WeWork | פיצ'ר

קדחת הנדל"ן של אדם נוימן: כל הבתים שמייסד WeWork רכש בזמן שהחברה הלכה והסתבכה

בני הזוג נוימן יצאו למסע רכישות שכלל לא פחות משני נכסי מגורים במנהטן, חווה בווסצ'סטר, שני בתים בהמפטונס ואחוזה בקליפורניה • בסך-הכול הוציאו הנוימנים קרוב ל-90 מיליון דולר על שישה נכסים ועוד בחנו השקעות נוספות בסמוך להידרדרות במצבה של WeWork

אדם נוימן / צילום: שאטרסטוק
אדם נוימן / צילום: שאטרסטוק

בשעה שחברתו WeWork חכרה בסיטונות שטחי משרדים מובחרים, בדרכה להפוך לאחת הדיירות המסחריות הגדולות בעולם, המייסד אדם נוימן ואשתו רבקה פלטרו נוימן עסקו ברכישת כמה מהבתים היקרים ביותר בארה"ב.

הרכישות האמורות כוללות שני מקומות במנהטן: טאונהאוס (דירת גן רב-קומתית) ב"חוף הזהב" בגריניץ' ויליג' ומתחם של ארבע דירות קונדו (בבניין משותף) בצמוד לגרמרסי פארק. הזוג רכש גם חווה רחבת ידיים בווסצ'סטר, ניו יורק, ושני בתים בהמפטונס, אחד מהם צמוד לנכס של השחקנית ומייסדת Goop גווינת פלטרו, דודניתה של גברת נוימן. בצד השני של ארה"ב, בני הזוג נוימן קנו אחוזה גדולה על מגרש שהיה בבעלות מארגן קונצרטי הרוק המנוח ביל גרהם, עם חדר בצורת גיטרה, מגלשת מים ואולפן מוזיקה.

אדם ורבקה נוימן/ צילום: :  Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב
 אדם ורבקה נוימן/ צילום: : Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

בסך-הכול הוציאו הנוימנים קרוב ל-90 מיליון דולר על שישה נכסים. רובם עברו שיפוצים וחידושיים מאסיביים מאז שהם רכשו אותם. באפריל, כאשר WeWork עוד נערכה להנפקה, ערכו בני הזוג בדיקות של נכסים באזור הגבול של ניו יורק עם קונטיקט וניו ג'רזי. הם שמו עין גם על בתים באי קאואי בהוואי.

ואז הגיע החודש שעבר: נוימן, בן 40, פרש מתפקיד המנכ"ל בחברה שלו על רקע אי היכולת לממש את ההנפקה לציבור והגילויים על התנהגותו הלא צפויה והשימוש שלו בסמים. WeWork, שהוערכה בינואר ב-47 מיליארד דולר, הנמיכה את ערכה הצפוי ל-15-20 מיליארד דולר לפני שמשכה את תוכנית ההנפקה.

קדחת קניות הנדל"ן של בני הזוג לובתה לפחות בחלקה על ידי מימון מבנק ג'יי. פי. מורגן צ'ייס, ששירת בתדירות גבוהה את נוימן. הבנק העניק לו קרוב ל-100 מיליון דולר במשכנתאות והלוואות נוספות, והיה אחד המלווים מאחורי קו האשראי של 500 מיליון דולר שאיפשר לו ללוות מאות מיליוני דולר נגד מניותיו בחברה האם We. ג'יי. פי. מורגן סירב להגיב.

נוימן משך למעשה מעל 700 מיליון דולר מן החברה לפני הנפקתה לציבור בתערובת של מכירת מניות ולקיחת חוב. הוא כבר משך 380 מיליון דולר מקן האשראי של 500 מיליון דולר. כעת, כשאין הנפקה, נוימן אינו יכול לפרוע את חובותיו על ידי מכירת מניותיו בשוק הציבורי.

"אדם אינו תחת לחץ מהבנקים או ההלוואות ואינו צריך למכור את בתיו", אמרה הדוברת שלו. היא הוסיפה שאף אחד מהבתים לא עומד למכירה. דני דייביס מסוכנות קורקורן גרופ, המתווכת הוותיקה של נוימן בניו יורק סיטי, לא הגיבה לכתבה זו.

מבט קרוב יותר על נכסיו של נוימן

ניו יורק סיטי

בסוף 2013 קנו בני הזוג נוימן את הנכס המשמעותי הראשון שלהם - טאונהאוס שהוא מבנה לשימור היסטורי בגריניץ' ויליג'. הוא נבנה ב-1847, עם קמינים לשריפת עצים וגן אחורי פרטי. לבני הזוג, ששילמו 10.5 מיליון דולר, היו תוכניות לחידוש משמעותי, כולל הוספת מבנה על הגג.

פול קולבוש מקבוצת קורקורן, אחת הסוכנויות שעסקו בשיווק הבית, אמר שרבקה נוימן ראתה את הנכס כמה פעמים, אבל בעלה הגיע רק פעם אחת. "הוא היה החלטי מאד", אמר קולבוש. "הוא ראה מיד את החזון".

בין הרעיונות שהיו לנוימן היתה בריכה שמדמה שחיה נגד הזרם. לא ברור אם התוספת הזו אכן הותקנה.

בני הזוג החלו לחדש את הנכס ב-2014. ב-2017 תבע קבלן שעבד במקום גוף שהיה בשליטת הנוימנים, בטענה שהם לא שילמו על עבודה שבוצעה וחומרים שסופקו, לפי מסמכי בית משפט. הקבלן, אירידיום דיבלופמנט, טען שבני הזוג הגדילו כל הזמן את היקף העבודה. עלות העבודה שהוא ציין היתה כ-6.5 מיליון דולר. התביעה הזו הופסקה בתחילת 2019.

לא ברור אם בני הזוג מתכוונים להתגורר בנכס מפני שב-2017 הם שילמו כ-35 מיליון דולר תמורת אוסף של יחידות בבניין Gilded Age סמוך לגרמרסי פארק. מבין שבע הדירות בבניין, הם קנו ארבע, כולל שתי דירות שמקיפות את שלוש הקומות העליונות ושתי יחידות בקומת הקרקע. הם הגישו מאוחר יותר תוכניות לאיחוד שלוש הקומות העליונות לפנטהאוז גדול אחד, בשטחשל כ-557 מ"ר. הנוימנים השלימו את העבודה ומתגוררים כעת בבניין הזה.

כאשר העבודות התנהלו, הם שכרו שטח של כ-390 מ"ר במגדל סמוך לגרמרסי פארק סאות 18 שנבנה על ידי קבלני העל האחים זקנדורף. הנכס שייך לחברה שקשורה לאייל עופר, המיליארדר הישראלי שמתגורר במונאקו שהיה אחד הקבלנים האחרים של הבניין. הדירה הועמדה להשכרה ב-45,000 דולר בחודש.

נוימן הרגיז אחדים מדיירי הבניין בחייו החברתיים הפעילים. הדוברת שלו הגדירה את הקביעה הזו כ"מעורפלת למדי, שיכולה להיות כל דבר ממסיבת יום הולדת, חג דתי או ביקור של רב". עופר לא הגיב.

אזור גרמרסי פארק (Gramercy Park) ידוע בטאונהאוסים ההיסטוריים שלאורך הפארק הפרטי הקטן, שנגיש רק לדיירים הסמוכים. הנוימנים וחמשת ילדיהם היו מבלים בקביעות בפארק כשהם גרו בבניין בשכירות. נוימן צולם לאחרונה הולך יחף ברחוב ומשוחח בנייד שלו.

ווסטצ'טר

ב-2016, אחרי שהתמחור של WeWork עלה מעל 10 מיליארד דולר, נוימן ואשתו שילמו 15 מיליון דולר תמורת לינדן פארם, אחוזה של 240 דונם במובלעת העשירה של פאונד רידג' בניו יורק (מחוז ווסצ'סטר), לא הרחק מן המקום שבו גדלה רבקה פלטרו-נוימן.

דיירים מפורסמים באזור, במרחק כ-80 ק"מ מניו יורק סיטי, כוללים את השחקנית גווינת פלטרו ואת אמה השחקנית בליית דנר, את השף ז'אן-ז'ורז' פונגריכטן ואת וויליאם לאודר, היו"ר הפעיל של ענקית היופי אסתי לאודר. הפונדק של פונגריכטן הוא מסעדה ידועה בפאונד רידג'.

הבית הראשי של האחוזה מצוי בקצה דרך רכב ארוכה שחסומה על ידי שער חיצון. בעת הרכישה הבית הקיף כ-1,282 מ"ר עם שמונה חדרי שינה. האחוזה שהיתה ידועה בעבר כ-Faraway Farm נבנתה בסוף שנות ה-20 על ידי אומנים שהובאו מאיטליה, עם תקרות מגולפות, דלתות זכוכית מעוטרת וקירות טיח מקוריים. היה אפילו חדר מיוחד לסידור פרחים.

שטח האחוזה כולל כמה בריכות נוי, מפל מים, חצרות חצץ, מגרש טניס ומסלול טבעת לרכיבת סוסים. במקום יש גם מסלולי הליכה ואופניים.

האחוזה הגיעה לשוק במחיר של 28 מיליון דולר, אך המחיר הורד ל-22 מיליון דולר כאשר הנוימנים קנו. הם הגישו תוכניות לחידוש והרחבה של פנים הנכס, עם הוספה של טראסה חדשה על הגג והרחבת משטח העץ (דק) ואטריום (חלל זכוכית לקליטת שמש).

המפטונס

לבני הזוג לפחות שני בתים בהמפטונס, אזור היוקרה בקצה לונג איילנד. ב-2014 הם קנו בית בבנייה באמגנסט מהקבלן ג'ו פארל ב-3 מיליון דולר. הבית צמוד מאחור לבתים שבבעלות גווינת פלטרו והאם דאנר.

פארל בנה את הבית בלי לקוח, וסיים בערך 50% מהבניה כאשר הנוימנים הופיעו ורצו לקנות, הוא אמר. הבית היה אמור להימכר ב-7.95 מיליון דולר. הנוימנים השלימו אותו בסגנון חלוקי אבן עם עיצוב פנים מודרני.

נוימן, שהוא חובב גלישת גלים, אהב את המיקום ליד החוף האטלנטי, אמר פארל. שטח הבית הוא 650 מ"ר עם שבעה חדרי שינה, בריכה וג'קוזי.

שכן סיפר שהוא לא מודע לכך שנוימן מחזיק בנכס ברחוב שלו, אבל הגדיר אותו כ"צנוע" לעומת חלקים נוצצים יותר של ההמפטונס. "זה הכי פחות המפטוני כאן", הוא אמר.

בכל מקרה, זהו שדרוג רציני מהבית הקודם של בני הזוג בהמפטונס. ב-2012 הם קנו בית קטן יותר בווטרמיל ליד מפרץ מקוקס ב-1.715 מיליון דולר. הנכס משקיף על אדמה חקלאית, ויש לו מטבח קמור פתוח לאור השמש, קוטג' לאורחים ובריכת שחיה.

קליפורניה

כשהתמחור של WeWork נסק ל-40 מיליארד דולר בשנה שעברה, בני הזוג נוימן הפנו מבט למערב, וקנו נכס על 44 דונם בקורטה מדירה, קליפורניה, במרחק 23 ק"מ מסן פרנסיסקו. הם שילמו 21.4 מיליון דולר, אחד ממחירי השיא שהושגו באזור זה.

האחוזה של בני הזוג נוימן בקליפורניה / צילום: Sotheby's International Realty
 האחוזה של בני הזוג נוימן בקליפורניה / צילום: Sotheby's International Realty

הנכס על ראש גבעה, שידוע כ"בית הגיטרה", יושב על מגרש שהיה בבעלות ביל גרהם, מקדם מוזיקת הרוק המנוח. יש לו סלון בצורת גיטרה, עם מסדרון ארוך שמזכיר את הצוואר של הכלי. השטח הבנוי הוא 1,260 מ"ר עם שבעה חדרי שינה. האחוזה כוללת בריכת שחיה, ספא, מגלשת מים, מגרש סקווש ומטע.

שורה של חלונות צרים מייצגת את תווי הפתיחה של Friend of the Devil, שירה של להקת הגרייטפול דד.