מזון בריא בחדשות

סוכן חדשות
 
טעמי הגליל./ צילום: איציק בן שושן
יבואנית הממתקים ליימן שליסל נכנסת לייצור מזון בריא: רוכשת מחצית מחברת טעמי הגליל
ליימן שליסל, שנחשבת לאחת מעשר חברות המזון הגדולות בישראל ומזוהה עם ממתקים כמו מנטוס ולואקר, רוכשת מחצית מההחזקות ביצרנית המזון מקריית שמונה • לפי הערכות, העסקה משקפת לטעמי הגליל שווי של כ-20 מיליון שקל
  
 
ירקות קפואים, סופרמרקט / שאטרסטוק
משרד הבריאות מחזיר לשולחן את רפורמת הסימון הירוק
9 חודשים לפני כניסת הרפורמה לתוקף, ל"גלובס" נודע כי הקריטריונים לסימון שיעודד צרכנים לצרוך מזון בריא יותר יפורסמו בעוד כ-3 שבועות • עוד הוחלט לאפשר לרשתות לסמן מחלקות שלמות בירוק, גם כשמדובר במזון בתפזורת • בניגוד לסימון האדום שייקבע על גבי מוצרים מזיקים, הסימון הירוק יהיה וולונטרי
  
 
פרופ‘ וולטר ווילט
"ילדים נחשפים ל-2,000 פרסומות בשנה, ואף אחת מהן היא לא לירקות. זה ממש פלילי בעיניי"
פרופ' וולטר ווילט, החוקר שעשה בתחילת שנות ה-2000 מהפכה בפירמידת המזון האמריקאית והחדיר לתודעה את יתרונות התזונה הים-תיכונית, אומר היום: הממשלה חייבת לוודא שהמזון חף מרכיבים מזיקים, כפי שהיא עושה לגבי זיהומים ורעלנים • עד היום ניתנו יותר מדי תמריצים למי ששיווק מזון לא בריא"
  
 
מתניה שוורץ, מנכ"ל כרמית ממתקים / צילום: אלעד גוטמן
מממתקים למזון טבעי: כרמית רוכשת את השליטה בחברת רפאל'ס
זאת לפי שווי חברה של כמיליון שקל • במסגרת ההסכם תשלם כרמית בניהולו של מתניה שוורץ כ-620 אלף עבור 60% ממניות חברת רפאל'ס, המתמחה בייצור פיתוח ושיווק מוצרי מזון טבעיים
  
 
יו”ר אסם דן פרופר / צילום: יחצ
פחות סוכר, יותר חלבון: מה יקרה לקטשופ שלנו בקרוב?
יו"ר אסם דן פרופר סבור כי היינץ פספסה את המגמות בשוק, ומסביר כיצד החברה שלו נערכת אליהן: "עובדים על שיפור הערכים התזונתיים"
  
 
קניית ירקות בסופרמרקט/ צילום: אייל פישר
משרד הבריאות לוחץ, אבל המוצרים הבריאים יקרים
מה תעשיית המזון הישראלית יכולה ללמוד מהמקרה של קראפט-היינץ? • לרבות מהחברות הגדולות שפועלות היום בארץ יש בתמהיל מוצרים שכבר לא מותאמים לצריכה של הצרכן החדש בשל גודלם או הרכבם
  
 
קשטופ של קרפאט-היינץ / צילום: Shutterstock
עתיד יותר טרי: מחיקת הענק של ענקית הקטשופ שיגרה קריאת השכמה לכל תעשיית המזון
מחיקת הענק של קראפט-היינץ, שזעזעה את המשקיעים, מסמלת נקודת מפנה ביחסים בין ענקיות המזון לצרכנים • מי שלא תתאים את עצמה במהירות לעולם שבו שולט האוכל הטרי, הבריא והמעובד פחות, תתקשה לשרוד • הפתרונות האפשריים: השקעות ענק, פנייה לקהלי נישה וסיוע מצד סטארט-אפים • ניתוח "גלובס"
  
 
פאנל מהנדסים את מזון העתיד / צילום: תמר מצפי
"חברות מזון גלובליות באות לארץ כי הן מבינות שיש פה המצאות גדולות"
כך אמר היום יונתן ברגר, מנכ"ל חממת דה קיצ'ן של שטראוס, בוועידת ישראל לעסקים של "גלובס" • "זאת טכנולוגיה שמאפשרת לנו לאכול אוכל יותר בריא"
  
 
מסעדה חומוס חומוסייה / צילום: איל יצהר
חברת Innovopro גייסה 4.25 מיליון דולר להפקת חלבון מחומוס
שוק החלבונים מן הצומח מוערך היום על ידי החברה ב-40 מיליארד דולר •
  
 
איתן כבל / צילום: דוברות הכנסת
הבריאות עולה ביוקר: "מחירי מזון בריא גבוהים בעד 120% משאר המוצרים"
ועדת הכלכלה של הכנסת ציינה את יום הסוכרת הבינלאומי בדיון שיוחד להורדת מחירו של סל מוצרי מזון בריא
  
 
אוכל בריא בבתי הספר / שאטרסטוק
ועדת החינוך אישרה תקנות חוק הפיקוח על מזון במוסדות חינוך
החוק, שצפוי להיות מאושר בוועדה, אוסר על מכירה או הגשה בבתי הספר ובגנים של מאכלים מטוגנים, מאפים עשירים בשומן ומזונות עתירי סוכר • החוק אינו כולל פיקוח על הקייטרינג במוסדות החינוך בארץ בעקבות אישור ההחרגה שדרשו הישיבות הקטנות
  
 
אוכל בריא בבתי הספר / שאטרסטוק
על כוונת הכנסת: הסוף לבורקסים וג'חנון בבתי הספר
ועדת החינוך של הכנסת צפויה להתכנס מחרתיים לדיון מיוחד כדי לאשר - אחרי שנים של התמהמהות ומאבקים - את תקנות החוק לאיכות המזון ולתזונה נכונה במוסדות החינוך
  
 
מנות עם אטריות זכוכית. משתלבות / צילום: אמיר מנחם
אוכל | מדד השקיפות: הקמבאק של אטריות הזכוכית
במשך שנים לא ידע הקהל הישראלי איך לאכול את אטריות השעועית האסייתיות השקופות, עד שגילה אותן לאחרונה • קצת בזכות התיירות לתאילנד והרבה הודות להלך הרוח הקולינרי-בריאותי, שמתלהב ממרכיבים נטולי גלוטן, בייחוד כשהם מגיעים בצורת אטריות
  
 
תינוק / צילום: שאטרסטוק
פרימיום במזון לתינוקות: בקרוב בארץ - פיקולו הבריטי
מגמת הבריאות צוברת תאוצה גם בתחום מזון התינוקות וחודר לשוק הישראלי • לונדון אורגניק של יוני דיטל תביא בשלב הראשון מוצר של המותג הבריטי פיקולו (Piccolo) ב-4 טעמים
  
 
אומינה קדמי / צילום: שלומי יוסף
קינואה אהובתי: האם סופרפוד באמת יכול לשנות את חייכם?
ספירולינה, צ'יה, גוג'י ברי - כבר אי אפשר לחמוק מהמזונות המכונים "סופרפוד". האם מדובר רק בטריק שיווקי? למה זה כל-כך יקר? ומה הקשר לתעשיית המזון המעובד? אומינה קדמי, גורואית מזון-על מקומית, עושה סדר בטרנד הבריאותי
  
 
חטיפי אנרגיה/ צילום: שאטרסטוק
שטראוס ווילי פוד משיקות חטיפי בריאות בקטגוריית פרימיום
הספקיות מנסות להצמיח את השוק באמצעות הרחבת הקטגוריה עם מוצרים שנחשבים לבריאים יותר מחטיפי הדגנים הנמכרים כיום • משקלם גבוה יותר, והם נמכרים באריזות שקופות, כדי לייצר תחושה של שקיפות ברכיבים ושל מוצר עם ערך מוסף
  
 

   123456    >

   נמצאו 84 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 6