דוח אמון
2019

מזון בחדשות - עמוד 5

סוכן חדשות
 
עמי ורטהיימר /  צילום: שלומי יוסף
"אנחנו קיימים 32 שנה - ורק לאחרונה התחלנו למתג את עצמנו"
עמי ורטהיימר, מנכ"ל משותף בחברת מיה, שהתחילה כיצרנית אבקת אפייה ומייצרת כיום 400 מוצרים: "בשונה מיצרנים גדולים, אנחנו גדלנו בזכות ולא בגלל השם"
  
 
ח"כ חיים כץ / צילום: איל יצהר
מיזם לאומי לביטחון תזונתי: כרטיס לרכישת מזון ב-500 שקל
שר הרווחה חיים כץ, בשיתוף אשל ירושלים-חב"ד ולקט ישראל, משיק כרטיס נטען לרכישת מזון בשווי 500 שקל, שיחולק לאלפי משפחות במצוקה כלכלית ■ המטרה: לאפשר למשפחות נזקקות ביטחון תזונתי לכל אורך השנה
  
 
EFSA/סרטן/צ'יפס  צילום: shuterstock
צפו: מאכלים מוכרים שעלולים לגרום לסרטן ובפרט אצל ילדים
איך אתם אוהבים את הטוסט שלכם? בריטניה אימצה השבוע המלצות חדשות שהוציאה הרשות האירופית לבטיחות המזון (EFSA), שמזהירות מפני קליית יתר של לחמים ואפיית יתר של מזונות כמו תפוח אדמה ■ המסר: שרוף זה רעיל
  
 
עוני / צילום: תמר מצפידרור פויר / איור: גיל ג'יבלי
דרור פויר
שליש על התנהגות רעה
שליש מהמזון שאנחנו קונים הולך לזבל. 800 שקל למשפחה בחודש. אבל היי, הנה ביבי-נוני
א. סבי עליו השלום, ניצול שואה, היה נוהג לקבל את הג'ננה בסוף כל ארוחה כשהיו מפנים את השולחן ומתכוננים לזרוק את שאריות המזון לפח - ה...המשך
  
 
אוכל בבתי חולים / צילום: מתוך פייסבוק
זורקים לפח בלי הפסקה: 2.4 מיליון טון מזון אבדו בישראל בשנה
מדובר בכ-33% מהיקף יצור המזון בארץ ■ מתוך הררי אשפת המזון, היקף של 214 אלף טון הוא מזון מבושל במגזר המוסדי, כשלפי ההערכות שליש מאובדן המזון במגזר המוסדי הוא בר-הצלה
  
 
בשר בקר מיובא מפולין / צילום: יח"צ
מגדלי הבקר למשרד הבריאות: לחקור הזיהומים בבשר המצונן
במכתב בהול לראש שירותי בריאות הציבור במשרד, נמתחה ביקורת על העיכוב בטיפול בממצאים המצביעים על הימצאות קוליפורמים - שהתגלו מבדיקה עצמאית של המגדלים
  
 
מוצרים עתירי רווח / צילום: יח"צ
עובדים על הצרכנים: 660 שקל לק"ג תה ירוק, 260 שקל לק"ג מסטיק
יצרניות מזון משתמשות בחוזק המותג ובגודל האריזה וכדי למכור מוצרים במחירים גבוהים במיוחד ■ בכיר לשעבר בתעשיית המזון: "זו קטסטרופה לצרכן. רווחיות מטורפת"
  
 
מוצרי חלב, סופרמרקט / צילום: תמר מצפי
2016 ללא בשורה: שוק המזון בקיפאון שנה שלישית ברציפות
לפי סטורנקסט, היקף המכר צפוי לעמוד השנה על 40.6 מיליארד שקל - כמו ב-2013 ■ צריכת קטגוריות בסיס כמו לחם מפוקח ירדה בשיעור דו-ספרתי - ולעומת זאת צריכת קטגוריות פרימיום כמו גבינות מיוחדות זינקה בשיעור משמעותי
  
 
מחוץ לקופסא, פודטק/ צילום: מתוך הוידאו
סטייק צרצר או חלב עשוי שמרים: טכנולוגיות המזון החדשות
ממזון שהותאם לשיפור מצב-הרוח שלכם באופן אישי - ועד מודלים חדשים וטכנולוגיות מלהיבות לשיווק מזון לבית הצרכן ■ תחום הפודטק מסתמן כדבר הגדול הבא בעולם - וגם בישראל
  
 
ילד / צילום: שאטרסטוק
בין ההמלצות למשרד הבריאות: איסור פרסום מזון מזיק לילדים
לפי המלצות הוועדה לרגולציה מקדמת תזונה בריאה, לפחות 39% ממוצרי המזון הארוזים יקבלו סימון של מזון מזיק ■ חברות כמו שטראוס, יוניליוור, קוקה-קולה ואסם-נסטלה עלולות להידרש לסמן בסימון שלילי את רוב המוצרים שלהן
  
 
מיכל הלפרין / צילום: איל יצהר
חשד: יבואנים וספקים חסמו יבוא מקביל כדי למנוע הוזלה
רשות ההגבלים בוחנת חשד כי ספקים ויבואנים רשמיים רכשו מזון שיובא ביבוא מקביל והשמידו אותו, ובנוסף איימו על קמעונאים שיצמצמו את העבודה איתם אם ימכרו מזון כזה
  
 
המבורגר המעבדה ה”מדמם” של חברת Impossible foods / צילום: רויטרס
מהפכת הפוד-טק - הדור הבא: רוטב בולונז מצרצרים
התפתחות תחום הפוד-טק בשנים האחרונות מאפשרת לרעיונות מדיסציפלינות מדעיות שונות לצאת במהירות מהמעבדה אל העולם ■ ומה יקרה אז? מהפכה כלכלית
  
 
עגלה של Halal Guys / צילום: בלומברג
מזון חלאל, שהוכן לפי דין הכשרות המוסלמי, צומח במהירות בארה"ב
אניני הטעם של דור המילניום מעדיפים מזון חלאל, והרשתות משווקות יותר ויותר מוצרים כאלה ■ המכירות צפויות להגיע השנה ל-20 מיליארד דולר
  
 
מחוץ לקופסא, בשר מעובד/ צילום שאטרסטוק
המהפכה הבאה? המזון החדשני שעשוי לחולל שינוי דרמטי
הרעיון של גידול בשר במעבדה צובר תאוצה, כשהחשיבות של פיתוח שכזה היא ברורה: בשר מלאכותי לא רק יבטל את הצורך בהריגת מיליארדי חיות בשנה, אלא גם ייצר מקור מזון בר-קיימא, שיוכל להצעיד את האנושות קדימה ולהזין מיליארדי בני אדם
  
 
קורנפלקס של אלופים / צילום: תמר מצפי
המכירות לקראת ראש השנה ולאחריו ירדו ב-3.5%
פגיעה קשה נרשמה בתחומי המשקאות, המוצרים לבית והטיפוח ■ בינואר-ספטמבר רשמו תנובה, אסם, נטו ודיפלומט ירידה במכירות - ואילו יוניליוור רשמה עלייה של 0.6% למרות משבר הסלמונלה
  
 
קובי ברק, אידו סביר, פרופ' קובי נחמיאס / צילומים: ענבל מרמרי
תאכלו את זה? החברה הישראלית שמתכננת לייצר בשר במעבדה
בסטארט-אפ "סופרמיט" עובדים על המצאה מהפכנית: רקמת בשר עוף שתיוצר במעבדה, ללא פגיעה בבע"ח ■ גם קרניבורים מושבעים היו שמחים לוותר על רגשות האשמה
  
 

<    123456789101112131415    >

   נמצאו 519 כתבות   |   עמוד 5 מתוך 33