צמחונות בחדשות

סוכן חדשות
 
המבורגר ביג ויגן / צילום: נמרוד גנישר
"כל השחקנים הגדולים מבינים שקהילת הטבעונים היא מנוע צמיחה שאי-אפשר להתעלם ממנו יותר"
השבוע הייתה זו KFC ולפניה מקדונלד'ס שהצטרפו למגמת הטבעונות, אך הן ממש לא לבד • בזו אחר זו מסמנות רשתות המזון הענקיות את קהל היעד שנחשב לצומח ביותר • אבל מי באמת מניע את המכירות? מסתבר שאלה בכלל אוכלי הבשר "המפחיתנים"
  
 
מקדונלד'ס. יוצרת תקדימים / צילום: shutterstock, שאטרסטוק
מקדונלד'ס מרחיבה את פיילוט ההמבורגר הטבעוני ל-40 סניפים
ההמבורגר הטבעוני, שנקרא "ביג ויגאן" ומיוצר ע"י טבעול, יימכר ב-40 סניפים החל מיום רביעי הבא • במקביל, מקדונלד'ס ישראל תפתח עשרה סניפים חדשים עד סוף השנה
  
 
סניף KFC במוסקבה / צילום: Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
עוף זה ציפור? שיתוף-פעולה ראשון בין ביונד מיט לבין רשת המזון המהיר KFC
לאחר שמקדונלד'ס וברגר קינג הכניסו המבורגר טבעוני לתפריט, גם רשת המזון המהיר האמריקאית KFC הכריזה על מהלך דומה • KFC תשלב את תחליף הבשר של ביונד מיט במנה של נאגטס "עוף" צמחוניים
  
 
הפגנה של פעילים למען זכויות בעלי חיים / צילום: שאטרסטוק
"טבעונות? זו לא כת, זו לא דת - זו התפכחות"
הטבעונות הייתה כאן תמיד, אבל בשנים האחרונות היא תפסה תאוצה בכל העולם, ואצלנו בפרט • מה הופך את ישראל לאימפריית טבעונות, והאם היא מהווה איום על חברות כמו תנובה, זוגלובק או שטראוס – או שהיא למעשה הזדמנות?
  
 
Impossible Foods / צילום: צילום מסך
הכול אפשרי
איתן לב־טוב, מנכ"ל חברת סיבוס סודקסו, בוחר ביצרנית תחליפי הבשר Impossible Foods, שמשלבת בין טכנולוגיה, בריאות, חוויית משתמש והגנה על כדור הארץ
  
 
אימפוסיבל ברגר / צילום: Sophie Carson/ Milwaukee Journal Sentinel
הזמינו המבורגר טבעוני, קיבלו בשר - ולא הבחינו בהבדל
אחד מסניפי ברגר קינג באזור ברוקלין פרסם כי הוא מוכר "אימפוסיבל וופר", תחליף הבשר הפופולרי, בשירות משלוחים - כשבעצם הקציצות שנשלחו ללקוחות היו מבשר בקר רגיל לחלוטין
  
 
ביונ דמיט / קרדיט: REUTERS
אחרי זינוק של 69% ביומיים: בג'י.פי מורגן חושבים שביונדמיט עלתה יותר מדי
הראלי שרשמה ביונדמיט מאז ההנפקה העלה את שוויה ליותר מ-10 מיליארד דולר • לאחר זינוק מטאורי של יותר מ-500% מההנפקה במאי האחרון, בבנק ההשקעות חושבים שהצפי האופטימי שסיפקה החברה במעמד הדוחות - כבר מגולם במניה • בג'י.פי מורגן חתכו את ההמלצה למניה, וביונדמיט מאבדת כעת 10% בטרום-מסחר
  
 
המבורגר של אימפוסבל פודס /צילום: רויטרס, Beck Diefenbach
מהפכת הבשר-ללא-בשר: היצרניות מתקשות לעמוד במבול ההזמנות
הצמיחה המהירה בביקוש למוצרים נטולי בשר, במיוחד על רקע הצטרפותן לטרנד של רשתות מזון מהיר כמו ברגר קינג, מאתגרת את יכולתן של שתי היצרניות המובילות בתחום - ביונד מיט ואימפוסיבל פודס - לעמוד בהזמנות
  
 
עוף או חגב / צילום:  Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב
עוף או חגב: ההנפקה של ביונד מיט משפיעה גם על החברות הישראליות שמייצרות תחליפי בשר
אחרי ההנפקה המוצלחת של חברת תחליפי הבשר ביונד מיט וההשקעות המתרחבות בענף, חזרנו לסטארט–אפים הישראליים שנכנסו לשוק התחרותי ובדקנו עד כמה הם קרובים ליצירת התחליף האולטימטיבי • מעקב G
  
 
צ'יבאב על שיפוד / צילום: nat?rli
בינו, מאחוריך: הכירו את השווארמה הצמחונית המושחתת בתבל
שכבות של חלומי, צ'דר ורקלט מסתובבות על שיפוד מול אש חיה • המחלבה השוויצרית נטורלי עשתה על השווארמה המסורתית מוב מתבקש, שלא ברור איך לא חשבו עליו קודם
  
 
שיראל ברגר / צילום: אמיר מנחם
המגמות של 2019: יותר שפיות על, יותר מסעדות כשרות ועוד
יותר נשים בהנהגה, יותר מסעדות הופכות כשרות, יותר כבוד לצמחונים ולטבעונים, והעשירים, כרגיל, נהנים יותר • העולם הקולינרי יהדהד את התנודות בחברה הישראלית, גם בשנה החדשה
  
 
משרדי WeWork בלונדון / צילום: Chrispictures, שאטרסטוק
בלי שניצל לצהריים: WeWork תפסיק לממן לעובדיה אוכל בשרי
המהפכה הצמחונית הגיעה ל-WeWork, ו-6,000 עובדי החברה בישראל ובעולם התבשרו שהיא לא תישא עוד בהוצאותיהם על ארוחות הכוללות בשר • מייסדי החברה אדם נוימן ומיגל מקלבי: הצעד נועד לתרום לחברה ולצמצם נזקים לסביבה
  
 
פיקניק, מנגל, על האש - יום העצמאות / איל יצהר
כבר לא מנפנפים: הישראלים צורכים יותר תחליפי בשר
אחרי הקמפיין שקרא לא לאכול בשר ובמקביל לכניסתן של שחקניות גדולות לקטגוריות תחליפי הבשר, יום העצמאות השנה היה בסימן צמחונות • גידול של כמעט 24% בצריכת תחליפי הבשר, בזמן שבקטגוריות הבשריות נרשמה עלייה של 12% בלבד
  
 
תחליפי הבשר תוספים תאוצה / עיבוד מחשב, צילומים: Shutterstock | א.ס.א.פ קריאייטיב
בדרך אל עולם ללא בשר: האתגר הבא של תעשיית הפוד-טק
זה אולי לא יקרה בעשור הקרוב, ואולי גם לא בעשרים השנים הבאות, אבל כל הסימנים בפוד-טק מראים שהאנושות הולכת לקראת עולם ללא בשר המופק מבעלי חיים • מה יהיה במקום? מוצרים משודרגים מהתפריט הטבעוני, בשר אמיתי שגודל במעבדה - וחלבונים שיופקו מזבובים ומחגבים • הצצה לתעשייה הישראלית שמפתחת את התחליפים
  
 
חג המנגלים/ צילום" שאטרסטוק
ישראל בירת הטבעונים? צריכת הבשר הממוצעת עלתה ב-4%
צריכת הבשר הממוצעת לנפש בישראל עומדת על 16.3 ק"ג בשר בשנה, כ-1.35 ק"ג בשר בחודש • מחצית מהישראלים מעדיפים בשר טרי, מה שמוביל למאות אלפי בעלי החיים המגיעים לישראל במשלוחים החיים
  
 
מוצרים טבעוניים של זוגלובק / צילום: יחצ
זוגלובק תשווק מוצרים טבעוניים תחת המותג זוגלו'ס
המיתוג הנפרד נועד לייצר בידול מהמוצרים של זוגלובק ולמנוע את הקישור האוטומטי אצל הצרכן למוצרי בשר • זוגלובק כבר פעילה שנים רבות בקטגוריות צמחוניות, אך זוהי הפעם הראשונה בה היא נכנסת גם לטבעונות
  
 

   123    >

   נמצאו 34 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 3

צרו איתנו קשר *5988