"אלטה" על מי הכנרת ומול הרי גולן מציעה אוכל טעים, טרי מאוד, מתובל היטב, התואם את הרוח הים תיכונית של המקום
השף אוהד לוי פתח בקומת הכניסה של מלון Stay באילת את המסעדה הכי תל אביבית מחוץ לתל אביב
השף אורן אסידו, המוביל את OLE, יוצק פרשנות חדשה למנות המסורתיות של המטבח המרוקאי עליו גדל
"שפוי" בשוק הכרמל בת"א, שבתחילת הדרך היה בר יין, הוא מקום צנוע ושובה לב עם אוכל טוב, אווירה מיוחדת ומחירים הגיוניים
"רוטנברג", המסעדה הוותיקה של בני הזוג הילה ויזהר סהר, מציעה ארוחת טעימות חדשה המבוססת על היבול שגדל בחלקה החקלאית הצמודה לה
תומר חווה מזמין אל ביתו 12 זרים, ומכין עבורם סעודת גורמה מירקות ופירות • הרעיון שמאחורי הוא שימוש יעיל בכל חלקי חומר הגלם
ב"באן מי נונג", מסעדה ברוח דוכני אוכל הרחוב בהאנוי, מגישים שתי מנות שכל אחת מהן היא עולם שלם של טעמים ואפשרויות
במבנה עות'מאני משופץ בלב העיר העתיקה מארחת השפית לימור עמר כ־15 זרים לחוויית אכילה בת 4 שעות • היין והצ'ייסרים זורמים חופשי, וגם האוכל הנהדר שלה
קירבת המסעדה של תמיר לוי לאטליז המשפחתי מהדקת את הקשר בין המטבח לחומר הגלם, מייצרת סדר יום ובאה בסופו של דבר לידי ביטוי בצלחת • שום דבר כאן לא נזרק לפח, אלא מנוצל בתבונה ועם יד טובה ובוטחת
השפים דור ונגר ומיקה אלקים מבשלים מנות ממטבחי אירופה, הים התיכון והלבנט • כאן ניכרת מחשבה בכל פרט במסעדה: מבגדי העבודה של הצוות, דרך המפות הלבנות ועד הכלים מפורצלן
השפים הלל תווקולי ורונן אליהו מובילים את אחת המסעדות הטובות בתחום, עם מנות נועזות, שירות אלגנטי ונוף מרהיב הניבט מהחלונות
שף המסעדה, אסף גבאי, עובד עם דגה מקומית או דגה מיובאת, המגיעה במשלוח מיוחד למסעדה • רבות מהמנות מטופלות בדומה לאופן שבו נהוג לטפל בבשר: יישון ופירוק למשל • האירוח פה חם והצוות שירותי ואדיב: הוא שם כדי לעזור עם האוכל, לתת דגשים ולוודא שכולם שבעי רצון
גדי בור ויונתן דנון הכירו במטבח של מסעדת "כתית" של מאיר אדוני ופתחו יחד מסעדה בלב שטח חקלאי • רבות מן המנות בה מותקנות בטאבון או על גריל פחמים
"דבורה" נפתחה במלון "דברה בראון" בת"א לפני שנה • לאחר שוויתרו שם על הגימיקים, היא הפכה למסעדה עניינית ומהנה
השף אורי כהן הגיע למקום בעקבות אהבה, שם הקים על חורבות הכלבו את המסעדה הזעירה שלו, בה הוא מבשל מה שבא לו וכמה שבא לו
היוזמה הקולינרית היא פרי שיתוף פעולה בין אורי צור ועמית אמיר, שני שפים תל אביבים שהעתיקו את חייהם למושב מתת, על מנת לבשל קרוב לאדמה ולצומח
"אדמתי" עוסק בטרואר המקומי: השם וחומרי הגלם מכאן, היחס אליהם וטכניקות הבישול - מצרפת • התוצאה היא אוכל טעים בצורה יוצאת דופן
עבור חלק מהשפים, הפרס היוקרתי ביותר בעולם המסעדנות עלול להגיע עם רשימה ארוכה של חסרונות - ולפגוע בהכנסות
פאשה צ'קין, השף המוכשר שצמח אצל אייל שני, משמר את המורשת והפואטיקה שלו ברומנו, ומקפיד על עונתיות ובישול "אף עד זנב"
אחת המגמות הבולטות בקולינריה היום היא בישול באש גלויה • במטבח המזרח תיכוני האש דומיננטית, ובברבור היא זוכה לטיפול מחודש ומלא חן
התפריט של אורסולה נשען על התוצרת החקלאית הדרומית המשובחת • התוצאה היא מסעדה מצוינת שדוגלת בגישת "סלואו פוד"
גיל דהאן חזר לאקסית משיה, אסף גבאי לקח את הדגים שלו לשה ויוי, והצמד אלעד דגן וטל סוחמי נכנסו לנעליים גדולות בג'ורג' וג'ון • המלחמה טרפה את הקלפים עבור לא מעט שפים בולטים, שהלכו ומצאו להם בית חדש
השף החליט להשקיע בתומאס זוהר, בן טיפוחיו מהריאליטי, ויחד נולד להם בר אוכל תאילנדי עם מנות מפתיעות, טעימות וחריפות כמו שצריך
המסעדה השמחה שנפתחה בהשקעה של 7 מיליון שקל מושפעת מהטמפרמנט הספרדי, ומציעה מבחר מגרה של דגים טריים ואוכל ססגוני
המסעדה האשדודית, הכשרה היחידה שנכנסה לדירוג "50 הטובות" במזה"ת, מציעה בישול מסורתי וחדשני, אלגנטי ובלאדי, ואפס נפילות
למסעדה המשפחתית יש DNA מובהק שמחבר בתבונה בין איטליה למזרח התיכון, עם פיצה נפוליטנית, פסטות איכותיות ופרשנות מקומית נהדרת
כל מנה במסעדה של יניב גור–אריה מספרת סיפור שכדאי להקשיב לו • בכל מנה תגלו חומר גלם מפתיע, טכניקת בישול שלא הכרתם ושילוב טעמים מעניין • בזכות שפים כאלה מתפתחת תרבות אוכל
ארוחת טעימות שנערכת בחצר ביתו של השף ינון בארי בפארן מתפארת בתוצרת הנפלאה של חבל הארץ הזה • ויש גם המלצות מסביב
הרבה ציפיות היו מ"מרים", והיא מתעלה על כולן • כהן יצר מקום שבו ישראלים מכל קצוות הקשת חולקים אהבה לאוכל טוב, וגעגוע
במשך יומיים בשבוע תפעל ביפו מסעדת חורף, שתציע את האוכל הטעים והפראי של אחד מאבות המטבח המקומי החדש
יואב צידון מ"המחתרת התאילנדית" מבין את המורכבות והפשטות של המטבח הזה, והוא מאסטר באיזון החריף-מתוק-חמוץ-אוממי שלו
תמר כהן-צדק עושה מופת של אוכל מצפון איטליה, עם פסטות טריות חלומיות, קלאסיקות מבוצעות היטב וחן של מאמא איטלקייה
"רובידה" של עמוס חיון מתמקדת בחקלאים וביצרנים מקומיים, ומקדמת מכירה של תוצרתם • הזכייה שלו בריאליטי קינוחים היא רק בונוס שמבטיח סוף טוב לארוחה
מונא, השוכנת במבנה ירושלמי עתיק, היא שמורה נדירה ששולחת את הסועד למחוזות אירופאיים • בדרך היא מפגינה תועפות של חן ואינטליגנציה בבישול