גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרשת UBS: מיהם הישראלים שהעלימו מסים בשווייץ

פרשת החשבונות "הסודיים" של ישראלים בבנק UBS שווייץ נחשפה ב-2014 ■ רשות המסים יירטה רשימות של ישראלים המחזיקים שם חשבונות לא מדווחים ■ בניגוד לנאשמים קודמים בפרשה - בעלי פרופיל גבוה שהעלימו הכנסות מאסיביות - הנאשמים הפעם הם אזרחים מהשורה

יו.בי.אס ubs בנק / צלם: רויטרס
יו.בי.אס ubs בנק / צלם: רויטרס

לאחר שסיימו את סבב כתבי האישום בפרשת "החשבונות בבנק UBS השווייצרי" - ובין היתר, כתב האישום הראשון והמרכזי בפרשה נגד בעלי "קליניקה און" לשעבר שהעלימו לכאורה הכנסות בכ-800 מיליון שקל - התפנתה פרקליטות מיסוי וכלכלה לחשודים ה"קטנים" יותר; אלו המואשמים בהעלמת הכנסות פיננסיות בגובה של בין מאות אלפי שקלים ועד כ-5 מיליון שקל. במסגרת זו, הוגשו לאחרונה כתבי אישום נגד 11 נאשמים, בגין העלמת הכנסות פיננסיות מהשקעותיהם בבנק.

השכיר בישקר, הדירות בברלין והחשבון בשווייץ

בין הסיפורים המגוללים בכתבי האישום בפרשת UBS, מסופר גם סיפורו של אריה לודוביק קופל, מנהל-שכיר במפעל חריטה ב"ישקר", שהגיש דוחות לפקיד השומה בעצמו ובאמצעות בת זוגו בשנים 2005-2012.

לטענת המדינה, קופל בחר שלא לדווח על הכנסות שהפיק מנכסים בחו"ל. בכתב האישום נטען, כי ב-2004 פתח קופל חשבון בנק בבנק השווייצרי UBS, שאותו ניהל ניהל באמצעות פגישות בעל-פה, טלפון ודוא"ל. לפי האישום, בשנים 2004-2012 יתרות החשבון נעו בסכומים של בין 1.5-3 מיליון שקל. בנוסף, נטען, בשנים 2007-2012 הפיק קופל מנכסיו בחשבון הכנסות פיננסיות (ריביות וכד') בסך כ-566 אלף שקל.

לפי האישום, החל מ-2010 החל קופל לרכוש דירות בברלין, באמצעות כספיו המצויים בחשבון ובאמצעות הלוואות. כך בין היתר, רכש הנאשם במהלך בשנים 2010-2013 חמש דירות ברחובות שונים בברלין. לפי הנטען, קופל נהג להשכיר דירות אלו, ולהפקיד את התקבולים מהשכרתן בחשבון בנק בבעלותו, בבנק הגרמני BERLINER VOLKSBANK.

העלימו מליונים

על-פי האישום, בשנים 2009-2010 עלה שווי נכסיו של קופל בחו"ל על הרף הקבוע בתקנות המחייבות דיווח מס בישראל, כך שהוא היה חייב לציין קיומם של נכסים בחו"ל, בדוחות שהגיש למס הכנסה בשנים אלו. עם זאת, נטען, קופל לא ציין קיומם של נכסים בחו"ל בדוחות שהגיש לפקיד השומה. בעשותו כן - טוענת המדינה - מסר הנאשם בדוחותיו האישיים תרשומת כוזבת. בנוסף, נטען כי קופל לא דיווח בדוחותיו האישיים בשנים 2005-2012 על הכנסותיו הפיננסיות בחשבונו ב-UBS.

רופא השיניים והמיליונים

בין כתבי האישום שהוגשו היום בפרשה, הוגש כתב אישום גם נגד סורין הרשקוביץ, רופא שיניים בעל מרפאה פרטית, העובד גם כשכיר בבית החולים תל-השומר. מהאישום עולה, כי ב-1982 פתח הרשקוביץ חשבון בנק בבנק השווייצרי BNP, וב-1984 פתח חשבון בנק נוסף בבנק השווייצרי UBS - שבהם, על-פי הנטען, העלים חלק מהכנסותיו.

"לאורך השנים, הנאשם נהג לטוס לשווייץ ולהפקיד כספים בחשבון בחשבונות ב-UBS- וב-BNP. כמו-כן, הנאשם בחר שלא לקבל מכתבים או הודעות דוא"ל מחשבונותיו אלו, ועל כן שמר על קשר טלפוני או קיים פגישות פנים מול פנים עם נציגי הבנק, ובאמצעותם הורה להם אילו פעולות לבצע עם הכספים בחשבונותיו אלו", נכתב באישום.

לטענת המדינה, בשנים 2005-2014, החזיק הרשקוביץ בחשבונות הבנק שלו בחו"ל, ב-UBS וב-BNP סכום של בין 2.3-4.6 מיליון שקל, והפיק הכנסה בגובה של מעל מיליון שקל מהסכומים הללו. לפי האישום, הרשקוביץ לא הצהיר בדוחותיו השנתיים על נכסיו בחשבונות הבנק בחו"ל, וכן לא דיווח על ההכנסות מהם.

בעל החברה וירושת המיליון

כתב אישום נוסף שהוגש בפרשה, מגולל את סיפורו של דוד פלג, בעלים ומנהל של חברה המייצרת ומשווקת מזון לעופות, שקיבל בירושה מדודתו שנפטרה ב-1991 סכום של כמיליון מארק גרמני; ומשנת 1993, החזיק את הסכום בחשבון בנק בבנק SAL. OPPENHEIM הגרמני.

בשנת 2011, נטען, מכר פלג את ניירות-הערך שהיו ברשותו בחשבון הבנק הגרמני, סגר את החשבון, והעביר את מכלול הנכסים שהיו בו לחשבון בנק חדש שפתח בבנק UBS השווייצרי.

לאורך השנים, נטען באישום, התעדכן פלג בקביעות במתרחש בחשבונות הבנק הזרים שבבעלותו וביצע בהם פעולות שונות, לרבות מכירה וקניה של ניירות ערך, משיכות והעברות כספים.

לפי האישום, בשנים 2004-2013 הפיק פלג מהנכסים שעמדו לרשותו בחשבונות הבנק הזרים הכנסות בסכום של כ-4.3 מיליון שקל, הנובעות מריבית, דיבידנד ורווחים מניירות-ערך.על כל אלה מואשם פלג כי לא דיווח לרשויות המס בישראל.

הוראות בעל-פה, משיכות במזומן

כתב אישום נוסף בפרשה חושף עד כמה הפרופיל של הנאשמים בפרשת UBS אינו אחיד, ואינו כולל רק אנשי עסקים, אלא גם כמה דמויות מפתיעות, ובהם מרצה שכירה באוניברסיטת תל-אביב בחוג לספרות אנגלית ולימודים אמריקאיים, הדס בן-בסט, המואשמת כי משכה כספים מחשבון הבנק שלה בשווייץ במזומן בלבד. לשם כך, טסה בן-בסט כל פעם לשווייץ.

החשבון שעומד בבסיס האישומים נגד בן-בסט הוא חשבון שפתח בעלה, דן בן בסט, שאותו "ירשה" ב-2001 עם פטירת בעלה. הדרך בה ניהלה בן-בסט את החשבון מסתורית למדי. לטענת המדינה, היא נתנה הוראות בחשבון רק בעל-פה ונטלה כספים ממנו רק במזומן. "הנאשמת לא קיבלה דפים מחשבונה ב-UBS לכתובתה בישראל, ועל-מנת להתעדכן במצב החשבון נהגה להיפגש עם נציג UBS בארץ, ולחלופין לטוס לשווייץ. על-מנת להוציא כספים מחשבון החשודה ב-UBS, הנאשמת נהגה ללכת פיזית לסניף בנק UBS בשווייץ". בשנים 2004-2013 החזיקה בן בסט בחשבון ב-UBS, נכסים בשווי של 3.4-7.4 מיליון שקל. לפי האישום, בשנים הרלוונטיות הפיקה בן-בסט בחשבון הכנסה מריבית, מדיבידנד ומניירות ערך בסך של כ-1.2 מיליון שקל.

עורך הדין שהסתבך בפלילים

פרשת החשבונות הסודיים של ישראלים בבנק UBS שבשווייץ לא פסחה גם על הזירה המשפטית, ובין הנאשמים בה "מככב" גם עורך דין.

לפי הטענה, עו"ד יוסף לוי המתמחה בתחום האזרחי, החזיק חשבון בבנק UBS השווייצרי מאוקטובר 2000, אך לא דיווח על הכנסות בסך של כ-1.4 מיליון שקל שהפיק בחשבון.

"הנאשם לא קיבל ו/או שמר דפי בנק של בנק UBS", נטען בכתב האישום. "על כן, כאשר היה מעוניין להתעדכן בנוגע למצב החשבון ב-UBS היה יוצר קשר ישירות עם נציג בנק UBS רוני אליאס". אליאס, ששימש כיועץ השקעות בבנק UBS השווייצרי, היה העצור הראשון בפרשה, ובעקבות מעצרו נחשפו רשימות של מאות ישראלים המחזיקים בחשבונות בנק בלתי מדווחים בשווייץ, שהוא אחראי ישירות על הטיפול בהם.

מהאישום נגד עו"ד לוי עולה, כי בשנים 2004-2013 החזיק בנכסים בשווי של בין 3-5 מיליון שקלב-UBS, והפיק מהם הכנסה בסך כולל של כ-1.4 מיליון שקל - שעליהן לא דיווח לרשויות המס בישראל.

פרשת UBS שווייץ: הפגישה במלון בתל-אביב הובילה לרשימות הבנק

"פרשת UBS שווייץ", שהובילה למעצרים רבים ולחקירתם של עשרות ישראלים החשודים בהעלמת מס, באמצעות החזקת חשבונות סודיים בבנק השווייצרי, התפוצצה ביוני 2014 עם מעברה של החקירה הסמויה לשלב הגלוי. העצור הראשון בפרשה היה רוני אליאס, יועץ השקעות בבנק UBS השווייצרי, שנעצר בסיומה של פגישה עם לקוחות שנערכה במלון פאר בתל-אביב, שהתנהלה תחת עינם הפקוחה של חוקרי רשות המסים. אליאס נהג לגייס לקוחות עבור הבנק השווייצרי בישראל, באופן דיסקרטי וללא תיעוד. בחיפושים שנערכו בחדר המלון של אליאס נמצאו ברשותו רשימות של מאות ישראלים המחזיקים בחשבונות בנק בלתי מדווחים בשווייץ, שהוא אחראי ישירות על הטיפול בהם.

בין הישראלים שהוגשו נגדם כתבי אישום הודות לרשימות שהשיגה רשות המסים: בוריס ואבישר וייסמן, שניהלו את רשת מרפאות "קליניקה און" בארץ והואשמו בהעלמת הכנסות בהיקף של כ-800 מיליון שקל. זאת, בין היתר באמצעות חברות-קש בפנמה ובאיי הבתולה, אנשי קשר להעברת כספים במזומן ומלביני כספים בבתי קזינו ברומניה.

בין הנחקרים הנוספים בפרשת UBS היו שופט המחוזי בחיפה, משה גלעד, שהודיע באוגוסט 2015 על פרישתו מתפקידו על רקע החשדות לעבירות מס שביצע לכאורה. רעייתו של השופט, אביבה גלעד, חתמה על הסדר כופר עם רשות המסים, לפיו שהיא תשלם 600 אלף שקל, והחקירה הפלילית שנפתחה נגדה במסגרת פרשת UBS תיסגר.

7 מיליון אירו מוחבאים

חשוד נוסף בפרשה הוא יוסף ווג מרמת-השרון, בעל עסקי מסחר ושיווק ברומניה, שנחקר בחשד להעלמת הכנסות של כ-7 מיליון אירו, שהופקדו בחשבונו המקודד בבנק UBS שבציריך. ווג נעצר ונחקר ביולי אשתקד על-ידי רשות המסים והובא לבית משפט השלום בחיפה לדיון בתנאי שחרורו ממעצר, תוך הפקדת ערבויות כספיות גבוהות ותנאים מגבילים נוספים.

לפי בקשת המעצר שהוגשה לבית המשפט, במסגרת עסקיו ברומניה, היה ווג מנהל ובעל שליטה בחברה רומנית, ובינואר 2008 מכר את מניות החברה בעבור כ-11 מיליון אירו. לטענת רשות המסים, בכוונה להתחמק מתשלום מס, ערך ווג באותה העת שני הסכמים עם רוכשת המניות: האחד שבנסגרתו נמכרו 50 אלף מניות תמורת כ-4 מיליון אירו, כאשר את הסכום האמור הפקיד ווג בחשבון בבנק BRD ברומניה ודיווח על ההכנסה בדוח שהגיש למס הכנסה. אולם לצד הסכם זה, היה הסכם נוסף, נסתר, שלפיו נמכרו 83,293 מניות נוספות תמורת כ-7 מיליון אירו. סכום זה, על-פי החשד, הופקד בחשבונו המקודד של ווג בבנק UBS-ציריך ולא דווח למס הכנסה הישראלי. 

מ-UBS נמסר בתגובה: "UBS מקפידה על מילוי דרישות הרגולטור הישראלי והשווייצרי כאחד, והיא אינה נתונה לחקירות אלה. UBS השלימה תוכנית ציות לדרישות לגילוי מס עם לקוחותיה בישראל ומיישמת את ההסכם להעברת מידע בנושא מס (Automatic Exchange of Information) כסטנדרט בינלאומי חדש. יודגש כי UBS הייתה בין הראשונים בתעשייה לדרוש מקהל לקוחותיה תיעוד של גילוי מס".

עוד כתבות

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

חנן מור, מנכ''ל קבוצת חנן מור / צילום: איל יצהר

הנושים זעמו, וחנן מור ידולל ל-1% ממניות קבוצת הנדל"ן שהקים

לפי הסדר החוב המתגבש, חנן מור יחזיק כ-1% ממניות החברה ● במקביל, יוקצה לנושי החברה, בעיקר בנקים וגופים מוסדיים, מניות שיהוו כ-96% מהון החברה

אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה / איור: גיל ג'יבלי

בדיקת אי הסדרים בעיצומה, אז איך זה שאפשר להפקיד חיסכון לכל ילד בסלייס

רשות שוק ההון מצאה לאחרונה אי סדרים חמורים בהתנהלותו של בית ההשקעות סלייס ● למרות זאת, באתר הביטוח הלאומי סלייס מוצגת כאפשרות להפקדת כספים בתוכנית "חיסכון לכל ילד" ● עד תחילת מאי לא ניתן יהיה למשוך כספים מקופות סלייס, אך הרגולטור לא מודאג

דם אברמוב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך

בלי אסקפיזם ועם לוחם בשיקום, הפרסומת של בנק הפועלים היא הזכורה ביותר

פרסומת הבנק, שבה מככב הלוחם הפצוע אדם אברמוב, היא גם המושקעת ביותר עם כ–1.6 מיליון שקל ● מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה עולה כי השבוע התברגו שתי פרסומות חדשות: מנורה מבטחים וטאצ' ● הפרסומת של ביטוח 9 היא האהודה ביותר גם השבוע

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

מנכ''ל NICE, ברק עילם / צילום: CRC Media

מלך השכר של ת"א: המנכ"ל שהרוויח כ-90 מיליון שקל ב-2023

עיקר התגמול של מנכ"ל נייס ברק עילם – הוני ● במשך שנותיו כמנכ"ל נייס צבר תגמולים בהיקף של כ-460 מיליון שקל לפי שער החליפין הנוכחי ● שכר של כ-17 מיליון שקל למנכ"ל אלביט אשתקד

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

גזירת סרט בפתיחת משרדי ASI, חברת הבת בהודו יחד עם שגריר ישראל בהודו, נאור גילאון / צילום: תעשייה אווירית

מתחת לרדאר: התעשייה האווירית הקימה חברה בת בהודו

התעשייה האווירית השיקה השבוע את חברת הבת ההודית שלה בניו דלהי ● החברה הוקמה במסגרת שיתוף הפעולה בין התעשייה האווירית לבין DRDO, גוף המחקר והפיתוח בנושאי הגנה של ממשלת הודו

ביתן של קבוצת צ'אנגן בתערוכת מכוניות בסין / צילום: ap, Ng Han Guan

קבוצת הרכב השלישית בגודלה בסין בדרך לישראל

משלחת בכירה של צ'אנגן (Changan) סינית נערכת לייצא לישראל, הכניסה של החברה לישראל היא חלק ממהלך ההתרחבות הגלובלית שעליו הכריזה השנה ● מרצדס E קלאס והקרוסאובר של פורד: הדגמים החשמליים שבדרך ● השבוע בענף הרכב

מרכז תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

בעל דירה סירב לחתום על פרויקט תמ"א וזכה ב־320 אלף שקל נוספים

בעל דירה בפרויקט תמ"א 38 בת"א, שהוא גם בעלים של חלק מהחצר, ביקש פיצוי של 1.2 מיליון שקל ● המפקחת על המקרקעין קבעה בהסכמת הצדדים כי אכן מגיע לו פיצוי תמורת חתימתו

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר, ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

פרויקט תמ''א 38 בחיפה / צילום: פאול אורלייב

משרד המשפטים יוזם: יזמי התחדשות עירונית יתחייבו מראש על מועד מסירת הדירות

שורת תקנות שיזם משרד המשפטים, שיידונו בקרוב בוועדת הפנים של הכנסת, יחייבו יזמי התחדשות עירונית במתן מועדי מקסימום לאישור תוכנית הפרויקטים שלהם ואכלוס הדירות שהם מקימים ● תקנות בולטות נוספות הן חשיפת ערבויות מחייבות, גילוי ניגוד אינטרסים של היזמים, וידוא שהדיירים מבינים את ההסכם ועוד

בנק ההשקעות ג'יי. פי מורגן / צילום: Reuters, Mike Segar

האסטרטג של הבנק הגדול בעולם: "אתם לא תדעו כשהירידות יגיעו"

בבנק ג'יי פי מורגן שוב מזהירים מפני ירידות בשווקים, למרות שהתחזיות שלהם לא פוגעות כבר שנתיים וחצי ● האם הפעם התחזיות שלהם יתממשו? ומה הם ממליצים למשקיעים?

מישל וונטסוס, לשעבר מנכ''ל ביוג'ן / צילום: Quris

"ביוג'ן הייתה פסגת הקריירה שלי עד כה": המנכ"ל לשעבר מדבר על התוכניות לעתיד

מישל וונטסוס היה מנכ"ל ביוג'ן בתקופה שבה הייתה במוקד תשומת הלב בעקבות התרופה החדשנית שלה לאלצהיימר, אבל בסוף שילם בכיסאו על הכישלון שלה בשוק ● בראיון ל"גלובס", הוא מגיב על הביקורת שהושמעה נגדו, מספר אילו חברות מעניינות אותו עכשיו ומדבר על ההשקעה שלו בקיוריס הישראלית ● על המיזם החדש שהוא מקים בסינגפור, הוא עדיין לא מוכן לפרט

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים