ראש ממשלת ישראל לשעבר מטעם מפלגת העבודה, נרצח ב-4 בנובמבר 1995 ע"י יגאל עמיר. כיהן בעברו גם כשר בביטחון וכרמטכ"ל.
במקביל לאירועי המחאה שמתקיימים הערב בבלפור ובגשרים ברחבי הארץ, הערב ציינו את המחאה גם במסגרת עצרת זיכרון לרצח ראש הממשלה יצחק רבין לפני 25 שנה בכיכר רבין
איתן הבר רשם לזכותו קריירה עיתונאית מפוארת ב"ידיעות אחרונות" וגלי צה"ל, ונחקק בתודעה הציבורית בתור האיש שבישר על מות ראש הממשלה יצחק רבין לאחר שיגאל עמיר התנקש בו
בין הנאום המיתולוגי של רבין, לציוץ האבסורדי של נתניהו, הזמן מוכיח שהוא בלתי ניתן לאילוף
נתניהו אמר בטקס במלאת 24 שנים לרצח ראש הממשלה לשעבר כי "לאורך השנים שעברו מאז הרצח אני שומע את הטענה הכוזבת לפיה אני עמדתי בצד, שתקתי, אפילו עודדתי את ההסתה. אבל שקר שחוזרים עליו פעמים רבות אינו הופך לאמת"
גנץ שם דגש רב בנאומו על הפילוג בחברה הישראלית וקרא לאחדות • המסר שליווה את העצרת השנה היה אותו מסר שהוביל את העצרת בליל הרצח: "כן לשלום, לא לאלימות"
האם יש להטיל עונש על אנשי אקדמיה המתבטאים בפרובוקטיביות וקיצוניות, והיכן עובר הגבול בין חופש הביטוי להפרת משמעת?
ד"ר מרדכי קידר, מזרחן וחבר סגל בבר-אילן, אמר אתמול בהפגנת ימין שלא יגאל עמיר רצח את ראש הממשלה, אלא "פוליטיקאי בכיר מאוד" שרצח אותו "מכיוון שרבין ניסה לצאת מהסכמי אוסלו" • בר-אילן: "אנו סבורים שאין מקום להתבטאויות מסוג זה בחברה הישראלית"
בסרט "ימים נוראים", על המסע המסויט שבסופו רצח יגאל עמיר את רה"מ יצחק רבין, יש פוטנציאל לאסון - אבל הוא יוצא מזה בשלום
התבטאות קשה של יאיר נתניהו, בנו של ראש הממשלה, נגד יצחק רבין ז"ל, עוררה זעם במהלך השבת • רה"מ: "לא מסכים עם הדברים שכתב בני יאיר"
בנימין נתניהו העלה היום קטע וידאו בשידור לייב בפייסבוק, שבו הפציר במצביעי הליכוד לצאת ולהצביע - אחרת הם "יקבלו אסון" • שמעון שבס: "שוב המסית הלאומי ממשיך. אני מתבייש להיות אזרח במדינה שהוא ראש הממשלה"
ערב בחירות 2019 יצאנו למסע בעקבות פירוק המיתוסים המגזריים של הפוליטיקה הישראלית • הפעם: האם למרות כל התהליכים שחוו, הקיבוצניקים נשארו מצביעי שמאל מובהקים? • ההסבר המלא בפודקאסט החדש: "הצוללת של גלובס" • האזינו
רעייתו של ראש הממשלה יצחק רבין החזיקה חשבון דולרים בארה"ב בניגוד להוראות הפיקוח, אהוד ברק הסתבך ב"פרשת העמותות", ולאריאל שרון ולאהוד אולמרט היו שובל של חשדות • "גלובס" חזר ובדק איך הכול נגמר
בברזיל, ראש הממשלה היה רשאי לקוות שהוא יהיה הישראלי היחיד בעמוד הראשון • אבל הוא נאלץ להתחלק בו עם תווי פניו של הסופר המת • עיתונים באיטליה קראו לעמוס עוז "האור במדבר", ו"אויב השנאה" • מותו היה הכותרת הראשית בעיתון בקולומביה • במותו, כמו בחייו, עוז היה האליבי הליברלי ושוחר השלום של ישראל
יש לנו היום אווירת מלחמה בין שני המחנות הפוליטיים. במצב כזה אתה לא מזמין את מתנגדיך לדבר באסיפות שלך
יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד: "ההסתה חזרה להיות כלי" • יו"רית האופוזיציה, ציפי לבני: "אפשר לקרוא את הפוסטים ולראות את קטעי הווידאו המסיתים של נתניהו" • השר צחי הנגבי, שייצג את הימין, עלה לנאום לקול שריקות בוז וצופרים: "בליל הרצח חשבתי, אם הייתי מצליח לזנק בין הרוצח לבין הכדור ולהגן על ראש הממשלה" • תגובות קשות בימין: בנט - "הפגנת שמאל מבישה"
ח"כ תמר זנדברג האשימה היום (ב') את מפלגת העבודה ותנועת דרכנו שהם לא מאפשרים למפלגת מרצ להשתתף • "את קורבנות ההסתה לא מאזנים במסיתים. בטח שלא בעצרת רבין"
אנליטיבחירות 2019ישראל לאומפלגת העבודהעיצובעיתונאיםפודקאסטקיבוציםקרוליין גליקתערוכה