תזונה

כתבות אחרונות

 
האזרחים בישראל מתמודדים עם מציאות קשה שמובילה למצב של סטרס נפשי שלא הכרנו עד כה / צילום: Reuters, Ronen Zvulun

"גלו חמלה כלפי עצמכם": דיאטנית קלינית עם טיפים להקלה ברמות הלחץ

סטרס היא תגובת הגוף למצוקה או סכנה והיא מערבת תגובות פיזיולוגיות שמפעילות את מערכת העצבים ואת המערכת האנדוקרינית • הדיאטנית הקלינית, מיטל עזר, מסבירה בראיון כיצד מצב של סטרס משפיע על התיאבון שלנו וכיצד תצליחו לווסת את הגוף ולהקל על המתח והלחץ

ארן הרשלג 20.10.2023
מוצרים בסופרמרקט. הצרכנים הישראלים הגיבו לסימון / צילום: Shutterstock

המדבקות האדומות לא העלו לנו את מחירי מוצרי המזון

מחקר חדש מגלה כי המדבקות האדומות גרמו לישראלים לצרוך פחות מוצרים לא בריאים • הסרתן לא תתרום להורדת יוקר המחיה

פרופ' אורן רשף ואור אבישי ריז'י 28.06.2023
יוני בנש, הבעלים של חברת פודנשייפ / צילום: דוד מויאל

בעל המיזם שהביא מצרפת את טרנד התזונה והכושר: "לעולה חדש נטול קשרים קשה להיכנס לשוק הישראלי"

יוני בנש, בן 40 מירושלים, נשוי + 5 • הבעלים של חברת פודנשייפ • "המיזם נשען בעיקר על לקוחות צרפתיים, מה שמעיב על התזרים בקיץ כשרבים מהם נוסעים לחופשות, אבל עוד ועוד ישראלים מגלים אותנו ומצטרפים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז 

אריאל ויטמן 21.02.2023
מחקר אחד בשבוע. על הקשר בין מה שאתם אוכלים בעבודה לבין מה שחושבים עליכם העובדים האחרים / צילום: Shutterstock

מזמינים פיצה והמבורגר לצהריים? ייתכן שהקולגות שלכם מזלזלים בכם

חומר למחשבה לארוחת הצהריים הבאה עם העמיתים: האוכל שאתם בוחרים לא רק אומר מי אתם, אלא משפיע גם על ההערכות ועל היחס שאתם מקבלים

יאנה שכטרמן ואמיר גרינשטיין 23.10.2022
חן ליכטנשטיין / צילום: שלומי יוסף

חן ליכטנשטיין מציג: ספיד דייטינג לפתרון המחסור העולמי בחיטה

חן ליכטנשטיין, סמנכ"ל הכספים והחדשנות של תאגיד החקלאות השוויצרי סינג'נטה, סבור שאיום משבר התזונה רלוונטי מתמיד אבל הוא משוכנע שהפתרון כבר אצלו: "לקחנו 500 חוות בסין שהן בפיגור של 40 שנה, הפכנו אותן להיי אנד והבאנו לעלייה דרמטית בתפוקה"

הדס מגן ועומרי כהן 01.07.2022
שעוני גרמין / צילום: יח''צ רונלייט

בלי לחץ: כך גדל השווי של תעשיית ניהול הסטרס לכמעט 20 מיליארד דולר

דוח התעסוקה הגלובלי של גאלופ אושש את מה שרבים כבר יודעים: 2020 הייתה השנה הכי מלחיצה שנמדדה מאז 2006, ובמזרח התיכון נקבעו כמה שיאים עולמיים בתחום • איזה חברות מרוויחות ממצב הבריאות הנפשית שלנו, ולמה יש בכך אולי משהו מנחם

אריאל פלג 14.12.2021
גם השלכת פסולת של בתי עסק, דוגמת מסעדות וכו', דורשת שינוי מיידי / צילום: Shutterstock, joerngebhardt68

רוצים לחזק את מערכת המזון הישראלית? צמצמו את בזבוז המזון

בוועידת המזון של האו"ם שנערכה לאחרונה הציגה ממשלת ישראל את תוכניתה למשק המזון, אבל שכחה להתייחס לרכיב עיקרי אחד: איך עוצרים את בזבוז המזון בישראל?

ד"ר מיכל ביטרמן 01.10.2021
רם בן ברק / צילום: איל יצהר

"לישראל אין תוכנית למקרה של משבר מזון עולמי"

בדיון שהתקיים בוועדת החוץ והביטחון נדון נושא מלאי החירום של ישראל שלא יוכל להוות פתרון במקרה של משבר מזון עולמי שיכול להימשך תקופה ארוכה • יו"ר הוועדה אמר כי יש לקיים עבודת מטה לתוכנית אסטרטגית לישראל על ייצור המזון כדי להיות ערוכים לכל משבר

דני זקן 03.08.2021
סדרניות מזון בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

מה הקשר בין תזונה מותאמת אישית לבין ביטוח?

דוגמה למודלים חדשים בביטוח מגיעה גם מעולמות הפרסונליזציה בתזונה • ליהיא סגל, מנכ"לית ומייסדת DayTwo, מסבירה איך המודל יכול לחסוך כסף גם לחברת הביטוח, וגם למבוטח האזינו

ד"ר אושי שהם-קראוס 02.06.2021
ליהיא סגל / צילום: סמדר כפרי

חברת הייעוץ התזונתי לפי חיידקי המעי DayTwo השלימה גיוס של 37 מיליון דולר

החזון החדש של החברה: לפתח גם תרופות נגד מחלות מטבוליות כמו השמנה או סוכרת, על בסיס הבנת חיידקי המעי

גלי וינרב 31.05.2021
בר פרץ והאבוקדו / צילום: איל יצהר

הכירו את החקלאים שהחליטו לעקור את מטעי הכותנה למען אבוקדו

שטחי הגידול שלו קפצו ב־90% תוך עשור • בקיבוץ יגור עוקרים מטעי תירס וכותנה לטובתו • חברת מהדרין דיווחה לבורסה שמרוב ביקוש היא עוברת לגדל אותו במרוקו • וכבר שליש מהגידולים החדשים בישראל שייכים לו • איך משפיע טירוף ה"סופר פוד" על גידול האבוקדו - ולאן השיגעון הזה יגיע?

אנדרה טבקוף 08.05.2021
אריאל כץ / צילום: אלון רון, גלובס

האסטרטגיה הייחודית של MyOr: בודקת את העור וממליצה על תרכובות מזון לתינוקות במקסיקו ובארה"ב

מייעור פיתחה מכשיר רפואי שיכול לאבחן מגוון של מצבים רפואיים דרך העור ולהציע תזונה מותאמת אישית • החברה פועלת היום בתחום של מזון לתינוקות ומפתחת תרכובות מזון רפואי לתינוקות, ייעודיות למחלות שונות: מניעת אטופיק דרמטיטיס, מניעת אלרגיות למזון ותיסוף ברזל

גלי וינרב 25.04.2021
סימון מוצרים/ צילום: שאטרסטוק
דעה

חייבים להציב גבולות ברורים לפטרנליזם הבריאותי

בחברה חופשית אנשים צריכים ליהנות מחירות מלאה לחיות את חייהם כפי שהם מוצאים לנכון, כל עוד אין הם פוגעים באחרים • בה בעת, יש את כל ההצדקה שבעולם לתבוע מאנשים לשאת באחריות לבחירות הצרכניות שלהם

ד"ר שגיא ברמק 12.04.2021
פרופ' אנדוולט, פרופ' רז, שוורץ־משולם / צילום: תמונות פרטיות

איך נגמלים מסוכר ומה זה "חצי-צמחוני"? השיקולים הבריאותיים באוכל שלנו

אם בעבר צרכני מזון התעניינו בעיקר בטעם ומחיר, בשנים האחרונות הם מסתכלים יותר על בריאות ונראות • פאנל מומחים, שהתכנס במסגרת סדרת מפגשי האונליין "תוכנית עבודה" של גלובס בשיתוף תנובה, ניסה לצפות את הכיוון שאליו הולך תחום המזון

שני אשכנזי 07.04.2021
פעילות איסוף מזון של עמותת "לתת" / צילום: בן יוסטר
עוני | דעה

ביטחון תזונתי: לתת חכה ולא רק את הדגים

משרד הפנים השיק מיזם לחלוקת כרטיסי מזון לאוכלוסיות מעוטות הזדמנויות • אין להקל ראש בחשיבות של יצירת ביטחון תזונתי למשפחות שאין להם אותו, אך חשוב לזכור שהמטרה היא לייצר עצמאות תזונתית, שתשחרר את המשפחות מהצורך בעזרה, ויש דרכים - ואפילו אקולוגיות - לעשות זאת

מאיה דומן שפיטלניק 25.03.2021
הפרסומת והטלה "הטרי". שברה שיאים של צפייה אורגנית / צילום: יוטיוב

השינוי כבר כאן, צריך לתת לו עוד דחיפה קלה

הקורונה הובילה בכל רחבי העולם לשינויים הקשורים להתייחסות לטבע, לבעלי החיים, לאקולוגיה • כ-60 מיליארד בעלי חיים בשנה בכל העולם משמשים את תעשיית המזון מהחי; מספרים אלה צפויים לטפס במהירות מסחררת עד ל-120 מיליארד בעלי חיים ב-2050, והתוצאה תהיה הרסנית וקטסטרופלית לאוויר, למים ולאדמה • חייבים שינוי

עדית רומנו 03.03.2021

   12345678910111213   

   נמצאו 208 כתבות   |   עמוד 1 מתוך 13