מזון

כתבות אחרונות

 
האם מכונה יכולה לטעום כמו בני אדם?  / איור: איל אונגר, גלובס

קובעי הטעם החדשים: האם אפשר ללמד מכונות לטעום כמו בני אדם?

הלשון האלקטרונית שמסייעת למהנדסי מזון להחליט איזה מוצר לפתח • המכשיר שמודד עד כמה תחליפי הבשר דומים לבשר • וחיישני המולקולות שמנבאים מה נריח • מדען המזון ד"ר אופיר בנימין מסביר מה אפשרי ומה מדע בדיוני

גלי וינרב 07.03.2020
סימון מוצרי המזון / צילום: מיכל רז חיימוביץ'

דעה: חוק סימון המוצרים - טוב אבל לא מספיק

בעולם הדיגיטלי המקוון, הקלות במעבר בין מוצרים באמצעות גלילה או לחיצה פשוטה על מסך הטלפון הנייד מייצרת לכאורה שפע חיובי, אולם עם כל השפע שסביבנו נראה שאין מענה אמיתי לצרכים הספציפיים שלנו כצרכנים

רועי איטח 14.02.2020
דוכן ירקות בשוק הכרמל  בתל אביב / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

מצב השוק: מחנה יהודה והכרמל משגשגים, למה רוב האחרים עומדים ריקים?

סקר שערכה חברת גיאוקרטוגרפיה עבור "גלובס" מגלה כי הציבור הישראלי נוטש שווקים שלא משתנים עם רוח התקופה ואינם מושכים קהל צעיר ותיירים • גיא נרדי יצא לבדוק מה קורה עם השווקים מחוץ לערים הגדולות

 

גיא נרדי 08.01.2020
ארוחה מהמדפסת ובשר מהמעבדה / איור: איל אונגר, גלובס
ישראל 2030 | ניתוח

ארוחה מהמדפסת ובשר מהמעבדה: כך ינסו תאגידי המזון לשמר את כוחם גם בעשור הבא

בתעשיית המזון מחפשים חלופות מזון בריאות שגם יאפשרו לשמור על שורת הרווח • בישראל ובעולם שוקדים על פיתוחים שונים כמו הפקת חלבון מחרקים, ובטוחים שבסוף התהליך יצליחו להשפיע על בלוטות הטעם שלנו באמצעות טכנולוגיה בלבד • פרויקט מיוחד

שני מוזס 03.01.2020
סופרמרקט יוחננוף בקריית עקרון / צילום: תמר מצפי

ווליו בייס: "האחראים העיקריים למצבו העגום של הצרכן הישראלי הן רשתות קמעונאות המזון"

האנליסטית נועה צבי טוענת כי בין 2014 ל־2018 הרשתות הוזילו את מחירי המזון בכ-2% בלבד, בעת שמחירי היצרנים הופחתו בכ-7.5% • "כל השיפור ברווחיות הרשתות מקורו בשיפור המרווח מול היצרנים, ולא בהתייעלות" • "ב-2019 אנו רואים עליית מחירים חדה, כשמחירי חומרי הגלם ממשיכים במגמת ירידה"

אביב לוי 22.12.2019
סניף של סופר פארם / צילום: יח"צ

מזון טרי ובית מרקחת תחת קורת גג אחת: הפרטים על הרשת החדשה של סופר פארם נחשפים

רשת הפארם מתרחבת לתחום המזון באמצעות תת-הרשת החדשה "Daily" • החנויות הראשונות ייפתחו ברבעון השני של 2020 במתחם הבורסה בר"ג ובעזריאלי שרונה • החנויות יהיו קטנות מהסניפים המסורתיים ויורכבו ממחלקת מזון מוכן טרי, מוצרי טואלטיקה ובית מרקחת

שני מוזס 10.12.2019
מנכ"ל תנובה, אייל מליס
חברות מזון | בלעדי

תנובה מסמנת מנועי צמיחה חדשים: בוחנת כניסה לתחום האוכל המוכן

חברת המזון הגדולה בישראל בוחנת הקמת מערך ייצור למזון מוכן בוואקום המיועד לשוק המקצועי • ההשקעה בקווי הייצור מוערכת בעשרות מיליוני שקלים וצפויה להביא לתנובה תוספת מכירות של 150 מיליון שקל בשנה

שני מוזס 08.12.2019
זריקת מזון בקנדה/ צילום: רויטרס, Ben Nelms

לא גומרים מהצלחת: כך הפך בזבוז המזון העולמי לפצצה מתקתקת

כמעט שליש מהמזון בעולם הופך בסופו של דבר לאשפה, כשבמקביל 820 מיליון בני אדם סובלים מרעב • מרגישים חסרי אונים בגלל תחזיות אימה על התחממות כדור הארץ? הדרך להשפיע מתחילה בסופרמרקט (אל תתפתו למבצעים), ממשיכה במקרר (לא חייבים לזרוק את זה) ונגמרת בצלחת

שני אשכנזי 23.10.2019
שריפה בשמן תעשייה בנמל חיפה/ צילום: אילן מלסטר , המשרד להגנת הסביבה

שמן מנסה להרגיע לאחר השריפה ונפילת המניה: "האירוע לא ישפיע באופן מהותי על תוצאות החברה"

מניית שמן זינקה היום 8% במחזור מסחר גדול מהרגיל, לאחר שהחברה עדכנה כי יש לה כיסוי ביטוחי, למקרה השריפה שהתרחש ביום חמישי במחסני החברה במפרץ חיפה • מתחלת השנה הוסיפה מניית שמן כ-13% לשווי חברה של כ-130 מיליון שקל

אביב לוי 08.09.2019
דיוויד פיינגולד, סגן נשיא ומנהל בכיר ב 1832 Asset Management / צילום:  יחצ

המשקיע הזר של שטראוס נחשף, ויש לו אחזקות גם באלביט מערכות

מתברר כי בשטראוס ובאלביט יש בעלת החזקות זרה משמעותית - זרוע ההשקעות של הבנק הקנדי נובה סקוטיה, ששווי השקעתה בשתיהן מגיע לכ-1.2 מיליארד שקל • בראיון ל"גלובס" מדבר דיוויד פיינגולד, המנהל עבורה חלק מקרנות האקוויטי, על ההשקעות בחברות הללו ועל היציאה בזמן מההשקעה בחברת טבע

אביב לוי 28.07.2019
פירות וירקות/ צילום: תמר מצפי

למה חוקי הכלכלה לא עובדים על מחירי הפירות והירקות?

דוח משרד החקלאות: מאז המחאה החברתית עלו מחירי הפירות ריאלית בכ-30%, ומחירי הירקות עלו ריאלית ב-6% • עוד עולה כי האספקה לנפש ירדה מאז שנת 2000 ב-20% • איך זה בדיוק מסתדר עם הרפורמה לסימון המזון המזיק של משרד הבריאות, שמעודדת צריכת ירקות ופירות?

שני מוזס 17.07.2019
טחינת "בארכה" / צילום: שני מוזס / צילום: שני מוזס, גלובס

עליית מחירי המזון חוזרת: טחינה בארכה מעלה מחירים

החברה פנתה לרשתות השיווק בדרישה לייקר את מוצריה בשיעור של 8% • בארכה: "עקב קפיצת מחיר של עשרות אחוזים בשומשום בחודשים האחרונים, ולאחר שספגנו עליות מחירים קודמות, נאלצנו לבקש עליית מחיר למוצרינו"

שני מוזס 08.07.2019
המבורגר / צילום: Designed by lifeforstock / Freepik

המבורגר זה לא כל כך נורא: הכירו את חוקרת המזון שלא מפחדת בכלל ממזון מעובד

המבורגר זה לא כל כך נורא, סלט בקופסה לפעמים אקולוגי יותר מסלט שמכינים לבד וגם פיצה קפואה יכולה להיות די בריאה • חוקרת המזון פרופ' לואיז פרסקו לא מפחדת ממזון מעובד

גלי וינרב 22.06.2019
שמרית הילל / צילום: רמי זרנגר

שמרית הילל מארחת את החברות לארוחת חג, ומספרת למה חשוב לבדוק את הבחירות שעשינו מדי בוקר

שמרית הילל, שמוכרת לקהל הרחב מתוכנית הריאלטי 'המטבח המנצח MKR', מתמחה במטורינג והעצמה אישית • בארוחת חג עם החברות, הילל מדברת על חלומות ("המון אנשים לא עושים את הצעד להגשמת החלומות שלהם") ואוכל ("חייתי על קורנפלקס עשר שנים, עד שהכרתי את אורן. לא ידעתי לבשל") • "ליידי גלובס"

חגית ברונסקי 19.04.2019
קרן Copia, מימין: אוהד צוקרמן ואייל כהן / צילום: יח"צ

קרן קופיה טכנולוגיות חקלאות ומזון גייסה 27 מיליון דולר

קופיה היא קרן אימפקט ישראלית, המשקיעה בטכנולוגיות חקלאות ומזון בשלב שאחרי הוכחת ההיתכנות • בין היתר השקיעה הקרן בחברת PhloemAid שפיתחה תכשיר להדברה ביולוגית של מחלות בקטריאליות בצמחים

גלי וינרב 14.04.2019
חנות ירקות / צילום: תמר מצפי

מע"מ מופחת על מזון? מוכרים לנו לוקשים

מע"מ דיפרנציאלי הוא כלי יקר שפוגע ביעילות הכלכלית ואינו יעיל לשיפור רווחת השכבות החלשות. להפך

ד"ר מיכאל שראל וניסן אברהם 01.04.2019

   123456789101112131415   

   נמצאו 545 כתבות   |   עמוד 2 מתוך 35

צרו איתנו קשר *5988