מזון הוספה למעקב +

כתבות אחרונות

 
המבורגר / צילום: Designed by lifeforstock / Freepik

המבורגר זה לא כל כך נורא: הכירו את חוקרת המזון שלא מפחדת בכלל ממזון מעובד

המבורגר זה לא כל כך נורא, סלט בקופסה לפעמים אקולוגי יותר מסלט שמכינים לבד וגם פיצה קפואה יכולה להיות די בריאה • חוקרת המזון פרופ' לואיז פרסקו לא מפחדת ממזון מעובד

גלי וינרב 22.06.2019
שמרית הילל / צילום: רמי זרנגר

שמרית הילל מארחת את החברות לארוחת חג, ומספרת למה חשוב לבדוק את הבחירות שעשינו מדי בוקר

שמרית הילל, שמוכרת לקהל הרחב מתוכנית הריאלטי 'המטבח המנצח MKR', מתמחה במטורינג והעצמה אישית • בארוחת חג עם החברות, הילל מדברת על חלומות ("המון אנשים לא עושים את הצעד להגשמת החלומות שלהם") ואוכל ("חייתי על קורנפלקס עשר שנים, עד שהכרתי את אורן. לא ידעתי לבשל") • "ליידי גלובס"

חגית ברונסקי 19.04.2019
קרן Copia, מימין: אוהד צוקרמן ואייל כהן / צילום: יח"צ

קרן קופיה טכנולוגיות חקלאות ומזון גייסה 27 מיליון דולר

קופיה היא קרן אימפקט ישראלית, המשקיעה בטכנולוגיות חקלאות ומזון בשלב שאחרי הוכחת ההיתכנות • בין היתר השקיעה הקרן בחברת PhloemAid שפיתחה תכשיר להדברה ביולוגית של מחלות בקטריאליות בצמחים

גלי וינרב 14.04.2019
חנות ירקות / צילום: תמר מצפי

מע"מ מופחת על מזון? מוכרים לנו לוקשים

מע"מ דיפרנציאלי הוא כלי יקר שפוגע ביעילות הכלכלית ואינו יעיל לשיפור רווחת השכבות החלשות. להפך

ד"ר מיכאל שראל וניסן אברהם 01.04.2019
פרופ‘ וולטר ווילט

"ילדים נחשפים ל-2,000 פרסומות בשנה, ואף אחת מהן היא לא לירקות. זה ממש פלילי בעיניי"

פרופ' וולטר ווילט, החוקר שעשה בתחילת שנות ה-2000 מהפכה בפירמידת המזון האמריקאית והחדיר לתודעה את יתרונות התזונה הים-תיכונית, אומר היום: הממשלה חייבת לוודא שהמזון חף מרכיבים מזיקים, כפי שהיא עושה לגבי זיהומים ורעלנים • עד היום ניתנו יותר מדי תמריצים למי ששיווק מזון לא בריא"

גלי וינרב 29.03.2019
פסולת / צילום: איל יצהר

בקרוב - תוכנית לאומית להפחתת בזבוז מזון

תוכנית רחבה להפחתת ייצור פסולת תקדיש תשומת-לב מיוחדת לנושא האוכל

רותם שמאי ודניאלה זגמן 11.03.2019
עגלת קניות. כמה ממה שיש בה מיותר? / צילום תמר מצפי

זורקים אוכל: משפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח 3,200 שקל בשנה, וכולנו משלמים את המחיר

לפי דוח של לקט ישראל ו-BDO, שווי זריקת המזון למשפחה ממוצעת בישראל עומד על 3,200 שקל בשנה • שווי המזון האבוד בישראל עומד על 19.7 מיליארד שקל, וכמעט מחצית ממנו הוא בר-הצלה • המזון האבוד משפיע על יוקר המחיה, ולפי הדוח הוא מייקר את המזון ב-11%

מיכל רז-חיימוביץ' 05.03.2019
שופרסל / צילום: תמר מצפי

לרשתות השיווק תפקיד מפתח בהפסקת בזבוז המזון במשק

אריזות קטנות או סימון פקיעת תוקף אחיד יכולים לסייע לצריכה נבונה יותר

יעל ערמון 20.02.2019
קניית ירקות בסופרמרקט/ צילום: אייל פישר

מה חושבים באוצר על התירוץ הקבוע של חברות המזון להעלאות מחירים?

במסגרת סקירת רווחיות חברות המזון הפרטיות באוצר נטען כי "בניגוד לטענות חברות המזון, לא נמצאה חשיפה משמעותית להעלאת שכר המינימום" • עוד נטען כי ב-2016 הגיע שיעור הרווחיות של חברות המזון הפרטיות לרמתו הגבוהה ביותר מזה 20 שנה • לפי האוצר, על רקע "העובדה לפיה במשך כמעט שני עשורים נרשמה ירידה בהוצאות השכר של חברות המזון הגדולות ביחס למחזור המכירות", ניתן היה לצפות, "בסביבה תחרותית יותר, לירידת מחירי המזון המיוצרים על-ידי חברות אלו"

שני מוזס 23.12.2018
פאנל מהנדסים את מזון העתיד / צילום: תמר מצפי

"חברות מזון גלובליות באות לארץ כי הן מבינות שיש פה המצאות גדולות"

כך אמר היום יונתן ברגר, מנכ"ל חממת דה קיצ'ן של שטראוס, בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס" • "זאת טכנולוגיה שמאפשרת לנו לאכול אוכל יותר בריא"

ענת ביין-לובוביץ' 20.12.2018
מזון לא מנוצל / צילום: רויטרס

הצלת מזון יכול להיות חלק מפתרון לגל ההתייקרות במשק

השכבות החלשות יהיו הנפגעות מהעלאת מחירי המזון. אפשר לרכך את המכה

גידי כרוך 17.12.2018
ירקות קפואים, סופרמרקט / שאטרסטוק

המספרים המפתיעים מאחורי הירידה במדד מחירי המזון של הלמ"ס

תנובה, טרה וגד ייקרו מוצרי חלב בעד 4%, אבל מחירי הגבינות המלוחות ירדו ב-7% • הקרקרים, החטיפים והמרקים הוזלו, אך אסם, שדומיננטית בקטגוריות האלה, תייקר אותם החל מפברואר • לחם ומשקאות קלים התייקרו "רק" באחוז - אבל זו רק ההתחלה

שני מוזס 14.12.2018
עליית מחירים / צילום: SHUTTERSTOCK

13 מתוך 20 ספקיות המזון הגדולות כבר העלו מחירים - וזו רק ההתחלה

בדיקת "גלובס" מעלה כי לפחות 13 מתוך 20 הספקיות הגדולות בשוק מוצרי הצריכה העלו בחצי השנה האחרונה את המחירים של לפחות חלק מהמוצרים שלהן • הבאים בתור להעלות את המחירים הם הספקים הבינוניים

שני מוזס 25.11.2018
מוצרי חלב, סופרמרקט / צילום: תמר מצפי

הספקיות מעלות מחירים? הרשתות עשו את זה עוד קודם

נתוני סטורנקסט שהגיעו לידי "גלובס" מגלים כי באוקטובר נרשמה עלייה במדד המחירים בשוק המשקאות וגידול במכירות הכספיות של 4.2% • מדובר בנתון מפתיע, שכן היצרניות הודיעו על עליית מחירים רק החל מחודש נובמבר • מתחילת השנה מכירות שוק המזון והמשקאות הסתכמו בכ-31 מיליארד שקל, ובאוקטובר לבדו ב-3.7 מיליארד שקל

שני מוזס 14.11.2018
מוצרי Eat Good של שטראוס / צילום: יח"צ
מזון | לפני כולם

שטראוס מחממת מחדש את קטגוריית הפסטה המצוננת

תשווק את המוצרים מחדש תחת מותג הארוחות המוכנות שלה, "Eat Good"

שני מוזס 04.11.2018
אוריאל לין / צילום: אוריה תדמור

האם בקרוב תחול רגולציה וולונטרית על פרסום מזון מזיק?

כשברקע הכוונה לחוקק חוק המגביל פרסום של מזון מזיק, איגוד לשכות המסחר פנה למשרד הבריאות בהצעה להחיל על היבואנים רגולציה עצמית שתיאכף ע"י ארגון "אמון הציבור" • המשמעות: יבואני המזון יגבילו את הפרסום של מזון מזיק לילדים מתחת לגיל 12 בכלל ערוצי המדיה • שמות היבואנים שיפרו את הכללים - יפורסמו; במקרים חריגים התלונה תועבר לרגולטור הרלוונטי

ענת ביין-לובוביץ' 22.10.2018

   123456789101112131415   

   נמצאו 533 כתבות   |   עמוד 2 מתוך 34

צרו איתנו קשר *5988