גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"לית דיסקונט בביקורת על חוק שכר הבכירים: "יוצר עיוות"

יו"ר הבנק, יוסי בכר: "בדירקטוריון הובע תסכול מכך שאנחנו לא מסוגלים לתגמל את המנכ"לית על ההישגים שאליהם הגיע הבנק" ■ וגם: המצטרף החדש לרשימת שיאני השכר ב-2017

מנכ"לית בנק דיסקונט, לילך אשר-טופילסקי / צילום ארכיון: איל יצהר
מנכ"לית בנק דיסקונט, לילך אשר-טופילסקי / צילום ארכיון: איל יצהר

בדומה לתמונת שיאני השכר של בנק לאומי מאתמול, גם דוחות דיסקונט שפורסמו היום (ד') מגלים כי שיאני השכר בבנק הם מנהלי הפעילות בחו"ל. בדיסקונט מי שעמד אשתקד בראש המשתכרים היה אורי לוין, מנכ"ל אי.די.בי ניו-יורק, שקיבל 4.4 מיליון שקל. לוין כיהן עד לשנה שעברה כחבר הנהלה של בנק דיסקונט. מעברו לארה"ב שדרג משמעותית את שכרו, שכן כעת הוא אינו כפוף למגבלת חוק שכר הבכירים בפיננסים, כשם שהיה כפוף בתפקידו הקודם. זאת מכיוון שחוק זה אינו חל על החברות הבנות של הבנקים, מה שמוביל לפערי שכר לטובת מנהלי החברות הבנות לעומת מנהלי הבנק.

אחרי לוין ברשימה ניצבת ליסה באום, ראשת החטיבה העסקית של הפעילות בניו-יורק, שקיבלה 3.3 מיליון שקל, ודיוויד כהן, ראש החטיבה הפיננסית בניו-יורק, עם תגמולים דומים (3.2 מיליון שקל). מנכ"לית הבנק, לילך אשר-טופילסקי, הסתפקה ב-3.1 מיליון שקל, וסכום דומה קיבלה טל רובינשטיין, האחראית על פיתוח עסקי בדיסקונט קפיטל חיתום, בעוד שיו"ר הבנק, יוסי בכר, נהנה מתגמולים בהיקף של 2.8 מיליון שקל.

אשר-טופילסקי התייחסה היום במסיבת העיתונאים לתופעה שבה מנהלי החברות הבנות נהנים משכר גבוה משמעותית לעומת עלות שכרה. "לא אסתיר את דעתי שהחוק לא נכון ויוצר עיוות", היא אמרה. "אפשר לראות את העיוות גם מול תעשיות אחרות בישראל ומול הנהוג בעולם".

באשר לעלות השכר של מנהלי החברות בנות, ובמיוחד בדיסקונט ניו-יורק, אמרה אשר-טופילסקי: "אני חושבת שהם מרוויחים בצורה נכונה ומידתית". יו"ר הבנק יוסי בכר הוסיף: "בדירקטוריון הבנק הובע תסכול על כך שאנחנו לא מסוגלים לתגמל את מנכ"לית הבנק על ההישגים שאליהם הגיע הבנק".

בן שימול מצטרף לעשירייה הפותחת

ובינתיים, הדוחות הכספיים לסיכום שנת 2017 ממשיכים להתפרסם, ועמם התגמולים המפנקים לבכירי החברות המדווחות. מאלה האחרונים בולט מעל כולם שמו של אשר בן שימול, מנכ"ל סניף מרכז בחברת אלמור חשמל, שהנפיקה את מניותיה אשתקד, עם עלות העסקה שהצטברה לסכום מרשים של 10 מיליון שקל, וממקמת אותו בעשיריית שיאני השכר בבורסה עד כה.

שיאני השכר

מדוחותיה השנתיים הראשונים שמפרסמת אלמור חשמל כחברה ציבורית, שהצטרפה לבורסה רגע לפני סיומה של 2017, עולה כי עיקר עלות העסקתו של בן שימול אשתקד היא חבילת מניות בשווי של יותר מ-8 מיליון שקל שקיבל בקיץ האחרון, והיתר שכר (כ-1 מיליון שקל), מענק (כ-630 אלף שקל) ועוד.

אלמור, שגייסה בחודש דצמבר האחרון פחות מ-50 מיליון שקל לפי שווי חברה של כ-170 מיליון שקל, עוסקת בהקמת פרויקטים ואחזקת מתקני חשמל ואנרגיה, ונמצאת בשליטת חברת רפק של תנחום אורן. מאז ההנפקה התחזקה מנייתה בכ-10%, והיא משקפת לה כיום שווי של כ-220 מיליון שקל.

בן שימול מועסק כמנהל סניף מרכז של אלמור מתחילת 2009, ובמסגרת תפקידו זכאי לשכר חודשי ברוטו של 60 אלף שקל, הטבות נוספות ובונוס שנתי ללא תקרה, בתלות בתוצאות הסניף שאותו הוא מנהל. בחודש אוגוסט האחרון העניקה אלמור לבן שימול מניות חסומות בהיקף של 5% מהון המניות שלה, בשווי שהוערך בכ-8.3 מיליון שקל, שהופקדו בידי נאמן וישתחררו לידיו בשלוש מנות "החל מתום שלוש שנים ממועד ההענקה".

מנכ"ל אלמור, מאיר סרוסי, הסתפק בתגמולים של 2 מיליון שקל - כ-400 אלף שקל מתוכם כדמי שכירות עבור משרדים שהוא משכיר לחברה יחד עם חיים גרשון, מנהל טכני מיוחד באלמור, שקיבל אשתקד דמי שכירות דומים. סך עלות העסקת גרשון הגיעה ל-1.4 מיליון שקל, לצד עלות שכר של 1 מיליון שקל לבנו גיא גרשון, המכהן כמשנה למנכ"ל.

שנה מוצלחת גם לבכירים של כיל

עוד בין המשתכרים הבולטים: כמה שבועות לאחר שפרסמה יצרנית הדשנים כיל דוחות כספיים חיוביים ל-2017, הדוחות המורחבים שלה חושפים כי גם ראשיה נהנו משנה מוצלחת, וכי עלות העסקת חמשת המנהלים הבכירים שלה התקרבה אשתקד ל-8 מיליון דולר (כ-27 מיליון שקל).

בראש המשתכרים עמד המנכ"ל אשר גרינבאום, שבקרוב צפוי להיות מוחלף ברביב צולר, עם עלות העסקה של כ-6.5 מיליון שקל (1.85 מיליון דולר), וסגנו בטבלת השיאנים היה יוחנן לוקר היו"ר, עם תגמולים בהיקף של כ-6 מיליון שקל (כ-1.7 מיליון דולר) - סכומים שהפכו את השניים לחלק מ-20 שיאני השכר בבורסה ל-2017 עד כה.

מי שעוד הצליח להתברג לעשירייה השנייה מבין שיאני השכר בבורסה היו אלי גלזר, נשיא חברה בת של כיל, שקיבל יותר מ-5 מיליון שקל (1.55 מיליון דולר) ואילו עלות העסקת סמנכ"ל התפעול צ'רלס ויידהאס עמדה על כ-4.5 מיליון שקל (כ-1.3 מיליון דולר).

עוד לפי הדוחות, בסיומה של 2017 העסיקה כיל קצת יותר מ-12,600 עובדים, קרוב ל-4,700 מהם (כ-37%) בישראל. בסך הכול, תוך שנתיים צמצמה כיל את מספר העובדים אצלה בכ-10%, לאחר שבסוף 2015 העסיקה 14,050 עובדים, כ-4,800 מהם בישראל.

עוד בין המדווחות האחרונות, שיאן השכר בחברת מנרב פרויקטים ב-2017 היה המנכ"ל דרור קוזניצקי, שקיבל כ-2 מיליון שקל - כמחצית הסכום (1 מיליון שקל) מענק שחלקו הוגדר כמיוחד וחד-פעמי, וניתן לו בעקבות הנפקת מניות החברה בבורסה לפני כשנה. בעל השליטה במנרב פרויקטים, אברהם קוזניצקי, הסתפק בכ-900 אלף שקל בתפקידו כיו"ר החברה, וזאת נוסף על 4 מיליון שקל ששילמה מנרב פרויקטים לחברה האם מנרב אחזקות.

חברת הביומד קמהדע שילמה לחמשת בכיריה קרוב ל-2 מיליון דולר (כ-6.5 מיליון שקל), 525 אלף דולר מהסכום (כ-1.8 מיליון שקל) למנכ"ל עמיר לונדון.

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Mosa'ab Elshamy), אתר החברה, שאטרסטוק

באפריקה הצעירים מנצחים, וביפן מייצרים חיתולים רק בשביל קשישים

בסנגל בוחרים נשיא חדש וצעיר, ובאירופה רוצים להפקיע את הריבית הרוסית ● בינתיים, סין נזכרת שהיא אינה רוצה בחורבן המערב, וארה"ב מנסה למנוע את מושחתי העולם מלהלבין בנדל"ן ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם 

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

קבוצת רוכבי אופניים עם טל ברודי. מימין: ריבה פרידמן בורוביק / צילום: דבורין תקשורת

מקבוצות אופניים ועד קבלת פנים בחזרה לבית: הארגון שמלווה מפונים במלחמה

מאז פרוץ המלחמה מלווה ארגון "הרוח הישראלית" אלפי משפחות של מפונים, ואף גייס תרומות בהיקף של 2.5 מיליון שקל ● מ"מ המנכ"לית, ריבה פרידמן בורוביק: "האתגר הגדול הוא שיקום הקהילות"

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

המומחה שמסביר: למה החליטו בעולם שרפיח היא הקו האדום

פלישת צה"ל לרפיח, בין המעוזים האחרונים של חמאס בעזה, עומדת בלב הדיון על עתיד המלחמה ● "העיר הפכה לסמל של המצוקה הפלסטינית והפליטות בעיני העולם", אומר ד"ר הראל חורב, מומחה לחברה הפלסטינית ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע ישראל טועה בהתנהלותה ברפיח, מתייחס לפלונטר מול ארה"ב ומסביר מדוע חמאס ממשיך לסרב לעסקת חטופים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

ייצור השבבים / צילום: Shutterstock, Golubovy

חברות השבבים הישראליות שמשלמות על הקשחת הכללים

ביטול רכישת חברת שבבים ישראלים על ידי הענקית האמריקאית קוואלקום מתווספת לנסיגת אינטל מרכישת טאואר אשתקד ● לפי מומחים, מדובר במגמה מתעצמת של הקשחת העמדות מצד רגולטורים בעולם ● "חברות צריכות להתחיל לחשוב מראש על אלטרנטיבות", הם אומרים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

ישראל תקפה בשדה התעופה בסוריה / צילום: נלקח מרשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לזכויות יוצרים

דיווח: לפחות 33 נהרגו בתקיפה בחלב, בהם אנשי חיזבאללה ואזרחים

בין ההרוגים בתקיפה בנמל התעופה בחלב ישנם גם חיילים מצבא אסד, דווח כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו • מוקדם יותר נפצעו 2 בתקיפה שיוחסה לישראל באזור דמשק • דובר צה"ל עדכן כי בכיר חמאס חוסל בפעילות בבית החולים שיפא ● עדכונים בולטים

ניסאן X-TRAIL / צילום: יח''צ

המכונית של ניסן שמוכיחה: שוק הבנזין עדיין חי ובועט

ניסאן X-TRAIL, הטורבו-בנזין החדשה של ניסאן, מוכיחה שגרסאות הבנזין לא אמרו את המילה האחרונה: היא זריזה, נוחה ומרווחת