yes תפצה מנוי HOT לשעבר ב-6,450 שקל בשל תקלות במעבר אליה

התובע טען כי yes שיכנעה אותו לעבור אליה והבטיחה לטפל בניתוקו מ-HOT, כולל נשיאה בתשלום קנסות אם יהיו - אך הפרה את הבטחתה ; ביהמ"ש: "היה על yes לפעול שהמעבר מ-HOT אליה יהיה חלק ובלתי מורגש"

בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים חייב את חברת הלוויין yes לשלם פיצוי בסך 6,450 שקל למנוי לשעבר בחברת הכבלים HOT, בשל תקלות בניתוק מהכבלים במסגרת מעבר ללווין.

אלדד מכמל טען בתביעתו כי yes שיכנעה אותו לעבור ולהיות מנוי שלה, והבטיחה לטפל בניתוק מ-HOT, כולל נשיאה בתשלום קנסות וחיובים כפולים אם יהיו. במארס 2006 הוא אכן עבר ל-yes, אולם בניגוד להבטחת החברה, אנשיה לא נטלו מביתו את ציוד ההתחברות ל-HOT, ולכן הוא נאלץ להחזירו בעצמו.

כעבור זמן מה, הוסיף התובע, קיבל מ-HOT דרישת לשלם חוב בגין שימוש במכשיריה ועבור ביטול התחייבות. הוא פנה מיד לנציגי yes, שהבטיחו להסדיר את העניין. ואולם, הוא הופתע לקבל מ-HOT אחרי כשנה מכתב התראה לפני נקיטת הליכים בנוגע לאותו חוב. אלא שבכך לא תמו תלאותיו. לדבריו, הוא נאלץ לפנות פעמים רבות לנציגי yes, אך העניין לא הוסדר.

בסופו של דבר, התובע החליט לשלם ל-HOT סכום מופחת של כ-400 שקל, ובסך להסדיר חובו מולה ולהימנע מהליכים שיינקטו נגדו. הוא שלח את הקבלה ל-yes, אך זו לא זיכתה אותו בסכום זה.

מכמל תבע מ-yes כ-16 אלף שקל בגין הסכום ששילם ל-HOT, השבת דמי מנוי חודשיים ששילם ל-yes אחרי שביקש לנתקו משידורי הלוויין, ובעיקר פיצוי בגין עוגמת-הנפש, הטרחה והתסכול מהיחס שקיבל.

yes טענה, בין היתר, כי מעולם לא התחייבה לשאת בחיובים של HOT, למעט חיובים כפולים, וכי הסכמתה לשלם את החוב ל-HOT היתה לפנים משורת הדין.

הכחשה סתמית

השופט אריה רומנוב דחה את "הכחשתה הסתמית" של yes להתחייבותה לשאת בעלות המעבר אליה, וקבע כי הגיוני שכך התחייבה. "לעומת כתב התביעה המפורט מאוד של התובע, המתאר תמונה עגומה - לא טרחה yes להציג את פירוט שיחותיה עם התובע באופן מספק", קבע.

לכן, פסק, "היה על yes לפעול באופן שהמעבר מ-HOT אליה יהיה חלק ובלתי מורגש מבחינת התובע". אלא ש"בשל מחדליה של yes נאלץ התובע לכלות את זמנו, על העלויות הכרוכות בכך, בהתקשרויות חוזרות ונשנות עם נציגיה השונים, שבסופו של דבר השיבו פניו ריקם - וזאת למרות שהבטיחו לו, לא פעם ולא פעמיים, כי העניין יוסדר ובכך תבוא פרשה עגומה זו לקיצה".

yes חויבה לשלם למכמל את 400 השקלים ששילם ל-HOT, וכן 5,000 שקל פיצוי בגין עוגמת-נפש, 700 שקל שהם דמי מנוי לחודשיים בגין האיחור בניתוקו ממנה וכן 350 שקל הוצאות משפט. (ת"ק 2365/08).