גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי ההסכם עם ניר חפץ: אלה השאלות שנותרו פתוחות

מה נתן חפץ למדינה שלא נתן פילבר? מה המשקל של דברי חפץ, שלפיהם יאיר ושרה נתניהו התערבו בהחלטות ביטחוניות? והאם האם עדיין יש סיכוי שלא יוגש כתב אישום נגד ראש הממשלה?

ניר חפץ ושאול אלוביץ'/ צילום: אמיר מאירי
ניר חפץ ושאול אלוביץ'/ צילום: אמיר מאירי

היממה האחרונה הייתה אחת הסוערות שידעה הזירה המשפטית והזירה הפוליטית בשנים האחרונות. מאז שניר חפץ, "מקורב המקורבים" לראש הממשלה בנימין נתניהו, חתם על הסכם עד המדינה, האדמה רועדת. התחושות הציבוריות-הקולקטיביות הן של מעמד היסטורי. מעמד שבו עומדת מערכת אכיפת החוק, על מלוא כובד משקלה אל מול ראש ממשלה מכהן, ופופולרי על-פי הסקרים, ואומרת לו: "נעשה הכול כדי למגר את השחיתות. אם אתה מושחת - נהפוך כל אבן/כל חפץ כדי להוכיח זאת".

מנגד, עומד אותו ראש ממשלה וחוזר-ואומר: "אין כלום". 1000, 2000, 3000, 4000 - כל המספרים הללו מתדפקים על דלתו של נתניהו, והוא משדר "עסקים כרגיל". מסביבו הזירה רותחת. והוא בשלו - "לא יהיה כלום, כי אין כלום". מקורב אחר מקורב חותמים על הסכמי עד מדינה, והוא בוחר לעזוב לרגע את הזירה ומנהל פגישות בארה"ב.

ובזירה הזאת כל האמצעים כשרים - מתרגילי חקירה שמעוררים אי-נוחות ועד לגיוס מאסיבי של עדי מדינה מצד אחד; מזריקת רפש כלפי רשויות האכיפה ועד דימויים קשים נגד שומרי הסף הבכירים במדינה. ולכאורה הכול פתוח וגלוי. הזירה פרוצה וחשופה לעין הציבור, משודרת בשידור ישיר 24/7. חדרי החקירות פתוחים. דיונים בין עורכי דין ללקוחותיהם פתוחים. הדיונים והשיקולים שעומדים בלב הסכמי עדי המדינה גם הם פתוחים - גם כאשר יש צווי איסור פרסום. האמנם? התשובה לכך - כמו כל דבר שמעורבבות בו טענות לשחיתות שלטונית, שוחד ויחסים אסורים בין הון לשלטון - מורכבת.

למרות שהכול לכאורה מתפרסם, שההדלפות חוגגות ושטף הפרסומים מחדרי החקירות לא פוסק, בפועל הזירה הזאת אפופה במסך ערפל כבד. סימני השאלה שעולים ממנה סמיכים, ולא ברור מה מכל בליל החשדות בפרשות המרכזיות יתגבש לאישום פלילי נגד ראש הממשלה, אם בכלל; מה תרומתם האמיתית של עדי המדינה למאמץ האכיפתי; ומי חוץ מנתניהו על המוקד של העדויות ה"דרמטיות" של עדי המדינה החדשים.

סימני השאלה החדשים שמרחפים מעל הפרשה סובבים בעיקר סביב השאלה עד כמה נחוץ למדינה עד המדינה החדש, ניר חפץ. מה גרם למדינה - באישור היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, ופרקליט המדינה, שי ניצן, להעניק ליועץ התקשורת לשעבר של ראש הממשלה ושל משפחת נתניהו, הטבות מפליגות ומרחיקות לכת בתמורה לעדותו? האם בלעדיו לא הייתה למדינה כל אחיזה או חיבור בין נתניהו לפרשיות הפליליות המרחפות מעליו ומאיימות לכאורה להמטיר עליו גשם של כתבי אישום? איך חפץ, שנשבר שלישי - אחרי שלמה פילבר, מנכ"ל משרד התקשורת, וארי הרו, לשעבר ראש הסגל של ראש הממשלה - למכבש הלחצים שהופעל עליו על מנת שיחתום עד מדינה, "זכה" להסדר מיטיב יותר?

ולצד השאלות העקרוניות הללו עולה גם התהייה החצי-מציצנית-חצי-פוליטית-ציבורית מה הקשר בין כל הפרשיות הנחקרות לבין העובדה שבני משפחתו של נתניהו, בנו ורעייתו, צעקו עליו שיקבל החלטות ביטחוניות המנוגדות להחלטות שקיבל כל הדרג הביטחוני? זאת, כפי שמסרו מקרוביו של חפץ, באשר לנושאים שעליהם סיפר לחוקרים יועץ התקשורת לשעבר של נתניהו.

אדריכלי ההסכם

השלמת תמונת השוחד

נפתח בשאלת השאלות: מה המדינה צריכה מחפץ שלא היא לא הייתה יכולה לקבל מעדי המדינה הקודמים, ובראשם פילבר?

שני "מקורבים"/"אנשי סוד" של נתניהו כבר גויסו כעדי מדינה לטובת חיזוק הראיות או השגת ראיות נגד ראש הממשלה ונגד נחקרים נוספים בפרשות שבליבן הוא עומד: הרו מספק לרשויות מידע על תיקים 1000 (פרשת המתנות) ו-2000 (פרשת נתניהו-מוזס), שבמסגרתם חשוד נתניהו בעבירות של שוחד ומירמה והפרת אמונים; ומנכ"ל משרד התקשורת המושעה פילבר, שיעיד על "דילים" שוחדיים שנסגרו לכאורה בתקופת כהונתו כמנכ"ל משרד התקשורת, בין נתניהו לאיש העסקים שאול אלוביץ, בעל השליטה בחברת בזק ובאתר וואלה (תיק 4000).

בנוסף, במסגרת סיום חקירת תיק 1000 חשפה המשטרה פרטים על הקשר המשולש שבין פילבר לבין נתניהו ואיש העסקים ארנון מילצ'ן. פילבר צפוי להעיד על פגישה לילית בין נתניהו לבין מילצ'ן בביתו של מילצ'ן בתל-אביב, שאליה הוא הוזעק, ופגישות נוספות שעסקו בקידום ענייניו של מילצ'ן לכאורה בתמורה לאותן מתנות שהעניק לראש הממשלה ולרעייתו, בהן סיגרים ושמפניות בשווי של מאות אלפי שקלים.

חפץ מצטרף לחבורה הזאת ועתיד למסור עדות על פועלו של נתניהו בשנים בהם הוא עבד כיועצו התקשורתי ושימש בין היתר כמוציא ומביא של החלטותיו. אז מה המידע שימסור חפץ?

בלב חקירת פרשת בזק-וואלה עומדים יחסי השוחד לכאורה שהתקיימו בין נתניהו לאלוביץ, שבמסגרתם העניק לכאורה נתניהו הטבות מרחיקות לכת לבזק וקיבל בתמורה סיקור אוהד לו ולמשפחתו באתר וואלה שבשליטת בזק, ואולי עוד אי-אלו הטבות שאלוביץ יכול לתת.

פילבר, כעד מדינה, מבסס בימים אלה לכאורה את החלק הראשון של המשוואה - מה נתן נתניהו לאלוביץ. המדינה הייתה זקוקה לחפץ כדי לבסס את מערכת היחסים השוחדית בין נתניהו לבין אלוביץ - כלומר כדי להבין מהי התמורה שהעניק אלוביץ לנתניהו, באמצעות אתר וואלה.

בתיק שעניינו ראש ממשלה מכהן יש אינטרס ציבורי מוגבר וחד יותר להגיע לחקר האמת, יותר מאשר בכל פרשה אחרת, כי אתה רוצה לדעת הכול מכל זווית אפשרית", אומר ל"גלובס" גורם המכיר את החקירה מבפנים.

אותו גורם מסביר את חשיבות שני עדי המדינה שגויסו, ומדוע הם משלימים האחד את השני. לדבריו, "זו קונסטרוקציה שיש לה שתי רגליים. ברגל אחת יש את התמורה שנותן נתניהו לכאורה לבזק ולאלוביץ, שכוללת לכאורה כל מיני דברים במישור הרגולטורי ששווים לבזק ולאלוביץ הרבה מאוד כסף; וברגל השנייה יש את מה שאלוביץ נותן לנתניהו - שזה לכאורה להפוך את אתר וואלה לכלי תעמולה בידיו של ראש הממשלה.

"אולי זה לא קרה בדיוק כך ואולי זה קצת מוגזם, אבל אלה הדברים שהמדינה חייבת לברר. את שתי הרגליים. את פילבר אנחנו צריכים בשביל להבין מה 'הלך' שם מבחינת מה שנתניהו נותן לאלוביץ, ואת חפץ אנחנו צריכים בשביל להבין איך ראש הממשלה גזר את 'הקופון' - מהי התמורה שנתניהו דרש מ'וואלה'. זאת, מאחר שחפץ לכאורה היה ה'מאעכר' שטיפל בכל עבור נתניהו. הוא דרש את הדרישות(מ'וואלה', למשל)".

מפזר את מסך הערפל

השאלה השנייה המתבקשת: מדוע חפץ שווה למדינה יותר מפילבר - כפי שהדבר משתקף בהסכמי עד המדינה שעליהם חתמו?

בדרך-כלל עד המדינה הראשון שחותם ומספק את "הסחורה" למדינה הוא זה שמקבל את ההסכם המיטיב ביותר. לכאורה, כל מי שבא אחריו, אמור להיות בעמדת נחיתות מבחינת עמדתו במשא-ומתן מול הפרלקיטות. אולם, מה שרלוונטי בחקירות בדרך-כלל, אינו רלוונטי בחקירה נגד ראש ממשלה מכהן. הסכם עד המדינה של פילבר - שחתם ראשון - פחות מיטיב עמו מההסדר שהשיג חפץ, השלישי להגיע לקו הגמר של עדי המדינה.

לפי הסכם עד המדינה שנחתם עם פילבר, הוא אמנם זכה לחסינות מהעמדתו לדין פלילי, אך גם הוסכם כי יוגש נגד אישום לבית הדין המשמעתי של עובדי המדינה, הוא יודה בעבירות שיוחסו לו ויורחק מהשירות הציבורי לצמיתות. חפץ זכה לחסינות מלאה, ולא ישלם אפילו קנס, הגם שהוא מודה לכאורה בביצוע עבירות חמורות במסגרת עדותו. מה ההבדל ביניהם?

זה מתחיל, שוב, בתמונה השונה שראה כל אחד מהם - פילבר ראה את הזווית של מה העניק משרד התקשורת לבזק לכאורה; ואילו חפץ ראה את מה שהעניקה בזק לכאורה בתמורה לראש הממשלה. אבל זה לא נגמר שם. העדות של חפץ, כפי שהיא הצטיירה בשלבים הראשונים, מלאה יותר, מחברת את כל הקצוות שנותרו פתוחים מהצד של "התמורה לשוחד" לכאורה, ומאירה יותר פינות חשוכות. הקרבה שלו לצלחת הופכת אותו לעד יקר וחשוב למדינה.

"נכון הוא לא ישב בכלא, אבל האינטרס של המדינה גובר על המחיר הזה. האינטרס לדעת את האמת בסיפור הזה הוא חזק מאוד. מדובר בחקירה נגד ראש ממשלה. זה לא דומה לפרשות אחרות", אומר אותו גורם המכיר את פרטי החקירה.

"שרה ויאיר - בצד"

ונעבור לשאלת "הצד", מה הקשר בין העובדה שיאיר ושרה נתניהו "התערבו" לכאורה בהחלטות ביטחוניות, לפרשות שבהן נחקר האב?

התשובה היא שאין קשר. נכון לעכשיו, המדינה לא מצאה שיש באמירות הללו ראיה המעלה חשד לביצוע מעשים פליליים מצד נתניהו. זה ייבחן, אבל זה לא נמצא במוקד החקירה. "זה אולי מעניין ציבורית, אבל זה לא התיק", אומר גורם המעורה בפרטי החקירה.

לדבריו, החוקרים לא מתעסקים בשאלה אם שרה נתניהו התערבה בהחלטות ביטחוניות, זה בצד. מוקד החקירה הוא היחסים השוחדיים לכאורה בין נתניהו לאלוביץ. בדרך מעיד חפץ גם על דברים אחרים שאליהם נחשף במסגרת עבודתו צמוד לנתניהו, כאלה שיתכן שישליכו על פרשות 1000 ו-2000 ואולי אפילו 3000 (פרשת הצוללות שבה נתניהו אינו חשוד). אולם, המרכז - לב העדות של חפץ - נוגע לפרשת בזק-וואלה.

בנימין נתניהו - הסוף?

וכל זה מוביל אותנו לשאלת השאלות האחרונה: האם קיים עדיין סיכוי שלא יוגש כתב אישום נגד ראש הממשלה?

האמנם תתברר כנכונה הצהרתו של ראש הממשלה נתניהו בתגובה לחתימת הסכם עד המדינה עם חפץ, שלפיה "כשיש משהו, לא צריך אפילו עד מדינה אחד; וכשאין, גם אלף עדי מדינה לא יעזרו". נתניהו טוען כי "המירוץ הבלתי פוסק אחרי עדי מדינה הוא ההוכחה הטובה ביותר שאין כלום - ולא יהיה כלום".

התשובה לכך היא שאפילו המדינה, שמרגישה כי הראיות שמתגבשות בידיה "מצוינות" ומציירות תמונה של שחיתות שלטונית ופרשות שוחד חמורות - לא יכולה לספק לשאלה זו תשובה חד-משמעית ונחרצת.

במסדרונות רשות ניירות ערך, המשתתפת בחקירת תיק 4000, מדברים על הראיות וחוזקן וסבורים כי עדותו של חפץ משלימה את התמונה, אבל גם אומרים "לא בטוח שהכול יוביל לכתב אישום". הכול עדיין פתוח. לאחר הרעשים האחרונים יהיה קשה מאוד להצדיק מצב שבו לא יוגש אף לא אישום אחד נגד נתניהו, אך ייתכן כי בדרך לכתב האישום יפלו "חללים" בדמות חלק מהחשדות שנחקרים היום.

הגורם המעורה בפרטי החקירה אומר לסיכום ל"גלובס": "גם אם לא יהיה כתב אישום נגד נתניהו - והמדינה כעת לא יכולה להתחייב על התוצאה של תיק החקירה - חפץ, כעד מדינה, עוזר לנו להגיע לחקר האמת. אנחנו יכולים לעמוד מול הציבור ולומר שאין אבן שלא הפכנו כדי לדעת מה האמת, מה קרה שם, כי אני מקבל את המידע מהאנשים שהיו בפנים". 

עוד כתבות

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, דוברות הכנסת, שאטרסטוק

הדרך לאספקת הפגזים האמריקאיים לישראל עוברת בטורקיה

היחסים בין נשיא טורקיה, רג'פ ארדואן ונשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מתהדקים למרות היחסים המעורערים שהיו בין השניים לאורך השנים ● מדיווח בלומברג, מתברר כי ארה"ב מנהלת מו"מ עם טורקיה לצורך רכישת פגזים וחומרי נפץ, שיאפשרו לה להאיץ את קצב הייצור שלה ולשלוח את חלקם לישראל

קבינט המלחמה. ללא נשים במוקד קבלת ההחלטות / צילום: קובי גדעון-לע''מ

המלחמה חושפת את אוכלוסיית הנשים לסיכונים חריגים. איך אפשר להתמודד איתם?

מדור "המוניטור" של גלובס והמרכז להעצמת האזרח עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות ● הפעם, בשיתוף שדולת הנשים, על האתגרים שמציבה המלחמה בפני נשים ● נשים סובלות יותר מהיעדר ביטחון אישי וכלכלי - ובכל זאת הן לא נמצאות במוקד קבלת ההחלטות

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

איל וולדמן / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

שר החינוך התקפל ולאיל וולדמן יוענק פרס ישראל

לפני מספר שבועות הודיע שר החינוך יואב קיש כי הוא מבטל את טקס פרס ישראל, זאת בין היתר על רקע הפרסומים כי אחד מן הזוכים הוא היזם איל וולדמן ● כעת, חזר בו קיש מעמדתו והוא מכריז כי הטקס יתקיים כסדרו בשדרות ● ומי עוד בין הזוכים?

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

ראסל אלוונגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: ענבל מרמרי

ראסל אלוואנגר: "אני חייב הרבה לישראל. היא אפשרה לטאואר להפוך למה שהיא"

טאואר הייתה האקזיט המדובר של 2022, אולם הצעת הרכישה החלומית של אינטל נפלה ● המנכ"ל ראסל אלוואנגר ניצל אותה כדי להכניס רגל בדלת למפעל של אינטל בניו מקסיקו: "זו לא הייתה סטירת לחי גדולה. יש לנו עכשיו קיבולת ייצור" ● את דעותיו על המצב בישראל הוא שומר לעצמו: "להעיר על הנושא זה כמו להתארח אצל מישהו לארוחת ערב ולהגיד לו שהבית מבולגן"

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

דובר צה''ל, תא''ל דניאל הגרי / צילום: דובר צה''ל

דובר צה"ל: בכיר בחמאס חוסל בביה"ח שיפא

נזק נגרם לחצר בית בשלומי אחרי רצף אזעקות בגליל המערבי • דיווח: ישראל תקפה אזור פעילות של חיזבאללה בדמשק, 2 נפצעו • בית הדין בהאג הורה לישראל להכניס סיוע לעזה ללא הגבלה • מוקדם יותר: פצוע בינוני בפיגוע ירי בכביש 90 מצפון ליריחו • עדכונים שוטפים

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ישראל תקפה בשדה התעופה בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

חיזבאללה מפרסם את שמותיהם של 5 מפעילי הארגון שנהרגו בחלב

בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

הפגנה הקוראת לשוויון בנטל. בלי נתונים מסולפים / צילום: שב״פ sha_b_p@

אותה אוזלת היד מאפשרת למגזר גדול לא לשאת בנטל וחונקת אותנו בפקקים

משבר הגיוס הוא משבר המטרו: שניהם יחד הוא אותו כישלון תשתיות ענק, של התחבורה המקרטעת פה ושל יסודות המדינה המתפוררים אחרי 76 שנותיה ● הסטטוס קוו מת. הגיע הזמן להיפרד מפתרונות הישראבלוף

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל