תרבות

אוכל

כתבות אחרונות

 
עוגיות ריפעת / צילום: נירית גור קרבי

ממש לא רק קוסקוס ומטבוחה: ספר הבישול שחושף את כל מה שפספסנו במטבח המרוקאי

שתי בשלניות שהכירו באינסטגרם עומדות מאחורי ספר חדש שעושה את הכבוד הראוי למטבח המגוון ששואב מהשפעות ספרדיות, צרפתיות, פורטוגזיות ואפילו בריטיות • והמלצה לנוסעים למרוקו: התרחקו ממסעדות

מרב סריג 17.10.2024
שמאלץ, מבית סבא וסבתא / צילום: אנטולי מיכאלו

אינטימיות עם 10 מקומות: חמ”ל האוכל שהפך למסעדה הכי מסקרנת ביפו

את "אאוט אוף דה בוקס" אפשר להגדיר כאופציה כיפית לימים לא שפויים או מטבח יהודי-תל אביבי עם טוויסט: לא מחייב, לא מעוצב, לא יקר

מרב סריג 04.10.2024
המאצ'י צרוב עם אגס מוחמץ / צילום: אסף קרלה

המשבר ניכר בצלחת: השנה שעברה על המסעדנות הישראלית

הקבוצה הכי תל אביבית שהוציאה תעודת כשרות למען המטרה, הפרידה מחלום מישלן כשהוא עוד בטווח נגיעה, ושורה של סגירות כואבות • אחרי המכה של אוקטובר המסעדות חזרו, אבל אחרת: מצומצמות, ענוות ונגישות

מרב סריג 03.10.2024
המאצ'י צרוב עם אגס מוחמץ / צילום: אסף קרלה

האיזאקאיה התל אביבית גייג'ין: מינימליזם יפני מסורתי עם טוויסט עכשווי

טיפול מוקפד וניצוץ של חדשנות יוצרים בר אוכל יפני בועט ומלא שיק • כדי לשבוע מהמנות המדויקות תצטרכו להזמין הרבה מהן

מרב סריג 20.09.2024
השף אורן אסידו / צילום: איתיאל ציון

השף שכיכב בטלוויזיה, התגייס למילואים וסגר את המסעדה ועכשיו חוזר עם מטבח מרוקאי מטריף

זוכה "משחקי השף" הוא לא מי שהיה לפני 7 באוקטובר, וזה ניכר בצלחת: עם פחות מרכיבים, המטבח המרוקאי שלו פשוט ומטריף

מרב סריג 13.09.2024
שיפוד דג במסעדת דה פקטו בנס ציונה / צילום: אסף קרלה

דה פקטו משלב אוכל מקיבוץ הגלויות המקומי ובר אינטליגנטי

בר האוכל מציע מנות מקוריות בהשראת המטבח התימני ודיאלוג מוצלח עם הבר, שמייצר במקום את כל תמציות הטעם לקוקטיילים

מרב סריג 06.09.2024
שף רז רהב / צילום: חיים יוסף

OCD המחודשת: אחת המסעדות המבוקשות והחשובות בישראל חוזרת

OCD ידועה בהיותה מסעדת פיין דיינינג אולי הטובה בישראל, כולל רשימת המתנה ארוכה ואפילו ניסיונות לספסר, אבל 7 באוקטובר טרף את הקלפים • השף רז רהב פנה לאוכל יומיומי ונגיש עד שהרגיש שהגיע הזמן להחזיר את היוקרה, עם קצת פחות פנפון והרבה יותר חום ותיווך אישי • התוצאה: ארוחה מצוינת שהיה שווה לחכות לה

מרב סריג 29.08.2024
יקב נטופה / צילום: אסף קרלה

אוצרות בצפון השקט: שתי חוויות שתייה קלילות, נגישות וייחודיות

ביקב נטופה במצפה נטופה ובקרוואן הקוקטיילים בעין עירון האלכוהול הוא הכוכב, ושניהם מצאו דרכים נהדרות שבהן האוכל ישרת אותו

מרב סריג 23.08.2024
קרוקט דלעת ברוטב שומשום שחור / צילום: מרב סריג

שלוש פעמים בשבוע המקום הקטן הזה בחיפה מגיש אוכל פרוע ושמח במיוחד

בני הזוג היצירתיים מבשלים בעיר התחתית בחיפה בית אוכל שכולו שיר הלל לחומרי גלם מקומיים ולבחירות נועזות, בתפריט מקורי ומדויק

מרב סריג 16.08.2024
גבינת מנורי עם ריבת דלעת / צילום: דן פרץ

הלנה בנמל היא חלון ראווה למטבח הישראלי - והוא מגרה, יצירתי וטעים להפליא

המיקום שלה בנמל קיסריה אולי גורם לחשש למלכודת תיירים, אבל הלנה בנמל היא מסעדה מצוינת, שהתפאורה שלה היא רק בונוס

מרב סריג 09.08.2024
שובה לא מסורתית / צילום: פבל פרסליק ומשה לוי

מסעדה קטנה בחיפה ממציאה מחדש את האוכל הסובייטי

בר האוכל הסובייטי החיפאי מציע גישה לא מסורתית למטבח מסורתי מאוד • אל תצפו לאוכל עממי שטובע במיונז - האוכל פה עכשווי וטעים

מרב סריג 02.08.2024
דונר קבב / צילום: איתמר גינזבורג

דונר קבב לצד קוקטיילים מעולים: בר השיפודים התל אביבי שיפתיע אתכם

החזרה של עינב אזגורי לחיק קבוצת אימפריאל הולידה בר שיפודים וקוקטיילים שלא מתאמץ להרשים אבל מצליח בכל מקרה • כיף של מקום

מרב סריג 02.08.2024
שיפודי אולגה / צילום: מרב שריג

גריל פחמים של פעם, עגבניות חרוכות ו-25 סוגי שיפודים. המסעדה המיתולוגית של חדרה

בשיפודי אולגה יודעים היטב את נפשו של חובב הבשר ואת מלאכת התקנתו, ומציעים שיפודים שנשאר רק להתענג עליהם • לקינוח תצטרכו לדאוג בעצמכם

מרב סריג 19.07.2024
טוסט גרוייר / צילום: מרב סריג

ווילד ברד הלכו רחוק עם הפרא ומוכרים ביער אוכל יצרי וטוב

המאפייה הארטיזנלית עברה מדרום תל אביב לכפר דניאל ומציעה על בסיס לחמי המחמצת המופלאים שלה מנות בראנץ' שמתגעגעים אליהן

מרב סריג 12.07.2024
שקדי עגל איסקנדר / צילום: אסף קרלה

פאסטל של גל בן–משה היא חוף מבטחים בעיר של טרנדים

השף בעל כוכב המישלן בברלין אמנם לא ממציא את הגלגל בפאסטל, אבל מציג פרשנות אישית למנות ביסטרו מקומיות, עונתיות וטובות

מרב סריג 05.07.2024
אינטיאס עם סלסת דובדבנים וסלרי באריסת דובדבן / צילום: גיל דהאן

מאחורי צ'נה עומד שף מגובש שמכין אוכל טעים, נגיש וסקסי

השף הצעיר גיל דהאן, שסגר את מסעדת העלית "וייס", ניקה מניירות והתבגר • צ'נה בהובלתו היא ניאו־ביסטרו ישראלי נהדר

מרב סריג 28.06.2024

   12345678   

   נמצאו 119 כתבות   |   עמוד 3 מתוך 8