גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לצפייה בחינם יש מחיר: על מה מוותרים כשלא מוכנים לשלם דמי מנוי ל-HOT ול-yes

אמנם בשוק קיימות אלטרנטיבות חוקיות, אך מבדיקת "גלובס" עולה כי מי שבאמת רוצה לראות טלוויזיה בלי לשלם דמי מנוי ל-HOT ול-yes ייאלץ לוותר על מגוון בתכנים, על הפקות מקור איכותיות או על תרגום לעברית

המספרים שהציגו בשבוע האחרון חברות הטלוויזיה הרב-ערוצית yes ו-HOT מעוררים מחשבה: מחד, חברת הכבלים הציגה ברבעון האחרון ירידה משמעותית במצבת הלקוחות - 8,000 לקוחות נטשו את החברה (נטו), ומנגד דיווחה חברת הלוויין yes על גיוס של 4,000 מנויים נטו בתקופה המקבילה. האם אלפי הלקוחות העוזבים שבתווך מסמנים מגמה של נטישה?

"עם כל הכאב שבוויתור על הרגל ישן", מספרת א', עד לאחרונה מנויה בחברת טלוויזיה רב-ערוצית, "ויתור על מבחר ערוצים שממילא ברובו אנחנו לא ממש משתמשים, היה צעד מתבקש בתקופה האחרונה. חיפשנו איפה אפשר להדק קצת את החגורה בלי לפגוע מהותית באיכות החיים, והגענו למסקנה שבמקרה הזה, לא רק שנפנה מדי חודש 200 שקל בהכנסה המשפחתית, אלא אולי אף נרוויח משהו כמשפחה מפחות שעות של בהייה במסך".

בחברות עצמן מבטלים את האפשרות למגמה של התנתקות: "אין נטישה של לקוחות, לא כתוצאה מהמיתון או מכל פרמטר אחר", קובע אייל נווה, ראש אגף אסטרטגיה שיווקית, מחקר וקשרי לקוחות ב-HOT. "בעולם מדווח על 20% נטישה בשנה, ואנחנו נמצאים מתחת לנתון הזה. טלוויזיה היא בסיס ההנאה של לקוחות: הם לא יוותרו בקלות על היכולת לשבת על הכורסה ולזפזפ".

בין אם קיימת "תנועת התנתקות" בהיקף כזה או אחר - בגלל אי-שביעות רצון מתכנים, השירות הלקוי או פשוט בשל המחיר החודשי שהלקוחות נדרשים לשלם בתקופת מיתון, ובין אם מדובר במצב נקודתי - בשוק כיום קיימות מספר אלטרנטיבות לטלוויזיה הרב-ערוצית, ובעתיד צפויים שינויים נוספים שעלולים לאיים מהותית על מפלס המנויים של חברות הכבלים והלוויין.

אלטרנטיבה א': DTT

אחד האיומים המרכזיים היום על yes ו-HOT הוא כניסתה הצפויה בספטמבר הקרוב של האופציה לרכוש ממיר בתשלום חד-פעמי של כמה מאות שקלים, שיאפשר צפייה בערוצים 1, 2, 10, 33 ו-99. ממיר ה- DTT (Digital Terrestrial Television) יחליף למעשה את האנטנות המוצבות על גגות הבתים ויאפשר לצופים שלא להתחייב לכבלים או ללוויין כדי לצפות בערוצים אלה באיכות טובה.

עד כמה ישפיע המהלך על תנועת הלקוחות המחוברים כיום לחברות הערוצים? לא לגמרי ברור. 84% מהם, כפי שעלה גם בסקר שערכה בשנה שעברה TNS טלסקר עבור "גלובס", צופים בעיקר באותם ערוצי הבסיס למרות המבחר הקיים על המסך - מה שעשוי להביא להתנתקותם מהחברות ברגע שתהיה אפשרות לצפות בערוצי הבסיס בנפרד.

"פתיחת שידורי ה-DTT אמנם מהווה איום על בסיס הלקוחות", מודים ב-yes, "ואנו מאמינים שזו זכותו של כל אזרח לקבל את הערוצים חינם. בשוק מדברים על נטישה אפשרית של 6%-18%, ואנחנו נערכים ומשפרים תוכן ושירות מתוך תקווה שטלוויזיה רב-ערוצית שונה מהותית מערוץ 2".

אלטרנטיבה ב': באינטרנט

עולם התכנים המוצע כיום בצורה חוקית באינטרנט יכול גם הוא להוות תחלופה לערוצים בתשלום עבור אלה שמוכנים להשקיע יותר בחיפוש התכנים המועדפים עליהם ברשת. עולם התוכן החוקי לצפייה באינטרנט (במקביל ליקום שלם של הורדות לא-חוקיות ואתרים ספק-מפוקפקים) אמנם לא מפותח בארץ כמו בחו"ל, וערוצי צפייה רבים המוצעים חינם לצופה האמריקני למשל, חסומים עבור מתעניינים מהעבר השני של האוקיינוס, אך גם כאן נראה שבתקופה האחרונה חל שיפור: ספקיות התוכן הגדולות בארץ מחדשות את האתרים, מעלות עוד ועוד תכנים נבחרים משידוריהן ומאפשרות גם צפייה בשידור חי במהדורות החדשות. כך למשל, אתר mako, אתר נענע 10 וגם אתר רשות השידור המציע צפייה בערוץ 1.

כך למשל, בשבועיים האחרונים החל אתרmako בשידורי ניסיון של 12 ערוצים בנושאים שונים באתר, בהם ערוצי לייב של "האח הגדול", ערוץ סלבס, ערוץ FUN (קומדיות ותוכניות סאטירה), ערוץ לייפסטייל, ערוץ משפחה, ערוץ טלנובלות, ערוץ סרטים בערבית, ערוץ הרצאות וערוץ קליפים. עוד החל בשידור חי של ערוץ 24 החדש, כשהכוונה להגיע ל-20 ערוצים בנושאים שונים המשודרים על גבי הפס הרחב.

גם באתר yes ניתן למצוא של לא מעט סדרות, וגם HOT משחררת לצפייה דוגמיות מסדרות פופולריות באמצעות אתר YNET.

האם השידורים באינטרנט לא הופכים לאיום על הערוצים בתשלום? ישראל בן-ברוך, עורך אתר mako סבור שלא בטווח הקרוב, ושצפייה במחשב עדיין איננה תחליף לטלוויזיה. "הסלון הישראלי הממוצע עדיין לא פועל תחת מחשב מרכזי. ייקח זמן עד שהמחשב יהפוך לחלק אינטגרלי מהסלון". מה שעתיד להתפתח עוד יותר הוא שירותי ה-VOD המקוונים, לצפייה בתשלום באמצעות הרשת. רק השבוע פרסמו משרד התקשורת והמועצה לשידורי כבלים ולוויין שימוע חדש בנושא הסדרת שירותי הטלוויזיה באמצעות האינטרנט. לשוק כבר נכנסה חברת פרטנר, שמציעה כיום צפייה במגוון מצומצם של סדרות וסרטים במחיר של 10-15 שקל לצפייה, ובאופן לא מפתיע לוחצות HOT ו-yes על הרגולטור לפקח על השידורים הללו, שעתידים להתרחב לחברות נוספות בעתיד הנראה לעין (פיילוט של חברת בלוקבאסטר כבר נערך בימים אלה). במסגרת השימוע ייבחנו בין השאר שאלות כמו סוגי התכנים שיוצעו לרכישה באינטרנט, הסדרתם, דרכי הפצתם ועוד.

באינטרנט קיימים כיום גם ערוצים זרים פתוחים לצפייה (כמו ה-CNN, למשל) - ללא תרגום כמובן, פלטפורמות זרות לצפייה רב-ערוצית (כמו getmiro.Com) וכן תוכנות לרכישה חד-פעמית המאפשרת צפייה בערוצים שונים דרך האינטרנט (דוגמת pcbox.co.IL). לא לבטטות-כורסה כאמור, או למי שאינו מסתדר ללא תרגום עברי - אך בהחלט אלטרנטיבה.

אלטרנטיבה ג': צלחת לוויין

אפשרות נוספת היא התקנת צלחת לוויין על הגג: חברות מתקינות לא חסרות, ובהיעדר פיקוח רשמי ומסודר על פעילותן כדאי לבדוק היטב עם מי מתקשרים (ניסיון, המלצות, אחריות וכד'). ניתן גם לרכוש צלחות להתקנה עצמאית, אך כאן כמובן נדרשת הדרכה ובנוסף לא קיימת אחריות של החברה על הציוד - אחריות שניתנת לרוב, לתקופה של שנה ממועד ההתקנה.

התקנת צלחת לוויין - ובכך כמובן יתרונה המרכזי על פני התחייבות חודשית לחברות בתשלום - דורשת השקעה כלכלית חד-פעמית בהתאם להיצע הערוצים המבוקש, שאינו משתנה מהותית בין החברות משום שהן תלויות באותם לוויינים. חבילה בסיסית של שידורי הלוויין הישראלי "עמוס" מציעה את הערוצים 1, 2, 10 ו-99 (ערוץ הכנסת) שייפתחו כאמור בקרוב לשידור קרקעי בעלות זולה יותר, לצד תחנות רדיו שונות, ועלותה נעה בין 1,200 ל-1,800 שקל (הוזלה מתאפשרת פעמים רבות עם התאגדות של כמה שכנים לרכישה מרוכזת). חבילה פופולרית יותר תכלול כבר את הלוויין האירופי "הוטברד", המציעה בנוסף 400 ערוצים אירופאים מתחומים מגוונים ומאות ערוצי רדיו, ועלותה בהתאם נעה בין 2,000 ל-2,500 שקל.

מכאן והלאה השמיים הם הגבול: ניתן להתחבר בהתאם להעדפות לשורת לוויינים החולשים על אזורים גיאוגרפיים שונים (ארצות ערב, מזרח אירופה ועוד) ולהעלות את הסכום גם ל-5,000 שקל. מי שחפץ בקליטה כוללת של עשרות לוויינים יוכל גם להכפיל את הסכום.

אפשרות נוספת היא רכישת חבילות ערוצים סגורות מהעולם בתשלום נוסף, שאינו שונה מהותית מזה הנגבה עבור שידורי הכבלים והלוויין, על אותה תשתית.

לתשלום עבור הצלחת נוסף תשלום על ממיר, שמחירו ואיכותו נעים בין דגמים פשוטים ב-250 שקל, לדגמים מתוחכמים, היכולים למשל להקליט תוכניות משודרות ולשמור אותן על המחשב, בסכומים של אלפי שקלים - לצד עוד שכלולים, כמו ממיר לווייני בשיתוף הרשת, המאפשר שיתוף תכנים של בעלי חבילות שונות.

החסרונות בשיטה דומים גם כאן: שידורים לא מתורגמים (לילדים זה עשוי להיות מכשול משמעותי יותר), חסך בהפקות מקור וכן הלאה. חובבי ספורט דווקא יזכו לשדרוג רציני באפשרויות הצפייה בתכנים מהזן החביב עליהם.

פרידה קשה

המבקשים להתנתק מ-HOT או מ-yes נתקלים בהצעות חוזרות ונשנות לשפר את תנאי החוזה מול החברה.

לחברות הערוצים יש "מקום של כבוד" במצעד התלונות הצרכניות שנוחתות בפתחה של המועצה הישראלית לצרכנות. לא מעט תלונות קשורות בחבלי התנתקות ארוכים ומייסרים, ובהתליך מהרגע שבו מחליט לקוח לעזוב את חברת הטלוויזיה הרב ערוצית שבה הוא מנוי ועד להפרדה המוחלטת בינה ובין חשבון הבנק שלו.

התלונות מצביעות על תופעה של הערמת קשיים על הצרכן המבקש להתנתק מהשירות ושיטה מכוונת של "טרטור" וחסמי התנתקות שונים, תוך המשך גבייה במשך חודשים רבים לאחר קבלת בקשת ההתנתקות.

במועצה מדגימים כמה מדפוסי ההתנהגות הנפוצים לדעתם ב-yes ו-HOT, כעולה מתלונות הציבור נגד חברות הכבלים או הלוויין: הודעות ניתוק שלא מכובדות, המשך חיוב לאחר בקשת הניתוק, חיוב בניגוד לתנאי העסקה שסוכמו עם הצרכן וגביית קנסות בלתי מוצדקים על הניתוק.

כך קרה למשל גם לי', שעדיין מנסה בימים אלה לברר עם אחת החברות מדוע נגבים ממנו 1,000 שקל עבור ההתנתקות, ונענה בכל פעם בתשובות שונות ומשונות, המתחלפות מנציג שירות אחד למשנהו (מדרישת פיקדון עבור ציוד, על אף שתקופת התשלום עבורו הסתיימה מזמן, ועד לשירותי תוכן שמעולם לא הוזמנו).

מכבש לחצים על הלקוחות

באוקטובר האחרון, יש לציין, נכנס לתוקף תיקון חוק הגנת הצרכן בנושא התנתקות משירותים מתמשכים, האוסר על עוסק להמשיך לחייב צרכן אשר הודיע על רצונו להתנתק מהשירות. החוק קובע כי יש לנתק לקוח משירות שניתן לו עד 3 ימים מרגע העברת הודעה בכתב, וכי במקרה של הפרת החוק, זכאי הצרכן לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 שקל. מטרת החוק למנוע תופעה זו ופגיעה הן בציבור הצרכנים והן בתחרות, שכן סירוב לנתק צרכן מונע ממנו להתקשר עם ספק אחר ופוגע בתנאי בסיסי לקיום התחרות.

גם 5 חודשים לאחר כניסתו לתוקף של החוק, מדגישים במועצה, ממשיכות להתקבל תלונות רבות והמועצה אף מסייעת בהכנת תביעות בנושא.

כך או כך, מי שיבקש להתנתק יגלה לא אחת מכבש לחצים שיופעל עליו במטרה למנוע את המהלך - מאמץ שמוביל לא אחת להוזלה משמעותית של חבילת הערוצים הקיימת או להוספה של הטבות על החבילה הקיימת. עבור מי שמבקש לנצל את העניין לשיפור התנאים זה אולי לא רע, אולם מי שנחוש להתנתק עשוי למצוא את העניין מתיש מאוד: "זה מתחיל בנציגי השירות הטלפוני", מספר עובד לשעבר באחת החברות, "ונגמר גם באנשי שיווק שנשלחים לבית בעקבות בקשת הניתוק על תקן טכנאי, עם חוזה בארגז הכלים, כשכל מטרתם להוציא ממך ברגע האחרון חתימה על הארכת השירות" (בחברות, כמובן, מכחישים מכל וכל).

"עלות גיוס של לקוח חדש גבוהה עד פי חמישה מעלות שימור לקוח קיים", מזכיר אייל נווה מ-HOT. "לכן אנחנו מנסים להגיע עם הלקוחות להבנה, לפנק ולהיות הוגנים - תופרים חבילה מההתחלה. ככה אנחנו מצליחים לשמר כ-80% מהלקוחות". ב-yes, לעומת זאת, מדגישים כי "אנחנו מנסים לבוא לקראת הלקוח בעת בקשת ניתוק, להדגיש יתרונות - אבל כמעט שלא משנים את המחיר". מלקוחות שמבקשים לעזוב זה נשמע אגב לגמרי אחרת.

שיטה

עוד כתבות

הכפר פטריצ'ה באיטליה. ראש העיר מנסה למכור בתים באירו / צילום: Shutterstock

באיטליה מנסים למכור בתים באירו אחד. אז למה זה לא עובד?

ראשי עיירות קטנות באיטליה, שהתרוקנו מתושבים בשל מגמת עיור ארוכת־שנים, מציעים בתים למכירה באירו אחד בלבד, כאשר עלות השיפוץ מוטלת על הקונה ● התקשורת האמריקאית רווייה בסיפורים על בתים עתיקים שעברו שיפוץ והפכו לבתי נופש משפחתיים, אך בפועל, עסקי "הבתים באירו" עומדים בפני חסמים רבים

ביתן אינטל בגרמניה / צילום: Shutterstock

אינטל תכננה להשקיע 86 מיליארד דולר באירופה. סטארט־אפ קטן מקשה עליה

קרב פטנטים שחברת שבבים קטנה מנהלת נגד אינטל בגרמניה עשוי לחבל בתוכניות של הענקית באירופה כולה ● ניצחון משמעותי לתביעה נרשם החודש, עם הוצאת צו מניעה זמני נגד מכירת כמה מעבדים של אינטל ● השאלה הגדולה: האם ייפתחו משפטים דומים ביבשת?

אולם הקונצרטים בו התרחש הפיגוע במוסקבה / צילום: Reuters

הפיגוע במוסקבה הביא את אירופה להגביר כוננות מפני מתקפת דאעש

צרפת ואיטליה פרסמו אזהרות מפיגועי דאעש בשטחן, כשהחשש עולה לקראת חג הפסחא ● המתקפה ברוסיה העלה גם לפני השטח את האזורים העניים ביותר במדינה, בהם צובר ארגון הטרור השפעה

מבצע לתשלום חלקי על דירה על הנייר / צילום: דרור מרמור

מספר הדירות שנרכשות רק עולה, אז למה נתוני המשכנתאות נמוכים?

נתוני המשכנתאות החדשות שניטלו ממשיכים לדשדש כבר כמה חודשים, למרות העלייה ברכישת דירות ● האם מבצעי הקבלנים המאפשרים לשלם רק 10% בתשלום הראשון ואת היתר במסירה, יתבטאו במשכנתאות בעוד שנתיים־שלוש?

דוד פתאל / צילום: איל יצהר

אחרי שהפסידה 1.6 מיליארד שקל בשלוש שנים - פתאל חזרה לרווח

עם סיומה של השנה הסתכמו הכנסותיה של פתאל ב-6.93 מיליארד שקל, עלייה חדה של 26.6% ביחס לשנה שקדמה לה ● בשורה התחתונה רשמה פתאל רווח נקי של 45.2 מיליון שקל ● הסיבות לעלייה: שיפור בשיעורי התפוסה במלונות הרשת, עלייה במחיר של חדר ממוצע למתארחים ושיפור בשערי החליפין

הראלי בוול סטריט יימשך? זה מה שמלמדת ההיסטוריה

מדד המניות המוביל S&P 500 עשוי לסיים את הרבעון הראשון עם עלייה של 10% ● האם ניתן להסיק מכך שהמשך השנה יתאפיין בראלי? לפי מחקרים של כמה גופי השקעות, החדשות הרעות נוטות להגיע במחצית השנה השנייה

יזמיות המגורים מדווחות על עלייה בקצב מכירת הדירות בחודשים האחרונים / צילום: שלומי יוסף

דוחות חברות הנדל"ן מגלים: "המשבר ההיסטורי" נמשך בקושי חודשיים

למרות נבואות הזעם והמחסור המתמשך בעובדי בניין בצל המלחמה, יזמיות המגורים מדווחות על התאוששות ● מחודש דצמבר נרשמת עלייה בקצב מכירת הדירות, לא נרשמים עיכובים במסירות, לפי בכירים בענף רוב אתרי הבנייה חזרו לעבוד, ואפילו מדד המניות הענפי רושם תשואת שיא

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: שלומי יוסף

העליון מגדיר מחדש את גבולות שכר הטרחה לעורכי דין בתביעות ייצוגיות

פסק דין שאישר פשרה עם סופרגז ואמישראגז קבע תקדימים בעניין שכר טרחת עורכי דין בתביעות ייצוגיות ● בין השאר נקבע שיוגבל לפי מדרגות מקסימליות ודרך היישום לתשלום הובהרה ● בשוק יש שמברכים על ההסדרה ואולם אחרים מזהירים: תפגע בתמריץ להשיג פיצוי מירבי

תוכנית בת גלים / הדמיה: דרמן ורבקל אדריכלות

1,300 דירות במקום בסיס חיל הים בחיפה

תוכנית 'בת גלים' להקמת שכונה חדשה אושרה בוועדה המחוזית חיפה ● הרשויות שיכולות לקבל תמיכה מהרשות להתחדשות עירונית ● וגם: מאות יחידות דיור חדשות בגליל המערבי ● חדשות הנדל"ן

מטולה בחודש האחרון / צילום: Reuters, Raphael Gotheil

הצפון בוער, היישובים ריקים - והממשלה "מנותקת קשר"

ראשי הרשויות בצפון דוחפים כבר זמן רב להקמת מנהלת מסודרת, בדומה למינהלת "תקומה" בעוטף עזה - אך גורמים המעורים בנושא אומרים: "זה לא על הפרק" ● בינתיים המלחמה נמשכת, והמציאות בצפון בלתי אפשרית

משה ארבל, שר הפנים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

בעקבות חשיפת גלובס: השר ארבל קורא לנתניהו לאפשר כניסת פועלי בניין פלסטינים לישראל

שר הפנים מציין במכתבו: "גוברות ההערכות כי אלפי פועלים פלסטיניים מיהודה ושומרון מועסקים שלא כדין בענף" ● הוא קורא לראש הממשלה לבחון הסדרה של הכנסת הפועלים לישראל, בין היתר על ידי בחינה פרטנית של כל פועל והגבלת גיל

ינקי קוינט, מנכ''ל רמי ומ''מ מנהל רשות החברות / צילום: יוסי זמיר

מתחנות כוח ועד מוסכי רכבת: בענף התשתיות טוענים שרמ"י תוקעת מיזמים

בפנייה דחופה מבקשים במינהל התכנון מרשות מקרקעי ישראל לשחרר היתרים למיזמי תשתית לאומיים ● ברקע זה, גורמים בענף טוענים כי פרויקטים גדולים, בהם תחנות כוח ומוסכים של הרכבת הקלה, תקועים בגלל התנהלות הרשות ● רמ"י: "חלק מהפרויקטים יצאו לדרך"

חברת הסייבר הישראלית Coro (קורו) / צילום: CORO

המשבר בהייטק נגמר? סטארט-אפ ישראלי שני מודיע בתוך שבוע על גיוס של 100 מיליון דולר

חברת קורו (Coro) הישראלית, העוסקת במכירת מערכות סייבר לעסקים קטנים ובינוניים, הודיעה על גיוס של 100 מיליון דולר ● ככל שנודע, כספי הגיוס כולם הושקעו בחברה ולא בקניית מניות מיזמים או משקיעים קודמים ● כל הגיוס התבצע מקרנות הון סיכון זרות

מירי רגב, ליכוד / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

ועדות חקירה ממלכתיות תמיד הטילו אחריות אישית על ראש הממשלה?

עד כמה חריפה הביקורת שנמתחה על נתניהו בדוח מירון בהשוואה היסטורית? בדקנו ● המשרוקית של גלובס

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בתל אביב; חברה לישראל קופצת ב-3%

מדד ת"א 35 עולה ב-0.6% ות"א 90 נסחר סביב רמות הבסיס ● הבורסה בת"א מסכמת רבעון ראשון בעליות נאות במדדים המובילים ● לאומי על הדולר המתחזק: "מציע למשקיעים הצעה שאי אפשר לסרב לה" ● באופנהיימר צופים "רוח גבית לשוק המניות האמריקאי לפחות עד שנת 2025" ● טסלה ממשיכה במומנטום השלילי לאחר שבמורגן סטנלי הורידו את תחזית המכירות של החברה

ציור הקיר להחזרת החטופים, ובהם אלמוג מאיר ג'אן / צילום: באדיבות משפחת מאיר

עדויות מהשבי: "חיילים עוברים עינויים, מורעבים בכלובים"

משפחות החיילים החטופים לפני הפגישה עם נתניהו: "גורמי הביטחון הפחידו אותנו" • פיגוע ירי בבקעת הירדן: מחבל פתח באש לעבר רכבים שנסעו בכביש 90 מצפון ליריחו, בן 30 נפצע בינוני • ירי רקטי לעבר גורן, גרנות הגליל וראש הנקרה • דיווחים פלסטיניים: צה"ל תוקף בצפון הרצועה ובמקביל פועל באיו"ש • סנטקום: השמדנו 4 כטב"מים ארוכי-טווח של החות'ים • עדכונים שוטפים

גל בר-דעה, מנכ''ל וואן זירו / צילום: איל יצהר

הבנק הדיגיטלי כבר שרף כ-800 מיליון שקל; המנכ"ל: "המשקיעים ימשיכו לתמוך"

לוואן זירו כבר יש כ-100 אלף לקוחות והמנכ"ל גל בר דעה מעריך כי "נהפוך לרווחיים כשנגיע ל-200 אלף לקוחות" ● את 2023 סיים הבנק של אמנון שעשוע עם הפסד של 357 מיליון שקל, אך בר דעה אופטימי:  "ההכנסה מלקוח יותר גבוהה ממה שחשבנו. אם נמשיך כך ונגביר פעילות אנחנו על דרך המלך"

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

כלל: רווח של 305 מיליון שקל ב-2023, השפעת רכישת מקס עוד קטנה

מדור חדש של גלובס יביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● והפעם: קיסטון מציגה תוצאות חזקות בזכות אגד, הרווח הנקי של רציו ירד ל-127 מיליון דולר, אימקו מסכמת את 2023 עם רווח כ-6.2 מיליון שקל לאחר שרשמה הפסד בתקופה המקבילה, וכלל הציגה דוח רבעוני חזק, אך טרם רשמה רווח משמעותי מרכישת חברת כרטיסי האשראי מקס ● מדור חדש

המדינה החדשה שמצטרפת להליך נגד ישראל בהאג

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: רוב האמריקאים מתנגדים להמשך המלחמה, הממשלה הצרפתית מהצהירה שלא סיפקה נשק לישראל מאז ה-7 באוקטובר ואירלנד מצטרפת לתביעה נגד ישראל בהאג ● כותרות העיתונים בעולם 

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: רונן חורש

האוצר על הצעת משרד הבינוי לעזור לקבלנים: "לא ישימה בעליל"

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן אמר כי יבוצע פיילוט לסיוע לקבלנים שיאחרו במסירת דירה בשל המלחמה, תחילה בשלוש ערים - בשדרות, בקריית שמונה ובשלומי • מנכ"ל האוצר הייזלר: "לא מכיר את ההצעה"