גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ענת מגן־שבו: "בארץ, שחקן צריך לברוא לעצמו את העבודה"

ענת מגן־שבו לא הייתה מתנגדת לקבל טלפון מ"ארץ נהדרת", אבל עד אז היא לא מחכה לאודישנים, וכותבת לעצמה את העתיד ■ ראיון

ענת מגן-שבו / צילום: כפיר זיו
ענת מגן-שבו / צילום: כפיר זיו

ענת מגן-שבו היא מאסטר בלעשות דמויות. אין עונג גדול בעיניה יותר מלצלול לתוך אילנית הקוסמטיקאית או בת חן מיוחס, להוציא מהן את האנושיות, הרגישות והגיחוך - הכול בגדול ובלי עכבות. אבל כשהיא צריכה לגלם את עצמה, להביא את ענת באופן בלתי אמצעי, היא מאבדת את המילים ומתאבנת.

אנחנו גרות לא רחוק זו מזו, כך שיצא לי לא פעם לפגוש אותה בגינה עם שני הגדולים והתינוק, אבל חוץ משלום-שלום ברחוב, לא הייתה בינינו אינטראקציה מיוחדת. יכול להיות שההיכרות האגבית בינינו, עזרה לה להרגיש מספיק נוח כדי להיפתח - כיוון שבמהלך השיחה שלנו בבית הקפה לא רחוק מהקאמרי, שבו היא משתתפת עכשיו בחזרות להצגה "רומיאו ואמא", היא הייתה כנה, משוחררת למדי וכובשת, ובו-בזמן ביישנית וחסרת ביטחון באופן בלתי נתפס. "כשהמורות בבית הספר מזמינות אותי להרצות בכיתה", היא מסמנת את הפרדוקס, "אני אומרת שיש לי פחד במה".

את לא אמיתית.

"תני לי מונולוג מטורף של שייקספיר ב'אילוף הסוררת', ואני אעמיד את כל הקהל על הרגליים, אבל כשאני צריכה לענות בראיון מצולם, בתוכנית אירוח למשל, המילים מתבלבלות לי. עניין של בעיית קשב וריכוז רצינית שיש לי. והנה, עכשיו, אני יושבת מולך והמילים יוצאות. יש לא מעט שחקנים כמוני, שמתקשים לדבר על עצמם, אבל אלופים כשהם עולים על הבמה".

כי הטקסט שלהם כבר כתוב.

"אני מאמינה שכן, כי כשאני צריכה לברוא את הטקסט שלי מול המצלמה תוך כדי שיחה, משהו משתנה אצלי. אומרים לי שהייתי מצוינת, אבל אני מרגישה לא נוח. מה שכן, עם הגיל זה משתפר, כי אני מסוגלת להגיד, שיקפצו לי כולם".

קשה לך ללמוד טקסטים בגלל בעיית הקשב?

"מה שמדהים הוא, שאני מצלמת את הטקסט בראש, מבינה את הסיטואציה וזה מופנם. כשאני מסתכלת על התקופה שהייתי תלמידה, לא הייתי כל-כך גרועה בסך הכול, למרות שבשיעורים הייתי מתעופפת למקומות אחרים וחוזרת לנקודה שבה לא הייתי מבינה מה קורה סביבי. התנתקויות כאלה.

"לא הייתי תלמידה מצטיינת, אבל מגיל צעיר ידעתי שאני רוצה להיות שחקנית ועשיתי כל מה שצריך כדי להגשים את זה. הייתי בחבורת הזמר של יבנה, ולא החסרתי אף פעם כי זה היה לי חשוב, אחר כך בחוג ידידי הבימה, עם עדי אשכנזי וניקי גולדשטיין, צוות הווי ובידור בצבא ובית צבי. הדרך הייתה מאוד ברורה".

15 שנים שיחקת בבית ליסין וממש עכשיו עברת לקאמרי. קרה משהו?

"סיימתי את ההפקה האחרונה בבית ליסין וקיבלתי טלפון מגלעד קמחי, במאי הבית של הקאמרי (שהיה עד לפני חודשים ספורים במאי הבית של בית ליסין), שביקש ממני להשתתף ב'רומיאו ואמא' שהוא כתב עם גור קורן. הוא אמר לי שהתפקיד נכתב במיוחד עבורי. אני לא נכנסת לאינטריגות בין התיאטראות. גם בבית ליסין לא עברתי מתפקיד לתפקיד, קוראים לי - אני באה".

כמו שקראו לך מבית ליסין להחליף את מיה דגן ב"אילוף הסוררת" אחרי שהיא עזבה לקאמרי.

"בדיוק. ב'רומיאו ואמא' אני האתנחתא הקומית, בחורה שתלטנית ומצחיקה בגיל 40 שמחפשת בן זוג וחיה את חיי אחותה".

לא מדגדג לך לעשות דרמות? לגוון קצת?

"אם יציעו לי תפקיד דרמטי מאתגר, אז ברור שאקח אותו. כשיצאתי מבית ספר למשחק, איכשהו נסללה לי הדרך לקומדיה בדומינו גרוס. הייתי הפרטנרית של אילן פלד המדהים (יחד הם כיכבו בסדרת הקאלט "אחד העם 1") - ומשם זה התגלגל".

אבל ההגה של הקריירה, בידיים שלך.

"אפעיל את עצמי לעשות מופע בידור, כמו זה שהתחיל לרוץ עכשיו, אבל לא אדחוף את עצמי לעשות תפקיד דרמטי. אני לא טובה בזה. לא מזמן סיימתי לצלם סדרה שתשודר בקשת, שבה אני מגלמת שוטרת, תפקיד דרמטי לגמרי. עבדתי עם הבמאי עודד דוידוף ועם מוריס כהן. יצא לי לעשות תפקידים דרמטיים, אבל לא הרבה. אני מאמינה שאדם מכוון את עצמו לאן שהוא צריך להיות".

לזה אני מתכוונת. צריך ליזום כדי לייצר עבודה.

"בזה אני לגמרי מאמינה. בארץ שחקן צריך לברוא לעצמו את העבודה. עושים אודישנים ומחכים, אבל זה לא מספיק. מכיוון שהתחלתי בדומינו, שם כתבנו לבד את החומרים שלנו, גיליתי שאני יודעת לכתוב. את המופע שרץ שבע שנים עם רותם אבוהב שתינו כתבנו, וגם את המופע הנוכחי שלי אני כתבתי. אני לא יודעת לפעול בתוך מסגרת, אלא להיות עצמאית. אתה צריך מרפקים ועור של פיל כדי להידחף. לא יצא לי אף פעם לבוא למנהל האמנותי בתיאטרון ולהגיד לו, 'שמע, אני רוצה את התפקיד הזה' - ויש אנשים שמקבלים תפקידים ראשיים בזכות האסרטיביות".

מי שהרימה כבר שני מופעים חייבת שתהיה בה מידה רבה של אסרטיביות.

"כלפי עצמי. בלי לפגוע באף אחד מסביבי. אורן בעלי ואני יצרנו סדרה אינטרנטית 'פירסט קלאס' שמאוד הצליחה".

והוא מנהל ומפיק אותך.

"חמש שנים לא הייתה לי סוכנות. עזבתי את כולם ואמרתי שאני רוצה להתרכז ביצירת המופע שלי. כתבתי אותו ארבע שנים ועכשיו אנחנו מתחילים בהרצה שלו. אני עושה דמויות ומשלבת וידיאו. כשהמופע עם רותם ירד, עשיתי טלוויזיה וקצת אינטרנט וראינו שיש דרישה להופעות.

התחלתי להוריד את החרדה שלי מלעמוד לבד על במה, כי תמיד עבדתי בצוות, ואורן שלי, חוץ מזה שהוא שחקן מדהים, הוא גם מפיק ומנהל בנשמתו, וראינו שהוא יכול לסגור לי חוזים מדהימים. עידו רוזנברג ביים תקופה קצרה ואילן פלד עזר לי לערוך ולהדק הכול. כשהכנסנו את גאגא בוקינג, 'מופע הבידור של ענת מגן-שבו' הפך להפקה גדולה".

מאיפה המימון?

"הוצאנו כסף מבית. הימרנו על כל החסכונות שלנו - ואני מאמינה שנצליח".

יש לך חרדות פרנסה?

"לאורן. לי יש חרדות מסוג אחר. יכולות להיות לי חרדות על הילדים, עם החדשות האלה והאלימות, זה מפחיד אותי. כלכלית, אני משתדלת כל הזמן ליצור ולעבוד - וכסף נכנס. יש תקופות שאתה עובד קשה ויש תקופות של פנסיה, ובתקופות האלה אני משקיעה יותר בבית, בילדים ובבישולים ויודעת שזה יעבור ומרגיעה את עצמי".

איך לא מכרתם את הסדרה האינטרנטית "פירסט קלאס" לטלוויזיה?

"היא דווקא התחילה בהוט. רצינו שאילנית תארח סלבס תוך כדי טיפול קוסמטי. חיכינו לתשובה מהם ומגורמים אחרים שהעברנו אליהם את הפורמט, ועבר שבוע ועוד אחד ואורן אמר, אפשר לחכות ואפשר ללכת על האינטרנט, שבו את לא מוגבלת ולא מצנזרים אותך. זה מה שעשינו. אורן נבחן ל'מחוברים' ולא התקבל, כי אנחנו יותר מדי חמודים, אבל בזכות האודישן קנינו מצלמה כזאת והעברנו את זה לפורמט פשוט יותר. התקשרנו לאנשים והם באו. היו אצלנו עוז זהבי, אסי לוי, שלומי קוריאט".

כרגע עברה פה אישה ששאלה, "איפה את, לאן נעלמת?". ראיתי שהיית נבוכה.

"מצד אחד יש את 'השיר שלנו' שמשודרת בשידורים חוזרים, וקוראים לי עדיין חלי בנאי, למרות שזה צולם לפני עשור, אבל אנשים רוצים דברים חדשים. עבדתי בתיאטרון ועל המופע, אבל לא נכנסו אודישנים, כי אורן לא מתעסק בזה בשוטף. חתמתי לא מזמן בסוכנות ADD, כי הגיעו הצעות במקביל למופע".

"ארץ נהדרת" כבר פנו אלייך?

"אשמח להיות שם. כל שחקן קומי ירצה להשתתף בתוכנית דגל כזאת, אבל בינתיים אני ממשיכה במה שאני עושה ומשתדלת להסתכל על כמה הכוס שלי מלאה".

ענת מגן-שבו | אישי: 42, נשואה 3, מתגוררת בתל אביב | אקטואלי: משחקת בהצגה החדשה "רומיאו ואמא" בתיאטרון הקאמרי, ומעלה בימים אלה מופע בידור חדש, שכתבה יחד עם גיתית פישר ושחר אינבינדר

עוד כתבות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

עילית רז, טרבור מילטון ואליזבת הולמס / צילומים: AP - Lawrence Neumeister, Jeff Chiu, Brittainy Newman, איל יצהר

תעשיית הטק מגייסת את הבינה המלאכותית למאבק בהונאות משקיעים

בשנים החולפות נרשמו מקרי הונאה רבים בהייטק, בהם יזמים גייסו כספים ממשקיעים, ללא בדיקת נאותות מספקת ● במטרה לצמצם את ההונאות הבאות, חברות רותמות כיום כלי בינה מלאכותית לשלל אוטמציות בהתנהלות החברה ● במקביל, גורמים בענף חוששים מההשלכות

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

שכונת בית וגן ירושלים / צילום: אוריה תדמור

לא תמיד ניתן להגיע לחלוקה שוויונית בפרויקט תמ"א 38

כל תכנון פרויקט מסוג תמ"א 38 כולל אילוצים תכנוניים, אולם בפרויקטים מסוג חיזוק ועיבוי, האילוצים התכנוניים רבים, שכן הבינוי נעשה על גבי הבניין הקיים, על מגבלותיו ● כך דחתה ועדת הערר המחוזית בירושלים התנגדות של שני דיירים לתכנון של פרויקט