נשיא בית המשפט העליון התייחס לביקורת על שכר השופטים ונכונותם לוותר על 1% בלבד משכרם, בדומה לחברי הכנסת: "בניגוד לעמדה המוצגת בתקשורת, שכרו של שופט בית המשפט השלום נמוך מזה של חבר כנסת"
נציגות השופטים לא תיאבק בהחלטה להפחית 1% משכרם - לאחר שבהצעת האוצר המקורית היו אמורים לספוג 10%
בתקופתו של נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס כמעט לא מתקיימים דיונים על ביטול חוקים בשל אי-חוקיותם ■ ועל כן מעניין לבחון את המסרים שעולים מבית המשפט בפסיקה שניתנה השבוע ועסקה בעניין הזה
נשיא העליון לוועדה לקידום מעמד האישה: "הדברים שאמר השופט בדימוס ניסים ישעיה אינם משקפים כלל ועיקר את עמדתה של הרשות השופטת" ■ שרת המשפטים ציפי לבני: "לא העליתי בדעתי ששופט יכול להוציא מילים כאלה מהפה"
(עדכון) - לבני: "גם שופטים צריכים לדעת: כשהיא אומרת 'לא' היא מתכוונת ל'לא!'" ■ השופט ניסים ישעיה: "זה מעוות והוצא מהקשרו, זה לא היה משפט אונס"
היועמ"ש, שנאם בכנס לשכת עוה"ד באילת, סינגר על החלטתו לסגור את תיק החקירה המרכזי נגד ח"כ ליברמן: "בחנתי את מסכת הראיות במבט קר. נדמה לי, בכל הצניעות, שאני יודע לזהות תיק לזיכוי כאשר אני פוגש כזה"
שופט בית המשפט לתעבורה בפתח-תקווה, שלמה אטינגר-נחשון, הודיע לנשיא העליון אשר גרוניס כי החליט לפרוש באופן מיידי ■ בעקבות זאת משכו גרוניס ושרת המשפטים לבני את התלונה שהגישו נגדו לנציב תלונות הציבור על שופטים
דברים ברוח זו אמר נשיא העליון בדימוס, אהרן ברק, בכנס לכבוד נשיאת העליון בדימוס דורית ביניש ■ נשיא העליון גרוניס: ביניש הייתה חלוצה בשיטת המשפט
השופט יוסף אלון: "אם יתברר שהשופט שלמה אטינגר-נחשון אכן פנה לתובעת משטרתית במהלך דיון ואמר לה 'אני רואה שאת מוצאת ז' מהר' - יש לנקוט את האמצעים החריפים ביותר, והדבר מעורר שאלה ביחס להתאמתו לתפקיד השיפוטי"
שרת המשפטים מתכוונת להגיש תלונה לנציב התלונות על שופטים נגד השופט שלמה אטינגר-נחשון, שאמר לתובעת משטרתית "אני רואה שאת מוצאת ז' מהר"
כך משחררים תקשורת מהצורך והחובה לבדוק אמיתות נתונים
בדיון נוסף בעליון, בנוגע לתחולת ההתיישנות על תביעות פיצויים בגין הפקעת מקרקעין, התגלעה מחלוקת בין גרוניס לנאור: האם הרכב המורחב מוסמך לדון רק בסוגיות שבהן "נתפצלו דעות" השופטים - או גם באלה שהוכרעו פה-אחד?
מי הגיעו לתערוכת "מיני ארט"? ■ מי נפרדו מפרופ' יעקב קדמי? ■ איזה מאורע ציין דוד עזריאלי? ■ וגם: איזה מסר שלח דורון סבג ליאיר לפיד?
התיקון לחוק ההסתננות מאפשר לעצור מבקשי מקלט שנכנסו לישראל דרך סיני ללא משפט ל-3 שנים לפחות ■ בג"ץ ידון בעתירות לביטול החוק בהרכב מורחב
פעם אחת ויחידה הלכה המערכת עד הסוף: במקרה של הילה כהן
נשיא בית המשפט העליון מתנגד להוספת כלל שיחייב שופטים לברר, לפני תחילת דיון בעניין המובא בפניהם, אם קיימת זיקה בינו לבין אחד הצדדים לדיון
בית המשפט העליוןדוד עזריאליהשכרת דירהורדה אלשיךיורם דנציגרימין פוליטימאיר שמגרמיסוי נדל"ןפטור ממע"מפיני כהן