תזונה בחדשות - עמוד 5

סוכן חדשות
 
חטיפים / צילום: יחצ
בעקבות קמפיין משרד הבריאות: כמה מלח זה יותר מדי?
אילו נזקים אנחנו עלולים לגרום לעצמנו אם נצרוך יותר מדי נתרן (או פחות מדי)? ■ "גלובס" שם את הנתרן על המוקד ומגלה כי גם במקרה הזה הוויכוחים בעולם הרפואה גדולים
  
 
מלח הארץ / איור תמיר שפרדרור פויר / איור: גיל ג'יבלי
דרור פויר
מלח הארץ
אחרי איראן, חמאס וחיזבאללה, ישראל מצאה אויב חדש: ביסלי בצל
א. אנשים אוהבים לחשוב שאנחנו חיים בזמנים משוגעים. זה אולי נכון - אבל בהסתייגות אחת: כל הזמנים אי-פעם, מאז שהמצאנו את הזמן, משוגעים...המשך
  
 
משה בר סימן טוב / צילום: איל יצהר
מנכ"ל משרד הבריאות מסביר למה הוסר קמפיין החטיפים
משה בר סימן טוב: "אף אחד לא לחץ עלינו. הסרנו את הקמפיין כי נוצרה תגובה חזקה מדי" ■ מגדיר את היעדים מול חברות המזון: "שאנשים יבשלו יותר בבית ויפחיתו צריכת מלחים וסוכרים"
  
 
יעקב ליצמן / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות
חברות המשקאות בטוחות: "הכי סקסי להקריב אותנו"
בחברות תוקפים את הקמפיין של משרד הבריאות נגד הסוכר במשקאות, וטוענים כי הוא משתמש בנתונים לא רלוונטיים לישראל ■ "המשרד מתעלם מ-84% מהבעיה"
  
 
יעקב ליצמן / צילום: אוריה תדמור
שר הבריאות ליצמן: נפרסם את תכולת המזון המהיר
משרד הבריאות מחריף את מאבקו בצריכת המזון המהיר - ויחייב פירוט מרכיבים מזיקים לבריאות לכאורה על תוויות של מזון קנוי
  
 
גנטיקה / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
"אבחון נוטרו-גנטי מאפשר לבחור את התזונה בהתאם לגנים"
נועה לור כרמלי, מנכ"לית חברת Mybio אשר השיקה לאחרונה בישראל שירות אבחון גנטי תזונתי:  "בעוד שבעולם עשרות אלפי אנשים כבר עושים שימוש בבדיקות גנטיות, כדי להבין טוב יותר את הצרכים של גופם, הרי שבישראל תחום הנוטרו-גנטיקה נמצא עדיין בחיתוליו"
  
 
מדפי אסם חטיפים / צילום: תמר מצפי
משרד הבריאות קורא ליצרניות להפחית את המלח בחטיפים
במשרד הבריאות אומרים כי התבטאותו של השר ליצמן נגד רשת מקדונלד'ס נאמרה במסגרת מהלכים שנוקט המשרד כדי להקטין את צריכת המזון המתועש
  
 
יעקב ליצמן / צילום: אוריה תדמור
"מה הקציצה המסכנה של מקדונלד'ס עשתה לליצמן?"
סערה בעקבות קריאתו של שר הבריאות להימנע מרשת מקדונלד'ס ■ התזונאית אולגה רז: "דווקא באוכל ביתי לא קיימת מודעות לתזונה נכונה" ■ האחראי על בריאות הציבור במשרד הבריאות, איתמר גרוטו: "מקדונלד'ס הוא סמל"
  
 
נקניקיות  /צילום: IMAGEBANK/THINKSTOCK
סקר: האם המודעות התזונתית מחלחלת גם לדור הצעיר?
על רקע פרשת הבשר המעובד, סקר ערוץ ניקלודיאון ו"גלובס" מציג נתונים מעודדים: הנוער הישראלי מודע ברובו לערכים התזונתיים הנמוכים של נקניקיות ודומיהן ■ היכן הבעיה? בזמינות של מוצרי בשר מעובד בבית
  
 
בשר / צילום: רויטרס
פצצת ניטריט: למה אי-אפשר להוציא את החומר המסרטן מהנקניק?
רגע אחד אתם חברה פופולרית, המייצרת מוצרי מזון שנכנסים לכל מקרר ולכל בית ■ רגע לאחר מכן, ארגון הבריאות העולמי מפרסם דוח חמור הקושר בין המוצרים שלכם לסיכון לחלות בסרטן, ממש כמו יצרני הסיגריות ■ ניתוח G
  
 
ברקוד, בשר מעובד, תזונה נכונה / צילום: יחצ
סדר בבלגן: מוצרי בשר - מה ניתן לאכול ומה אסור בתכלית
לאור ההודעות המבלבלות של ארגון הבריאות העולמי לגבי צריכת בשר מעובד לסוגיו, "גלובס" עושה סדר בבלגן - מה מומלץ לאכול ומה ממש לא, מבין שלל המוצרים בשוק ■ צפו בווידאו
  
 
בשר, המבורגר / צילום: בלומברג
הבשר מסרטן? כך יכולות חברות המזון להפוך משבר להזדמנות
תעשיית הבשר הגיבה בזעם על הדוח שפורסם בשבוע שעבר וקשר בין בשרים מעובדים לבין סרטן, אבל המעבר למזונות יותר בריאים כבר מתרחש ■ האם היצרנים ישתלבו בו בזמן כדי להציל את עורם?
  
 
המבורגר / צילום: בלומברג
ארגון הבריאות העולמי: "לא התכוונו שתפסיקו לאכול בשר"
אחרי שדוח שפורסם השבוע קבע כי אכילת בשר מעובד עלולה לגרום לסרטן, התעוררה מחאה מצד תעשיית הבשר ברחבי העולם ■ אנשי הארגון פרסמו הודעת הרגעה והבהרה: "הדוח המליץ למתן את הצריכה"
  
 
בשר , המבורגר / צילום:  Shutterstock/ א.ס.א.פ קרייטיב
איך תשפיע ההכרזה שבשר מסרטן על התפריט שלנו?
ההכרזה הדרמטית של ארגון הבריאות העולמי כי בשר מעובד מעלה את הסיכוי לסרטן כמו עישון, מעוררת שורת סימני שאלה בקרב הצרכנים ■ איך ישפיע המחקר על התפריט שלנו, ומה אומרים במשרד הבריאות?
  
 
רפת / צלם: תמר מצפינדב נוימן  / אייר גיל ג'יבלי
נדב נוימן
הטבעונות היא הפתרון
בשר גורם לסרטן. תפנימו, תבינו ותפסיקו לספר לעצמכם סיפורים
אני קורא ושומע תגובות של ישראלים להכרזה של ארגון הבריאות העולמי על הפוטנציאל המסרטן של בשר אדום ובשר מעובד - ולא יודע אם לצחוק או ...המשך
  
 
נקניקים / צילום: שאטרסטוק
ארגון הבריאות העולמי: בשר מעובד מסרטן
נשיא מכון הבשר הצפון אמריקאי: "בשר אדום ובשר מעובד נמנים עם 940 חומרים שבבדיקה התגלו כבעלי רמה מסוימת של 'סיכון' תיאורטי"
  
 

<    1234567891011    >

   נמצאו 176 כתבות   |   עמוד 5 מתוך 11