קרנות הפנסיה השכיחות ביותר בייעוץ הפנסיוני בבנק אגוד הן הפניקס פנסיה ומקפת של מגדל. כך נודע ל"גלובס". גם קרן יובלים, הנמצאת בשליטת בית-ההשקעות דש איפקס והע"ל, ומבטחים החדשה, של מנורה-מבטחים, פייבוריטיות בקרב לקוחות המקבלים ייעוץ פנסיוני מיועצי אגוד. על-פי ההערכות בשוק, בקצה השני של הסקאלה נמצאות קרנות מקיפות קטנות יותר כגון אקסלנס והלמן-אלדובי, שלא זכו להמלצות מצד יועצי הבנק. בנק אגוד סירב להתייחס ומסר בתגובה: "אנו מנועים מלמסור פרטים בנוגע לפעילות העסקית של הבנק".
כפי הנראה, בחודשים הראשונים לפעילות הייעוץ באגוד - שקיבל היתר לייעץ לעצמאים בלבד - שלוש הקרנות השכיחות ביותר בייעוץ היו הפניקס, מקפת ויובלים. בחודשים האחרונים, לאחר שינוי בתקנון מבטחים, חל שיפור באטרקטיביות של מבטחים בעיני יועצי הבנק. מקפת ומבטחים הן שתי קרנות הפנסיה המקיפות החדשות הגדולות בשוק (נתח של 24.4% ו-45.6% בהתאמה), אך בעוד ששתי הקרנות הגדולות זוכות לייצוג נכבד בייעוץ באגוד - הסנונית הראשונה בעולם הייעוץ הפנסיוני בבנקים - הרי ששתי הקרנות המצטיינות האחרות, הפניקס פנסיה ויובלים, נחשבות לקרנות קטנות, שמובילות בעיקר בהיבט התשואה. לשתי הקרנות נתח שוק של 2.3% ו-1.3%, בהתאמה.
בנק אגוד חתם על הסכמי הפצה עם קרנות הפנסיה: מנורה-מבטחים פנסיה, מקפת, הראל פנסיה (שלא זוכה לעדנה בקרב יועצי אגוד), פסגה של איילון, אקסלנס פנסיה, הפניקס פנסיה (לשעבר עמית), יובלים והלמן-אלדובי. בנק אגוד לא חתם על הסכמי הפצה עם כלל ביטוח, המחזיקה בקרן הפנסיה השלישית בגודלה - מיטבית-עתודות, עקב הוראות בכר על איסור החזקות צולבות בגופים שמשתפים פעולה בשוק הפנסיוני. כלל ביטוח נמצאת בבעלות קבוצת אי.די.בי, שעם בעלי השליטה בה נמנה יצחק מנור - מבעלי השליטה גם בבנק אגוד.
אגוד הוא הבנק הראשון שמייעץ בתחום הפנסיוני בעקבות רפורמת בכר, שהפכה את הבנקים לערוץ הפצה מרכזי. על-פי ההערכות, עד כה ייעצו בבנק אגוד ל-2,000 עצמאים בנוגע לחיסכון הפנסיוני. הייעוץ הפנסיוני באגוד נמצא באחריות אגף הבנקאות הקמעונית בראשותה של סמנכ"לית בכירה, עידית לוסקי, ואת התחום הפנסיוני מנהלת שלומית יהב.
בסוף יוני קיבל אגוד ממשרד האוצר רישיון לייעוץ במוצרי פנסיה. ההיתר שהתקבל מהאוצר נגע לייעוץ ומכירה של מוצרי פנסיה לעצמאים בלבד. בימים אלה מתקיים עימות בין ראשי הבנקים הגדולים לבין ענתבי בנוגע ליוזמתו של האחרון ליצור דיפרנציאציה בין הבנקים הגדולים והבינוניים בתחום הייעוץ הפנסיוני לשכירים, שיותר בשלב זה רק לבינוניים. בכירים בבנקים הבינוניים הביעו תמיכה ביוזמת האוצר, אשר צפויה להיטיב עימם, ולהעניק, לפחות פוטנציאלית, חלון הזדמנויות להקטנת הריכוזיות הגבוהה במערכת הבנקאית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.