דוח אמון
2019

מאפיות בחדשות

סוכן חדשות
 
רכב מאפיית אנג'ל / צילום: באובאו
אנג'ל נגד אנגל: שתי המאפיות הוותיקות יצאו לקרב סוער על השם
מאפיית אנג'ל הירושלמית דרשה מקונדיטוריית אנגל לחדול משימוש בשם אנגל והגישה בקשות לרישום מוצריה תחת שמה המסחרי המוכר • אנגל מצידה הגישה בקשה להישאר בשמה המקורי • רשות הפטנטים פסקה לזכות "אנג'ל": "הצליחה להחדיר לתודעת הצרכנים את המותג אנג'ל"
  
 
ירון אנג'ל / צילום: תמר מצפי
תבנית שחוזרת על עצמה: העוגות של אנג'ל הובילו אותה להפסד של 15 מיליון שקל
מדובר בהפסד יותר מכפול מההפסד של כ-6.5 מיליון שקל שרשמה מאפיית אנג'ל ב-2017 • על רקע המצב בפעילות העוגות, החברה שכרה יועץ לתוכנית עסקית רב-שנתית לתחום
  
 
דונאטאשן - אוזני המן מבצק דונאט / צילום: Alessandra Montalto
מה מקבלים כשמשלבים אוזן המן וסופגניה? תורים ארוכים מאוד
פאני גרסון, מי שהמציאה את קרטיבי הפירות הטבעיים, פיתחה בימים האחרונים את ה"דונאטאשן" - אוזני המן מבצק דונאט בטיגון עמוק
  
 
מדפי לחם ברשתות השיווק / צילום: shutterstock
הלחם מתייקר: חלה ולחם אחיד כהה פרוס יתייקרו בכ-4%
מדובר בשני סוגי לחמים שנמצאים בפיקוח מחירים • עם זאת, מחירם של 3 לחמים מפוקחים נוספים לא יעלה, במסגרת פשרה שהושגה בין המאפיות ומשרד הכלכלה
  
 
לחם אחיד / צילום: תמר מצפי
גל ההתייקרויות: גם מחירי הלחם המפוקח בדרך לעלות ב-3.4%
מאפיות גדולות פנו לוועדת המחירים בבקשה לאשר עליית מחירים בשיעור של 3.4% (כ-15 אגורות), וזאת לטענתן "לאור העלייה במדדי סל התשומות המשמש לקביעת מחירי הלחם המפוקח" • האוצר: "הנושא נמצא על שולחנו של המפקח על המחירים במשרד הכלכלה"
  
 
ירון אנג'ל / צילום: תמר מצפי
מניית אנג'ל צונחת בעקבות הפסדים בעסקי הלחם והעוגות
עלייה בהפסדים מפעילות הלחם והעוגות הסבה למאפייה הירושלמית הפסד של כ-10 מיליון שקל במחצית • מניית החברה איבדה 20% בחודש האחרון
  
 
לחם אחיד / צילום: תמר מצפישני מוזס / איור: גיל ג'יבלי
שני מוזס
מלחמה בטחנות קמח
למה אנחנו משלמים כל-כך הרבה על לחם מלא?
בתזמון קוסמי באותו יום מתפרסמות שתי בשורות שלכאורה אין ביניהן קשר: הסדר טיעון נוסף במסגרת קרטל הלחם, והידיעה על כך שאיש לא ניגש למ...המשך
  
 
מאפיית אנג'ל / צילום: איל יצהר
אפס הצעות למכרז של 30 מ' ש' לתמיכה במאפייה ללחם מלא
ב-18 בספטמבר יצא לדרכו מכרז של הרשות להשקעות במשרד הכלכלה לסיוע ממשלתי בהיקף של 30 מיליון שקל על-מנת להגביר את התחרות בענף הקמח המלא ■ ביום שני האחרון הוא נסגר, ללא מציעים
  
 
תערובת גרנולה מוכנה / צילום: בן יוסטר
ה-FDA: הכללת המילה "אהבה" ברשימת הרכיבים - הפרת חוק
רשות המזון והתרופות בארה"ב שלחה מכתב למאפייה שכללה את הרכיב "אהבה" ברשימת הרכיבים המוטבעת על הגרנולה שהיא מייצרת
  
 
דולרים שוחד אזיקים פשע משטרה / צלם: thinkstock
חשד: בעלי מסעדה, בית קפה ובית מאפה העלימו מס במיליונים
הבעלים ומנהל הכספים ב"קינמון בולונז'רי" ו"מאפה השמונים" חשודים בהעלמת עסקאות בהיקף 5 מיליון שקל ובעבירות מס נוספות
  
 
מאפיית אנג'ל / צילום: איל יצהר
משרד הכלכלה מקצה 30 מיליון שקל לתחרות בענף הקמח המלא
הסכום יוענק למאפיות שיוכיחו יכולת לגדול להיקפי הייצור הנדרשים ■ להערכת מרכז ההשקעות, המהלך יוריד את המחירים ב-30%-40%
  
 
לחם אחיד / צילום: תמר מצפי
מחירי מכרז הלחם של שב"ס נמוכים עד 38% מהמחיר המפוקח
במכרז שב"ס לאספקת לחם, המאפיות מתבקשות למכור אותו במחירי הפסד ■ בכך למעשה המדינה, שלא מכירה במחירים בהנחות שניתנות לקמעונאיות, דורשת אותן לעצמה תחת הכובע של שירות בתי הסוהר ■ שב"ס: "פועלים לחיסכון כספי ציבור תוך שמירה על הנהלים"
  
 
יהלי עתיר מימין ונתן מאירוביץ'  / צילום: יחצ
מנכ"ל ברמן: "התחרות לגיטימית, אבל בסוף המאפיות יתמוטטו"
יהלי עתיר אמר את הדברים בהתייחס לכוונת שר הבריאות להכניס את הלחמים מקמח מלא לפיקוח מחירים ■ "הכנסת הלחם המלא לפיקוח מחירים תגרום לנו נזק. הרווחיות שלנו גבולית"
  
 
אי קייפ ברטון נובה סקוטיה קנדה, שטח חינם / צילום: וידאו
רק תבואו: המקום שבו תקבלו 8 דונם חינם ועבודה מובטחת
מאפיה וצרכניה מקומית באי קייפ ברטון בקנדה, שהתקשתה למצוא ידיים עובדות, פרסמה מודעה בפייסבוק לפיה היא תיתן שטח של 8 דונם לבניית בית, לכל מי שיהיה מוכן לעבור לאי היפייפה לתקופה של 5 שנים לפחות ולעבוד במקום תמורת תשלום ■ צפו בסיפור
  
 
מאפיית הדקל / צילום: תמר מצפי
חשד: בעלי רשת "מאפה הדקל" בר"ג העלים הכנסות ב-30 מ' ש'
סמי מועלם, הבעלים של מספר בתי מאפה בר"ג, חשוד גם כי לא דיווח על העסקת עובדים בבתי העסק שלו ולא ניכה מס ממשכורותיהם כנדרש בחוק
  
 
אורי שפט / צילום יחצ: דור מלכה
"אני מציע לחלום בגדול, יש לזה מקום בניו-יורק"
במשך שנים סירב השף אורי שפט לפתוח אפילו סניף אחד נוסף ל"לחמים" שלו ■ אך הזדמנות עסקית שנקרתה בדרכו הובילה אותו ליוניון סקוור במנהטן, וכתבה בניו-יורק מגזין על בבקת השוקולד שלו הפכה אותו לסנסציה מקומית ■ בראיון ל"פירמה" הוא מסביר מה הוביל אותו לחיות את החלום האמריקאי בגיל 50
  
 

   123    >

   נמצאו 42 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 3