מזון

כתבות אחרונות

 
סושי / צילום: רויטרס

בני דור המילניום מעדיפים לאכול מזון מוכן על פני בישול ביתי

הצרכנים מעדיפים לאכול כמויות קטנות לעתים תכופות ■ כשהם מכינים ארוחות, הם משתמשים בפחות מרכיבים ■ עפ"י נתוני Acosta, אשתקד הוציאו בני דור המילניום בממוצע 202 דולר בחודש על מזון שהוכן מחוץ לבית

וול סטריט ג'ורנל 09.08.2017
רפאל דה לוטיז / צילום: סופי דה מרד

"סימון המוצרים בצ'ילה הביא לעלייה של 15% בממוצע למוצר"

איגוד המזון באיטליה שלח נציג לישראל להילחם ברפורמת משרד הבריאות ■ הנציג, רפאל דה לוטיו: "היצוא שלנו לצ'ילה ירד ב-8% מאז רפורמת סימון המוצרים. אם זה יקרה בישראל, מדובר בפגיעה בהסכמים עם האיחוד האירופי" ■ משרד הבריאות: "הרפורמה עומדת בכל הסכמי הסחר שיש לישראל"

שני מוזס 04.07.2017
מוח / צילום: (Kyle Bean (kylebean.co.uk) Photography: Martha Pavlidou)

המוח מגיב לסוכר כמו לקוקאין: מיטשטש הגבול בין מזון לסם

חוקר המוח פרופ' גארי וונק קובע כי הגבולות בין מזונות מסוימים לסמים מטושטשים, עד כי קשה להבדיל ביניהם ■ ראיון ל"ליידי גלובס"

זיו ביילין 11.06.2017
אלי אלאלוף / צילום: אלון רון

לו"ז לא ריאלי: האם רפורמת סימון המזון תצא לדרך בינואר 2018?

בדיון שנערך הבוקר בכנסת אמר ח"כ אלי אלאלוף כי יתקיים בוועדה דיון בנושא כל כמה חודשים - אף שהשלב הראשון אמור להתחיל תוך 6 חודשים ■ גם בכירים במשק העריכו בימים האחרונים כי הרפורמה תידחה ■ משרד הבריאות: "אנו ממשיכים לפי הלו"ז שקבענו"

שני מוזס 05.06.2017
ירון נמט / צילום: יחצ

"אנחנו רוצים לשנות את העולם הלוגיסטי הקמעונאי"

350 אלף איש מתים מדי שנה מאכילת מזון מקולקל, ומאות מיליארדי דולרים יורדים לטמיון בשל פחת של מוצרי מזון ■ הסטארט-אפ הישראלי Varcode בא לשנות זאת, ע"י פיתוח מדבקות ברקוד שנותנות מידע על טמפרטורת המוצר לכל אורך שרשרת הקירור, באמצעות אפליקציה ייעודית

שני מוזס 19.05.2017
מיכאל עזר, חמוטל יצחק ואוריאל קסלר / צילומים: יחצ

גאווה ישראלית: תרכובת מזון לתינוקות זכתה בפרס חדשנות במזון

הפורמולה INDI מחקה את הרכבו התזונתי של חלב אם ללא שימוש בחלב פרה או בסויה, ולפיכך מתאימה לתינוקות הסובלים מאלרגיות ■ המייסדים מבטיחים כי לכשיושלם פיתוח המוצר, הוא יימכר במחירים שיתחרו בתרכובות הפרימיום

מיכל רז-חיימוביץ' 14.05.2017
מוצרי מזון נטולי גלוטן/ צילום: יחצ

טרנד המזון ללא גלוטן בתאוצה; למה המחירים עדיין גבוהים?

10% מהאוכלוסייה בישראל אוכלים מזון נטול גלוטן ■ במשרד הבריאות פועלים להוזיל את סל המוצרים ללא גלוטן, שהפער בינו לסל רגיל מגיע ל-30% ■ אלא שרוב היצרנים לא מעוניינים בטרחה הכרוכה בייצור מזון ללא גלוטן, והמהפך במגוון המוצרים ובמחיריהם עדיין רחוק

שני מוזס 19.04.2017
יעקב ליצמן / צילום: אוריה תדמור

יבואנים, הפסיקו לאיים

במקום תופי מלחמה, מומלץ לשחקנים בשוק המזון לשתף פעולה עם משרד הבריאות

פרופ' יהודה אדלר 06.04.2017
נקניקים / צילום: שאטרסטוק

טיוטה רשמית: בקרוב - סימון מזון עם הרבה סוכר, מלח או שומן

באיגוד לשכות המסחר טוענים כי המהלך יעלה את מחיר המוצרים המסומנים ב-40%-50%: "ישראל היא שוק קטן, ואף אחד לא יעשה עבורה את ההתאמות האלה. זה מודל שנכנס לצ'ילה רק ביולי, ואנחנו מזדרזים לאמץ אותו לפני שתוצאותיו נבחנו"

שני מוזס 03.04.2017
מותג מזון וילי פוד / צילום: אימג' ארט

וילי פוד משיקה מותג מזון ייעודי לחרדים בשם "תפארת וילי פוד"

היקף ההשקעה במהלך: כמיליון שקל ■ נשיא וילי פוד: "זהו אחד ממנועי הצמיחה שלנו. הפוטנציאל הכלכלי במגזר הצרכנים החרדים עצום"

מיכל רז-חיימוביץ' 21.03.2017
עמי ורטהיימר /  צילום: שלומי יוסף

"אנחנו קיימים 32 שנה - ורק לאחרונה התחלנו למתג את עצמנו"

עמי ורטהיימר, מנכ"ל משותף בחברת מיה, שהתחילה כיצרנית אבקת אפייה ומייצרת כיום 400 מוצרים: "בשונה מיצרנים גדולים, אנחנו גדלנו בזכות ולא בגלל השם"

מיכל רז-חיימוביץ' 21.02.2017
ח"כ חיים כץ / צילום: איל יצהר

מיזם לאומי לביטחון תזונתי: כרטיס לרכישת מזון ב-500 שקל

שר הרווחה חיים כץ, בשיתוף אשל ירושלים-חב"ד ולקט ישראל, משיק כרטיס נטען לרכישת מזון בשווי 500 שקל, שיחולק לאלפי משפחות במצוקה כלכלית ■ המטרה: לאפשר למשפחות נזקקות ביטחון תזונתי לכל אורך השנה

שירות גלובס 13.02.2017
EFSA/סרטן/צ'יפס  צילום: shuterstock

צפו: מאכלים מוכרים שעלולים לגרום לסרטן ובפרט אצל ילדים

איך אתם אוהבים את הטוסט שלכם? בריטניה אימצה השבוע המלצות חדשות שהוציאה הרשות האירופית לבטיחות המזון (EFSA), שמזהירות מפני קליית יתר של לחמים ואפיית יתר של מזונות כמו תפוח אדמה ■ המסר: שרוף זה רעיל

וואלה! NEWS 24.01.2017
עוני / צילום: תמר מצפי

שליש על התנהגות רעה

שליש מהמזון שאנחנו קונים הולך לזבל. 800 שקל למשפחה בחודש. אבל היי, הנה ביבי-נוני

דרור פויר 21.01.2017
אוכל בבתי חולים / צילום: מתוך פייסבוק

זורקים לפח בלי הפסקה: 2.4 מיליון טון מזון אבדו בישראל בשנה

מדובר בכ-33% מהיקף יצור המזון בארץ ■ מתוך הררי אשפת המזון, היקף של 214 אלף טון הוא מזון מבושל במגזר המוסדי, כשלפי ההערכות שליש מאובדן המזון במגזר המוסדי הוא בר-הצלה

מיכל רז-חיימוביץ' 10.01.2017
בשר בקר מיובא מפולין / צילום: יח"צ

מגדלי הבקר למשרד הבריאות: לחקור הזיהומים בבשר המצונן

במכתב בהול לראש שירותי בריאות הציבור במשרד, נמתחה ביקורת על העיכוב בטיפול בממצאים המצביעים על הימצאות קוליפורמים - שהתגלו מבדיקה עצמאית של המגדלים

שירות גלובס 13.12.2016

   123456789101112131415   

   נמצאו 545 כתבות   |   עמוד 6 מתוך 35

צרו איתנו קשר *5988