מזון

כתבות אחרונות

 
זריקת מזון בקנדה/ צילום: רויטרס, Ben Nelms

לא גומרים מהצלחת: כך הפך בזבוז המזון העולמי לפצצה מתקתקת

כמעט שליש מהמזון בעולם הופך בסופו של דבר לאשפה, כשבמקביל 820 מיליון בני אדם סובלים מרעב • מרגישים חסרי אונים בגלל תחזיות אימה על התחממות כדור הארץ? הדרך להשפיע מתחילה בסופרמרקט (אל תתפתו למבצעים), ממשיכה במקרר (לא חייבים לזרוק את זה) ונגמרת בצלחת

שני אשכנזי 23.10.2019
שריפה בשמן תעשייה בנמל חיפה/ צילום: אילן מלסטר , המשרד להגנת הסביבה

שמן מנסה להרגיע לאחר השריפה ונפילת המניה: "האירוע לא ישפיע באופן מהותי על תוצאות החברה"

מניית שמן זינקה היום 8% במחזור מסחר גדול מהרגיל, לאחר שהחברה עדכנה כי יש לה כיסוי ביטוחי, למקרה השריפה שהתרחש ביום חמישי במחסני החברה במפרץ חיפה • מתחלת השנה הוסיפה מניית שמן כ-13% לשווי חברה של כ-130 מיליון שקל

אביב לוי 08.09.2019

המשקיע הזר של שטראוס נחשף, ויש לו אחזקות גם באלביט מערכות

מתברר כי בשטראוס ובאלביט יש בעלת החזקות זרה משמעותית - זרוע ההשקעות של הבנק הקנדי נובה סקוטיה, ששווי השקעתה בשתיהן מגיע לכ-1.2 מיליארד שקל • בראיון ל"גלובס" מדבר דיוויד פיינגולד, המנהל עבורה חלק מקרנות האקוויטי, על ההשקעות בחברות הללו ועל היציאה בזמן מההשקעה בחברת טבע

אביב לוי 28.07.2019
פירות וירקות/ צילום: תמר מצפי

למה חוקי הכלכלה לא עובדים על מחירי הפירות והירקות?

דוח משרד החקלאות: מאז המחאה החברתית עלו מחירי הפירות ריאלית בכ-30%, ומחירי הירקות עלו ריאלית ב-6% • עוד עולה כי האספקה לנפש ירדה מאז שנת 2000 ב-20% • איך זה בדיוק מסתדר עם הרפורמה לסימון המזון המזיק של משרד הבריאות, שמעודדת צריכת ירקות ופירות?

שני מוזס 17.07.2019
טחינת "בארכה" / צילום: שני מוזס / צילום: שני מוזס, גלובס

עליית מחירי המזון חוזרת: טחינה בארכה מעלה מחירים

החברה פנתה לרשתות השיווק בדרישה לייקר את מוצריה בשיעור של 8% • בארכה: "עקב קפיצת מחיר של עשרות אחוזים בשומשום בחודשים האחרונים, ולאחר שספגנו עליות מחירים קודמות, נאלצנו לבקש עליית מחיר למוצרינו"

שני מוזס 08.07.2019
המבורגר / צילום: Designed by lifeforstock / Freepik

המבורגר זה לא כל כך נורא: הכירו את חוקרת המזון שלא מפחדת בכלל ממזון מעובד

המבורגר זה לא כל כך נורא, סלט בקופסה לפעמים אקולוגי יותר מסלט שמכינים לבד וגם פיצה קפואה יכולה להיות די בריאה • חוקרת המזון פרופ' לואיז פרסקו לא מפחדת ממזון מעובד

גלי וינרב 22.06.2019
שמרית הילל / צילום: רמי זרנגר

שמרית הילל מארחת את החברות לארוחת חג, ומספרת למה חשוב לבדוק את הבחירות שעשינו מדי בוקר

שמרית הילל, שמוכרת לקהל הרחב מתוכנית הריאלטי 'המטבח המנצח MKR', מתמחה במטורינג והעצמה אישית • בארוחת חג עם החברות, הילל מדברת על חלומות ("המון אנשים לא עושים את הצעד להגשמת החלומות שלהם") ואוכל ("חייתי על קורנפלקס עשר שנים, עד שהכרתי את אורן. לא ידעתי לבשל") • "ליידי גלובס"

חגית ברונסקי 19.04.2019

קרן קופיה טכנולוגיות חקלאות ומזון גייסה 27 מיליון דולר

קופיה היא קרן אימפקט ישראלית, המשקיעה בטכנולוגיות חקלאות ומזון בשלב שאחרי הוכחת ההיתכנות • בין היתר השקיעה הקרן בחברת PhloemAid שפיתחה תכשיר להדברה ביולוגית של מחלות בקטריאליות בצמחים

גלי וינרב 14.04.2019
חנות ירקות / צילום: תמר מצפי

מע"מ מופחת על מזון? מוכרים לנו לוקשים

מע"מ דיפרנציאלי הוא כלי יקר שפוגע ביעילות הכלכלית ואינו יעיל לשיפור רווחת השכבות החלשות. להפך

ד"ר מיכאל שראל וניסן אברהם 01.04.2019
פרופ‘ וולטר ווילט

"ילדים נחשפים ל-2,000 פרסומות בשנה, ואף אחת מהן היא לא לירקות. זה ממש פלילי בעיניי"

פרופ' וולטר ווילט, החוקר שעשה בתחילת שנות ה-2000 מהפכה בפירמידת המזון האמריקאית והחדיר לתודעה את יתרונות התזונה הים-תיכונית, אומר היום: הממשלה חייבת לוודא שהמזון חף מרכיבים מזיקים, כפי שהיא עושה לגבי זיהומים ורעלנים • עד היום ניתנו יותר מדי תמריצים למי ששיווק מזון לא בריא"

גלי וינרב 29.03.2019
פסולת / צילום: איל יצהר

בקרוב - תוכנית לאומית להפחתת בזבוז מזון

תוכנית רחבה להפחתת ייצור פסולת תקדיש תשומת-לב מיוחדת לנושא האוכל

רותם שמאי ודניאלה זגמן 11.03.2019
עגלת קניות. כמה ממה שיש בה מיותר? / צילום תמר מצפי

זורקים אוכל: משפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח 3,200 שקל בשנה, וכולנו משלמים את המחיר

לפי דוח של לקט ישראל ו-BDO, שווי זריקת המזון למשפחה ממוצעת בישראל עומד על 3,200 שקל בשנה • שווי המזון האבוד בישראל עומד על 19.7 מיליארד שקל, וכמעט מחצית ממנו הוא בר-הצלה • המזון האבוד משפיע על יוקר המחיה, ולפי הדוח הוא מייקר את המזון ב-11%

מיכל רז-חיימוביץ' 05.03.2019
שופרסל / צילום: תמר מצפי

לרשתות השיווק תפקיד מפתח בהפסקת בזבוז המזון במשק

אריזות קטנות או סימון פקיעת תוקף אחיד יכולים לסייע לצריכה נבונה יותר

יעל ערמון 20.02.2019
קניית ירקות בסופרמרקט/ צילום: אייל פישר

מה חושבים באוצר על התירוץ הקבוע של חברות המזון להעלאות מחירים?

במסגרת סקירת רווחיות חברות המזון הפרטיות באוצר נטען כי "בניגוד לטענות חברות המזון, לא נמצאה חשיפה משמעותית להעלאת שכר המינימום" • עוד נטען כי ב-2016 הגיע שיעור הרווחיות של חברות המזון הפרטיות לרמתו הגבוהה ביותר מזה 20 שנה • לפי האוצר, על רקע "העובדה לפיה במשך כמעט שני עשורים נרשמה ירידה בהוצאות השכר של חברות המזון הגדולות ביחס למחזור המכירות", ניתן היה לצפות, "בסביבה תחרותית יותר, לירידת מחירי המזון המיוצרים על-ידי חברות אלו"

שני מוזס 23.12.2018
פאנל מהנדסים את מזון העתיד / צילום: תמר מצפי

"חברות מזון גלובליות באות לארץ כי הן מבינות שיש פה המצאות גדולות"

כך אמר היום יונתן ברגר, מנכ"ל חממת דה קיצ'ן של שטראוס, בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס" • "זאת טכנולוגיה שמאפשרת לנו לאכול אוכל יותר בריא"

ענת ביין-לובוביץ' 20.12.2018
מזון לא מנוצל / צילום: רויטרס

הצלת מזון יכול להיות חלק מפתרון לגל ההתייקרות במשק

השכבות החלשות יהיו הנפגעות מהעלאת מחירי המזון. אפשר לרכך את המכה

גידי כרוך 17.12.2018

   123456789101112131415   

   נמצאו 602 כתבות   |   עמוד 6 מתוך 38