משרד התקשורת הודיע היום על החלטתו בנושא קביעת המדיניות המתייחסת לחיוג המקוצר לעסקים בתבנית כוכבים וארבע ספרות. כמה שנים לאחר תלונות חוזרות ונשנות של חברות הטלפוניה הנייחת החדשות, מסיים היום המשרד את הטיפול בסוגייה ומאפשר לכל חברת תקשורת שיש לה רישיון לשמש כמפעיל פנים ארצי, לספק את השירות כוכבית מקוצרת.
למעשה השינוי מאפשר ללקוחות העסקיים שעבדו עד עתה רק עם בזק
, להעביר את מספר "הצל" שעומד מאחורי החיוג המקוצר לאיזה מפעיל מפ"א שירצו. כל יוכלו בעלי העסקים לקבל תנאים טובים יותר מהמפעילים החדשים שוודאי ינסו להציע להם מודלים של חלוקה ברווחים עבור השיחות הנכנסות. בקרב לקוחות עסקיים גדולים מדובר בהכנסות כבדות מאד משיחות נכנסות כך ששני הצדדים יוכלו להרוויח מכך.
הראשונה שסבלה מהעובדה שבזק הצליחה עד עתה לסכל את הרפורמה הייתה HOT
. משרד התקשורת פעל בצורה אטית להחריד והעניק לבזק "גרייס" של כמה שנים בהפעלת השירות באופן בלעדי.
משרד התקשורת ערך שימוע בנושא שנמשך כאמור הרבה זמן, והיום הודיע שקיבל החלטה בעניין ששמה קץ לכל הסיפור הזה.
משמעות ההוראה היא שבעלי עסקים המעוניינים במספר מקוצר בתבנית כוכבית וארבע ספרות, יוכלו לקבל שיחות מצרכנים, ממספר מקוצר בכל רשת פנים ארצית נייחת.
עד כה, בעל עסק שהיה מעוניין במספר המקוצר יכול היה לקבל את השיחות שבתבנית הנ"ל, רק אם העסק שלו היה מנוי של חברת בזק, נמסר מהמשרד.
מרדכי מרדכי, מנכ"ל המשרד: "המשרד ימשיך לפעול לשיפור ולרווחת צרכניים פרטיים כעסקיים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.