גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"עיתונאים מעדיפים להתעסק עם פוליטיקאים כי הם חלשים, תלויים בתקשורת ולא תובעים דיבה; עם בעלי ההון ו-60 עוה"ד שלהם אף אחד כמעט לא מתעסק"

מיקי רוזנטל, "הבולדוזר", בראיון למגזין "פירמה": "אחרי שקשת ורשת יתאחדו הסיכויים שלי לעבוד בערוץ 2 הם קלושים, כי אודי אנג'ל ומשפחת עופר הם היום בעלי המניות הגדולים ביותר ברשת. אני מביא את זה בחשבון ומוכן לשלם את המחיר" * תגובת עו"ד של עידן עופר: "המקום הנכון להתגונן בפני טענות כתב התביעה שהוגש כנגדו הוא בית המשפט"

לפני 3 שנים החליט מיקי רוזנטל לעשות סרט על משפחת עופר. הסרט היה אמור להיות מוכן כבר לפני שנתיים, אך עדיין לא שודר ביס דוקו, שרכש אותו לשידור וגם מימן את ההפקה.

בחודש שעבר הגיש עידן עופר תביעה נגד רוזנטל, ובה נטען, בין השאר, שרוזנטל מנהל נגד משפחת עופר "מסע רדיפה בלתי ענייני ואובססיבי שנובע ממצבו הנפשי והוא חודר לפרטיות המשפחה ומטריד אותה באופן מאיים".

רוזנטל מגיב: "לי אין ספק שהתביעה הזו היא ניסיון של מר עופר להפחיד אותי, ניסיון למנוע ממני מלהשלים את הסרט, אבל מה לעשות, זה לא יצליח לו. מסרתי את העניין לעורכי הדין שלי, ואני ממשיך לעשות את הסרט".

רוזנטל מוכר לציבור כמייקל מור הישראלי, בעיקר מהתוכנית "בולדוזר" ששודרה בערוץ 2. לפני שפרץ לפרונט של הפריים טיים והפך למה שנקרא בתעשייה טאלנט, היה רוזנטל אחד האנשים החזקים והמשפיעים ביותר בעיתונות הישראלית. הוא כיהן כסגן עורך "ידיעות אחרונות", סמנכ"ל חדשות ערוץ 2, עורך "24 שעות" ועוד תארים רבים. אבל, הוא יעיד בהמשך הראיון, התפקידים האלה היו נכונים לזמנם. כיום הם פחות מעניינים אותו, והוא העדיף להתרכז בתחקירים ובז'אנר הדוקו-אקטיביזם הלוחמני שהוא היה הראשון לאמץ בישראל.

"אני באמת חושב שיותר חשוב שאני אעסוק בתחקירים מאשר שאני אמנכ"ל את ערוץ 2 או 10, ותאמין לי, יכולתי להיות גם עורך 'ידיעות אחרונות' וגם מנכ"ל חדשות ערוץ 2".

ביניים: על הסוס

הסרט על האחים עופר, שאותו הוא עושה בצוותא עם הבמאי אילן עבודי, עומד להיות מבחינתו שיא העשייה הדוקו אקטיביסטית שלו. הסרט מעניין גם כי סרטים תעודיים מכוונים את העדשה בדרך כלל להצגת מסקנות, או לטיפול ב"אחר", כאן מופנית המצלמה לא אל החלש, אלא לעבר האנשים המשפיעים ביותר בישראל, אותם אנשים שלעתים היו יכולים להיות מעסיקיו העתידיים של הבמאי.

- בתביעה נטען שהתנפלת על בתו של עידן עופר, שהיתה אז בת 12, כשהיא רכבה על פוני, צילמת אותה ושידרת את הצילומים בתוכנית טלוויזיה שנועדה להשמיץ בין היתר אותה ואת אביה. עד היום, טוענת התביעה, נתונה בתו של עופר תחת החוויה הקשה.

"תרשה לי לא להגיב ולרדת לרמה צהובה ורכילותית של עיתונות לא מקצועית".

- מה פתאום עכשיו נזכר עידן עופר לתבוע? אתה כבר עושה את הסרט קרוב לשלוש שנים, מ-2005.

"אני לא אמור לפענח את צפונות מחשבותיו. אני רק משער שהסרט אכן מטריד אותו. אני מאוד שמח על התביעה משני טעמים: קודם כל, כי זה טוב לדרמה של הסרט. אתה יכול לחשוב קולנועית על דרמה יותר טובה מזו? ביקשתי מעורך הדין שלי, רונאל פישר, לפנות לנשיאת בית המשפט העליון היא אישה מאוד רצינית, בייחוד כשזה נוגע לעניינים ציבוריים ולבקש ממנה אישור לצלם את המשפט הזה, כי אני רואה במשפט את אחד המשפטים הציבוריים החשובים שהיו פה במדינה. אולי בפעם הראשונה בתולדות המדינה ניתן יהיה לברר באופן יסודי את יחסי ההון עם השלטון.

"אין לי ספק שמה שיקרה בבית המשפט הוא שעופר יצטרך למסור לידי מסמכים ועובדות על החברות שלו. מסמכים אישיים שלו על כל העסקים עם המדינה, ומבחינתי זה יתרון עצום. הגעתי לממצאים מאוד יפים בסרט, אבל זה כאין וכאפס לעומת מה שהוא יצטרך למסור לי בבית המשפט. אני לא מפחד מהתביעה, עורך הדין יטפל בה. אני מתכוון לחייב אותו להגיע אל דוכן העדים ולהגיד כל מה שאני רוצה לשמוע ולענות לי על כל השאלות שיש לי, שכמובן לא נוגעות לחייו האישיים. מבחינתי הוא משחק לידיים שלי, ויש לי שאלות קשות".

- מה למשל?

"האחים עופר מעורבים בלא מעט עסקאות שערורייתיות לטעמי בינם ובין המדינה".

- אילו שאלות היית שואל אותם?

"על השיטה שבה הם עובדים מול המדינה. על השיטה שבה הם מעסיקים אנשים שעשו עסקים מולם, פקידים של המדינה אחרי שפרשו. למשל ניר גלעד, שעשה את ההסכם השערורייתי לדעתי עם בז"ן והיום הוא המנכ"ל של החברה לישראל, דרך שורה שלמה של אנשי אוצר ואנשי ממשל אחרים שנתנו להם מתנות וצ'ופרים ודברים שנראים לי שנויים במחלוקת. יש שישה או שבעה מקרים כאלו בסרט, והיום הם מועסקים אצלם.

"הכול נעשה כחוק, זה מה שמגוחך. זה מה שמקומם. ניר גלעד עבר את תקופת הצינון אחרי ששימש במשך כארבע שנים חשב הכללי במשרד האוצר. בין השנים 1999-2003. בסוף 2002, הוביל גלעד להסכם עם החברה לישראל שבשליטת משפחת עופר לרכישת מניותיה של החברה לישראל. הוא נתן להם דברים לא נתפסים בעיני על חשבון הכיס הציבורי, והיום יש לו אופציות ב-14 מיליון שקל של החברה לישראל".

- מה אתה מצפה שניר גלעד יעשה? הוא לא עבר על החוק.

"הכול חוקי, אבל לפי תפיסתי לא מריח טוב, כי אם האדון ניר גלעד חתם איתם הסכם שבמקרה הטוב היה שנוי במחלוקת בעיני ובעיני שופטי בית המשפט העליון, שאמנם אמרו, אנחנו לא מעיזים להתערב בזה, אבל אנחנו קוראים ליועץ המשפטי לחקור את זה. ואין כאן עוררין, השופטים של בית המשפט העליון קבעו שהמדינה התנהלה באופן שלא התיישב עם האינטרס הציבורי, וגלעד חתם את העסקה הזו שתיזכר לדיראון עולם והיום הוא עובד אצלם. תגיד לי אתה, אם זה נראה לך בסדר? ואני אומר לך שזה לא הדבר היחיד. אני לא הולך לחשוף עכשיו את כל ענייני הסרט. בסרט מתוארת השיטה שבה הם זוכים להטבות מוזרות מהמדינה".

- מה אתה רוצה שיקרה? מה הפתרון שלך?

"קודם כול, אני מצפה שלא ייתנו להם מתנות, ונתנו להם הרבה מתנות. אני מתכוון למתנות כמושג. ואני אומר לך שוב, הכול כחוק, וזה מה שיותר מקומם. מדובר בהחלטות שקיבלו אישור ממשרד האוצר, קיבלו אישור של פורומים כאלה ואחרים, וזה לא בסדר. אי אפשר לתת להם 120 מיליון שקל כי המדינה חושבת שצריך להפריט את זה מהר. זה הרכוש שלנו. אי אפשר לתת להם את חברת צים ברבע מחיר".

- איך אפשר למנוע את זה?

"קודם כל, לעשות על זה סרטים כמו שאני עושה, שהציבור יידע קודם כל את העובדות. דבר שני, העיתונות לא מבקרת את התופעה הזו מספיק, והתפקיד של הסרט הזה הוא שאנשים יראו ויצעקו חמס. כסף ציבורי הוא דבר קדוש. אגב, עיקר הטענות שלי הן לא כלפי האחים עופר, אלא כלפי המדינה. המדינה אמורה לדאוג לציבור, והם אנשי עסקים שאמורים למקסם את הרווח שלהם ועושים כל מה שהם יכולים".

ביניים: האגף

- מה הבעיה שלך מוזיאן ת"א ומשפחת עופר?

"לא כמו מוזיאונים גדולים אחרים בעולם, כמו הגוגנהיים והטייט ודומיהם, אותם עשירים הקימו ונתנו את הכסף למוזיאון. פה היה תהליך הפוך. המוזיאון הוקם מכספי ציבור ותרומות ומומן כל השנים משילוב של כספי ציבור עירוניים וממשלתיים ומתרומות, ובא עכשיו בן אדם שתמורת מחצית מהסכום שעולה אגף אחד במוזיאון, שהוא 40 מיליון, כלומר 20 מיליון, מקבל את כל המוזיאון על שמו.

"לא אגף ספציפי שעופר רצה לתרום, אלא מוזיאון שלם. עכשיו יש הרבה תורמים אחרים שנקרא על שמם אגף. אבל עופר היה אמור לקבל את כל המוזיאון על שמו, וזאת הפרטת הזהות שלנו, כי הוא שייך לציבור ואתה לא יכול להפריט אותו ולמכור אותו לבעל הון.

"התהליך הזה של מכירת הזהות שלנו לבעלי הון קורה בעוד הרבה מקומות. למשל, במלחמה האחרונה. לא ראש הממשלה הבטיח לנו שאנחנו ננצח, אלא בנק לאומי. הוא יצא עם סטיקרים שאמרו, אנחנו ננצח, זו הפרטה של זהות בעיניי. אז דווקא פרשת המוזיאון הכאיבה לי מאוד, והסרט מתחיל דווקא משם".

- העיתונות לא עשתה מספיק בעניין, לטעמך?

"העיתונות הישראלית המסחרית מקדשת את בעלי ההון מהטעם הפשוט שבעלי ההון מחזיקים את העיתון. פעם העיתון היה של פועלי ארץ ישראל, אז קידשו את האתוס של פועלי ארץ ישראל. היום העיתון שייך לבעלי ההון, וגם הרשתות של הערוצים המסחריים בטלוויזיה, והם לא אוהבים לשמוע ביקורת על ענייניהם. ויש לפעמים ביקורת, אני לא היחיד שפועל בעניין הזה, אני רק חושב שאין מספיק.

"אני מקווה שהעיתונות הכלכלית תסקר את המשפט ויהיה בו עניין. אתה תראה שהשאלות הקשות לא נשאלו מספיק, כי עיתונאים מעדיפים להתעסק עם פוליטיקאים כי הם חלשים ותלויים בכלי התקשורת. פוליטיקאי לא יתבע אותך דיבה, אבל לבעלי ההון יש שיטה של להפחיד. יש מעט מאוד עיתונאים שמתעסקים בתחקירים כלכליים, ואם תשאל כמה עיתונאים שמתעסקים בזה, יספרו לך איך מאיימים עליהם אם כותבים על בעל הון שיש לו 60 עורכי דין מאחוריו. אתה כעיתונאי קודם כל הרבה יותר חרד, ושנית, אתה אומר, רגע, למה לי להתעסק איתו? זה קורה, לצערי, יותר ויותר. כמה עיתונאים חוקרים אתה מכיר במדינת ישראל, בייחוד בתחום הכלכלי? שניים-שלושה וזהו".

"אתה יודע כמוני על עיתונאים שפוטרו על הרקע הזה. אתה יודע כמוני שהכסף והאתוס של העשירים ושל בעלי ההון במדינת ישראל וההרגשה הזו שמעניקים לך גם בעיתונות הכלכלית וגם בעיתונות הכללית שכל אחד יכול להתעשר הוא קיים ובועט. אנחנו מעריצים את האנשים האלה ורוצים להיות דומים להם. אגב, אני מאוד מעריך אנשים שעשו כסף, עיני לא צרה בהם, אם הם עשו את זה שלא על חשבון הקופה הציבורית. גם אני רוצה כסף, מה זאת אומרת? אני לא מתעב כסף. גם אני רוצה בית יותר יפה, אוטו יותר גדול.".

- אתה אובססיבי?

"עידן עופר מאשים אותי באובססיביות. אחת הטענות בכתב התביעה היא שאני באתי לחתונה של קרוב משפחה שלו והטרדתי אנשים. אני רוצה להגיד לך שכולם מדברים על הון ושלטון, אבל אף אחד לא באמת מבין מה זה. בכתבות ובתחקירים שלי, אני רוצה להראות לציבור מה זה אומר כשמדברים על הון ושלטון. אני רוצה להראות אותו, את ההון ושלטון. היו שם, בחתונה, שני ראשי ממשלה לשעבר והצמרת הכלכלית והפוליטית של מדינת ישראל. כולם יושבים עם בושם נהדר, חליפות יקרות, ומעט מאוד מראים את זה. לא באתי לעשות עיתונות צהובה, באתי להראות איך זה נראה".

-אתה יכול לבקר אותו, אבל תן לבן אדם לחיות. מה אתה מתפרץ לשמחות משפחתיות?

"אני רוצה להגיד שני דברים. ראשית, לא התפרצתי. שנית - דוקו-אקטיביזם הוא סגנון עיתונאי מקובל בכל העולם. יותר מזה, זכיתי על הסגנון הזה בפרסים".

- מאשימים אותך גם שהתפרצת לבית הספר לתקשורת של סמי עופר. מה קרה שם בדיוק?

- אתה לא חושש שהפרשה הזאת עם עופר עלולה לסכן את הקריירה שלך?

"בהרבה מובנים כן. אבל הקריירה אף פעם לא היתה בראש מעייניי. גם ב'ידיעות אחרונות' סיבת העזיבה שלי היתה עקרונית. יכולתי להישאר ואולי להיות עורך 'ידיעות אחרונות'. ישבתי שם על משכורת שלעולם לא ארוויח אותה. היה עניין עקרוני, וכשמדובר בכזה אני מוכן לקחת סיכונים. פיטרו את העורך הראשי, אלון שליו, מסיבות שבזמנו נראו לי לא רלוונטיות. מרגע שהחליפו את העורך מסיבות כאלה, מבחינתי זה היה שלום ולהתראות. הבוסים ביקשו והתחננו שאני אשאר, ואני אמרתי לא".

- פרשת מ"ידיעות אחרונות" כי היית שייך למחנה מסוים.

"יכולתי להשבית את העיתון בדקה, יכולתי לסגור אותו. אני, מיקי רוזנטל הקטן, היה לי הרבה כוח בזמנו. בחרתי שורה של אנשים שידעתי שהם מספיק חזקים, שלא יוכלו לפגוע בהם. אנשים מהשורה הראשונה של העיתונות בישראל, שלא תלויים רק בידיעות לפרנסתם. גם אם הוא היה זורק אותם הם היו מוצאים את פרנסתם בעיתון אחר.

"אמרתי שבעיניי יש פה עניינים שהפיטורים של העורך הם לא מסיבות עיתונאיות נורמליות שהעורך לא מתפקד, אני לא יכול לקבל את זה כפשוטו. אני אמרתי לנוני שאנחנו רוצים פגישה והוא הסכים. נוני בדרך כלל לא נפגש עם עיתונאים על רקע זה.

"התקיימה פגישה בבית של מימי נופך-מוזס, ואני הסברתי את עמדתנו והבאתי דוגמאות מהעולם. היתה ישיבה, נוני שמע אותנו ולא הסכים לקבל את זה. הודעתי שאני עוזב. אני אוהב את העיתון הזה, הוא חשוב לי, לא רציתי לגרום לו נזק, הוא פרנס אותי כמה שנים והיה לי טוב שם, לא רציתי להחריב את הבית, אבל נתקלתי בעניין עקרוני שאמרתי, אני לא יכול להשלים איתו. הרווחתי בעיתון 'ידיעות אחרונות' כפי שלא הרווחתי ולא ארוויח לעולם, אז אני ממשיך בדרך שלי. הקדשתי את חיי לעניין הציבורי, באתי לעיתונות לא בשביל לעשות קריירה. באתי לעיתונות כדי להשפיע על האינטרס הציבורי, שלצערי ולטעמי דואגים לו פחות ופחות".

- אתה לא מפחד שיזרקו אותך מערוץ 2?

"מן הסתם אתה צודק. מן הסתם אחרי שקשת ורשת יתאחדו הסיכויים שלי לעבוד בערוץ 2 הם קלושים, כי אודי אנג'ל ומשפחת עופר הם היום בעלי המניות הגדולים ביותר ברשת. אני מביא את זה בחשבון ומוכן לשלם את המחיר, וכבר עכשיו אני משלם אותו. את האמת שלי אני אשמיע בכל מקום, גם אם אאלץ להדפיס פמפלטים ולחלק ברחוב. אף אחד לא ישתיק את האמת שלי. יכול להיות שתגיד דון קישוט, אז מה?".

תגובת בית הספר סמי עופר לתקשורת

"אירוע פתיחת בית הספר סמי עופר לתקשורת במרכז הבינתחומי הרצליה, שהתקיים בשנה שעברה, היה אירוע פרטי למוזמנים בלבד. רק עיתונאים שהוזמנו ואישרו מראש את הגעתם השתתפו בו.

"בית הספר מעסיק את מיטב העיתונאים, החוקרים והמרצים מהארץ ומהעולם. לבינתחומי הרצליה, כמו לכל מוסד אקדמי, הזכות להפעיל שיקול דעת באשר למרצים המוזמנים להרצות בפני הסטודנטים. לעניין זה לא די ברצונו החד צדדי של פלוני להרצות".

חשוב לציין שבאמת לכל מוסד אקדמי הזכות לבחור את מרציו, אבל רוזנטל אינו בדיוק פלוני, הוא היה סגן עורך "ידיעות" וסגן ראש חברת החדשות בערוץ 2.

ניר גלעד עצמו, שאליו פנינו דרך חבר הכנסת לשעבר אלי גולדשמידט, שהוא היום מתאם קשרי החוץ של החברה לישראל, לא הגיב עד סגירת הכתבה.

תגובת עו"ד אריאל שמר מטעם עידן עופר: "התביעה הוגשה נגד מר רוזנטל בגין התנהגות והתבטאויות שהתבטא מר רוזנטל המהוות לשון הרע כלפי מרשי והאחים עופר ושעל פי עדותו של מר רוזנטל המניע להן הנו אובססיה אישית שלו כנגדם.

"המקום הנכון להתגונן בפני טענות כתב התביעה שהוגש כנגדו הוא בית המשפט. העובדה שמר רוזנטל בוחר להתייחס אל הדברים במסגרת ראיון עיתונאי הנה חמורה כשלעצמה במיוחד כשהוא מנצל במה זו, שאתם מעמידים לרשותו לצורך פסול זה, כדי להוסיף לשון הרע על אלה שכבר פורסמו על ידו.

"אמצעי תקשורת אחר שפרסם דברים של רוזנטל ביקש לאחר מעשה לפרסם הסתייגויות מדבריו, בגלל האחריות של עיתון המפרסם לשון הרע, אפילו נאמר על ידי אחרים.

"בשולי הדברים טוען מר רוזנטל כי התביעה שהוגשה נועדה להפחידו. ניסיונו זה של מר רוזנטל להפחית מערך התביעה הנו סרק. מטרת התביעה אינה להפחיד ואינה להרתיע. בכוונתנו להיפרע ממר רוזנטל מקצת הנזקים שהוא גרם בהתנהגותו ובפרסומי לשון הרע שפרסם, ולהביא להפסקתם.

"איננו יודעים מה בכוונתכם לפרסם במסגרת הראיון, אך נתבקשתי להבהיר כי מרשי לא יהסס לנקוט כל צעד מתחייב להגנה על זכויותיו אל מול דברי לשון הרע של מר רוזנטל, בכל אמצעי, לרבות באמצעות הבמה שאתם מעמידים לרשותו.

"מומלץ שתעיינו בפסק הדין בבג"ץ שבו אושר על ידי חמישה שופטי בג"ץ הסכם בז"ן, הקרוי הסכם ניר גלעד, ובדברי נציג היועץ המשפטי לממשלה בעתירת התנועה לאיכות השלטון בבג"ץ, המשבח את ההסכם ואומר בנוסף ש'לטענה לפיה חוזה ההעסקה ניתן למר גלעד בשל כך שהיטיב עם החברה לישראל, אין בסיס של ממש למעט ספקולציה'.

"מדובר במסמכים פומביים שתוכל לעיין בהם בטרם תחליט לשמש במה לדברי השמצה של רוזנטל, שבאמצעותם הוא מבקש להתגונן בפני התביעה".

מתוך מגזין "פירמה" שמצורף היום ל"גלובס"

עוד כתבות

בית קיץ בשבדיה. המחיר הממוצע במדינה עומד על 840 אלף שקל / צילום: Shutterstock

המטבע התרסק ומחירי הדיור ירדו: בגרמניה מעודדים לקנות בתי קיץ בשבדיה

חופשה בבית נופש נפוצה בצפון אירופה ● תמורת בקתה ללא חימום ומים זורמים, ליד אגם בצפון שבדיה, תשלמו רק 195 אלף קרונות שבדיות, כלומר כ־62 אלף שקל ● הבעלות פתוחה בפני זרים, ולא רק לתושבי האיחוד האירופי

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

צילומים: יריב כ''ץ (ידיעות אחרונות), יח''צ, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המילון העכשווי של ענף השיווק, הפרסום והמדיה

גלובס מציג את המושגים, האנשים, הרשתות והחברות שמסעירים בעת הנוכחית את אנשי השיווק, הפרסום והמדיה ● מהאחים אמיר והשרים ניר ברקת ושלמה קרעי, דרך האיום הסיני משיין - ועד רשתות המזון שעשו עלייה והבינה המלאכותית שכולם מתאמצים לייצר איתה מציאות חדשה

חופית באטה, חוקרת בינה מלאכותית ב-AI21 / צילום: יונתן בלום

היא התגייסה ליחידת מודיעין, צוללת עם כרישים ועובדת בתחום הכי חם בעולם

היא שובצה במודיעין אך התעקשה להתגייס לקרבי, שימשה אלגוריתמאית במובילאיי ויש לה תואר במתמטיקה ● כיום חופית באטה היא חוקרת ב-AI21 Labs, שנתמכת בידי ענקיות הטכנולוגיה ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: Shutterstock

להפסיק לרוץ על הגלגל. מה יקרה לכם אם תרוויחו פחות

המעבר למשרה עם משכורת נמוכה יותר, כרוך בדרך-כלל בקיצוץ בהוצאות ● יחד עם זאת, הוא עשוי להגיע עם עלייה ניכרת בזמן הפנוי ובאיזון בין העבודה והחיים

מייסדי קרן פיקצ'ר קפיטל מימין לשמאל: ראקש לונקאר, דן אמיגה, מיקי בודאי ומייק פיי./ צילומים: עמרי אראל, קייט רני, MKJ photography, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המהלך שהפתיע את ענף הסייבר: מנכ"ל איילנד ינהל במקביל גם קרן השקעות

מייק פיי, מנכ"ל איילנד, הספקית הגדולה ביותר של פתרונות סייבר לתחום הדפדפנים, מצטרף כשותף מנהל בקרן ההון סיכון פיקצ'ר קפיטל ● המהלך עשוי ליצור, לכאורה, ניגוד עניינים בין עסקאות השקעה או שותפות בתוך איילנד לבין עסקאות שתערוך הקרן ● "אני מכבד ומקיים את חובות הנאמנות שלי כמנכ"ל איילנד", אומר פיי

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם  ד''ר עדית זכאי–אור / צילום: באדיבות ראוניברסיטת ייכמן

"חתרתי בים בזמן שהבנים שלי בחזית. לא צריך להתבייש במקומות שטוב לנו"

שיחה עם ד"ר עדית זכאי–אור, מנכ"לית מרכז מיטיב לפסיכולוגיה חיובית באוניברסיטת רייכמן ● על איך עצב ושמחה יכולים להשתלב זה בזה, כיצד להחזיק תקווה בזמן משבר והקשר בין חשיבה חיובית לתקיפה האיראנית • האזינו 

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

ד''ר נטע מימון, מנכ''לית Neuro-Fi, חוקרת מוזיקה ומוח / צילום: יונתן בלום

החוקרת שיכולה להשפיע על המוח שלנו, בלי שנשים בכלל לב

ד"ר נטע מימון משלבת בין מוזיקה לחקר המוח כדי לסייע לחולי אלצהיימר ופרקינסון ● היא גם הקימה חברה שרוצה להפוך את מה שאנחנו שומעים באוזניות לגירוי מוחי שיעזור לנו להירגע ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס 

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

הפגנה מחוץ לאוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Cristina Matuozzi

"אני זועם, זה לא ייאמן מה שקורה באוניברסיטת קולומביה"

כשהמחאות האנטי־ישראליות בקמפוסים בארה"ב רחוקות מלדעוך, חוקרים יהודים וישראלים מאוניברסיטאות העלית מאחדים כוחות כדי להגיב באופן יצירתי בכל הזירות - האקדמית, המשפטית והכלכלית ● "זו חזית כמו כל חזית במלחמה", הם אומרים בשיחות איתם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב אסר על מכירתם במשך מאה שנים ● כעת האוסף מותר למכירה והוא שווה סכום עתק

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת בצעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה