גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מזון

עוד כתבות

פירות וירקות/ צילום: תמר מצפי

למה חוקי הכלכלה לא עובדים על מחירי הפירות והירקות?

דוח משרד החקלאות: מאז המחאה החברתית עלו מחירי הפירות ריאלית בכ-30%, ומחירי הירקות עלו ריאלית ב-6% • עוד עולה כי האספקה לנפש ירדה מאז שנת 2000 ב-20% • איך זה בדיוק מסתדר עם הרפורמה לסימון המזון המזיק של משרד הבריאות, שמעודדת צריכת ירקות ופירות?

טחינת "בארכה" / צילום: שני מוזס / צילום: שני מוזס, גלובס

עליית מחירי המזון חוזרת: טחינה בארכה מעלה מחירים

החברה פנתה לרשתות השיווק בדרישה לייקר את מוצריה בשיעור של 8% • בארכה: "עקב קפיצת מחיר של עשרות אחוזים בשומשום בחודשים האחרונים, ולאחר שספגנו עליות מחירים קודמות, נאלצנו לבקש עליית מחיר למוצרינו"

המבורגר / צילום: Designed by lifeforstock / Freepik

המבורגר זה לא כל כך נורא: הכירו את חוקרת המזון שלא מפחדת בכלל ממזון מעובד

המבורגר זה לא כל כך נורא, סלט בקופסה לפעמים אקולוגי יותר מסלט שמכינים לבד וגם פיצה קפואה יכולה להיות די בריאה • חוקרת המזון פרופ' לואיז פרסקו לא מפחדת ממזון מעובד

שמרית הילל / צילום: רמי זרנגר

שמרית הילל מארחת את החברות לארוחת חג, ומספרת למה חשוב לבדוק את הבחירות שעשינו מדי בוקר

שמרית הילל, שמוכרת לקהל הרחב מתוכנית הריאלטי 'המטבח המנצח MKR', מתמחה במטורינג והעצמה אישית • בארוחת חג עם החברות, הילל מדברת על חלומות ("המון אנשים לא עושים את הצעד להגשמת החלומות שלהם") ואוכל ("חייתי על קורנפלקס עשר שנים, עד שהכרתי את אורן. לא ידעתי לבשל") • "ליידי גלובס"

קרן Copia, מימין: אוהד צוקרמן ואייל כהן / צילום: יח"צ

קרן קופיה טכנולוגיות חקלאות ומזון גייסה 27 מיליון דולר

קופיה היא קרן אימפקט ישראלית, המשקיעה בטכנולוגיות חקלאות ומזון בשלב שאחרי הוכחת ההיתכנות • בין היתר השקיעה הקרן בחברת PhloemAid שפיתחה תכשיר להדברה ביולוגית של מחלות בקטריאליות בצמחים

חנות ירקות / צילום: תמר מצפי

מע"מ מופחת על מזון? מוכרים לנו לוקשים

מע"מ דיפרנציאלי הוא כלי יקר שפוגע ביעילות הכלכלית ואינו יעיל לשיפור רווחת השכבות החלשות. להפך

פרופ‘ וולטר ווילט

"ילדים נחשפים ל-2,000 פרסומות בשנה, ואף אחת מהן היא לא לירקות. זה ממש פלילי בעיניי"

פרופ' וולטר ווילט, החוקר שעשה בתחילת שנות ה-2000 מהפכה בפירמידת המזון האמריקאית והחדיר לתודעה את יתרונות התזונה הים-תיכונית, אומר היום: הממשלה חייבת לוודא שהמזון חף מרכיבים מזיקים, כפי שהיא עושה לגבי זיהומים ורעלנים • עד היום ניתנו יותר מדי תמריצים למי ששיווק מזון לא בריא"

פסולת / צילום: איל יצהר

בקרוב - תוכנית לאומית להפחתת בזבוז מזון

תוכנית רחבה להפחתת ייצור פסולת תקדיש תשומת-לב מיוחדת לנושא האוכל

עגלת קניות. כמה ממה שיש בה מיותר? / צילום תמר מצפי

זורקים אוכל: משפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח 3,200 שקל בשנה, וכולנו משלמים את המחיר

לפי דוח של לקט ישראל ו-BDO, שווי זריקת המזון למשפחה ממוצעת בישראל עומד על 3,200 שקל בשנה • שווי המזון האבוד בישראל עומד על 19.7 מיליארד שקל, וכמעט מחצית ממנו הוא בר-הצלה • המזון האבוד משפיע על יוקר המחיה, ולפי הדוח הוא מייקר את המזון ב-11%

שופרסל / צילום: תמר מצפי

לרשתות השיווק תפקיד מפתח בהפסקת בזבוז המזון במשק

אריזות קטנות או סימון פקיעת תוקף אחיד יכולים לסייע לצריכה נבונה יותר

קניית ירקות בסופרמרקט/ צילום: אייל פישר

מה חושבים באוצר על התירוץ הקבוע של חברות המזון להעלאות מחירים?

במסגרת סקירת רווחיות חברות המזון הפרטיות באוצר נטען כי "בניגוד לטענות חברות המזון, לא נמצאה חשיפה משמעותית להעלאת שכר המינימום" • עוד נטען כי ב-2016 הגיע שיעור הרווחיות של חברות המזון הפרטיות לרמתו הגבוהה ביותר מזה 20 שנה • לפי האוצר, על רקע "העובדה לפיה במשך כמעט שני עשורים נרשמה ירידה בהוצאות השכר של חברות המזון הגדולות ביחס למחזור המכירות", ניתן היה לצפות, "בסביבה תחרותית יותר, לירידת מחירי המזון המיוצרים על-ידי חברות אלו"

פאנל מהנדסים את מזון העתיד / צילום: תמר מצפי

"חברות מזון גלובליות באות לארץ כי הן מבינות שיש פה המצאות גדולות"

כך אמר היום יונתן ברגר, מנכ"ל חממת דה קיצ'ן של שטראוס, בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס" • "זאת טכנולוגיה שמאפשרת לנו לאכול אוכל יותר בריא"

מזון לא מנוצל / צילום: רויטרס

הצלת מזון יכול להיות חלק מפתרון לגל ההתייקרות במשק

השכבות החלשות יהיו הנפגעות מהעלאת מחירי המזון. אפשר לרכך את המכה

ירקות קפואים, סופרמרקט / שאטרסטוק

המספרים המפתיעים מאחורי הירידה במדד מחירי המזון של הלמ"ס

תנובה, טרה וגד ייקרו מוצרי חלב בעד 4%, אבל מחירי הגבינות המלוחות ירדו ב-7% • הקרקרים, החטיפים והמרקים הוזלו, אך אסם, שדומיננטית בקטגוריות האלה, תייקר אותם החל מפברואר • לחם ומשקאות קלים התייקרו "רק" באחוז - אבל זו רק ההתחלה

עליית מחירים / צילום: SHUTTERSTOCK

13 מתוך 20 ספקיות המזון הגדולות כבר העלו מחירים - וזו רק ההתחלה

בדיקת "גלובס" מעלה כי לפחות 13 מתוך 20 הספקיות הגדולות בשוק מוצרי הצריכה העלו בחצי השנה האחרונה את המחירים של לפחות חלק מהמוצרים שלהן • הבאים בתור להעלות את המחירים הם הספקים הבינוניים

מוצרי חלב, סופרמרקט / צילום: תמר מצפי

הספקיות מעלות מחירים? הרשתות עשו את זה עוד קודם

נתוני סטורנקסט שהגיעו לידי "גלובס" מגלים כי באוקטובר נרשמה עלייה במדד המחירים בשוק המשקאות וגידול במכירות הכספיות של 4.2% • מדובר בנתון מפתיע, שכן היצרניות הודיעו על עליית מחירים רק החל מחודש נובמבר • מתחילת השנה מכירות שוק המזון והמשקאות הסתכמו בכ-31 מיליארד שקל, ובאוקטובר לבדו ב-3.7 מיליארד שקל

מוצרי Eat Good של שטראוס / צילום: יח"צ

לפני כולם שטראוס מחממת מחדש את קטגוריית הפסטה המצוננת

תשווק את המוצרים מחדש תחת מותג הארוחות המוכנות שלה, "Eat Good"

אוריאל לין / צילום: אוריה תדמור

האם בקרוב תחול רגולציה וולונטרית על פרסום מזון מזיק?

כשברקע הכוונה לחוקק חוק המגביל פרסום של מזון מזיק, איגוד לשכות המסחר פנה למשרד הבריאות בהצעה להחיל על היבואנים רגולציה עצמית שתיאכף ע"י ארגון "אמון הציבור" • המשמעות: יבואני המזון יגבילו את הפרסום של מזון מזיק לילדים מתחת לגיל 12 בכלל ערוצי המדיה • שמות היבואנים שיפרו את הכללים - יפורסמו; במקרים חריגים התלונה תועבר לרגולטור הרלוונטי

רמי לוי / צילום: איל יצהר

עולים להגנה: רמי לוי עונה על התנאים של השקעה דפנסיבית

כדי שהשקעה תהיה "דפנסיבית" ולא מסוכנת לא מספיק ענף איתן ויציבות עסקית, דרוש גם תמחור הוגן וגם יציבות בעסקים • מניית רמי לוי עונה על שני התנאים ההכרחיים האלה

רובוט מכין פיצה. יודע בדיוק אילו תוספות לשים / צילום: Philippe Wojazer, רויטרס

מאסטר שף, הגרסה הביונית: יצרני המזון מאמצים את הרובוטים

רובוטים רואים הם השלב הבא באבולוציה של המכוניות האוטונומיות, הרחפנים והמל"טים, אבל בינתיים הם עושים התמחות בחיתוך נקניקים, מיפוי חלקי עוף והוספת תוספות על פיצה • המהפכה הזו צוברת תאוצה בשל מחסור בידיים עובדות וגידול בעלויות העבודה ומאיימת לשנות את שרשרת ייצור המזון