בכל תחומי חיינו ● הוא לא פוסל אפשרות להיות שר האוצר הבא, אבל "לא כזה שתפקידו העיקרי הוא לחלק הטבות" ● האזינו

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בג"ץ הגיוס: היועמ"שית אישרה ייצוג נפרד לממשלה בשל פערי העמדות

הממשלה תקבל ייצוג נפרד בבג"ץ הגיוס שיתקיים ביוני בהרכב מורחב של תשעה שופטים ● הסיבה: הפערים הגדולים בין עמדת הממשלה לבין עמדת היועמ"שית בהרב-מיארה ● הממשלה צפויה לשכור עו"ד פרטי 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות