גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סאיטקס ואינדיגו התמזגו בסוף, תחת HP

למה שיחות המיזוג שנוהלו לפני עשור בין סאיטקס לאינדיגו לא צלחו, מה צופים האנליסטים לגבי האסטרטגיה העסקית של מנכ"ל HP החדש, למה אני יוצא מהאחזקה באוטודסק לפני פרסום הדו"חות השבוע, ומה גורם לי להיפרד גם ממרקורי

לא לזה התכוון המשורר לפני הרבה שנים כשנוהלו שיחות מיזוג בין הצדדים, אבל אפשר בכל זאת לברך שהחיינו, כי סאיטקס ואינדיגו סוף כל סוף התמזגו. לא התמזגו זו עם זו לענק דפוס דיגיטלי ישראלי כפי שחלמו היזמים לפני כעשור שנים, אלא נעלמו יחדיו, ראשונה אינדיגו, ועכשיו סאיטקס ויז'ן אל מתחת לקורת הגג המגוננת של ענק הדפוס והמחשבים היולט פקארד (HPQ). רובה של סאיטקס ההיסטורית נפלה לידיה של ענקית אחרת, קודאק (EK).

בני לנדא, מייסד והמנכ"ל לשעבר של אינדיגו, ניהל בעשור הקודם שיחות מיזוג עם סאיטקס, "ספינת הדגל" של ההיי-טק הישראלי, כשזאת הייתה אז תחת ניהולם של יואב שלוש כמנכ"ל, דב תדמור כיו"ר, והאיש הקובע היה נציג משפחת הבעלים, רפאל רקנאטי ז"ל מאי.די.בי.

המיזוג ההוא היה אמור ליצור גורילת דפוס דיגיטלי עולמית שמרכזה בישראל על בסיס טכנולוגיית הקדם-דפוס שפותחה תחת הנהגתו של היזם הסדרתי אפי ארזי לפני כשלושים וחמש שנים ושהפכה ל"מרצדס" של התחום יחד עם טכנולוגיית הדפוס הדיגיטלי המהיר ובאיכות גבוהה שפיתח בני לנדא באינדיגו ושהקדימה את זמנה בדור שלם.

כל הנפשות הפועלות בשיחות המיזוג שלא צלחו לפני עשור נעלמו במשך השנים לעיסוקים אחרים, וגם חברת אי.די.בי, בעלת סאיטקס, החליפה בעלות ממשפחת רקנאטי לקבוצת נוחי דנקנר. רק איש אחד שהיה אז מעורב מרכזי בשיחות המיזוג היה גם עכשיו עמוק בתוך התמונה "הדיגיטלית" והוא בני לנדא.

לנדא משמש היום יועץ אסטרטגי לתחום הדפוס הדיגיטלי למנכ"ל HP החדש, מרק הרד, אחרי שקיבל את הג'וב הזה מהמנכ"לית הקודמת, קרלי פיורינה, שרכשה ממנו את אינדיגו. כיועץ, לנדא היה שותף פעיל לעסקת הרכישה של סאיטקס ויז'ן ואני מניח שהמו"מ של השבועות האחרונים העלה בו זיכרונות מהעבר הרחוק.

"אם לא תרצו אותי כשותף, תקבלו אותי כיועץ של בעל הבית החדש שלכם", היה יכול לנדא להגיד לבעלי סאיטקס לפני עשור, אבל אני מניח שאפילו איש חזון כמוהו שידע איך ייראה עולם הדפוס דור אחד קדימה, לא צפה מראש את תהפוכות הדפוס הדיגיטלי מהזווית של החלפת הבעלויות הרבות בשנים האחרונות.

לעולם כבר לא נדע האם המיזוג שהיה אז על הפרק היה יוצר היום, לו היה קם, את "נוקיה הישראלית" בתחום הדפוס, כפי שכמה חלמו אז. בשנת 2001, כשכבר היה מחוץ לדיסקונט השקעות, בעלת סאיטקס, יצא לי לפגוש את דב תדמור, האיש שהוביל את השיחות מול לנדא, ושאלתי אותו ישירות אם אכן היו בזמנו שיחות למיזוג עם אינדיגו, ואם כן, למה השיחות לא הסתיימו בעסקה.

בתשובתו תדמור אישר לי את עובדת קיום השיחות למיזוג ובהסבריו לסיומן ללא הסכם הטיל את עיקר האשמה על לנדא. "ג'ורג' סורוס, מהמשקיעים הגדולים באינדיגו, מאוד לחץ לביצוע העסקה, אבל לנדא עשה לנו המון בעיות", טען אז תדמור ולא פירט את ה"בעיות", אם היו על כסף או על אגו. לנדא מצדו אמר לי על כך כמה חודשים אחר כך: "שטויות. הם מעולם לא היו רציניים בכוונת המיזוג".

האשמה בכך שלא קמה לנו "נוקיה ישראלית" בענף הדפוס מוטלת לדעתי על העובדה ששתי החברות הבינו כל אחת על סמך צרותיה שלה ששוק הדפוס מאוד שמרני ושהחדרת הדפוס הדיגיטלי לא דומה להחדרת סלולר למשל, ולכן היא תיקח הרבה מאוד שנים. לשם כך נדרשים כיסים עמוקים מאוד אותם יש רק לענקיות בתחום.

אינדיגו וסאיטקס על כל חטיבותיה פתחו אז כל אחת לחוד בריצת אמוק אל עבר הענקיות, ריצה שהסתיימה סופית ביום שישי האחרון כשקודאק ו-HP חילקו ביניהן את הידע הישראלי ושתיהן הצליחו להשאיר את הענקית השלישית, זירוקס (XRX), בחוץ. תם עידן הדפוס הדיגיטלי בבעלות ישראלית יותר משלושים וחמש שנים אחרי שארזי התקין את השלט הראשון "סאיטקס" בצומת אכדיה.

מחר, יום שלישי, אחרי המסחר HP תפרסם את תוצאות הרבעון שהסתיים בחודש יולי, רבעון ראשון מלא של המנכ"ל החדש מארק הרד. יהיה מעניין לראות האם רכישת סאיטקס ויז'ן ימים ספורים לפני התוצאות הייתה רמז לשינוי כיוון מהותי מצדו של הרד.

אצל פיורינה הרכישה הראשונה הייתה מגלומנית ובתחום המחשבים, קומפאק. אצל הרד היא קטנה ובתחום של הדפוס הדיגיטלי. הרבה אנליסטים מהמרים שזאת רק התחלת העיבוי של תחום הדפוס מצדו של הרד ומעבר לפינה מחכה לדעתם "זריקה החוצה" של מה שקרלי פיורינה נפלה בגללו, תחום המחשבים האישיים.

כמו שהענקית IBM לא היססה להודות בכישלון היסטורי ולמכור את חטיבת המחשבים האישיים שלה לסינים 30 שנה אחרי שזרקו לכל הרוחות את ה"חנון" הממושקף והצעיר בשם ביל גייטס שהציע לה לפתח את החזון שלו על מחשב בכל בית, כך מניחים האנליסטים שגם הרד מ-HP לא יהסס להיפטר בכל דרך מחלק גדול ממה שפיורינה רכשה במיליארדי דולרים מקומפאק.

אפילו המובילה הבלתי מעורערת בתחום המחשבים, דל (DELL), הודתה ביום חמישי בלילה עם פרסום התוצאות, שאסטרטגיית הורדת המחירים שלה לא מגדילה את המכירות כפי שצפתה ולכן נאלצה להנמיך מעט את ההנחיות לרבעון הבא. כפי שראינו יומיים קודם לכן במקרה של גורילה אחרת, סיסקו (CSCO), המשקיעים לא עוברים על זה לסדר היום ללא "עונש" ועל כך חטפה דל ביום שישי את המנה של סיסקו, קריסה של מעל 7% במניה.

בתחום מניות הטכנולוגיה בנוסף ל-HP יפרסמו השבוע תוצאות לרבעון שהסתיים בחודש יולי עוד חמש חברות מובילות, כולן חלק ממדד הנאסד"ק 100. מחר, יום שלישי, תפרסם ענקית הציוד לייצור שבבים אפלייד מטיריאלס (AMAT), ביום רביעי חברת התוכנה לארגונים BEA (BEAS) וגם ספקית המערכות לאחסון נתונים ברשתות שהזהירה כבר לפני שבוע נטוורק אפלייאנס (NTAP).

יותר מכול מעניינות אותי החברות שידווחו ביום חמישי אחרי המסחר, ביניהן חברת התוכנה הגדולה לאוטומטיזציה של תכנון עצוב ושרטוט, אוטודסק (ADSK), משום שאני מחזיק את המניה בתיק. בנוסף תדווח חברת השבבים עם הנוכחות הישראלית הגדולה, מארוול (MRVL), שהחזקתי בתיק בעבר, יצאתי, חיכיתי למימוש שלא בא והיום היא כבר יקרה יותר ב-12 דולר ובשיא של כחמש שנים, 45 דולר.

אחרי שראיתי איך חובטים במניות של חברות טכנולוגיה מעולות כמו סיסקו ודל כתוצאה משמרנות ההנהלה בהנחיות אני מעדיף לצאת היום מאוטודסק ואולי להיכנס בשבוע הבא או יותר מאוחר, אחרי התוצאות. אין ספק שאוטודסק תכה את ציפיות השוק שעומדות היום על מכירות של 356 מיליון דולר ורווח למניה של 24 סנט ברבעון של יולי.

מצד שני, החולשה היחסית של רבעון הקיץ פלוס ההתחזקות של הדולר לעומת הרבעון המקביל פלוס הפחד הכללי של ההנהלות שמחירי הנפט הגבוהים יגרמו בכל זאת להאטה כלכלית מסוימת, כל אלה עלולים לגרום למנכ"לית של אוטודסק, קרול בארטז, לתת הנחיות שמרניות שיגרמו לאכזבה ואולי לצניחה זמנית במניה. השוק הסיני הענקי עם תנופת הבנייה העצומה שניכרת שם הוא הקלף הלא ידוע של אוטודסק שיכול להפתיע מאוד ואולי להביא בכל זאת את המניה למחירי שיא, צפונה מ-40 דולר.

על מארוול נאמרו כבר כל הסופרלטיבים והיא כנראה שוב לא תאכזב. כשהולך אז הולך עד הסוף ומארוול נמצאת בדרך הנכונה להיות בטווח הארוך "גורילת" שבבי תקשורת בדומה לטקסס אינסטרומנטס (TXN) אחרי שהצליחה בשנים האחרונות לרדוף ובסופו של דבר ליישר קו עם מתחרתה העיקרית, ברודקום (BRCM).

כבר כתבתי על מארוול בעבר שהיא נמצאת בכל התחומים הכי חמים של התקשורת בפס רחב ושל הגאדג'טס האלקטרוניים. מדובר בשבבי אחסון ללפטופים או iPod, שבבי תקשורת אטהרנט מאוד מהירה ללפטופים וציוד תקשורת, תקשורת אלחוטית ברשתות מקומיות לקונסולות משחקים ניידות או ניהול צריכת האנרגיה.

מארוול תרחיב כנראה בשיחת הוועידה ביום חמישי על השוק הצרכני הבא אליו היא נכנסת, שוק שבבי האחסון האופטיים (ODD) בעיקר למכשירי DVD עם המהירויות הגבוהות ביותר לשוק המחשבים. אם היא תיכנס גם לשוק ה-DVD המקליט כמכשיר עצמאי, היא תפגוש שם מתחרה חצי ישראלית, צורן (ZRAN).

בשנת 2004 נמכרו רק 10 מיליון מכשירי DVD מקליטים ובשנת 2008 צופים שיימכרו 23 מיליון כשהצרכנים יעברו ממכשירי וידיאו, VCR, ל-DVD מקליט. מארוול בעיקר מעוניינת לחזור בשוק האופטי על ההצלחה העצומה שהייתה לה בשוק שבבי האחסון לדיסקים קשיחים (HDD) במחשבים כששוק המטרה בו הוא 308 מיליון מכשירים ובשוק האופטי מדובר על 251 מיליון מכשירים בשנה. במריל לינץ' מעריכים את שוק השבבים למכשירים הללו ב-3.8 מיליארד דולר.

בנוסף לאוטודסק אני יוצא היום מחברת מרקורי (MERQE) עד שתתבהר לחלוטין תמונת המצב בכל מה שקשור לבדיקות שהיא עושה בעצמה ולחקירה הלא רשמית שה-SEC עורך בנוגע לאופציות שהוענקו בעבר.

הכותב משמש כיועץ ומשקיע בניירות ערך שונים ויועץ לקרן "מילניום נאסד"ק ממוקדת", לרבות ני"ע המוזכרים בכתבות אלה. בכל מקרה, אין לראות בכתבות אלה משום עצה ו/או המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע. כל הפועל בהסתמך על המאמר ו/או על תוכנו, אחראי באופן בלעדי לכל נזק ו/או הפסד שייגרם לו.

עוד כתבות

מערכת ReDrone של אלביט / צילום: אלביט מערכות

הנקמה של פוטין בהודו, ומערכת יירוט הרחפנים החדשה של אלביט

אלביט הציגה ללקוחות אירופאיים את מערכת היירוט המתקדמת שלה, אלג'יריה מצאה מענה בסין מול עוצמת המל"טים מתוצרת ישראל, ארה"ב שמה את מבטחה בלייזר, והנקמה של פוטין בראש ממשלת הודו • השבוע בתעשיות הביטחוניות

מנכ''ל האוצר שלומי הייזלר בוועידת מרכז הנדל''ן באילת / צילום: נאו מדיה

מנכ"ל האוצר נגד מנהל רשות המסים: "מס דירה שלישית ירחיק משקיעים משוק הנדל"ן"

לפי מנכ"ל האוצר, שלומי הייזלר, החזרת "מס דירה שלישית" כבר בתקציב הקרוב לא נמצאת על הפרק ● על הביקורת שהעביר ינקי קוינט בכנס התשתיות של גלובס בשבוע שעבר, הוא עונה: "אמירות חמורות ואין בהן דבר וחצי דבר. באוצר יש אנשים מופלאים" ● וזו התוכנית שלו למלא את קופת המדינה, נוכח הגירעון המחמיר

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

ביום האחרון לפני הפקיעה: מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון מכר מניות

מנכ"ל הפניקס וסמנכ"ל הכספים שלו מימשו יחד 170 אלף אופציות במחיר של 37.48 שקל למניה ● המימוש בוצע יום לאחר שהחברה דיווחה על תוצאותיה הכספיות לשנת 2023, רווח של 1.1 מיליארד שקל המשקף תשואה להון של 10.5%

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

בורסת ת"א ננעלה ביציבות; אלקטריאון זינקה ב-18%, ישראכרט ב-8%

אל על השלימה גיוס של 100 מיליון דולר, המנייה עולה ב-4% ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025"

צילומים: נועם מושקוביץ-דוברות הכנסת, אייל רדושיצקי, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

כועסים על היציאה לפגרה, אבל הבעיה עמוקה מזה

הבנקים כביכול תחת אש, אבל לא צפויים לספוג ריקושטים כבדים ● פגרת הכנסת מעוררת ביקורת, אבל לא היא הבעיה ● והטעם לפגם בפרס על צילום העיתונות ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

אסדת קידוח ''לוויתן'' / צילום: אלבטרוס

במשרד האנרגיה בוחנים: הקמת מתקן להנזלת גז בהשקעה של 7 מיליארד דולר

חלק משמעותי מיצוא הגז של ישראל תלוי היום במצרים, ומתקן הנזלה יאפשר יצוא לרחבי העולם כדי לבזר את הסיכונים ● מי יממן את עלויות ההקמה האדירות?

עינת גנון / צילום: בר שניר

פרויקט הענק מתעכב: עוד פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו

עינת גנון, סמנכ"לית הרשות להתחדשות עירונית, הודיעה על פרישה מהמרוץ לניהול רשות המטרו, לאחר שלאחרונה גם צחי דוד, סגן הממונה על התקציבים באוצר לשעבר, הסיר את מועמדותו לתפקיד ● כעת נותר מועמד אחד לבחירה, והמכרז עומד בפני ביטול

הסכם אינו נדרש כתנאי עבור זוגות במערכות יחסים כאלה ואחרות / צילום: Shutterstock, Viacheslav Lopatin

זוג הקפיא עוברים ואז נפרד. האם האישה תוכל להשתמש בהם?

כשלושה עשורים לאחר פרשת נחמני, בתי המשפט עדיין נאלצים לדון בתביעות בלתי אפשריות לגבי גורלם של עוברים מוקפאים ● מן הראוי היה לחייב כל זוג שפונה לבצע הפריה חוץ-גופית, לחתום על הסכם שמתייחס לאפשרות הריאלית של פרידה במהלך הזמן שחולף בין יצירת העוברים המוקפאים לבין השימוש בהם

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע כי שר הטרחה יוגבל לפי מדרגות מקסימליות, ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה, ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מרבי

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, כלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס והרווח הנקי של מור השקעות זינק בכ-60% ● מדור חדש

סם בנקמן-פריד / צילום: ap, Bebeto Matthews

סם בנקמן-פריד, מייסד בורסת הקריפטו FTX, נידון ל-25 שנות מאסר

בנובמבר האחרון חבר מושבעים בארה"ב מצא את סם בנקמן-פריד אשם ● היום, השופט בתיק קבע כי הוא ירצה 25 שנות מאסר ● "אני הייתי המנכ"ל ולכן האחריות היא עלי", אמר בנקמן-פריד עם מתן גזר הדין

מתחם חזית הים בחיפה / הדמיה: מן-שנער-יעד אדריכלים

נסגר המכרז הראשון של רמ"י בחזית הים בחיפה: כמה תשלם הזוכה?

יורו ישראל זכתה במכרז של רמ"י על קרקע של 23 דונם, להקמת 500 יחידות דיור ושטחי מסחר באחד מהמתחמים המסקרנים בישראל ● החברה תשלם על הקרקע, הסמוכה לבית החולים רמב"ם בחיפה, כ-205 מיליון שקל כולל הוצאות פיתוח

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

בנימין נתניהו ואריה דרעי / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דרעי: "בג"ץ מתעמר בלומדי התורה, אות קין", גנץ: "בג"ץ פסק את המובן מאליו" | התגובות הפוליטיות על צו הביניים

הפוליטיקאים הגיבו על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדת היועמ"שית ● גולדקנופף: "אות קלון וביזיון, ניאבק בכל דרך על זכותו של כל יהודי ללמוד תורה ולא נתפשר" ● דרעי: "מבין את הלוחמים שלא רוצים לשרת עכשיו בצבא" ● גנץ: "הגיעה העת שהממשלה תעשה את המובן מאליו"

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

לאחר שלוש שנים של הפסד, אירופה עזרה לדוד פתאל לחזור להרוויח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

חרדים בלשכת הגיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

בג"ץ: לעצור תשלומים לישיבות שתלמידיהן לא מתגייסים החל מה-1 באפריל

בג"ץ הוציא את צו הביניים בשל היעדר מקור חוקי להעברת התשלומים ● וכעת, מיום שני הקרוב יופסק התקצוב לתלמידי ישיבות שחייבים בגיוס ● השופטים אימצו עמדה מחמירה מזו של היועמ"שית ● התנועה לאיכות השלטון: "צו הביניים הזה מהווה צעד תקדימי בדרך לשוויון, וציבור המשרתים מודה לבית המשפט על החלטתו החשובה"

''התייצבות ושיפור, גם אם צנוע, ברוב הפרמטרים הפיננסיים של ההייטק הישראלי'' / אילוסטרציה: Shutterstock

אחרי שנה קשה, הרבעון הראשון של 2024 מראה מגמה חיובית בתעשיית הטק הישראלית

על פי נתונים חדשים מדוח ההייטק "Tech Review", ברבעון הראשון של 2024 חברות הסטארט-אפ הישראליות גייסו כ-1.6 מיליארד דולר ● מדובר בעלייה של כ-10% ביחס לרבעון הקודם וירידה של 10% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ● 38% מסך הסכום הכולל גוייס בחברות הסייבר

איציק וייץ, מנכ''ל קבוצת קרסו מוטורס / צילום: אלעד גוטמן

המספרים חושפים: כך הפך מותג בנזין סיני אלמוני למכרה הזהב של קבוצת קרסו

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מהדוח השנתי של יבואנית הרכב עולה כי המותג צ'רי, שמכירותיו זינקו ב-2023, הקפיץ את נתח השוק שלה וסייע לה להציג רווח מכובד בתקופה קשה ● אבל ל"אסטרטגיה הסינית" הזו, שמשנה בצורה משמעותית את הפוקוס העסקי של הקבוצה, יש מחיר - ובראשו דריסת מותגים ותיקים

בורסת טוקיו / צילום: Associated Press, Eugene Hoshiko

עליות קלות באסיה. מחיר הזהב זינק במרץ ב-9.8%

היום חוגגים את יום שישי הטוב, ולכן לא יתקיים מסחר בבורסות באירופה ובוול סטריט ● אמש ננעלה וול סטריט בירוק, מדד ה-S&P 500 שבר שיא בפעם ה-23 מתחילת השנה ● מחיר הביטקוין עומד על 70.5 אלף דולר למטבע

חיילים צרפתים מפטרלים בפריז / צילום: Reuters, Benoit Tessier

באירופה מתכוננים לאירוויזיון ואולימפיאדה תחת חשש כבד מחטיפות ופיגועים

אירוויזיון במאלמו, אליפות היורו בגרמניה ואולימפיאדה בפריז: שורת האירועים ההמוניים באירופה הקיץ, במקביל למלחמה בעזה והסיכון הגבוה לטרור איסלמי, מעלים את הכוננות בה לשיאים חדשים ● האמצעים שעל הפרק: שימוש ברחפנים והחזרת הנוכחות המשטרתית בגבולות